Gluten?

18 oktober, 2010

En av anledningarna till att jag började intressera mig för lågkolhydratkost var för att jag alltid kände mig jäst, uppsvälld och gasig med kolhydrater. Jag har ett förflutet med mkt magknip som barn.
Numera när jag överäter kolhydrater, dvs äter mer kolhydrater än vad jag är van vid så blir jag sjuk!
Helgen som gått har inneburit mkt mer kolhydrater än vanligt. Det har varit bröd till frukost, tacos och tortillas och lite ostbågar m.m. Dvs inget frosseri, men mer än vad jag brukar äta och igår kväll fick jag extrem magknip som slutade att jag tömde magen totalt från båda håll! Det är inte första gången jag reagerar så här när jag får i mig lite för mkt kolhydrater, det har tyvärr hänt ofta på sistone.
Varför blir det så här? Någon som kanske har svaret?
Kan det vara glutenkänslighet?

32 kommentarer
0

Du kanske också gillar

32 kommentarer

Gumman 18 oktober, 2010 - 15:49

Jag kan känna igen mig, även jag får ont i magen om jag äter för mycket kolhydrater, mage sväller upp och precis som magknip, kan oftast sluta med att man tömmer sig på innehåll…..
Min teori är att magen vänjer sig vid att inte få så mycket kolhydrater och sen när man äter ”lite för mycket” så reagerar den direkt, den är inte van det längre. För jag vet inte om man bara helt plötsligt kan utveckla glutenkänslighet??!!
Så för min del är det bäst att hålla det på en låg nivå, då mår både jag och magen bäst 😉

Svara
Mariaros 18 oktober, 2010 - 14:51

Hej Åse.

Usch, finns inge värre än att ha ont i magen.
Du kan ju vara gluten intolerant, el oxå är det så
att Din mage vant sig vid att inte äta kolhydrater.
Jag blir så när jag kört VV, min mage tål ingenting
efter det. Speciellt inte onyttigt, fast då mest fett.
Men kolla för säkerhets skull.

Hoppas du mår bättre snart.
Kram Maria

Svara
Gummsan83 18 oktober, 2010 - 14:23

Jag har ju oxå börjat att dra ner på kolhydraterna och det har jag gjort i 3 veckor … och i helgen har jag precis som du fått i mig mycket mer än vanligt ..
Oj vad illa jag mådde och uppsväld och magen ska vi inte prata om …
så jag tror att man själv genom denna kosten gör magen lite mer överkänslig för det faktiskt .. kram

Svara
Pia B 18 oktober, 2010 - 13:37

Hallåååååå

Jag har liknande problem som du, ofta uppjäst och svullen, har märkt att det blir bättre när jag drar ner på ”vitt”

Jag tror oxå din kropp vant sig bort från gluten osv därav din ”magcrash” Lite som när min Daniel fick magsjuka och följden blev laktosintollerans eftersom tarmfloran blev rubbad. Magen klarade inte av det och vi fick smyyyyyyga in vitt bröd etc igen.

Magen på mig e totalt stopp nu istället, så nu ska jag dra ner på kolhyderater som jag överätit sista tiden.

PUSS PÅ DIG ÄLSKLING!

Svara
Jessica 18 oktober, 2010 - 12:29

usch gumman.. kan inget om detta. Men det låter inte omöjligt för mej..
Hoppas du får ett svar.

KRAM

Svara
bebbin 18 oktober, 2010 - 12:21

Usch, stackare, låter inget vidare. Låter ju helt klart som du är gluten känslig. Kontakta VC och få tid till provtagning.

Hoppas du känner dig bättre!
Kram

Svara
Åsa 18 oktober, 2010 - 11:44

Ingen aning om vad det kan vara, men det låter inte trevligt i alla fall. Hoppas du får en snabb förklaring och att du blir av med knipet och det onda. Aldrig kul med sådana saker, oavsett anledning.
Kram på dig!
Åsa

Svara
mallan 18 oktober, 2010 - 11:11

Hoppas du kan testa dig så du får veta! Intressant!
Jag kan inte äta för mycket snabba kolhydrater och socker, då blir jag verkligen sjuk!

Svara
MalinSt 18 oktober, 2010 - 10:55

Hej Åse,
Jag är glutenintolerant – och det kan även du vara… Det du beskriver är några av symtomen som finns. Jag har däremot fått lära mig genom ”Celiakiförbundet” att symtomen är så otroligt varierande.

Enklast är att ta ett blodprov på vårdcentralen där de kollar hur det står till med gluten (men blodprovet är missvisande och det visas inte ibland). Kolla även upp hur du har det med hB (järn) och B-vitamin, som oxå är tecken på gluten. I värsta fall måste du göra en gastroskopi – men det önskar jag inte ens min värsta fiende!!

Men jag har en kompis som under en tid levde med en glutenintolerant tjej och när de separerade och han började äta ”vanlig pasta/mjöl” etc så blev han dålig trots att han inte är glutenintolerant, förmodligen för att hans tarmar under en tid helt varit utan gluten. Så om du inte äter så mycket gluten och sen ”frossar” en dag – så kanske tarmarna reagerar ändå.

Om det visar sig att du är gluten, kolla barnen då oxå! Det är nämligen ärftligt.

Kram

Svara
Åse 18 oktober, 2010 - 11:11

Tack för svar!

Ja jag upplever ju att jag har mer problem nu när jag sällan äter kolhydratrik/glutenrik mat.
Min äldsta dotter har ofta magont/knip och har gjort tester på både laktos & gluten som inte visar ngt.

Svara
Petra 18 oktober, 2010 - 10:54

Hej Åse!

Jag har försökt logga in men det fungerar inte med mitt lösenord, när jag försökte registrera mig så fanns jag redan som användera. Kanske du inte vill släppa loss allt till alla/okända i så fall har jag full förståelse för det och löser det jag får.. ha det gott.. /Petra

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.