Godisbär

5 oktober, 2010

I går upptäckte jag för mig en nyhet, Icas blandade bär med gojibär, havtorn, blåbär, björnbär, tranbär och vinbär!
I dag fick de ersätta de sedvanliga hallonen och mumsfillibabba! lagom sött, syrligt och en spännande smak!

I min frukost hade jag:

1 dl 10% kesella
1/2 dl keso 4%
vaniljpulver och lite sukrin
1 msk vispgrädde
1 msk nötmüsli
30 g blandade bär

Print Friendly, PDF & Email

23 kommentarer
0

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Krickilina 21 oktober, 2010 - 22:30

Dessa bär köpte jag idag. Spännande att prova till keson i morgon bitti! F.ö. blir jag galen på att jag inte tål nötter då det verkar vara ypperligt komplement i low carb.
kramen!

Svara
Jenny 6 oktober, 2010 - 19:45

Hej!

Vill bara säga att jag verkligen älskar din blogg och dina recept och följer dig jämt :D!!
Jag upptäckte något innan med maten och kände att rätta personen att fråga är dig!
Ibland väger jag maten: kan vara kyckling, kött, ägg vad som… Det jag märkte var att ex kycklingen, köttet eller ägget vägde mycket mindre efter att det stekts. ex 150 g kyckling blev nästan 100 g kyckling och 100 g kyckling blev nästan 60-70 g, 100 g ägg blev 50 g till skillnad mot att koka äggen då 100 g förblev 100 g. Hur kommer detta sig vet du det? Och hur ska man räkna kalorier, protein man får i sig när det blir mycket mindre när det stekts..? Vilket ska man köra efter innan stekning eller efter?

Svara
Åse 7 oktober, 2010 - 11:23

Mat ska alltid räkna förevikten!
Att vikten förändras beror på att vatten försvinner etc.

Svara
Jenny 7 oktober, 2010 - 15:56

hur menar du med förevikten? Så om jag vill äta 100 g kyckling ska jag räkna efter när den har stekts/tillagats? hur kommer det sig att äggen krymper i gram de innehåller väl inget vatten?

Kram
Jenny

Svara
Åse 7 oktober, 2010 - 16:46

Du ska använda förevikten, dvs vikten INNAN du stekt eller kokat.

Svara
Jenny 7 oktober, 2010 - 17:54

okej. säg att jag vill äta 20 g protein efter att dert tillagats har ju allt vatten försvunnit och då blir det ju mycket mindre protein jag får i mig?
om jag räknar förevikten så ingår det ju massa vatten och då blir det väl inte rätt? eller är näringsinnehållet i ex 100 g kyckling detsamma efter att det stekts och blivit 70 g?

Åse 7 oktober, 2010 - 18:06

Ja näringsinnehållet är densamma.

Jenny 7 oktober, 2010 - 18:29

Har blivit helt förvirrad nu. Kör lchf och är vanvid att ta ca 1 dl grädde/cf etc till 100 g färdigstekt kött. då skulle det bli 20 g protein ungefär och ca 40 g fett. Men om jag ska köra efter förvikten blir det ju inte alls mycket kött på tallriken om man ska utgå ifrån 100 g utifrån förvikten…

Åse 7 oktober, 2010 - 20:28

Jag kan tyvärr inte hjälpa dig mer, det enda jag vet är att kalorier ofta räknas på vikten före tillagning. Det gäller ju samma i recept, alla vikter avser vikten otillredd.

Jenny 8 oktober, 2010 - 22:15

Hur är det med pasta, potatis, ris om man kokar det? Har läst på recepthjalpen.se att ex för pasta så blir kolhydratinnehållet myyycket mindre efter att det kokts till runt 20 g kollisar istället för 70. Stämmer det?

Ida-www.lippstick.se 6 oktober, 2010 - 17:07

MMmm så gott! Det gör säkert att fler väljer ett nyttigare alternativ oftare!
/ Kram Ida

Svara
Anna 6 oktober, 2010 - 14:47

Hej Åse

Kan du tänka dig att dela med dig av nötmüslireceptet ?
det såg ju så gott ut.
Anna

Svara
Åse 6 oktober, 2010 - 16:40

Hej Anna! Det finns redan 😉 Använd sökfältet =)

Svara
Maria 6 oktober, 2010 - 09:02

mm visst är de goda? 🙂 känns ända ut i porerna att de gör nytta :)har du gjort din egen nötmysli eller är det voltaires?

Svara
Åse 6 oktober, 2010 - 09:56

jag gör min egen!

Svara
Maud 6 oktober, 2010 - 08:23

Dom är riktigt bra,,,

Svara
Tolan 5 oktober, 2010 - 20:55

varit å handlat, det blir bär till frukost!! 🙂

Svara
M 5 oktober, 2010 - 19:38

hej, fin blogg 🙂 en fråga bara, hur mycket tränar du i veckan? 🙂

Svara
Åse 6 oktober, 2010 - 09:57

Bara vardagsmotion och löpband när tiden finns.

Svara
jennyh 5 oktober, 2010 - 18:17

Den blandningen har jag oxå provat, riktigt god är den.

Svara
Anita 5 oktober, 2010 - 16:17

De har jag köpt sedan i somras. De är riktigt goda, äter dem som du med kesella, keso, nötter.

Svara
Jajja 5 oktober, 2010 - 14:42

Mmmm ser smarrigt ut, får ta o testa dem ja me, har inte heller sett dem innan, så tack för tipset=)

Jajja.

Svara
Camilla 5 oktober, 2010 - 09:33

Det där såg riktigt spännande ut, ska försöka få tag i en sån ask jag också! Dom måste ju vara ny, aldrig sett den förr 🙂

Svara

Lämna en kommentar