God Hummersås

9 april, 2011

Pust, vilken kväll! Katten på rymmen och när han väl traskade in igen så försvann han lika snabbt igen för jag hade glömt att stänga dörren som jag låtit stå öppen för att han skulle komma in 😉 Dock var denne innekatt nog trött på äventyren för han satt på framsidan och väntade på att bli infångad =)
Allt detta medan jag försökte laga min mat (barnen redan utfodrade). Till slut lyckades jag inta min mat och ett halvt glas bubbel när katt, hund och barn höll sig tysta och lugna =)
Gott var det! Det blev stekt hälleflundra i hummersås med grillad fänkål till.

Hälleflundran kryddades på båda sidor med Santa Marias Fisk o Skaldjurskrydda *love it!!* och stektes med skinnsidan neråt och fick sedan stekas färdigt i ugn till en innertemperatur på 60 grader.
Fänkålen delades i fyra delar och blandades med klyftad vitlök, röd lök och halverade blandade tomater + olivolja, salt, grov svartpeppar. Grillades i ugn ca 20 min.
Hummersåsen är sååååå god och så lätt! Skala och finhacka löken. Fräs den lätt i smör. Häll i vatten och hummerfond och låt koka ihop till hälften (dvs reducera den). Häll i vispgrädden och låt koka en liten stund. Smaka av med salt och peppar.

3-4 portioner

1 msk hummerfond
1 schalottenlök
smör
3 dl vatten
2,5 dl grädde


Däckad 21/2 åring + hund.

Print Friendly, PDF & Email

12 kommentarer
0

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Anita 11 april, 2011 - 15:57

Vi har ju innekatt oxå, eftersom han har diabetes, men det räcker om han hör att dörren inte är riktigt stängd. Så vi har oxå jagat katt åtskilliga gånger. Men han brukar oxå tröttna på att vara ute men går inte upp i trappan, det är galler. När Bamse rymmer hoppar han uppifrån o ut, går inte på galler då heller. vad mumsig din tallrik med mat ser ut. 🙂

Svara
ÅsaS 10 april, 2011 - 14:11

Jag är, precis som Linruz, imponerad av att du lägger ner så mycket energi på mat ”åt bara dig själv”. Först maten till ett gäng hungriga och otåliga barn, och sedan ett till pass med mat åt dig själv. Hoppas du lagade dubbel/trippel sats så du har att värma på idag, eller en annan dag.

Kram ÅsaS

ps – inget negativt i det, utan bara imponerad av dig!

Svara
Åse 10 april, 2011 - 15:37

Ingen fara! Tar det inte negativt! Man gör ju inget som man inte tycker är värt det. Jag älskar ju att laga mat och ser inte det som ngt jobbigt, dessutom fick barnen lasagnette som jag hade i kylskåpet så det gick fort :)) kram!!

Svara
Anna 10 april, 2011 - 13:04

Ser supergott ut
Provade att göra äggsåsen du gjorde till laxen för ett tag sen,familjen bara älskar den.Anna

Svara
Jessica 10 april, 2011 - 10:51

Ser urgott ut! Dock är inte hälleflundra min favorit:(
KRAM

Svara
Britt 10 april, 2011 - 10:21

Vad gott det lät. Har blivit så inspirerad av dig så nu har jag köpt fänkål för första gången. Spännande. Vad fin din blogg har blivit. Du kan nog allt.

Svara
Linruz 10 april, 2011 - 07:26

Mums vad det lät gott vännen.
Du är så duktig på att piffa till det även om du bara lagar till dig själv.
Kram Lina

Svara
Åse 10 april, 2011 - 09:42

Ibland är det ju lockande att låta bli 😉 KRAM!

Svara
Camilla 10 april, 2011 - 07:10

Åh vad gott det lät. Måste testa den såsen! och även kolla in kryddan du pratar om…=)

Svara
E M E L I E R E S E R!! 10 april, 2011 - 07:02

nej, mitt fel… hade råkat förminska hela sidan, haha… 😉

Svara
Åse 10 april, 2011 - 09:42

hehe så kan det gå 😉

Svara
E M E L I E R E S E R!! 10 april, 2011 - 06:47

gud vad gott! kan du inte göra inläggstesxten liiite större? Svårt att läsa nu 🙂

Svara

Lämna en kommentar