Gorgonzolabakad lax med vitvinsås

20 april, 2009

God förmiddag på er! Hoppas ni alla haft en skön helg!

I lördags hade jag systrarna här på trerätters och till huvudrätt åt vi denna goda Gi-anpassade rätt – såååååå god!

4 portioner á 10,5 pts

4 färska laxfilér á 150 g
150 g gorgonzola
Blandade grönsaker tex: paprika, morötter, zucchini, aubergine, röd lök
2 dl creme fraiche
1 dl vitt vin


1 fiskbuljong
1 dl finhckad dill
salt, peppar, timjan.

Sätt ugnen på 225 g.
Skär fickor i laxen och fördela gorgonzolan där i (ca 38 g per person), krydda med citronpeppar och pensla med smör.

Skär ner grönsakerna och ringla olivolja över och salta med salt och timjan.
Sätt in i ugnen och stek tills de fått fin färg. Sätt in laxen när det är ca 10 min kvar.

Gör under tiden såsen!
Lös upp buljongen i vinet och låt sjuda en liten stund, häll sedan i fraichen och rör mot slutet ner dillen, lägg i en klick smör när du tagit såsen från plattan.

005

Även här.

Recept från Dr Dahlqvist och Airams kokbok!

10 kommentarer
0

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Pösmunk och ny väskkärlek - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 27 mars, 2017 - 10:05

[…] går blev det Gorgonzolafylld laxfilé med vitvinssås -en gammal klassiker som är still going strong! Det är en av de första LCHF rätterna jag […]

Svara
foxan 24 januari, 2010 - 22:46

är det 10,5 propoints ???

Svara
Åse 24 januari, 2010 - 22:54

Nej det står Propoints eller PP i såfall.

Svara
fredagsmys | 5 6 k i l o . s e 7 september, 2009 - 10:19

[…] Recpt här […]

Svara
Hallonpajen’s Viktblogg 23 juni, 2009 - 11:48

[…] Detta receptet på lax bara måste ni testa,hur gott som helst och såsen…….Mmmm […]

Svara
camilla 17 juni, 2009 - 13:49

Hittade den 😉
Kram

Svara
Sara 21 april, 2009 - 09:39

Blir nåt att prova! Men då får jag nog leva på vatten resten av dagen 😉

Svara
Marie 20 april, 2009 - 16:56

Mums, det ser toppen ut, måste pröva!! Tack för att du delar med dig!

kram

Svara
Carina i Tyskland 20 april, 2009 - 12:43

Gud så gott det ser ut!!

Svara
Vera med flera 20 april, 2009 - 09:35

Åh! Vad gott, det ska vi testa till helgen!
Tack för receptet.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.