Gorgonzolasås

3 september, 2011

Tack för middagsförslagen i går! Här blev det hängmörad ryggbiff med gorgonzolasås och stekta grönsaker. Jag älskar gorgonzolasås, det är den godaste sås jag vet! Enkelt att svänga ihop!

3-4 personer

200 g gorgonzola
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
0,5 dl vitt vin
1 ekologisk buljongtärning
Något varv med salt och peppar

En ny vinfavorit är Faustino I Gran Reserva! Supergott!

13 kommentarer
0

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Mot Kosta glasrike! Rabattkod på BTE! - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 22 november, 2014 - 10:45

[…] Till middag i går blev det ugnstekt rostas, kålrotspommes och gorgonzolasås. […]

Svara
Grillsallad och Gott sällskap - 56kilo - en hållbar livsstil! 15 juli, 2014 - 09:55

[…] en god gorgonzolasås till det! Sååååå […]

Svara
10 år yngre, dagbok | Kostrådgivare - Blogg 19 oktober, 2012 - 21:21

[…] Dag 24 En bra dag men det tar på krafterna att prata och mingla. Inte för att jag är den mest pratsamma utan mer som en ”blomma”, men ändå! Underbart med fredag! I kväll blir det kött med gorgonzolasås, grillade grönsaker och en härlig Zinfandel. Receptet på gorgonzola såsen har jag tagit från en av mina favoritbloggar som jag här återigen rekommenderar, 56kg  […]

Svara
Caroline 4 mars, 2012 - 13:33

Ja visst är det vinet gott? 🙂 Brukar inte va så mkt för rött vin men detta hade väldigt stark karaktär. Kraftigt och mustigt. Gillar de små guldtrådarna också som bildar nätet kring flaskan 🙂

Svara
Catrin 20 oktober, 2011 - 19:36

Än en gång har jag följt dina råd och köpt Faustino…gudomligt gott:-) Det fanns flera att välja på – 1, 5 och 7, men jag tog ettan som var dyrast…och som sagt underbart god, den var som sammet mot gommen. Så mycket mer man får bara man lägger på några tior på priset…

Gorgonzolasåsen låter fantastisk, jag letade precis efter ett bra såsrecept till en födelsedagsmiddag i helgen så detta kom precis i rättan tid! Tusen tack på förhand, jag behöver inte ”provlaga” den först för hittills har inget av dina recept misslyckats! Din blogg har blivit min räddning (i stället för Gevalia…:-) när jag får oväntade gäster och inte riktigt vet vad jag ska hitta på…

Svara
Kyckling med snajsigt blomkålsris och gorgonzolasås 20 oktober, 2011 - 11:40

[…] rapsolja. Ugnstekt på 175 grader till innertemp på 73 grader sedan vila under folie i ca 10 min. Gorgonsolasås Blomkålsris: 1 rivet blomkålshuvud, färska champinjoner i skivor, en skvätt vitt vin, 1 fond du […]

Svara
Chatrine 5 september, 2011 - 21:24

Har hittills varit rejält tveksam till LCHF av flera anledningar. En av de större är ju att jag inte gillar kött (äter fågel och fisk). Jag är reumatiker och min kropp mår verkligen inte bra av kött. Har efter att ha läst på din sida sett att ”din” variant av LHCF är något helt annat än det man läser i populärmedia där enorma portioner av kött och fett är det rådande. Ska provbaka ett par bröd och sen kommer jag testa. Med lite pussel kommer jag hitta en köttfri väg.
Tack för härlig inspiration!

Svara
Åse 5 september, 2011 - 21:50

Jag vet att den LCHF som många tänker på när det gäller LCHF är ytterst ovanlig. Jag tror att det mest är män som äter så och inte ens de flesta män äter så.
Man kan äta LCHF och må bra på fisk, fågel och ägg =)) Lycka till!

Svara
jeanette 4 september, 2011 - 18:02

Gokväll! Tack än en gång för goa recept fina bilder osv 😉 Jag undrar vilken Gorgonzolaost ska man köpa?
Lyckades få tag på nån som luktar ,,inte så gott o smakar sådär! Har ju smakat Gorgonzolasås som var jättegod men inte min.. En vitlöksklyfta räddade såsen idag snälla hjäääälp!Trevlig kväll hälsningar från Landskrona

Svara
Åse 4 september, 2011 - 20:58

Jag har aldrig köpt en gorgonzola som inte blir god? Du kanske fick tag i en dålig bit?
Gorgonzola luktar ju alltid, det är en mögelost =)

Svara
Annika 3 september, 2011 - 14:27

I kväll ska vi ha köttfärslimpa med gorgonzolasås… Mmmm.. Mums!

Svara
Åse 4 september, 2011 - 15:50

Mumma, var det gott??

Svara
karin 3 september, 2011 - 12:36

Jag älskar gorgonZola sås.Tarf bara och smälter den lite lätt och späder med ca 1-2 vatten ev svartpeppar grov,lite salt beror på hur stark osten är.

Lax och bladspenat eller babyspenat.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.