God morgon!!

20 augusti, 2009

Jag har inte glömt er, men vi renoverar (igen) och jag har varit gravt trött denna veckan!
Hur som haver, from idag så går jag över till mer GI anpassad kost. Kommer ligga ungefär på fördelningen 50E% fett, 30E%protein, 20E% kolhydtater och det är ungefär som i GI Viktkolls ”Nystart” fas. Anledningen är den att jag ju dels under en längre tid velat ta in lite fler kolhydrater och på sista tiden så inser jag att min mage inte riktigt tycker om att fortsätta äta så lite kolhydrater som jag gjort nu de sista månaderna. Så fort jag får i mig liiiite kolhydrater så får jag diarré och det beror ju antagligen på att magen inte är van vid det och så är det detta med mitt magonda n’r jag äter min kesella alt turkyoggi på morgonen, jag är ingen ”Ägg & bacon” frukostmänniska utan vill äta ”frukostmat”.
Jag tror att den fördelningen ovan blir kanon!! Det rymmer bra kolhydrater med lågt GI och så drar jag ändå fördelarna med en lågkolhydratkost.

Idag blev det två skivor av mitt grova bröd (frukt&nötbrödet) med mellan bregott och 35% ost till frukost.
Till lunch ska jag äta min kesella med bär och nötter (ska se om magen hanterar det annorlunda än till frukost)
Mellis: Två kokta ägg
Kvällsmat: Caesarsallad

Det blir lite väl lite energi men jag ska ju till Sthlm i morgon och kryssa på lördag med tjejerna och det råder bot på den minskade energin idag 😉

I dag ska jag prova att baka ett annat grovt bröd! Jag tycker att mitt frukt & nötbröd är lite för sött nu när jag avgiftat mig från söta smaker.
Detta brödet verkar lätt att göra och har bra energivärden.

IMG_0016

31 kommentarer
0

Du kanske också gillar

31 kommentarer

Jenjo 21 augusti, 2009 - 07:46

Hej Åse!
Det ska bli jättekul att följa dig och se hur det här fungerar för dig. De flesta vill väl gå över till lite mer kolhydrater så småningom och det känns bra att ha dig där som ”utforskar terrängen” innan man kommer dit! 🙂
Ha det jättebra.
KRAMIS

Svara
Lottis 21 augusti, 2009 - 06:46

Aha du har en blogg till – jättefin. Jag håller med tidigare kommentatörer – du måste vara superkvinnan. Själv hinner jag knappt få in löpträningen 4 dagar i veckan… Vilken perfekt planlösning på huset – där barnen har en egen våning och med stort och öppet vid vardagsrum och kök. Vi har lagt bud på ett hus just nu – hoppas, hoppas.
Ha en riktigt rolig helg. Kram/ Lottis

Svara
Annette 20 augusti, 2009 - 20:11

Hej Åse!

Cranks bröd såg jag också i Buffétidningen, det ser verkligen gott ut! Hoppas det smakade bra. Det låter vettigt att köra liknande nystartsfasen, du behöver säkert lite mer kolhydrater/fibrer för magens skull. Man får pröva sig fram till vad kroppen gillar bäst, själv har jag svårt för att vara helt utan bröd.
Ha det så trevligt på kryssningen!
Mvh Annette

Svara
Therese 20 augusti, 2009 - 20:06

Ville bara säga att du gjort ett toppenval med Cosmo. Han e bäst!! Vill du har mer info om bröst operationer kan jag rekomendera http://www.plastikkirurgiforum.se där finns hur mkt info som helst (Cosmo länkar dit från sin hemsida. Lycka till med de sista kilona!

Svara
Åse 20 augusti, 2009 - 20:19

Hej Therese! Tack! :))
Jadå, är redan beroende av Plastikkirurgiforum.se sedan någon månad tillbaka ;)))

KRAM!!

Svara
bibi 20 augusti, 2009 - 19:19

Kommer säkert att fungera bra med mer Gi-mat,du verkar verkligen känna både din kropp och vet vilken mat som är bra att äta.
Tack för tipset om ”kesellamellis” på jobbet,det är bara det att jag äter det till frukost tidigt på morgonen oxå. Rädd att det blir lite för mycket kolhydrater men jag ska prova.

Svara
Eva 20 augusti, 2009 - 17:49

På tal om magproblem: Jag har inte ätit ris,pasta,potatis och bröd på 4 veckor och min mage är stenhård. jag dricker massor av vatten, men inget hjälper (toabesök ca 1-2/veckan) Någon som har samma problem och isåfall vad gjorde ni för att magen skulle komma igång? Ska jag äta en smörgås tex?

Svara
cecilia 20 augusti, 2009 - 21:31

Prova med linfrön, det brukar hjälpa.Ska vara de hela.

Svara
Eva 20 augusti, 2009 - 21:33

Tar jag varje morgon! har även provat magnesium från hälsokost.Men tack annars för tipset.

Svara
Åse 20 augusti, 2009 - 21:37

Det är tyvärr en vanlig biverkning detta med hård mage :/
Annika Dahlqvist har skrivit om det på sin blogg med lite grejjor man kan testa.

Svara
lotta 20 augusti, 2009 - 17:06

Cranks bröd är ju jättegott när man äter det hos dem, ditt blir säkert lika gott!
Jag är imponerad av din blogg, och så har du en till!!! (minst) eller hur? (klickade på länken i inlägget) Nu blev jag ännu mer impad 😉

Svara
Åse 20 augusti, 2009 - 20:37

Hahaha!
Tack ;))
Cranks bröd bakas nu så jag hoppas det smakar gott till frulle!!

Svara
Ann-Sofie 20 augusti, 2009 - 16:32

Hejsan,

Ska bli spännande att höra om magen blir bättre! Hoppas det! Det är likadant för mig, min mage har varit jättejobbig i 3 veckor. Efter att ha ätit ganska strikt LCHF i sommar har jag börjat med kolhydrater och magen har helt ”ballat ur”. Trodde först att det var magkatarr, och nu verkar jag reagera kraftigt på både laktos och gluten … jättejobbigt.

Men som sagt, lycka till och visst är det härligt att till hösten kunna ta sig en grov macka med ost eller avocado, det är toppen.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.