Supergod Flygande Jacob!

30 mars, 2016

Flygande Jacob är klassikern som brukar funka i alla lägen och kan anpassas efter smak och behov!
Så här gör jag och jag tycker den blir som godast så här och mina barn älskar det!
Visst kan man använda färdiggrillad kyckling men det blir mycket saftigare av att använda färsk kyckling.
Kombinationen paprika, curry och chili tillsammans med just banan och nötter är ju oslagbar!
Jag äter frukt i mat men gör man inte den kan man ju utesluta banan.
Är man jordnötsallergiker funkar salta cashew bra!
Jag köper Ica’s Ett gott liv som innehåller lite mindre socker än vanligt.
012A2456
012A2458
012A2459
Skriv ut

Supergod Flygande Jacob!

 • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

 • 1 kilo utbankad kycklingfilé (t.ex Kronfågel minutfilé)
 • Smör att steka i
 • salt,peppar, paprikapulver *
 • 5 dl vispgrädde
 • 1,5 dl chilisås med låg sockerhalt (Ica ett gott liv)
 • 1 krm salt
 • 2 tsk curry (eller efter smak)
 • 2 bananer
 • 1 dl salta jordnötter
 • 1 paket bacon

Instruktioner

 1. Sätt ugnen på 225 grader.
 2. Om du inte köpt färdigt utbankade kycklingfiléer, banka ut filéerna.
 3. Krydda dem och stek dem i smör, ca 2 minuter på varje sida. Gör inget att de inte är helt genomstekta. Ta upp på skärbräda och skär i skivor.
 4. Vispa grädden, rör ner chilisås, curry och lite salt.
 5. Lägg kycklingen i botten på en ugnsform och 1 skivad banan ovanpå. Bred den vispade gräddsmeten ovanpå och avsluta med 1 skivad banan.
 6. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
 7. Stek strimlad bacon och låt fettet rinna av på hushållspapper. Ta ut formen och strössla baconet och jordnötterna ovanpå och sätt in i ugnen igen de sista 5 minutrarna.
 8. Servera md valfritt tillbehör som en sallad eller råris.

Notering

 • * i originalreceptet används italiensk salladskrydda till kycklingen. Krydda med det du föredrar!

Näringsinnehåll

 • Portionerr: 6

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Karin 31 mars, 2016 - 20:44

Visst är det gott med flygande jakob. så gott.
Om man inte tål nötter så går solrosfrön bra.
Det har jag alltid på hemma.

Svara
Clean Eating by Annika 31 mars, 2016 - 11:38

Det känns som om du äter mer kolhydrater nu än innan? Stämmer det? Finns det i så fall någon tanke bakom det? Har läst om carb cycling och carb nite här hos dig, använder du det fortfarande? Tankar? Erfarenheter? 🙂

Svara
Åse 31 mars, 2016 - 14:13

Hej Annika! Ja det gör jag, eller både ock ska jag väl säga. Förr låg jag på ca 20-25 kh varje dag numera så alternerar jag både energi och kolhydrater. Jag använder ju periodisk fasta som ett verktyg för att: Få en naturlig energikontroll & balansera hormoner. Men det innebär också att jag ca 3 dagar i veckan äter väldigt lite kolhydrater (och kalorier), detta ger ett utrymme för fler kolhydrater (och kalorier) de andra dagarna. De dagar jag äter fler kolhydrater tränar jag styrketräning och högintensivt.
Att jag gör så är för att det helt enkelt ger mig bra effekt på träning, kroppskomposition och energi. Jag har dessutom större frihet att äta at som jag älskar (sötpotatis, potatis ibland, råris, frukt i mat)
Carbnite som system kör jag inte längre utan mer Carb Backloading (äter kh på kvällen de dagar jag äter mer kh)
Hoppas du fick ett hum om hur jag lägger upp min kost! =)

Svara
Clean Eating by Annika 1 april, 2016 - 06:51

Spännande 🙂 jag tränar själv en del och märker att lite mer kh påverkar mig positivt men har svårt att hitta rätt nivå känner jag. Inte för mycket och inte för lite. Hur mycket kh äter du som mest skulle du uppskatta?

Svara
Åse 1 april, 2016 - 08:38

Oh det är så olika, jag räknar ju inte kolhydrater så vet inte exakt men de dagarna där jag ligger lite högre ligger jag nog på ca 50-70 g.

Svara
Frida G Svensson 30 mars, 2016 - 21:14

Jag blir så full i skratt av det här inlägget för just flygande jakob har blivt en sån grej i min familj. Jag gillar verkligen inte flygande jakob. Alltså hatar det. Första gången min sambo skulle laga middag till mig, bless his heart, lagade han flygande jakob. Jag dog, men var så kär så jag åt och åt och förbannade den jäkla rätten och svor på att det här får lov att vara sista gången. Vi blev ihop. Jag skulle träffa svärföräldrarna. Första gången de träffade mig bjöd de på… you guessed it. Flygande jakob! Den rätten verkar förfölja mig. Även om jag uppskattar många av dina recept så kommer jag inte testa denna. Men ta det inte personligt. =) Kram på dig

Svara
Åse 30 mars, 2016 - 21:17

Haha!!! Verkligen inte, jag är ju inte originalförfattaren hehe 😉
Dock är jag gaaaaalen i kombon och gör ju ofta kombon på pizza! Slurp!
PS: tur du såg förbi Flygande kyllingen ?

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.