Hej hej på er!
Jag ska strax lyfta här från Malmö mot Stockholm. Möter upp min parhäst Victoria så har vi två dygn med möten och jobb framför oss. Vi bor på härliga och mysiga Kung Carl som vanligt!

Kanske skulle passa på och köra den gamla klassikern EFIT (Ett foto i timmen) som man gjorde på gamla goda hemsidetiden i mitten av 2000-talet? Haha! Vickan kör ju det ibland, lite kul! Men ni hade kanske blivit uttråkade??

Hur som! Här kommer ett superenkelt men såååååå gott recept på ädelostsås! Vi hade det till sous vide Rostas i lördags tillsammans med ugnsrostad palsternacka / rödbeta. Vin: Favoriten Tamaral

KRAM på er!

Ädelostsås

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner:

Ingredienser

  • 140 g Gräddädel
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • ev. salt
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner

  1. Lägg ädelosten och mejeri i en kastrull och låt sakta smälta/sjuda ihop. Rör ner vinet och låt allt sjuda ihop en stund. Smaka av med salt och peppar. Servera

 

  1. Hej Åse.
    Följer dig pä Flightradar24 på din väg till storstan.
    Härligt ha de gott i Stockholm, kan sakna arbetslivet och
    Roliga möten kurser mm med kolleger.
    Irene

  2. Säkert väldigt gott men inte så lämpligt för folk som inte han dricka alkohol av olika
    anledningar

    1. Hej, nu hänger jag inte med – varför kan man inte äta ädelostsås om man inte dricker alkohol menar du? Alkoholen kokas bort. Annars finns matlagninsgvin.

  3. Inskolning inför nya jobbet, Flightradar24 i framtiden, man måste ju ha visioner eller hur i livet
    Följer alla vänner som är ute på resande fot.
    Lite nörd ✈️ men flygkapten i nästa liv.
    Älskar att resa och flyga, inte så klimatsmart.
    Att se dessa stora plan över vårt hus väcker mycket
    tankar. Har även insett att jorden är rund, syns tydligt
    när man kollar flygvägarna.
    Oj oj dags att ta tag i vardagen.
    Allt gott.
    Irene

  4. Jag är ingen sås-människa. Jag gillar sås, men klarar inte av att tillaga dem. Det blir konstig konsestens, konstiga smaker osv. Jag är dålig på tillaga ”på känn”. Men just denna sås klarar till och med jag av. Och hur god är den inte!? Helt GALET god! 😀
    EFIT vore jättekul. Jag tycker det är så kul att följa Vickan när hon kör det 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..