Godaste lasagnen och lite annat!

4 maj, 2015

Hallå på er!
Dagarna rusar verkligen fram! Känns som jag precis vaknade! 😉
Vi hade en mysig gårdag, vackert väder och lillan (snart 7 år) fick äntligen tagit hål i öronen, som hon längtat!
Det gick jättebra!
Lämnade in min nya klocka från Marc Jacobs som jag köpt på Campadre, älskar den!
Liten nätt urtavla och armbandet och visare i rosé.
2015-05-03 15.36.25-4
012A9852-3
På kvällen svängde jag ihop en sååååå god lasagne! Kan vara den godaste jag gjort ever!
Plattorna gjorde jag på detta receptet men man kan avända dessa plattorna om man vill ha ner kolhydratnivån en del.
012A9856-8
012A9860-7
012A9863-6
Skriv ut

Godaste Lasagnen

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kilo ekologisk alt gräsbetes nötfärs
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlök solo
  • 800 ml körsbärstomater i burk
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 msk koncentrerad oxfond eller motsvarande i tärning eller färdig buljong
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar

Bechamel

  • 5 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • salt, svartpeppar
  • ev lite redning (tex Arrowrot eller Konjakrot)

Övrigt

  • 500 g riven ost med goda smältegenskaper
  • Valfri sort lasagneplattor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Föreberd lasagneplattorna.
  3. Stek finhackad lök och vitlök i lite kokosolja eller annat fett och lägg ner köttet. Hacka med stekspade så allt blir finfördelat. Rör ner tomaterna + purén och smska av med fond och kryddor. Låt småputtra i 10 minuter.
  4. Gör bechamelsåsen: Koka upp grädde/creme fraiche och smska av med salt och peppar. Red eventuellt litegrann.
  5. Bred ut lite bolognese i botten på en ugnssäker form, lägg sedan plattorna, bred över bechamelsås och ett lager riven ost och sedan bolognese, varva så i ca 4 varv. Avsluta med ost.
  6. Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 10

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


Nu är magen full av annat gott, får visa i morgon!
Nu ska kidsen strax i säng och jag ska slänga mig i soffan med en skvallertidning!
HÄPP!

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Sofia 10 oktober, 2016 - 10:27

Går lasagneplattorna att frysa om man får över tro?

Svara
Jonna 5 maj, 2015 - 15:30

Så snyggt med dina jättevackra ringar med den klockan ?.
Ditt recept på lasagne är det godaste jag vet i lågkohydratväg och att alla mina killar slukar den gör ännu bättre. Har bara testat med ost och husk plattorna och tills jag är normalviktig så håller jag mig till det och njuter. Sen ska det bli spännande att testa det nya receptet med.
Behöver väl inte påpeka att jag älskar lasagne ?

Svara
Junitjej 5 maj, 2015 - 12:23

Vilken snygg klocka!

Svara
Åse 5 maj, 2015 - 13:37

Tack!! =)

Svara
Ilse-Lill Tenggren 4 maj, 2015 - 19:42

Men då försvinner du Margareta Lövgren….hade varit lätt med Helsingör???

Svara
Annika Rönning 4 maj, 2015 - 18:23

Så kul och inspirerande att läsa om Dig och älskar dina recept!
Tack Åse! 🙂

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 4 maj, 2015 - 18:34

Tack vad glad jag blir! 🙂

Svara
Margareta Lövgren 4 maj, 2015 - 18:16

Jättegod nu kämpar jag . Ska ner till 56

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.