Gorgonzolabakad lax med vitvinsås

20 april, 2009

God förmiddag på er! Hoppas ni alla haft en skön helg!

I lördags hade jag systrarna här på trerätters och till huvudrätt åt vi denna goda Gi-anpassade rätt – såååååå god!

 

005

Skriv ut

Gorgonzolabakad lax med vitvinsås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 färska laxfilér á 150 g
150 g gorgonzola
Blandade grönsaker tex: paprika, morötter, zucchini, aubergine, röd lök
2 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
1 fiskbuljong
1 dl finhckad dill
salt, peppar, timjan.


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 g.
Skär fickor i laxen och fördela gorgonzolan där i (ca 38 g per person), krydda med citronpeppar och pensla med smör.

Skär ner grönsakerna och ringla olivolja över och salta med salt och timjan.
Sätt in i ugnen och stek tills de fått fin färg. Sätt in laxen när det är ca 10 min kvar.

Gör under tiden såsen!
Lös upp buljongen i vinet och låt sjuda en liten stund, häll sedan i fraichen och rör mot slutet ner dillen, lägg i en klick smör när du tagit såsen från plattan.

Recept från Dr Dahlqvist och Airams kokbok!


 
Nu säljer jag av kläder och accessoarer! Välkommen in till min SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 

 
Mina favoritprodukter denna veckan! (annonslänkar)
10 kommentarer
0

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Pösmunk och ny väskkärlek - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 27 mars, 2017 - 10:05

[…] går blev det Gorgonzolafylld laxfilé med vitvinssås -en gammal klassiker som är still going strong! Det är en av de första LCHF rätterna jag […]

Svara
foxan 24 januari, 2010 - 22:46

är det 10,5 propoints ???

Svara
Åse 24 januari, 2010 - 22:54

Nej det står Propoints eller PP i såfall.

Svara
fredagsmys | 5 6 k i l o . s e 7 september, 2009 - 10:19

[…] Recpt här […]

Svara
Hallonpajen’s Viktblogg 23 juni, 2009 - 11:48

[…] Detta receptet på lax bara måste ni testa,hur gott som helst och såsen…….Mmmm […]

Svara
camilla 17 juni, 2009 - 13:49

Hittade den 😉
Kram

Svara
Sara 21 april, 2009 - 09:39

Blir nåt att prova! Men då får jag nog leva på vatten resten av dagen 😉

Svara
Marie 20 april, 2009 - 16:56

Mums, det ser toppen ut, måste pröva!! Tack för att du delar med dig!

kram

Svara
Carina i Tyskland 20 april, 2009 - 12:43

Gud så gott det ser ut!!

Svara
Vera med flera 20 april, 2009 - 09:35

Åh! Vad gott, det ska vi testa till helgen!
Tack för receptet.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.