Godaste ädelostsåsen

av Åse

Hej hej på er!
Jag ska strax lyfta här från Malmö mot Stockholm. Möter upp min parhäst Victoria så har vi två dygn med möten och jobb framför oss.
Hur som! Här kommer ett superenkelt men såååååå gott recept på ädelostsås! Vi hade det till sous vide Rostas i lördags tillsammans med ugnsrostad palsternacka / rödbeta. Vin: Favoriten Tamaral
KRAM på er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ädelostsås


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 140 g Gräddädel
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • ev. salt
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner

  1. Lägg ädelosten och mejeri i en kastrull och låt sakta smälta/sjuda ihop. Rör ner vinet och låt allt sjuda ihop en stund. Smaka av med salt och peppar. Servera

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

7 kommentarer

Jenjo 5 mars, 2018 - 11:38

Jag är ingen sås-människa. Jag gillar sås, men klarar inte av att tillaga dem. Det blir konstig konsestens, konstiga smaker osv. Jag är dålig på tillaga ”på känn”. Men just denna sås klarar till och med jag av. Och hur god är den inte!? Helt GALET god! 😀
EFIT vore jättekul. Jag tycker det är så kul att följa Vickan när hon kör det 🙂

Svara
Irene 5 mars, 2018 - 10:19

Inskolning inför nya jobbet, Flightradar24 i framtiden, man måste ju ha visioner eller hur i livet 🤣🤣🤣
Följer alla vänner som är ute på resande fot.
Lite nörd ✈️ men flygkapten i nästa liv.
Älskar att resa och flyga, inte så klimatsmart🤨.
Att se dessa stora plan över vårt hus väcker mycket
tankar. Har även insett att jorden är rund, syns tydligt
när man kollar flygvägarna.
Oj oj dags att ta tag i vardagen.
Allt gott. 🌹
Irene

Svara
Carola 5 mars, 2018 - 09:47

Säkert väldigt gott men inte så lämpligt för folk som inte han dricka alkohol av olika
anledningar

Svara
Åse 7 mars, 2018 - 10:26

Hej, nu hänger jag inte med – varför kan man inte äta ädelostsås om man inte dricker alkohol menar du? Alkoholen kokas bort. Annars finns matlagninsgvin.

Svara
Carola 8 mars, 2018 - 10:48

Vet inte hur den kommentaren har hamnat just där 😉 Absolut på fel plats

Svara
Irene 5 mars, 2018 - 09:20

Hej Åse.
Följer dig pä Flightradar24 på din väg till storstan.
Härligt ha de gott i Stockholm, kan sakna arbetslivet och
Roliga möten kurser mm med kolleger.
🌹Irene

Svara
Åse 5 mars, 2018 - 09:21

Goding! Härligt att veta att du har koll på mig 😘

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!