Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gorgonzolafylld oxtournedos


  • Författare: Leif mannerström

Ingredienser

  • Oxtournedos (à ca 200 gr.)
  • 200 gr. mogen gorgonzolaost
  • smör
  • 4 cl Gin
  • 3 st finhackade schalottenlökar
  • 6 cl rödvin
  • 2 msk viltfond
  • 2 dl vispgrädde

Instruktioner

  1. Skär upp en ficka i sidan på varje köttbit.
  2. Tryck in ca 1 msk gorgonzola i varje bit. Salta och peppra.
  3. Bryn köttet hastigt i smör och lite rapsolja eller kokosfett i en stekpanna.
  4. Ta upp köttbitarna, tillsätt lite smör i pannan och fräs löken lätt. Smula ner resten av osten och häll på gin, vin, viltfond och grädde. Låt såsen koka ihop under några minuter.
  5. Lägg tillbaka köttet i pannan och låt puttra under lock några minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar.

Nutrition

  • Serving Size: 4