Godaste plocktallriken?

7 november, 2013

God förmiddag!
Jag sitter på tåget mot Göteborg och passar på att jobba och få lite gjort! Hade tänkt ta bilen upp men bestämde mig i går att tåget var smidigare! Tidssparande!
Som sagt jag var tokigt trött i går och ryggen (ländryggen) värkte! Så barnen fick först mat i form av lax, kokt potatis och remouladesås. Vi äter potatis väldigt sällan i vår familj men när jag köper så köper jag alltid ekologisk för den obesprutade är kraftigt besprutad. (Annat som är viktigt att köpa ekologiskt är citron, vindruvor, bananer, mejeri och kaffe och givetvis kött) Jag och Daniel frossade i ostbricka med avokado, räkröra, skagenröra, oliver, parma, chorizo, jordgubbar och en päronmarmelad som jag köpte i Parma, Italien. Gott!! Sedan somnade jag sött!
Till det drack vi ett glas av ett för mig nytt kryddigt och mustigt boxvin Cotes du Rhone Villages. Mycket gott faktiskt! Jag brukar annars köpa ett italienskt boxvin som jag inte kommer på namnet nu på, men återkommer1
Vinguidens nya app Vinakuten (Finns i Appstore och Google Play) är smidig att använda när man står på Systembolaget och inte vet vad man ska välja!
Vad brukar ni äta till plocktallriken?? Ni kanske har saker ni kan tipsa om?? Lätt att man hamnar i samma allttid.
ost

Print Friendly, PDF & Email

11 kommentarer
0

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Cecilia 9 november, 2013 - 21:35

Hej!
Har ofta detsamma som du på plocktallriken men har alltid några andra favoriter: kuber av manchego-ost, lite av den goda osten brillat savarin, färskostfyllda ”starka” småpaprikor ( färdiga från ica’s tapasplock) , fyllda proscuitto-rullar med antingen philadelfiaost, strimlad soltorkad tomat och färsk basilika eller philadelfiaost och hackade små jalapeno. Baconlindade haricot verts (smörstekta) är ju också en klar favvo!!! Tack för en underbar blogg! Kram

Svara
Erikas LCHF till vardag och fest 7 november, 2013 - 16:24

Ja, nog blir det ofta samma på plocktallriken. 🙂
En favorit nuförtiden är ditt rostbröd med räkor, avokado och ägg (planerat att äta i morgon). 🙂
Annars blir det kallskuret (skinka, rostbiff, seranoskinka), kall kyckling uppskuren i små bitar.
Ostkuberna som Lisa tipsade om måste jag testa.

Svara
Petra 7 november, 2013 - 14:31

Hej Åse, undrar vad du tycker om sötpotatis (i stället för potatis)? Vad jag har hört så har det fler kolhydrater än potatis å andra sidan ett lägre GI-värde…

Svara
Madde 7 november, 2013 - 14:30

Ostkuberna ska testas….
När vi har plocktallrik, så brukar vi oftast ha kycklingspett, oliver, smörstekta champinjoner med vitlök, fetaostfyllda minipaprikor (köpta).

Svara
Julia 7 november, 2013 - 12:50

såg inte dumt ut 🙂 älskar att plocka så mysigt!

Svara
Sofia 7 november, 2013 - 12:08

Den liknar det goda vinet Barone Ricasoli till utseendet 🙂

Svara
Camilla 7 november, 2013 - 12:05

Ekologiska vindruvor = ekologiskt vin! 😉

Svara
Susanne 7 november, 2013 - 12:04

Älskar pickles, alltså de lite större saltgurkorna, gärna fr utländska hyllan, de har mindre tillsatser! Ostchips av parmesan eller parmesanost i kuber marinerade i olja är mumma oxå…älskar att man kan ta lite av vad som finns i kylen o få till bästa ”fredagsmyset” nånsin! LCHF är så enkelt!

Svara
Lisa 7 november, 2013 - 11:04

Jag kan tipsa om marinerade ostkuber som man gör själv genom att skära valfri smakrik ost i tärningar å värma upp ca 1 dl olivolja tillsammans med färsk rosmarin, skivad vitlök, skivad chili å mortlad rosépeppar som man häller över osten. 😀
Passar som tillbehör, eller då på plocktallriken. 🙂

Svara
Åse 7 november, 2013 - 11:05

Åhhhh vad GOTT!!!! Har bara köpt färdig förr!

Svara
Anette G 8 november, 2013 - 06:27

DET lät ju helsmarrigt!

Svara

Lämna en kommentar