Jag älskar färskost och använder det ofta i både matlagning och som pålägg. Den godaste jag vet förutom Philadelphia naturell är den ekologiska färskosten Castello med smak av vitlök och lite persilja.

castelloorganiccreamcheesegarlic

Men vet ni det går ju hur lätt som helst att göra själv! Perfekt till en buffé eller till ostbrickan!
Min mamma gjorde alltid vitlöksfärskost när jag var barn – älskar smaken!

För 2 st stora burkar:

1 liter ekologisk filmjölk
3 dl ekologisk gräddfil eller creme fraiche
+ valfri smaksättning (havssalt, örtsalt, svartpeppar, vitlök, persilja hade jag)

012A1724

Sjud filmjölk + grädddfilen till ca 50-60 grader. Använd gärna en termometer. Rör ordenligt.

012A1725

Häll sedan filmjölkssmeten i en bakhandduk som du satt i en sil som du satt i en stor kastrull 😉

012A1729

Sedan glömmer du oströran i kylskåpet några timmar (minst 4-5) och gärna över natten!

012A1743

Sedan är det bara till att blanda ihop med din favoritsmaksättning!
Dela färskosten i två byttor om du vill ha olika smaker.

012A1746

Här är en av mina två burkar!
Såååååå gott!!!

012A1748

Gott till Bovetlimpan och en kopp Roobios ♥

012A1753

 

LOADING..