Goda figursnälla äppelpajen!

1 juni, 2010

Jag var så sugen på äppelpaj idag så det blev en sådan till kvällis!
Mycket mycket god och ett trevligt PP värde =) Bara till att äta och njuta med gott samvete nu!

4 personer

2 dl havregryn
4 msk farinsocker
4 tsk ströbröd
50 g smör
4 syrliga äpplen
kanel

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop gryn, 2 msk socker och smör till en deg.
Skala och klyfta äpplena.
Smörj en ugnsfast form med lite smör
Lägg äppelklyftorna i formen, häll i en skvätt vatten och strö över resterande farinsocker och kanel.
Strö över smuldegen och grädda i ugn ca 15 minuter.
Servera med en klick vaniljkesella!

För dig som räknar ProPoints:
6 PP för äppelpajen + 2,5 PP för 1/2 dl vaniljkesella


14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Vasseur 2 juni, 2010 - 20:33

Hej Åse! Nu är jag tillbaka hos dig 🙂 Har varit ”borta” härifrån ett par veckor för jag har befunnit mig i total ”nu skiter jag i allt som har med kostråd, mat, vikt etc” fas. Du förstår säkert vad jag menar, ibland orkar man bara inte …. Men nu så!!! Och som vanligt blir jag supertaggad här inne, Tack! Precis som du har jag 5 envisa kilon som ska bort! Hur svårt kan det vara!!! Så fort jag släpper kollen på kolhydraterna skenar det iväg …. Upp & ner, upp & ner …. Har nu varit i Paris i 4 dagar och totalt ätit mig genom stan, så nu är jag ”fed up”. Hit med grillat & gott, grönsaker & vin 🙂
Nu kör vi hårt!!!!
Kram Ann-Sofie

Svara
Åse 2 juni, 2010 - 21:08

Haha!! ) Ja ibland är det verkligen ett MATMARATON! Glömmer inte när jag var i London i februari 😉 Vit åt och åt och åt och åt och så drack vi ju en jädrans massa vin och öl;)
Helt OK tycker jag så länge man inte glömmer att det finns en vardag också, finns ju en risk att ”Paris” följer med hem 😉

heja dej!!!

Svara
Åsa 2 juni, 2010 - 19:22

Brukar också göra den varianten, fast den senaste tiden har det blivit med rabarber istället. Den är ju så fin och god justt nu.

Blir nog några flaskor saft också, då vi har rabarber i massor. Inte det nyttigaste – men GOTT!

Kram ÅsaS

Svara
mari 2 juni, 2010 - 12:20

Ser jätte gott ut! Måste testas! 🙂

Svara
B-M 2 juni, 2010 - 10:39

Åh, jag som älskar paj! Denna ska jag testa redan i helgen! =) Tack för att du är en stor inspiration och har så mycket goda recept du delar med dig av! Kraaaam

Svara
zannely 2 juni, 2010 - 10:21

Den ska jag nog göra till mamma nästa tisdag. Hon fyller år då och hon är ju ViktVäktare så det blir ju en perfekt fika =D

Svara
anna-lena 2 juni, 2010 - 09:31

Hej vännen, ser betydligt mycket nyttigare ut än allt jag bakade till 18 åringens kalas idag. Vi skall bjuda på smörgåstårta och en lite buffé med tårtor/kakor. Blir nog ingen kanon nyttig dag idag om man säjer så. Har bakat: princesstårta, banoffepaj, banankaka, blåbärscheesecake och browniecheesecakefudge kaka ; )
Vad gör man inte för sina barn när dom önskar sig nått ; )

Ha en skön dag, det skall vi ha (verkar som det blir en varm och skön dag med)

Kram A-L

Svara
Mariah 2 juni, 2010 - 13:02

Det låter onekligen som om du läser goda recept hos Viktoria du med 🙂

Svara
jenny 2 juni, 2010 - 07:57

Ja ibland har nöden ingen lag! Ser riktigt gott ut!
Hur smakade färdigrätten förresten??
kram

Svara
Åse 2 juni, 2010 - 08:34

Helt OK! Var gott med bulgur i och såsen var kryddig och god!

Svara
Anita 1 juni, 2010 - 21:37

Tack för receptet, det ska jag testa med rabarber. De är så fina nu.

Svara
~ Maria ~ 1 juni, 2010 - 21:36

Muuums! Får bli kvällsmys i morgon <3

Svara
Mariah 1 juni, 2010 - 21:26

Vi har så små fina rabarber nu så jag gjorde rabarberpaj igår men det blev lite väl mkt propoints så det här var ett recept värt att testa nästa gång det vankas lite ”extra vardagsalyx” i vårat hus.

Jag har världens magkatarr just nu, ätit på tok för dåligt idag,
mina val har varit förskräckliga!
Men jag får som sagt sota för det nu med mitt onda, ajajaj.
INTE VÄRT PLÅGAN precis, inte värt propointsen heller för den delen *s*

Var på Blingoparty nyss,
jag är så såld på både deras kläder och Meandi.
Apropå ingenting liksom 🙂

Ha en trevlig kväll!!!
Kram//Mariah

Svara
Rosenknopp 1 juni, 2010 - 21:01

Vad gott det ska jag nog testa till helgen!

Kram <3

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.