low carb mintkladdkaka

10 maj, 2009
10 bitar
Totalt Per portion
Energi (kcal) 2942 294
Protein 41 4
Fett 271 27
Kolhydrater 88 8

200 g Marabou Premium Dark mint
200 g Smör 80%
4 ägg
knappt 2 dl Canderel strö
1 tsk vaniljpulver (förväxla ej med vaniljsocker) alt 2 vaniljstänger

Smält smör och choklad på låg värme.
Vispa ägg, strö och vaniljpulver riktigt luftigt.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och blanda väl.


Häll i form och grädda i 200 g i ca 8 minuter.
Låt stå kallt några timmar, helst över natten!
Servera med vispad grädde!

004

27 kommentarer
0

Du kanske också gillar

27 kommentarer

Annika Larsson 1 maj, 2013 - 19:10

Hej där här skall jag testa ikväll. Har en liten önskan om att det skrivs ut vilken storlek det skall vara på formarna till det olika maträtterna/bröd/kakor. Tackar

Svara
Åse 1 maj, 2013 - 19:43

Det gör jag numera 🙂

Svara
Annika Larsson 1 maj, 2013 - 21:46

Bakade kakan idag, mmmmmycket god, imorgon blir den nog ännu godare. Har precis beställt din bok, skall bli härligt att få dyka ner iden! Hittade din blogg för drygt en vecka sen, har mycket läsning att ta igen! Tack för att du nu skriver ut formstorlekar. 🙂

Svara
Jenny 3 mars, 2011 - 23:09

Detta både ser och låter verkligen jättegott! Jag tänkte bjuda på detta till efterrätt imorgon och hade tänkt mig 4 portioner, ca halv sats då. Tanken är att göra det i små enportions pajformar, bör man minska på tiden i ugnen då och i så fall hur mycket? Tack på förhand! =)

Svara
Åse 4 mars, 2011 - 12:40

Hej! Nu är mitt svar kanske lite sent men jag misstänker att du måste minska ugnstiden ja – har svårt att säga exakt, du får prova med sticka. Lycka till!

Svara
Jenny 4 mars, 2011 - 15:01

Nu har jag precis tagit ut formarna från ugnen! Eftersom jag använde bruleformar istället, som är små men höga så fick jag faktiskt öka tiden istället 😛 Det luktar oerhört gott så vi ser verkligen fram emot att smaka ikväll med våra gäster!

Svara
Åse 5 mars, 2011 - 08:10

Spännande! 🙂

Svara
Ann 7 juli, 2009 - 20:57

Är den här kladdkakan bra om man äter LCHF?

Ann

Svara
Jag har……. « Hallonpajen’s Viktblogg 18 juni, 2009 - 18:46

[…] Jag har hämtat receptet på Oopsisarna här och på gi mintkladkakan här […]

Svara
Malia76 18 maj, 2009 - 23:56

Hej Åse.. jag blir alltid så imponerad av dig.. Jag har kört pointsräkning i många år nu och det har fungerat bra.. men jag är lite nyfiken på det här med kolhydrater.. Hur ska jag börja. Som det verkar så rasar man i vikt direkt man börjar med det. Stämmer det?

Du e superduktig och jag älskar dina recept..

kram..

Maria

Svara
Pillan 14 maj, 2009 - 01:29

Den ser mycket god ut, ska jag prova nån gång. Bakade en mintkaka häromdagen, med after eight… fantastiskt god men inte GI-vänlig, tror inte den är vänlig på nåt sätt 😉

Svara
susanne 12 maj, 2009 - 16:22

ser väldigt gott ut… vet du hur många pts det blir ?
eller är det bättre att göra din andra kladdkaka om man räknar pts kanske? tack för alla dina goda reccept och lycka till med dom sista kilona :0)

Svara
Åse 12 maj, 2009 - 16:31

Kalorier och fett är ju angivna så det är lätt att räkna ut pointsen på den 🙂 Jag har själv inte räknat ut pointsen eftersom jag inte pointsar nu.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.