Gorgonzolakyckling

28 september, 2018

Jag fortsätter att dela med mig av recept från mina böcker som inte säljs längre, här kommer ett av mina kycklingfavoriter!
En del av er har säkert redan tillagat det någon gång?

Just valnötterna blir det där lilla extra! En enkel och snabblagad rätt men sååååååå smarrig!

 

 

Foto: Mikael Eriksson

 

Skriv ut

Gorgonzolakyckling

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 kycklingfiléer
140 g gorgonzola
1/2 dl vitt vin
1 purjolök
1 dl créme fraiche
1 dl grädde
1 buljongtärning


Instruktioner

Rensa kycklingfiléerna och stek dem i smör tills de fått lite färg. Salta och peppra. Ta upp filéerna och låt ligga under folie. Strimla purjolöken och stek mjuk i smör. Tillsätt mejeri, vin och buljong och låt osten smälta ner. Lägg ner kycklingen igen och låt allt småputtra under lock i ca 10 minuter.
Servera med en stor blandad sallad. Addera gärna lite valnötter.

10 kommentarer
5

Du kanske också gillar

10 kommentarer

lena 1 oktober, 2018 - 14:11

kan man ta matlagnings vin????

Svara
Åse 1 oktober, 2018 - 14:19

Ja det går bra. Vet dock inte om det doseras samma

Svara
ÅsaS 29 september, 2018 - 14:53

Då många smaker på en och samma gång, men för den skull ingen lång ingredienslista. Måste testa detta, då kyckling ärbasföda hos oss och gorgonzola är ju såå gott!
Kram 💕

Svara
Catti 29 september, 2018 - 10:23

Lagade detta i går, otroligt gott och som någon annan sa, valnötterna är verkligen pricken över i:et! Svårare än så här behöver det inte vara för att äta gott och nyttigt…!

Åse, lite OT men på tal om valnötter i synnerhet och nötter i allmänhet, vad anser du om olika oljor? Jag har i princip bara använt olivolja som salladsdressing (och kokos- eller rapsolja för att steka i), men på senare tid har jag börjat variera mig och använda valnötsolja (mer smakrikt än olivolja IMHO), avokadoolja, macadamiaolja, hasselnötsolja och mandelolja. Jag uppskattar variationen och tycker att det sätter mer piff på maten när när man inte hela tiden kör med samma. Men jag undrar om du särskilt rekommenderar eller avråder från någon olja? Utbudet är enormt och det är ibland svårt att hitta rätt i oljedjungeln…dock har jag förstått att palmolja inte är bra? Det har jag aldrig använt dock så det är inget problem för mig. Solrosolja ska inte heller vara bra (för mycket Omega 6)?

Svara
ÅsaS 29 september, 2018 - 14:51

Använder själv mestadels smör, rapsolja och kokosolja att steka i, men olivolja till sallad och dressingar. Olivolja bör inte hettas upp till för höga temperaturer. Kommer inte ihåg varför, om det utsöndras bismak eller nåt annat. Övriga oljor har jag inte testat, men kul att det finns alternativ.

Svara
Åse 30 september, 2018 - 15:07

Vad härligt att det smakade! =)

Kokosolja steker jag i, olivolja och avodadoolja är super i sallader, de andra nötoljorna är bra de också! Det enda jag avråder är som du säger solrosolja så du har koll på läget =)

Svara
CeciliaSkor 29 september, 2018 - 10:08

Hej Åse och så kul att springa på dig i Sthlm! Ser fantastiskt gott ut, men tror du mig när jag säger att jag äter inte ost och dricker inte vin ( bara bubbel ) efter 23 år i Italien! Men jag tänker att receptet funkar även utan gorgonzola!
Kram C

Svara
Åse 30 september, 2018 - 15:07

Detsamma Cecilia!! =)

Haha WHAT!? Ingen ost och inget vin! Jadå receptet funkar utan ost =) KRAM

Svara
Pernilla 29 september, 2018 - 07:40

Åh det här är verkligen en favvo!! Egentligen gillar jag inte valnötter förutom i den här rätten, pricken över i!! Hade dock glömt av just denna rätt. TACK för påminnelsen!
Hoppas du får en härlig helg!

Svara
Åse 29 september, 2018 - 10:03

Härligt med lite påminnelse =) Detsamma önskar jag dig!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.