Gluten?

18 oktober, 2010

En av anledningarna till att jag började intressera mig för lågkolhydratkost var för att jag alltid kände mig jäst, uppsvälld och gasig med kolhydrater. Jag har ett förflutet med mkt magknip som barn.
Numera när jag överäter kolhydrater, dvs äter mer kolhydrater än vad jag är van vid så blir jag sjuk!
Helgen som gått har inneburit mkt mer kolhydrater än vanligt. Det har varit bröd till frukost, tacos och tortillas och lite ostbågar m.m. Dvs inget frosseri, men mer än vad jag brukar äta och igår kväll fick jag extrem magknip som slutade att jag tömde magen totalt från båda håll! Det är inte första gången jag reagerar så här när jag får i mig lite för mkt kolhydrater, det har tyvärr hänt ofta på sistone.
Varför blir det så här? Någon som kanske har svaret?
Kan det vara glutenkänslighet?

32 kommentarer
0

Du kanske också gillar

32 kommentarer

HannaC 25 oktober, 2010 - 10:12

Har precis haft en sådan helg med massor av kolhydrater. Frosseri faktiskt. Resultatet blir ju magknip och SÅ gasig. Inte skoj!

Svara
katharina 23 oktober, 2010 - 16:38

hejsan ! min kompis har haft precis samma symptom som du har, nu vet jag inte om hon har testat sig för gluten, men sen i våras så har hon hållit sig till gluten mat och mår såå mycket bättre, hon har dessutom gått ner 22cm i midjan =)

Svara
Lisa H 20 oktober, 2010 - 11:43

Läs lite på dietisten Kristina Anderssons sida (syster till min kompis – hon föreläsaer mkt o skriver i tidningar) om hon har ngn.. Hon har beskrivit just mage o kolhydrater.

Svara
kcalorin 20 oktober, 2010 - 01:43

Usch det låter inget skoj alls detta!! Jag blir likadan när jag har ätit mkt ”skit”. Men jag har börjat se ett mönster nu att om jag äter ”fritt” på en lördag så får jag oftast betala för det ett par dagar efteråt. Och har jag då druckit läsk OCH konsumerat grädde – DÅ ska vi inte prata om smärtan jag får i magen när allt ska ut 🙁

Men det kan nog vara så att om man är utan kolhydrater ett tag (eller iaf lever på ett minimum) och sen får i sig för mkt så chockar man kroppen – det blir liksom för mkt för tarmarna att bearbeta på en gång och då får man ont som fäään 🙁 Fast jag har iofs aldrig fått ut det på båda håll. Bara där ”bak” 😉 Men då önskar jag verkligen att det kunde komma ut framifrån istället.

Men kanske du borde gå och testa dig ändå bara för att köra uteslutningsmetoden och verkligen vara säker! Hoppas det ordnar upp sig!!

Kram!

Svara
LenaH 19 oktober, 2010 - 22:19

Jag tycker som flera att du ska gå och testa dig, för LCHF innebär ju i princip glutenfritt (också). Men det kan likväl vara ”kolhydratchock”. Glutenintolerant/allergi är ju ganska vanligt, trots allt.

Svara
Kristina 19 oktober, 2010 - 14:56

Kikade runt lite efter LC recept idag och kom in på denna sifan: http://www.airamsmat.webblogg.se
Hon skriver att hennes LCHF resa har inneburit att hon fått något som hon betraktar glutenöverkänslighet.Och att hon kan få lida i flera dagar när hon äter kolhydrater. Kolla in därom du inte redan gjort det.
Hoppas du blir bättre iaf!!
KRAM

Svara
Åse 20 oktober, 2010 - 10:15

Tack! japps Airams blogg känner jag till =)
Ja jag tror att man kan bli överkänslig när man drar ner för mkt. jag märker ju att när jag haft en längre tid med mer kolhydrater så blir jag mindre känslig. KRAM

Svara
B-M 19 oktober, 2010 - 13:24

Usch, det låter inget vidare…
Tror absolut att du kan vara känslig mot gluten med de symptomen du beskriver.
Hoppas du mår bättre nu iaf! Kram kram

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.