Ge lite kärlek ♥

I stället för  Gästbok (Läs gamla här) så får den här sidan heta Ge lite kärlek 🙂 Jag får så många rara kommentarer som försvinner bland inläggen. Kommentarer där ni talar om hur det går för er, hur mina recept hjälper och inspirerar er och de kommentarerna gläder mig så otroligt mycket och jag är övertygad om att de ska finnas här, lättillgängliga för mig att tanka energi från men även  för andra läsare som kan tanka motivation och energi från positiva ord! Så denna sidan är för mig, dig och oss! ♥

298 kommentarer

ÅsaS 25 april, 2018 - 21:47

Vill bara tala om att du är den bloggare (influencer) jag följt längst och alltid inspirerar mig på många plan. Inte bara mat och viktminskning (vilket f ö inte är något jag behöver..) utan allt som sätter guldkant på vardagen (ja, även helgerna). Alltid en trevlig ton mot oss läsare, men säger ifrån när det behövs. Jag är såå glad att jag hittade din blogg för ett antal år sedan och här tänker jag stanna tills du kastar ut mig.
Kram!!

Svara
Åse 25 april, 2018 - 22:32

Åh Åsa! Du är underbar! Har gett mig så mycket inspiration och glädje under årens lopp! Puss på dig! ♥️♥️♥️

Svara
Terese 25 januari, 2018 - 10:38

Hej Åse,
Jag undrar om det är några av dina recept på LCHF bröd som går mindre bra att frysa in?

Tack för underbara recept & inspiration <3

Svara
Åse 25 januari, 2018 - 11:39

Jag fryser allt mitt bröd så jag har inte stött på ngt som inte fungerar =) Härligt du trivs här!

Svara
Sussie 16 december, 2017 - 23:51

Hej Åse! Tycker du har en fantastiskt inspirerande blogg där du delar med dig av allt mellan himmel och jord. Massor av härliga recept…
Tyvärr hör jag till den där gruppen som har svårt att ta mig själv i kragen och verkligen ta tag i mina matvanor. Ett av mina största laster är coca cola, ett beroende som är såååå svårt att sluta med och som jag dricker mycket av. Detta är min enda last, äter inga sötsaker, fikabröd eller ngt sånt. Kaffe och The är heller inget jag dricker. Colan ger mig ett lugn när jag är som mest stressad. Går nu och bär på ca 15 kg för mycket (161 cm, 69 kg), som jag har ångest för. Vet bara inte hur jag ska börja…?

Tack för din härliga blogg /sussie

Svara
Annie 19 november, 2017 - 08:10

Hej! Jag vill köp grönsakssvarv. Din grönssakssvarv fungerar den att göra spaghetti med den?

Svara
Åse 19 november, 2017 - 14:00

Hej! Ja den stora jag har funkar bra 🙂

Svara
Ida Johansson 8 september, 2017 - 13:13

Hej! Jag heter Ida och bor i Älvdalen och jag känner att jag bara måste ge dig lite kärlek!
Tusen tack för otroligt goda recept!
Du är en stor inspirationskälla!
Tack vara dina recept jag kunnat hålla i att äta Lchf! ❤️
Många kramar Ida

Svara
Aminata Walldin 27 augusti, 2017 - 21:21

Hej.
Tack för alla härliga recept och fina foton. Jag får så mycket inspiration från dig!
I juni / juli månad så har du lagt ut foton på sangeria, jag tycker att vinglasen som du använde är jättefina. Jag undrar vart du har köpt dom?

Svara
Åse 28 augusti, 2017 - 10:07

Hej! De kommer från Cervera! Tror det är Rörstrand?

Svara
Karin 29 juni, 2017 - 10:22

Hej!
Jag har en enorm nytta av din sida som ger mig näst intill alla recept jag behöver. Jag står dock inför en utmaning. Jag gillar friluftsliv och är med som scoutledare. I sommar ska vi på en enorm Jamborii med 11000 scouter från världens olika hörn. Vi bor primitivt utan möjlighet till kylförvaring. Det råder dessutom förbud mot nötter och mandel. Jag vill ha med mig lite egna produkter i form av bröd och annat att äta när det som bjuds i form av glutenfria mjölbaserde produkter inte känns bra att äta. Har du några bra tips? Fröknäcke är givet:)

Svara
Åse 30 juni, 2017 - 09:33

Hej! Skulle precis skriva fröknäcke 🙂 Tänker annars på Annas Fröbröd: http://56kilo.se/annas-enkla-frobrod/

Ha så skoj!!!

Svara
Anna Hammarbäck 4 juni, 2017 - 20:22

Vilken fantastisk sida du har! Inte bara inspiration över dina livsförbättringar utan en makalös skatt för oss som vill förbättra våra liv!! Jag har just fått diagnosen diabetes och har sedan februari nyttjat dina råd och recept! Jag mår bra och är i goda händer men tänker anamma dina råd om kost. Det har redan gett resultat! Jag vill med dessa rader peppa dig att fortsätta inspirera dina medmänniskor <3

TACK kära du!

Svara
Tommy 14 mars, 2017 - 09:30

Jag vill ta mig tid att tacka för alla dina recept. Allt vi har testat (20+ recept både mat och bröd) har varit riktigt gott och i de flesta fall väldigt enkla att göra. Både jag och min fru har väldigt lätt att följa LCHF (vi kör strikt) och får resultat vi tycker är fantastiska.

Tack för alla recept och inlägg. Ett litet extra tack för kesobrödet som ersatt scones hemma hos oss och ”räddat” våra helgfrukostar (och sannolikt våra resultat).

Svara
Anette Knutsson 5 april, 2017 - 10:33

Hej ,
Jag är glad att jag hittat din sida ..många goda tips och idéer när man kör fast ( de gör jag hela tiden ) har börjat med din morgonboost med fettkaffe, jag undrar om du kör det i intervaller eller under längre tid ? Vad är din erfarenhet av hur lång tid det tar att kicka igång ? Har kört en vecka nu utan något direkt resultat , i övrigt kör jag strikt LCHF.

MVH Anette

Svara
Åse 5 april, 2017 - 19:18

Härligt att höra Tommy! tack för dina fina rader!

Svara
Karolina 7 mars, 2017 - 17:45

Efter många försök att gå ned i vikt då jag har hormonrubbningar som stör ämnesomsättningen så har jag nu beslutat mig för att ge LCHF en chans. Jag har beställt 3 av dina böcker och hoppas med hjälp utav den kunskap jag får av dem kunna kontrollera min vikt. Tack för en jätteinspirerande hemsida!!!

Svara
Åse 7 mars, 2017 - 20:27

Lycka till! =) Berätta hur det går föär dig sedan!

Svara
Helena 21 november, 2016 - 16:39

Åse, du är min förebild bland alla andra i lchfvärlden.

Jag har just fått skit för att jag förespråkade sötpotatis, liten mängd och sällan, och fick höra att det minsann inte hörde hemma hos riktiga lchfare. Jag blev uppriktigt ledsen men tänkte sen på dig. Så mycket skit och skäll du måste ha fått genom alla år då du gått din egen väg och stått för det du vet är bra mat och ett hälsosamt val.

Därför vill jag bara tacka för din blogg som är som ett uppslagsverk OCH en kokbok för mig. Så fort jag undrar över något så googlar jag på 56kilo och så gott som alltid finns det något att läsa.

Keep up the good work!

Svara
Åse 21 november, 2016 - 16:45

Gulle du! Stå på dig! Om något så är det okunskap från DERAS sida vad som är ”riktig” LCHF eller inte! Jag hejar på dig och härligt att höra att du inspireras här hos mig! Stor kram!

Svara
cristina 20 november, 2016 - 16:03

En LCHF vecka nu !!
Äntligen kom jag dit, haha.
Slutade att röka för 5 år sedan, så allt går att göra när du har lyckats med en sådan sak.
Tack din sida
Tack förr alla fina tips
Tack att du har denna blog

Kram på Dig Ase
mvh Cristina

Svara
cristina 20 november, 2016 - 16:04

sorry lite fel tryck i texten

Svara
Sana 13 september, 2016 - 12:52

Hej Åse, jag beslutade nyligen att börja med LCHF, efter lite forskning och fann din blogg mest intressant. Jag har redan beställt dina böcker ”Viktminskning med LCHF” och ”LCHF 2.0”, synd bara att din tredje bok var slut på lagret ”LCHF med periodisk fasta”. Köper den gärna också! Men jag skriver här eftersom jag undrar om det funkar att skippa frukosten…eller är den så viktig? Många, inkluderad kostdoktorn Andreas Eenfeldt har föreslagit att frukosten är inte nödvändig för viktminskning…vad säger du?
PS Bra jobbat med vikten verkligen, känner att jag e på samma sits som ni var.
Kan ni säga till när er bok ”LCHF med periodisk fasta” är ute igen?

Stort tack/Sana

Svara
Åse 13 september, 2016 - 12:57

Hej! Roligt att du hittat mig!
LCHF med periodisk fasta är slut hos förlaget och kommer inte tryckas igen.
Jag äter själv sällan frukost och har själv ätit periodisk fasta sedan 2012. Jag förespråkar att man inte fatsra varenda dag men 4-5 dagar i veckan. Jag har en hel kategori som heter Periodisk fasta du hittar den i högermenyn i rullisten. (Om du surfar via dator, annars längst ner i mobilversionen)

Svara
Sana 13 september, 2016 - 12:52

Hej Åse, jag beslutade nyligen att börja med LCHF, efter lite forskning och fann din blogg mest intressant. Jag har redan beställt dina böcker ”Viktminskning med LCHF” och ”LCHF 2.0”, synd bara att din tredje bok var slut på lagret ”LCHF med periodisk fasta”. Köper den gärna också! Men jag skriver här eftersom jag undrar om det funkar att skippa frukosten…eller är den så viktig? Många inkluderad kostdoktorn Andreas Eenfeldt har föreslagit att frukosten är inte nödvändig för viktminskning…vad säger du?
PS Bra jobbat med vikten verkligen, känner att jag e på samma sits som ni var.
Kan ni säga till när er bok ”LCHF med periodisk fasta” är ute igen?

Stort tack/Sana

Svara
Hanna 6 september, 2016 - 15:33

Hej, jag har ett problem och det är att jag börjat tappa väldigt mycket hår?
Beror det på lågkolhydratskosten eller mer brist på vitaminer och mineraler tror du? Har ätit lågkolhydrats kost sen i april. Har du någon eller du själv erfarenhet av det?Tycker ju att jag äter en väldigt varierande kost dock väldigt lite kolhydrater då…fast egentligen är det ju bara bröd, pasta och ris och fikabröd som jag tagit bort från mitt liv…allt annat borde väl vara nyttigt och innehålla det mesta jag behöver. Äter för att tillägga en multi b-vitamin tablett med olika b vitaminer i samt magnesium och zink i.
Tacksam för tips om du har.

// Hanna

Svara
Sara 13 augusti, 2016 - 11:56

Hej Åse.

Dina böcker är helt fantastiska. Jag och min man kickstartade igång för bara en vecka sen, vi rensade ut hemma. Min man är väldigt lik dig som du var innan du började med lchf.
Jag har mått så otroligt bra denna vecka, ingen trötthet, inga humörsvängningar och jag har känt mig så lycklig över livet helt enkelt. Mannen däremot har haft det ganska tufft, men när han ser på hur jag mår blir han ännu mer taggad för att han också vill komma dit.
Jag har aldrig varit speciellt intresserad av mat, och åt inte överdrivet med kolhydrater innan så jag kan tänka mig att jag ligger lite före honom i processen.
Jag önskar dig all lycka och hoppas att du fortsätter vara sådär fantastisk och strålande som du är. Utan dina böcker hade vi aldrig börjat denna livslånga resa tillsammans.

Svara
Åse 14 augusti, 2016 - 14:51

Åh vad roligt att höra! Ja du har så rätt, äter man sämre så har man större avgiftning att göra! Hälsa maken att han snart kommer dit där du är! Ett steg i taget! =)
Stor varm kram!

Svara
Maria 17 juli, 2016 - 22:05

Hej bästa Åse
Nu har jag köpt din bok Viktminskning med LCHF….kanon så nöjd. Mycket god mat helt i min smak.
Har ett förhållande till mat där jag alltid var hungrig..lättprodukter mm. Måste äta var 3’e timma annars dog jag..:) Men nu mätt och belåten. Ingen svullen mage längre…underbart. MEN jag går inte ner i vikt. Två kilo sedan mitten maj. Oket då jag mår bättre men skulle verkligen behöva gå ner mera. Är 62 år kan kanske bli svårare när jag är äldre. Övervikt 5-10 kg kanske. Älskar vin…lite för mycket kanske. Vad tror du??

Svara
~ Maria ~ 27 maj, 2016 - 14:26

Fina Åse!

Är här inne och tar lite hjälp av dina bra och kloka inlägg.
Har nu insett rejält att kroppen inte funderar som den gjorde när man var yngre och kunde slarva hit och dit och pulverbanta snabbt för att åter igen vara på banan. Skämt å sido, jag tror du vet vad jag menar..

Hjärta ditt tänk och dina recept <3

Svara
Hanna 18 maj, 2016 - 14:37

Tack för dina svar…med start på måndag kommer jag ta dina råd och recept till hjälp och jag ska försöka tänka på att äta enligt LCHF. Kommer också unna mig något gott på helgen fast då något som är tillåtet inom LCHF-ramar. Är laddad nu!
Ha det gott!!

// Hanna

Svara
Hanna 16 maj, 2016 - 11:24

Hej Åse,

Din blogg och dina recept ser supergoda ut och det inspirerar mig. Jag är lite nyfiken på att testa LCHF och såg att du har veckoscheman man kan följa.
Jag har nu under ca 4 veckor gått under Ulrika Davidssons kostprogram med lågkolydratskost samt att de varit kaloriberäknade och väldigt varierande i kaloriintag från dag till dag. Under denna tiden har jag inte ätit någon potatis, pasta, ris eller något bröd, men mycket fisk och kött så det känns som om jag redan är lite inkörd på LCHF-spåret, är dock lite rädd för att få i mig för mycket kalorier i form av mer grädde, majonäs och andra feta produkter som innehåller lite kolhydrater men har mycket kalorier. Jag har läst att man kan gå upp av LCHF också och det vill jag verkligen inte göra. Jag har nu ca 7 kilo som jag vill bli av med.

Kan man äta LCHF och ändå räkna kalorier eller är det bättre att inte räkna utan bara äta LCHF-kost?
Att fasta och äta 5:2 eller 16:8 ihop med LCHF fungerar det bra?…för mig är det inget problem att exempelvis vara utan frukost. Vill gärna ha ett varierat kaloriintag från dag till dag då jag tror det är ganska effektivt…?

Just nu känns det som att jag inte riktigt kan äta lite lyx på helgen, jag gillar kladdkkakor med grädde till och pizza mm och jag har ju sett att du har goda recept på smarriga saker som då är ok att äta. Vill gärna kunna unna mig något glas vin på helgen också men är såklart medveten om att det drar ner förbränningen då också…men nån gång måste man ju få ”synda” lite. 🙂

Tack igen för en supertrevlig blogg med intressant läsning.

// Hanna

Svara
Åse 16 maj, 2016 - 11:40

Hej! LCHF innebär inte att man har ett högt intag av grädde, majonnäs etc utan att man procentuellt äter mer fett än kolhydrater det tror jag att du även gjorde med Ulrikas program.
Jag äter själv LCHF med både 16:8 och 5:2 utan att överdriva fettintaget, för det är vad jag mår bra av.
Du kan äta LCHF och räkna kalorier men det lär du inte behöva göra om du äter enligt 16:8 och 5:2.
Du ”syndar” inte för att du äter gott till helgen, det kallas livet 😉 Och det är snarare bra för kropp & knopp att inte leva strikt varje dag i veckan.

Svara
Hanna 17 maj, 2016 - 13:28

Hej,
Tack för ditt svar.
Din meny som du gjort för 2 veckor (viktminskning lchf) kan jag äta enligt 5:2 och 16:8 på den? Kan jag köra 16:8 varje dag om jag skulle vilja och 5:2 typ måndag och torsdag?
Ha en fortsatt bra dag 🙂

Svara
Åse 17 maj, 2016 - 13:29

Yes!

Svara
Hanna 17 maj, 2016 - 14:47

Ska jag ta bort frukosten från menyn eller kan jag byta lunchen/middagen mot frukosten istället? Eller är det bra att få i sig allt som du har på menyn, så frukosten får bli efterätten varje dag i stället 🙂

Är det viktigt att äta enligt ditt menyförslag för viktminskningens skull eller kan jag äta samma mat flera dagar i rad och även byta ut till något annat. Måste man ta extra fettet i kaffet?

Jag har ju några kilon jag vill bli av med (7-8kg). Jag har denna veckan ut kvar att följa enligt Ulrikas menyer, sen på måndag ska jag följa ditt kostschema och se om det passar mig….är fortsatt taggad att gå ner i vikt. Gjorde en vattenfasta på 4 dagar följt av 4 veckor enligt ulrikas kostprogram där nu den sista 4:e veckan pågår och jaghar gått ner 7 kg.

Tack för att du verkar engagerad! 🙂

P.s gillade också ditt tidigare svar att det är bra att inte leva för strikt utan man måste unna sig lite också här i livet. Det kommer jag att göra när jag känner att jag har mer kontroll på vikten, kanske kommer jag att unna mig nån dag på helgen om jag lever strikt på veckodagarna.

Åse 17 maj, 2016 - 15:20

Generellt när man viktminskar med hjälp av 16:8 så äter man två måltider och ev ett litet mellanmål. jag hade rått dig att känna efter, du ska ju inte äta om du är nöjd och belåten ”bara för att”.

Du måste inte ta det extra fettet. Jag tycker du ska äta varierat så visst kan du byta ut mot något snarlikt. Jag rekommenderar dig att precis som hos med Ulrikas kickstartmenyer, begränsa mejeri.

Lycka till!

Cilla 21 oktober, 2016 - 09:51

Hej, kanske en dum fråga – du skriver ”Du ”syndar” inte för att du äter gott till helgen, det kallas livet ” – menar du då att du äter lite extra gott men ändå en lågkolhydratpizza eller sockerfri kladdkaka? Eller äter du en helt vanlig köpepizza?
Det är det som för mig känns svårt – att man ”aldrig” skulle kunna äta vanlig sockerfika eller kolhydratrik pizza. Rädslan är nog att väcka sockertrollet o balla ur och känna misslyckande. Hur tänker du kring detta Åse? Jag tror inte det är så svårt att vara mer strikt 4-5 dagar i veckan om man vet att man ibland kan äta ”vad som helst” utan att få ågren…
TACK för en superfin blogg!!!

Svara
Åse 21 oktober, 2016 - 10:40

Det finns inga förbud i mitt kostliv, det finns bara tillfällen med bättre och sämre val!
Jag mår bäst av dagar där jag kombinerar periodisk fasta och måltiderna jag äter består av naturlig mat som kött, fågel, fisk, ägg, skaldjur, grönsaker (ovanför och under jord), naturliga fettkällor som kokosolja, smör, olivolja och äter jag mejeri så är det fullfeta alternativ.
De få tillfällena jag äter annat som bröd och socker klarar jag – det är inte varje vecka och det är inga stora mängder och jag väger alltid konsekvenserna.
En köpepizza med massor av vetemjöl är inget jag mr bra av att äta och därför är konsekvenserna sällan värda det.
Så för mig finns det inget allt eller inget eller ”aldrig mer” utan jag väljer bara att äta mest och oftast av det som jag får minst konsekvenser av. KRAM och hoppas du förstår!

Svara
Cilla 21 oktober, 2016 - 13:10

Tack för ditt svar!
Jag förstår hur du tänker och önskar att jag själv ska komma dit hän där allt eller inget o aldrig mer inte längre hänger över en. Jag gillar verkligen sättet du tänker på med att inte ha förbud men välja att göra bättre val. Jag tror det är svårt att se att man kan komma dit att man inte vill ha sötsaker hela tiden, att man av egen vilja tar något annat, för när man äter sött är verkligen det enda som cirkulerar i ens hjärna när man ska få äta sött igen. =/

Jag ska prova på LCHF nu och tänker att det kan nog vara en god idé att pröva på det en tid och sen tex använda din ”kostrådgivning” för finslipning.
Kram

Eva Dahlander 3 maj, 2016 - 09:59

Hej, jag är nybörjare på LCHF, har använt metoden i ca 5 veckor. Jag är inte överviktig, men min midja har försvunnit helt och jag lägger gärna på mig kring mage/midja. delvis kanske det beror på åldern (62 år).
Jag tycker att jag har blivit lite smärtare kring mitt ”problemområde”, men vikten har ökar helt plötsligt. De första 4 veckorna gick jag ner lite grann men nu pekar vågen uppåt. Vad kan det bero på, då maten är i princip den samma. Äter jag kanske för lite? Kaffe med vispgrädde, omelette på 2 ägg
+olivolja+2bacon, lunch: kött+sallad+fetsås, kväll: ost+tomater+1 näve jordnötter+ 1glasrött vin
Jag går powerwalk varje dag i minst 1 timme.
Varmt hejdå!
Eva

Svara
Åse 3 maj, 2016 - 17:20

Hej Eva! Jag kan dessvärre inte ge personliga kostråd här men det jag ser direkt är 1 näve jordnötter, ta bort det 🙂
Och stirra inte dig blind på vågen, min våg kan fluktera upp till 3 kilo ibland, mät dig hellre!

Svara
Mari Lundberg 10 maj, 2016 - 13:30

Hej!
Jag köpte Bakerix från LCHF-butiken på nätet och jag älskade de frallorna som kunde användas till så mkt. Men nu verkar LCHF-butiken ha upphört eller vad har hänt med den?? Vart kan man få tag i Bakerix idag?? Annars vill jag gärma ha förslag på andra frukostfrallor som liknar dem.
Mvh Mari

Svara
Åse 10 maj, 2016 - 14:04

LCHF butiken har upphört och även dess produkter.
Jag vet inte hur frallorna med bakerix smakade men misstänker att de smakade ungefär som mina frukostfrallor som du hittar bland brödrecepten på bloggen.

Svara
Linda Carlbring 25 februari, 2016 - 09:25

hej, jag måste berömma dig och dina recept!!
Jag är av den sorten att jag oftast hittar ett recept som ser gott ut och sen ”skiter i det” som min man kallar det. Jag byter ingredienser och kryddor osv för jag inser att det inte kommer att smaka som jag vill när det är klart.
Med dina recept har jag inte fått den känslan överhuvudtaget!!
När du till och med fick vitkålsgratäng att inte smaka varm kål (som jag ogillar!) då insåg jag att du är en matgud!!
tack för alla super goda recept!!

Linda 🙂

Svara
Åse 25 februari, 2016 - 10:10

Haha vad härligt! Glad jag blir!

Svara
linda carlbring 25 februari, 2016 - 15:39

och idag blir det: Parmesan och tomatfyllda kycklingfiléer!! blir antagligen lika gott som allt annat:)

Svara
Sofia 13 februari, 2016 - 20:53

Hej! Tack för en inspirerade och glädjespridande blogg/instagram! Undrar vad du har för bra tips till någon som funderar på att börja med lågkolhydratkost och lchf som tränar mycket? Jag äter inte jättemycket kolhydrater i nuläget, men blir mycket tex havregryn. Behöver något bra alternativ för frukosten osv. Tips på mat man ”alltid bör ha hemma”. Nu om jag blir sugen, eller inte orkar laga kvällsmat tex kan det ofta bli kvarg/yoghurt med massa musli och bär. Något tips på annat gott jag kan byta ut det mot? som jag kanske kan få samma ”mental mättnadskänsla” från.

Tacksam för svar!

Min instagram: sofiahager

Svara
Åse 14 februari, 2016 - 13:57

Hej Sofia, jag har många bra recept under frukostkategorin, hur man lägger upp sin nya livsstil berättar jag om mina böcker 🙂
Jag rekommenderar riktig mat, frukost, lunch, middag – att äta för att man ”är sugen” eller inte orkar laga mat är ingen smart taktik =)
På lågkolhydratkost har man lång mättnad och man blir sällan sugen på något så det faller på plats ska du se 🙂
Eftersom du tränar mycket så rekommenderar jag inte strikt LCHF utan att du lägger dig på ca 30 g om dagen. På 30 g om dagen får du plats med lite rotfrukter vid middagen om du i övrigt under dagen fokuserar på att äta protein, fett och grönsaker ovan jord.

Svara
Emily 22 januari, 2016 - 15:15

Hej Åse!

Först och främst, tack för en enormt inspirerande blogg och IG! ?

Jag har följt dig en längre tid utan att egentligen vara en lchf-are, graviditet och amning och satt stopp då jag varit rädd för att chocka kroppen. Nu ammar jag ca tre gånger/24 h – kväll och natt. Jag skulle hemskt gärna vilja komma igång med lchf, men funderar fortfarande kring detta med lchf och amning. Även om jag inte ammar på heltid längre, så är jag rädd för att mitt barn eventuellt ska kunna ta skada. Hur påverkar egentligen ketos bröstmjölken?

Mvh Emily

Svara
Anette 9 januari, 2016 - 21:56

Hej.
Sen nyår har jag försökt äta i LCHF-anda. Följer det inte slaviskt men behöver utesluta socker pga huvudvärk/migrän och svullnande mage. Har alltid ätit frukost men ändrat vad jag äter och känner mig mätt fram till lunch vilket aldrig hänt tidigare – brukar alltid behöva ett mellanmål vid 9.30.
Har även lagat middagar från din bok med vardagsmenyer och är överlycklig över att resten av familjen gillar maten de med. Gjorde din lasagne t ex och sonen märkte inte ens att det inte var pasta i 🙂
Tänkte göra din tacopaj på måndag och undrar om jag kan byta ut mandelmjölet mot något annat?
Känner att min kropp mår bra av detta även om jag bara hållt på i knappt 2 veckor.
Gillar dig och din blogg, gillar att du kommet med tips och förklaringar utan pekpinnar.
Tack!

Anette
Helsingborg

Svara
Jenny 8 januari, 2016 - 16:47

Hej Åse!
Jag vill starta med lchf igen men utesluta gluten och laktos.
Går detta med lchf?
Kan man använda sig av laktosfria produkter istället? Följa alla recept och bara byta ut till laktosfritt?

Tacksam för svar
Med vänlig hälsning, Jenny

Svara
Åse 8 januari, 2016 - 17:00

Hej! Javisst kan man göra det. Jag har tillsammans med Anna Hallen skrivit LCHF 2.0 som är helt gluten och mejerifri. Om du inte tål laktos så kan du ersätta laktosprodukter med laktosfria. Om du tål laktos så är det dock bättre med mejeri med laktos än laktosfria mejeriprodukter.

Svara
ingrid 11 december, 2015 - 16:42

Hej Åse

Ser verkligen fram emot ett nytt år med din blogg den är en av den bättre som jag följer ..hoppas på att hitta gnistan igen efter att ha insett att jag sväller i halsen av massor med mat….blir som att börja om att lära mig om lchf känns de som (lite depp) äpple tomater olika fröer morötter ( å jag som älskar makrill i tomatsås ) lök nötter olika slags kryddor å stenfrukter bönor avokado (inge mer avokado på pofibermackan å de som mättar så bra ..suck) å massa annat som jag inte kan äta längre ( korsallergi från gräs pollen å gråbo )..när man ska laga någon rätt är de inte alltid enkelt att utesluta vissa saker liksom ..tänk ditt goda recept på rödkål coleslawen den kan man ju dööö för …å den är inte alls lika god utan äpple…bananplättarna också super goda men tyvärr de går bort å inte är de lika gott med blåbär broccoli i de heller (testat) man vill ju variera kesoplättarna ibland ..blev helt galet i halsen med bönpastan ( som jag älskade de två gånger jag testade så den går bort ) och zucchini funkar inte heller ..tack å lov hittade jag sjögräsnudlarna tack vare din blogg den funkar och är super goda någon gång i månaden ..har hittat sötpotatisen den är godare att göra stavar i ugnen av än att den är klyftig å mosig liksom å den sväller jag inte i halsen av ..ja ja jag fortsätter följa din blogg och snappar upp de som funkar för mig ..tyvärr har viktnergången stannat av å gått upp två kilo för jag tappat gnistan lite ( äter lite för mycket av lchf kosten även när jag inte är hungrig )
tror jag ska läsa lite gamla inlägg på din blogg om just viktminskningen..vill ju ha en smalare sommar 2016 än 2015 🙂 10 kilo bort på ett år och två månader och 11 kilo kvar att gå ner
trevlig helg till dig å de dina

mvh ingrid

Svara
Marina 8 oktober, 2015 - 13:44

Hej Åse!

Jag älskar din blogg, den är så färgglad och inspirerande! Den första LCHF-boken jag köpte var din Viktminskning med LCHF. Maten är super och jag har mått jättebra med LCHF-kost. Jag har tyvärr inte lyckats med viktminskningen och jag har haft så svårt att förstå varför inte jag kan lyckas. Men nu har jag fått mitt svar: Jag är sockerberoende! Så tyvärr kan jag inte följa din blogg längre, allt som liknar bröd, godis och andra bakverk triggar mig så fruktansvärt…

Men jag ville iaf skriva ett uppmuntrande inlägg till dig och tala om för dig att du är superbra!
Du är största anledningen till att jag började äta bättre mat!

Tack så mycket Åse!

Vänliga Hälsningar

Marina

Svara
Åse 8 oktober, 2015 - 21:33

Hej Marina!

Men oj vad synd, då missar du ju alla goda hälsosamma maträtter och allt annat på bloggen, det är ju ytterst lite bakverk och bröd jag bloggar om (i princip aldrig numera).
Önskar dig lycka till, just bakverk, bröd, godis etc är ju ngt som du dagligen kommer se både i sociala medier (instagram, facebook, bloggar) men även av en sådan vardaglig sak som att gå och handla.. det går ju inte att blunda för liksom.
Tack för dina rara rader!

Stort lycka till på din resa!

Svara
Maria 30 september, 2015 - 17:16

Hej Åse (och alla andra kloka personer som hänger här ?)
Jag är så glad att jag hittat din blogg 56kg! Den känns som en härlig energi- och inspirations-kick till mitt liv!

Jag började med LCHF i mitten på juli, för lite drygt två månader sedan. Jag har försökt hålla det relativt strikt med den kunskap som jag fått och jag läser hela tiden på och lär mig mer.

Anledningen till att jag kom in på LCHF är att jag har IBS. Jag har tidigare provat allt möjligt men har inte hittat något som fungerat utan gått med ont i magen och illamående i drygt fyra år. Nu med LCHF märker jag äntligen en viss förbättring. Jag är inte lika uppsvälld, jag mår inte lika illa. Det är jätteskönt. Jag har dessutom gått ner ett par kilo (jag väger ca 51 kg nu och vägde kanske ca 54 när jag startade, 161cm lång) så kläderna sitter mycket bättre nu än vad de gjorde i våras vilket känns riktigt roligt. Jag tänker också att magen kanske blir ännu bättre med tiden, att kroppen har mått dåligt så länge så att förändringarna tar lite tid. Tänker jag rätt?

Men jag har fått ganska mycket huvudvärk de senaste veckorna och känner mig matt och mör i musklerna. Mjölksyra när jag cyklar i minsta motvind eller backe. Känns tråkigt att inte vara pigg när det var det jag förväntade mig att jag skulle bli… Vad tror du/ni att det kan bero på? Jag har försökt hitta information på nätet angående detta men inte hittat något som gett mig svar. Har du/ni något tips?

Jag ser fram emot att fortsätta följa dina kloka, sköna, peppande inlägg på 56kg i framtiden.
Varma hälsningar, Maria

Svara
Åse 1 oktober, 2015 - 13:13

Hej Maria!

Vad härligt att du är på rätt väg!! GRATTIS!
Ja man blir inte frisk över en natt, det tar tid! Och en del tweakande! Tål du mejeri men din IBS mage?
Det du erfar är omställningsbesvär, de kan hålla på i ca 2 månader – det är kroppen som ändrar energikälla och blir fettdriven! Då känner man som du beskriver – det är bara att hålla ut!
Det kan även vara så att du behöver öka en del kolhydrater! Håll inte igen på bra kolhydrater som din mage tål! Ta gärna Magnesiumtillskott på kvällarna! jag själv använder ZMA från MMsports.se

Må gott och lycka till!

Svara
Nicole 29 september, 2015 - 09:11

Hej Åse. Jag verkligen älskar din blogg och dina recept. Och jag älskar hur du ser på mat, att det ska vara gott och man ska njuta av maten. Jag läste att du ibland fastar och jag tänkte försöka börja med det nån gång i veckan, men jag undrar när äter du din första måltid på fastedagen och vad äter du? Håller du dig till 500kcl? För övrigt äter jag 90% LCHF och det funkar bäst för mig, har provat massa andra metoder men inget annat har funkat.
Tacksam för svar!
/ Nicole

Svara
Åse 29 september, 2015 - 09:13

Hej! Jag äter 1 mål på kvällen, blir ca 300-500 kcal (räknar inte) – försöker hålla fastan i 24 timmar då (äter jag 19.00 på måndagen så fastar jag till 19.00 på tisdagen och då äyer jag 1 måltid.

Svara
Annica Carlsson 2 september, 2015 - 15:14

Hej Åse,
Jag tycker jättemycket om din blogg och lånar ofta recept av dig! Tack för det, du hjälper mig att må mitt bästa.

Jag är nybliven 2-barnsmamma och går således på föräldragruppsmöten titt som tätt. Minstingen är nu snart 3 månader och sedan några veckor tillbaka har jag själv tagit mig i kragen och gått tillbaka till LCHF mer och mer efter graviditeten (då jag åt precis allt och mkt av det!).
Nu till min fråga – barn och LCHF? Bebisar och LCHF? Vi pratade idag på föräldragruppen om när man ska påbörja smakportioner till de små och vad man då ska ge dem. Barnmorskan sa att det är viktigt att ge bröd ganska tidigt för att de små magarna ska välja sig vid gluten… men då jag själv inte äter bröd känns det ju inte helt kul att lägga pengar på det för att lillan ska komma in i det ”i tid”.

Hur är det lämpligast att resonera här? Ska man ge babys lite av allt för att välja dem eller är det ok att skippa? Förstör man de små magarna om man låter bli?

Vårt äldsta barn äter som mig men med någon potatis/ris/pasta till. Vi låter det dock inte gå till överdrift. Vi undviker också att ge juice och saft.

Undrar också om du har tips på argument till förskolan som serverar lättmjölk m.m. istället för fullfet-alternativet?

Mycket tacksam för svar.
Mvh, Annica Carlsson

Svara
Åse 2 september, 2015 - 16:26

Hej Annica!

Jag anser inte att ett barn behöver eller BÖR vänja sig vid något som faktiskt inte är bra för en. Finns inget hälsosamt med gluten och ingen som helst fördel med att ”tåla” det.
Jag hade gett mitt barn naturlig kost så mycket det bara går. Tycker det låter som att era barn får mycket bra mat!
När det gäller lättmjölk i förskolan så är det synd att de ger barnen det, hur naturligt är det? Så jag tycker gott att du kan framföra din åsikt att du anser att ditt barn behöver fullfet mjölk eftersom du anser det mest naturligt sedan huruvida du ska strida för det kan du bara avgöra själv.

Må gott!

Svara
Jossan 25 juli, 2015 - 21:52

Hej Åse!

Först och främst vill jag säga att jag blir så glad och motiverad av att läsa allt du skriver. Blir så peppad! Jag har lidit av depression under en lång tid och har då såklart överätit och stoppat i mig onyttigheter. Men nu så är jag beredd och vill verkligen ta tag i saker och ting. Tränar styrka 4 gånger i veckan (över- underkroppspass), cardio 2 gånger i veckan (hopprep, cykla, rodd, ibland crosstrainer) i ca 30 minuter och söndag är min vilodag (+tar promenad med mina hundar). Jag känner mig starkare och gladare av träningen + bättre kost men såklart så har jag en lång bit kvar innan jag når mina mål. Har tappat några kilon främst utav kaloriunderskott. Äter nyttigare – mycket kött, fisk, ägg. Grönsaker och måttligt med frukt och bär. Bra fetter som kokos, olivolja och avokado. Har slutat med allt söt, men självklart så unnar jag mig på helgen i små mängder.
Det jag undrar är om kolhydraterna. Alla säger olika. ”Ät kolhydrater!” ”Nej strunta i dem!”
Jag äter mycket protein och har valt att ta kosttillskott då jag tycker jag missar några gram.
Ur mitt perspektiv så anser jag att man bör få i sig åtminstone lite kolhydrater varje dag – givetivs pratar jag om långsamma och fiberrika. Har läst några studier och forskning kring hur kolhydraterna fungerar med träning (läste om hur de hjälper till med muskeltillväxt) och självklart är det då viktigt – i alla fall för mig annars blir jag trött och hängig på träningspassen.
Men hur ser du på till exempel; havrekrossgröt, bulgur, rött ris, potatis, grovt bröd och osötad müsli? Självklart i mindre mängder. Kan verkligen inte se min kost utan kolhydrater. Blir så trött utan dem både i vardagen och på träningen.
Givetvis så varierar jag min kost och frukosten idag såg inte ut som frukosten igår.
Tacksam för svar och ha det bra fina du! =)
Jossan

Svara
Åse 26 juli, 2015 - 12:59

Man måste anpassa kosten efter sina behov, kolhydrater är inte essentiella MEN klart att de behövs, de fyller en funktion när det gäller vitaminer, mineraler, muskeltillväxt, hormonpåverkan etc. Jag säger så här: Ät den mängd DU mår bra av men ät glutenfritt! Det är mitt råd.

Svara
Karin 4 juni, 2015 - 13:17

Hej fina du!
Jag älskar verkligen din blogg. Den är absolut den bästa bloggen jag har läst. En sadan härlig blandning av allt! Jag äter sen ca 3 manader tillbaka i stort sett bara rätter som jag hittar pa din blogg. Jag är och har aldrig varit överviktig, snarare tvärt om. Det är ocksa ett laddat tema, att vara för smal. Jag har kunnat äta hur mycket onyttigheter som helst utan att ga upp i vikt..men självklart har jag inte matt bra av allt fett, socker och salt. Jag är verkligen sa tacksam att jag hittat din blogg och att du delar med dig av dina erfarenheter och recept. Jag som ”tunnis” kan verkligen rekomendera din blogg, oberoende pa om tjock eller smal eller mittemellan. Sa bra som jag mar nu visste jag inte ens att man kunde ma. Helt ny ork och styrka. Vill ge dig ett JÄTTESTORT tack!
Kram
Karin

Svara
Ingrid 4 juni, 2015 - 06:55

Hej Åse

Faller du aldrig ur och har svårt att ta dig tillbaka ? med lchf kosten .

Som du förstår av min fråga så är jag ute på hal is nu och har fallit ur ..tappat greppet i några dagar ..men efter att ha mått så dåligt i magen å kroppen i morse så insåg jag att de är bättre att äta lchf fika bröd och lchf frökex osv osv än att falla ur på de vanliga ..har ju inte velat ha substituten hemma då jag faller ur på de också ( faller ur =äter för mycket av ) …men hellre lite för många lchf mackor eller lchf paj än att falla ur totalt med de vanliga med socker å mjöl i börjar jag inse (fattat de förut också så klart haha ) men nu mer på ett mera medvetet sätt ( svårt att förklara ) ..kan jämföra de lite med den gången jag drog ur en tand så visste jag så klart att de blir ett hål efter tanden men när man upptäckte de så blev jag förvånad över hålet ( visst är de mysko ) …men de är väl de som kallas att bli medveten …letar mig hit till din blogg å letar i dina arkiv för att bli lite mera peppad igen …tur din blogg finns annars hade jag inte kommit så här långt i min medvetenhet om kosten

mvh Ingrid

Svara
Åse 4 juni, 2015 - 08:14

Hej Ingrid!

Nej jag faller aldrig ur. Jag har ett kostupplägg jag följer som inkluderar dagar med LCHF kost, dagar då jag fastar, dagar då jag äter mer kolhydrater – allt efter ett rullande schema. DEt hjälper mig att må mitt bästa!
Jag rekommenderar dig att ta bort allt vad fika och bröd heter, även LCHF. Jag tror absolut att du måste ta bort den delen av belöning. Det är som att sluta röka men försöka röka 1-2 cigaretter om dagen. Eller att försöka sluta röka men sitta med en låtsas cigarett. Du kommer INTe bli nöjd och du kommer inte få bort den dåliga vanan eller den aktiveringen som följer i hjärnans belöningssystem. KRAM och lycka till!!

Svara
ingrid 4 juni, 2015 - 08:52

TACK TACK fina du …du har ju skrivit de i din blogg förut å jag vet ju de ..har ju läst de …men ibland är de som om hjärnan blir kidnappad å man behöver en påminnelse
nu är jag mätt å nöjd på makrill å majo å äggfrullen som funkar så bra för mig… och att baka de där snabba Micro brödet har jag lagt på hyllan får nog skriva en lapp på kylskåpet …Jag ska inte äta bröd eller fika bröd för de drar i gång mitt belöningssystem 🙂 ..ska testa att göra egen glass med färska jordgubbar å ladda med kesoplättar i frysen för de funkar också bra till fika å drar inte igång viljan att överäta ( att ha när andra fikar hos mig ) å hoppas inte glass drar igång mig så som själva bröd substituten gör …ha en fin dag ..här i dalarna skiner SOLEN ..underbart …nu vill jag ha sommar

Med vänlig hälsning Ingrid

Svara
Ingrid 9 maj, 2015 - 09:08

Tack vara dig Åse har jag hittat en hållbar livsstil och håller på att lära mig hur jag reagerar på olika slags mat ..din blogg är verkligen inspirerande även om jag sällan lagar de lite större rätterna då jag är ensam i hushållet. Jag var tidigare lite mackoman har jag förstått och jag dras verkligen till dina goda snygga mack upplägg och har testat några av dina bröd ( kesobröd och småfrallorna med äggvita i) …MEN även lchf bröd triggar igång mig ..så just nu försöker jag fnula ut om de är just mackan i sig som är problemet för mig eller om jag triggas av mandelmjölet t.ex eller om de är lättheten att göra sig en macka istället för att laga en lunch/middag…men även fått tankar om att kaffet drar igång nått hos mig ( en tydlig hunger å viljan att äta mer än mina tre mål ) även koffeinfritt kaffe har den påverkan på mig ..så här medveten har jag inte varit förut å de kan jag tacka dig för ..så nu ska jag testa te till smörgås å se om jag inte äter upp 4 mackor på en dag utan att jag kan hålla mig till en till frukosten eller om jag måste avstå helt i från mackor ..för jag får en liten jävul på axeln som säger de finns tre kvar ta en till …å någon timma senare hojtar den till igen ..ääää ta den sista också den kan ju inte ligga där tills i morn … ha ha ja ett mackmonster på axeln får jag trots att de är lchf ..kanske ska jag göra så att jag tar en mack ätar dag i månaden kom jag på nu …för nog saknar man bröd ibland ..trevlig vår till dig Åse och tack för en toppen blogg

Med vänlig hälsning Ingrid

Svara
Åse 9 maj, 2015 - 10:54

Hej fina Ingrid! Vi triggas alla av olika saker! Det kan vara kolhydrater, fett (yes!), viss konsistens, textur, tid på dygnet, stimulanter som te, kaffe, alkohol m.m
Att analysera och kartlägga är verkligen superviktigt.

Kram och ha en fin helg!

Svara
Ylva Sjöstrand 20 april, 2015 - 07:58

Hej! Jag har efter många år med tänket ”ingenting funkar” och den felaktiga inställningen ”jag har ju provat allt” insett att det hade jag verkligen inte! Jag programerade sakta men säkert om min hjärna till lchf-tänk och nu har jag snaaaaart nått ett av mina delmål och gått ner 10 kg på ca 2 månader och jag mår så bra i kroppen!
Om jag letar inspiration och recept så finner jag mig ofta att jag återkommer till din sida här och den ger verkligen inspiration och bra läsning.

En fråga dock. Hur vet man vilken vikt som är den idealiska för en själv?

Tack för allt jobb du lägger mer här, det uppskattas 🙂

Svara
Åse 20 april, 2015 - 09:45

Så underbart att höra!!

Måste du ha en vikt som är idealisk för dig själv? kan du inte bara låta kroppen lägga sig på en vikt den mår bra av och framför allt där du känner dig nöjd och mår bra!? Det behöver man inte veta före =) Lycka till!

Svara
Hanna 28 mars, 2015 - 18:04

Hej Åse !
Måste bara tacka för en suverän blogg ! Härliga recept och annat som ger inspiration. Perfekt att botanisera bland recept och fina bilder när man tappat lite motivation och inte vet vad man ska hitta på att äta. Hittade ditt recept på squashplättar som jag ska prova nu !
Tack:-)
Hälsningar
Hanna

Svara
kickan 26 mars, 2015 - 10:00

Hej. Jag undrar om man måste vänja in sig med intaget av Cocosa? Känns ibland som att det kickar igång magen lite väl mkt haha. Ska man ta lite i en början under lång tid tror du? Sen undrar jag om det är så att man lättare kan få magnesiumbrist med lchf och vilka märken rekomenderas att ta då gällande magnesium…tänkte om det kan vara värt prova för det är väl inget farligt ta magnesium? Bör man tänka på nåt annat att ta till extra…salt?

Svara
Åse 27 mars, 2015 - 10:57

Hej! ja det kan behövs introduceras sakta! 😉
I börjn kan man få en brist på magnesium, natrium och kalium! Jag använder själv Pure Pharmas M3 tycker den är kanon!
Salt gärna maten! Men inte enbart med vitt raffinerat salt, variera himalayasalt, jodberikat havssalt och örtsalt.

Svara
Margareta Christensson 5 februari, 2015 - 09:36

Lycka till i Stockholm. Jag går i spänd förväntan över din bok, som jag väntar på posten idag.

Svara
Kristin 14 januari, 2015 - 08:33

Hej! Nya tag nu med kosten. Att man inte lär sig….
Kör 16:8, första mål vid 12 alltså! Beställt din nya bok för med pepp! Då jag styrketränar mycket:)!!
Tack för bra blogg, och kanon böcker! Mycket bra inspiration hittar jag hos dig, samt bra recept!
Ha en fin dag!!!

Svara
Åse 14 januari, 2015 - 10:08

Tack! Roligt att gillar och blir inspirerad! =)

Svara
Sabina 15 december, 2014 - 12:42

Hej Åse. Måste säga att din blogg är toppen, super inspirerande, underbara bilder och roligt att läsa.
Det jag saknar är en app till Android? Det finns bara på appstore? funkar ju inte för oss icke iphonare 🙂
bästa hälsningar Sabina

Svara
Åse 15 december, 2014 - 12:45

Hej Sabina! Kul att du gillar! Tyvärr finns appen bara för Iphone och det är oklart i nuläget om den kommer till Android eller Windows.

Svara
Ingrid 5 december, 2014 - 12:34

Åt mandelpotatis i helgen, och för första gången noterade jag ett beteende hos mig som jag aldrig ens tänkt på tidigare. Efteråt blev jag så sugen, på allt möjligt. Det tog liksom aldrig slut. Gick nästan i panik och letade efter något att stoppa i munnen. Tack snälla Åse för att du öppnat mina ögon, för hur kosten kan påverka våra kroppar. På kort tid har jag lärt mig så mycket, genom att hälsa på, här i din blogg.

Svara
Julia 26 oktober, 2014 - 18:36

Hej Åse, Jag bara älskar din blogg! Den är så inspirerande och full av spännande recept , jag ska testa att göra din saffranspannkaka imorgon 🙂 blev väldigt sugen. Jag äter själv lchf men har haft en svacka och ska nu ta nya tag igen och din blogg har gett mig nya krafter och inspiration 🙂 Nu kör vi all in 😀 Ha de så bra, tack för en super bra blogg 😀

Svara
Susanne 17 oktober, 2014 - 10:38

Hej fina Åse,
Läste om dig i en av mina LCHF-tidningar igår när jag smått i panik letade runt på nätet, i tidningar och böcker efter inspiration och lust. Googlade på dig och hittade till min stora lycka denna blogg. Blev så superinspirerad och framför allt jätteglad över att hitta en så bra blogg med tips, inspiration, intressanta berättelser, underbara recept och inte minst din egen vikt- och kostresa. När man läser kommentarer från dina följare blir man ännu mer inspirerad och glad 🙂 Nu behöver jag inte leta mer för dina recept, positiva energi och utstålning är PRECIS vad jag behöver för att komma igång på rätt väg till bättre hälsa, få mer energi, bli gladare, må bättre och tappa alla onödiga överviktskilon.
Jag ser fram emot att följa din blogg och kommer att köpa dina böcker.
Tack för att du inspirerat, varit min väckarklocka och kickat igång mig !
Jag instämmer till fullo med Tina (och lånar citat från henne nedan) som skrivit till dig här på sidan att du är årets kvinna/kostrådgivare och att du på ett fantastiskt sätt mixar inspiration, mat, kosthållning, tips m.m. med att också strössla med glam och glamour.
Det är precis därför jag med glädje väljer att följa dig 😉
Stor kram
Susanne

Svara
Kristina 15 oktober, 2014 - 12:03

Äntligen! Känns som att hitta hem på något sätt. Såg en kommentar du svarat på om att någon tyckte att du var otydlig med om det är lchf, v.v. Eller ngn annan kost. Ditt svar är så klockrent och säger allt om din framgång. Detta är ingen lchf blogg…en blogg om mat….
Fantastisk inspiration. Har aldrig följt någon blogg tidigare. Men nu ska jag börja följa din! Toppen!

Svara
Åse 15 oktober, 2014 - 12:18

Vad härligt att du trivs här! Välkommen hit! =)

Svara
Ingrid 3 oktober, 2014 - 11:00

Tack så jättemycket för allt, som du delar med dig av. Just nu är du en av mina största inspirationskällor här i cyberspace;)))

Svara
Karin 24 september, 2014 - 08:16

Hej Åse! Tusen tack för alla fina recept som du delar med dig av! Otroligt uppskattat!

Svara
Mind the Home 1 september, 2014 - 14:57

Hi,

giving thanks to you for amazing blog inspiration, you’ve truly inspired me for a long time. <3

Best Regards,

Linda

Svara
Åse 1 september, 2014 - 15:20

Thank you! <3 So glad you like my blog!

Svara
Sabina 31 augusti, 2014 - 10:28

Hej,
Jag är mamma till 4 stoltheter 🙂 Jag är helt ny kring lchf och har i dagarna beslutat mej för att göra ett försök att införa detta i familjen just p.g.a att min son på 9 just fått klart diagnoserna adhd samt ODD. Kosten har varit och är just ett enormt problem som det är nu. Han har ett sjukligt begär av socker och får såna negativa sockerfall. Har därför läst mycket om hur LCHF kan påverka dessa barn positivt och vill gärna försöka, hoppas dock jag lyckas driva igenom det…
Jag har dock en fråga för egen del och för min makes…finns det någon ersättning till mjölk inom LCHF? En del av vår vardagslyx är just en cappucchino…och då behövs just mjölk.Känner att just detta kommer bli svårt att avstå 🙂
Tacksam för svar av någon som är mer insatt.
Tack för en bra webbsida. 🙂

Svara
Åse 31 augusti, 2014 - 14:09

Hej! Lycka till me dkosten! Ja det finns både mandelmjölk och cashewmjölk. Men lite mjölk behöver inte vara något som är fel om det inte är så att det är i mängder eller om någon är känslig för kaseinet/laktosen.

Svara
Maria 26 augusti, 2014 - 09:01

Hej Åse!
Vad roligt att det fanns en gästbok. Jag är ganska ny besökare hos dig här, och jag är förtvivlat dålig på att kommentera dina inlägg, men jag gillar det du skriver. Jag har hunnit prova två recept hittills, men det blir nog fler framöver! Absolut. Jag följer inte någon diet, jag följer min mage och mina ögon… och det de väljer, det lagar jag och här hittar jag mycket läckerheter.
Tack för en fin och personlig blogg.
Kram Maria

Svara
Malin 19 augusti, 2014 - 19:00

Hej Åse.
Jag har läst din blogg nu i ca två år och jag tycker att den är jättebra! Jag blir så glad av alla fina bilder och av det du skriver. Om jag inte har någon inspiration och känner att det är trist, svårt att komma på vad jag ska göra till middag eller hitta på något gott att bjuda på till kaffet, så går jag in på din blogg. Där hittar jag alltid goda och oftast enkla reccept som inspirerar mig. Det är också kul att läsa den för att du får mig att förstå att vi alla kämpar med både mat och träning, att vem som helst kan ha det tufft emellanåt, men att det bara är att ta nya tag. Jag har ätit LCHF i nästan två och ett halvt år, men brukar trilla tillbaka i sockerträsket vid högtiderna. Detta året har jag bestämt mig för att prova på att göra tillexempel julgodis LCHFstyle. Jag är säker på att jag kommer klara det eftersom du har så goda sötsaksreccept.
Jag köpte din andra bok och jag älskar den! Har inte provat periodiskfasta än, men det kommer.
Tack för en bra blogg!

Svara
MiaiM 9 augusti, 2014 - 20:07

Hej finaste Åse!
Jag har läst din blogg länge utan att själv följa lågkolhydratkost. Har i två omgångar dock försökt äta enligt lchf, men när jag byggt upp min kost med en massa ”förbud” har jag fullständigt frossat i allt jag kommit över när jag inte ”lyckats” hålla det.
Bestämde mig för att läsa och leta information och försöka hitta personer som inspirerar mig istället för att hoppa på allt möjligt och det gör du. Ditt inlägg om en hållbar livsstil fick poletten att äntligen att falla ner. Eftersom jag inte haft/har någon övervikt(bara önskan om 3-4 kg som jag kan vara utan) har jag alltid ursäktat mig med att det är ok att frossa. Egentligen behövde jag inte gå ner i vikt och jag skulle ju ända bli nyttig dagen efter, på måndag, nästa månad, efter jul, på semestern eller efter semestern osv. Sen att kroppen mådde skit struntade jag i.
Nu låter jag istället kroppen tala om vad den behöver. Nu undviker jag spannmål, socker och snabba kolhydrater och känner inget sug efter sött. Är klarare i huvudet och sover bättre. Inga förbud. Idag blev jag dock jättejättejättesugen på choklad. Funderade varför och bestämde mig för att ge efter för suget. Tog tre bitar mörk choklad och satt verkligen och njöt av varje bit istället för att skyffla i mig och blev nöjd….helt otroligt. Medvetet ätande, helt utan dåligt samvete. Älskar det.
Så tack Åse för att du fått mig inse det här.
Tusen kramar till dig!

Svara
Garbooh 6 augusti, 2014 - 11:16

Hej,

Jag har följt dig ett tag på instagram vilket jag tycker är festligt. Jag har inte ägnat så mycket tid att läsa här på din blogg och övriga sidor. Men så började jag fördjupa mig i det du skriver, dina artiklar. Och det visar sig att jag inte är fel ute med att köra LCHF / GI tänk med periodisk fasta. Alltid funderat på det där med att kroppen måste få vila från allt ätande hela tiden. Så som vi äter idag gjorde man ju inte förr. Så tusen tack för inspirationen. Nu ska jag leta reda på lite bra böcker att läsa och börja om mitt liv med bättre vanor och sundare livsstil som ska hålla livet ut.

Du är sannerligen en inspirationskälla och dök upp precis i rättan tid.

Svara
Anna Dahlgren 16 juli, 2014 - 23:22

Hej Åse!
Idag öppnade jag din nya bok om Lchf och fasta. Wow vilken inspiration!!! Så vackra bilder och ord som jag vet kommer hjälpa mig på min resa till min målvikt. I morgon börjar jag prova på att fasta fram till lunch, hoppas det hjälper min viktnedgång som går trögt! Tack igen för den personliga och inspirerande boken du skapat!!
Anna

Svara
Jessica 10 juli, 2014 - 09:56

Hej!

En væn har tipsat mig om denna sidan som har nått sitt mål tack vare dig, så nu ska jag också førsøka 🙂

Jag har gått upp 10 kg efter jag bytt jobb från ett aktivt till ett stillasittande jobb och dessa kilon gør mig galen!

Har dock hørt mycket læskigt runt denna dieten (bland annat att det ska tæppa till blodådror och ge hjærtproblem) Ær detta myter? jag førsøker inte gå helt crazy på all fett men kan du kanske hjælpa en nybørjare på LCHF?

Tack på førhand 🙂

// Jessica

Svara
Maureen 8 juli, 2014 - 18:51

Hej Åsa,
Jag fick tips från en vän om din blogg och jag är väldig tacksam för det.

Jag har aldrig behövd tänka på vad jag äter men för ca ett år sedan fick jag veta att jag har höga sköldsjörtel ”hormon” produktion eller vad nu det heter. Jag fick behandling men tyvärr var det felbehandling och resultatet blev att jag skulle ha kortisonbehandling i fyra månader. Då la jag på en massa kilo på min kropp som jag inte har lyckats att ta bort trots ansträngning.

Sedan jag fick tips om din blogg är jag hoppfull och det känns som att jag kommer klara det. Därför tackar jag i förskott.

Hälsningar

Maureen

Svara
Åse 9 juli, 2014 - 10:08

Hej och välkommen! Härligt att höra att du får inspiration och morivation här! Vad tråkigt att höra att du fått problem med din sköldkörtel :/ Varmt lycka till!

Svara
miagnilla 4 juli, 2014 - 19:43

Jag har sagt det så många gånger tidigare – men du var anledningen till att jag vågade både tro på att jag skulle kunna ta tag i min kost och hälsa OCH att våga dela resan med andra! Det var snart tio år sedan! under tiden har jag hunnit med många bloggar – men du har stått pall med din och för det beundrar jag dig mucho 🙂
Jag följer från sidan och applåderar till dina framgångar – du går från klarhet till klarhet.
Jag varvar mitt dagliga arbete med mina två bloggar http://www.paleohososs.com och miagnilla.wordpress.com och där är jag 🙂
jag förstår att du ibland får höra en massa kommentarer som kan göra ont i magen, men jag hoppas (och vet) att du får många fler som, liksom jag, visar uppskattning för allt du delar med dig av.
Kramar i massor Åse!
Från Maria (tidigare MariaGunilla)

Svara
Åse 5 juli, 2014 - 11:30

Tack fina vännen!! Har sett dig här under årens lopp och är så glad att du stannat hos mig ❤️ stor varm kram!!

Svara
Lina 24 juni, 2014 - 21:53

Jag är så glad att jag har hittat hit. Jag har lusläst allt jag behövde veta för att starta mitt Lchf liv och det går så lätt nu.
Tack för alla recept och alla tips.

Svara
Caroline 6 maj, 2014 - 08:23

Hej.

Läste ditt blogginlägg ”Från världens bästa bantare till viktstabil” och blev helt paff. Det där är ju jag, skillnaden är att jag är långt ifrån viktstabil. Blev väldigt ledsen när jag läste inlägget (alltid jobbigt att känna igen sig i sådant som man egentligen inte anser vara bra eller kan vara stolt över) samtidigt som jag blev glad för din skull och kanske såg en liten glimma av ”det är faktiskt möjligt”. Vad jag önskar att jag var viktstabil. Jag är antingen eller, antingen äter jag allt som kommer i min väg, allt jag är sugen på eller eventuellt kommer kunna bli sugen på (och ser då ut därefter) eller så är jag väldigt väldigt strikt och då går jag också ner (men alltid så går jag upp igen, ofta bara något kilo från mål – och det går så himla mycket lättare och snabbare att gå upp). Jag är så trött på detta. Känner dock lite av en hopplöshet kring att få det annorlunda. Jag vet inte hur. Jag är så invand på antingen kräng eller motsatsen, hittar ingen mellanväg. Nu är jag missnöjd, avskyr min kropp och skulle aldrig kunna visa mig i bikini på stranden utan att må sjukt dåligt och skämmas sönder (taskig tajming när det snart är dags). Har därför börjat ”skärpa mig” igen efter en lååååång svacka (skärpa mig innebär samma gamla vanliga). Hoppas och tror att jag kommer gå ner och må bättre på detta, men innerst inne vet jag att det inte kommer hålla denna gången heller. Har ju flera gångers statistik på att det inte gör det. Det är så jobbigt att hata och skämmas över sin kropp och att ha 15-20 kilo att ”ta tag i” varje gång. Jag är ju dessutom inte snäll mot min kropp när jag gör så här, min enda kropp, den förtjänar bättre. Önskar att jag hade din kunskap och din styrka. Att jag var du, eller hade en vän som du att lära av och ta efter bra vanor från. Önskar dig all lycka och du ska veta att jag ser upp till dig/beundrar dig. Kanske en vacker dag kan jag kalla mig viktstabil, det är en önskan, om inte en av mina högsta till och med. Vet dock inte hur jag ska klara av detta själv. Jag menar upp kan jag gå och ner kan jag gå, det är att hitta en balans jag inte har en aning om hur jag ska göra för att få till.

Kramar från Caroline, 28 år, skåne-tjej. ♡

Svara
Åse 6 maj, 2014 - 20:46

Känner verkligen med dig, det är ett helsike rent ut sagt när man är mitt i ekorrhjulet! men du! ” men innerst inne vet jag att det inte kommer hålla denna gången heller” sudda bort det där!!! Negativa tankar tar dig inte framåt! Jag hade ingen kunskap när jag fick det att vända!
Se dig själv som projekt, analysera dig, skriv upp alla tankar och hur du äter, när du äter, varför du äter. Ta med dig blocket överallt.
Stor varm kram!

Svara
Annikas 17 april, 2014 - 17:29

Jag tycker att du ska varar lite tydligare med vad som är lchf, och vad som är viktväktarrecept eller annat strunt. Många förstår inte skillnaden, och en nybörjare på lchf som äter din bakade viktväktarpotatis lär ju nte gå ned i vikt? Poängen med din blogg försvinner litegrann.

Svara
Åse 17 april, 2014 - 17:35

Nej min blogg är min resa från 2001- nuvarande år 2014, jag tänker inte ändra något eller censurera något, det är upp till läsarna att läsa på och göra egna val. Jag har för övrigt inte tid att gå tillbaka 13 år och markera vad som är vad. Detta är ingen LCHF blogg utan en inspirationsblogg. Poängen med min blogg är att inspirera och där ingår min historia och de val jag en gång gjort. Vill man bara ha lchfrecept då finns det jättemånga andra bra receptbloggar! Här ryms både viktväktarrecept, gi recept, LCHF recept, paleo recept eller enkelt uttryckt MAT.

Svara
Erica 10 april, 2014 - 14:44

Här var det mycket gott. Blir några av dessa recept som jag ska ha till första veckan när vi väl har varit och veckohandlat. Jag länkar så klart till din bogg 😀 ha en skön dag hälsningar ängelholmare

Svara
Sofia 26 mars, 2014 - 17:43

Hej!! Tack för all inspiration du ger! 🙂
Tänkte börja köra helt mejerifritt.
Men har lite funderingar, oopsisar är det ok fast dom är på Philladefiaost? Kesoplättar? Och brieost är ju ett mycke bättre alternativ än vanlig ost, funkar det? Hahaha kanske inte bli så mejerifritt 🙂

Svara
Anna Thor 22 mars, 2014 - 18:55

Hej Åse.

Har följd din blogg i snart 2 år…. och tycker att det är dags att jag tackar för alla goda recept!
Jag och min familj har identiska smaklökar som dig och älskar dina recept, de
passar oss perfekt i både råvaror och kryddning.

Favoriter är gratängen med vitkål och catadou ost samt kycklinggratängen med curry och mango chutney.
Jag kommer absolut fortsätta kopiera dina recept och avundas ditt hem och kropp;)

Kram Anna

Svara
Barbro 21 mars, 2014 - 19:24

Vore du närmare skulle du få en stor bukett med tulpaner.Du har lärt mej mycket nytt i matväg och din är ju blogg är ju toppen.Sen är alltid kul när du svarar när man skriver en kommentar.
Ha nu en trevlig helg med dina nära o kära.
Kram ♥♥

Svara
Åse 22 mars, 2014 - 09:14

Tack snälla Barbro vad rar du är! KRAM! <3

Svara
Jeanette 21 mars, 2014 - 11:09

Åh vilken inspirerande blogg! Jättebra blogg, bra upplägg och underbara recept!
Tack! 🙂 Trevlig helg!

Svara
Anna 19 mars, 2014 - 10:10

Hej Åse!
Tack för all din inspiration. Får jag ställa en fråga till dig eller är detta fel forum för det? I så fall förstår jag. Jag är en av dina fans 🙂
Hur är det egentligen med det där med 5:2. Jag har försökt att läsa mig till min fråga med inte hittat nåt bra. Kanske du har ett enkelt svar. Om man gått på svältdiet alltså 500 kcl/dag och jojobantat under dom senaste två åren fram till typ nu, kan kroppen slå på handbromsen fastedagarna? Tror den att den inte ska få nån mat? Det är väl individuellt, men ändå en fråga som också kan gälla för många. Själv gick jag över från pulverdiet (i nästan tre veckor) till lågkolhydratkost. Tog bort 10 kilo. Nu vill inte kroppen längre och jag kör 5:2. Har tagit till mig alla dina tips. Tränar 3-4 pass i veckan rätt hårt. Är det bättre att som du säger: ge din kropp kärlek. Ät tre gånger om dagen. Och kanske vänta med fastan. Tacksam för svar. Ha en bra dag!

Svara
Sofia Nilsson 16 mars, 2014 - 10:03

Tycker din sida är toppen!
Fick barn för ett år sedan. Hade en jättejobbig graviditetet, gick upo 40kg.
Gick ganska fort ner 28kg av dom. Men resten sitter som berget! Provat vv i över halvåret men ingenting händer, vart hos läkarn 2ggr och tagit prover för att se om något är fel, men nej.. mår väldigt dåligt över min övervikt. Nu har jag börjat med lchf och det känns bra trotts, huvudvärk och trötthet och efter två v som jag hållt på har det inte hänt något. Men din sida peppar mig och har så mycket bra tips och god mat! Så jag är glad att jag hitta din blogg och instagram 🙂 kärlek till dig!

Svara
Åse 16 mars, 2014 - 11:04

Tack! Bara hålla ut! och ät MAT, inget annat. Mat högst 3 gånger om dagen. ät 1 portion och bra med grönsaker till minst två måltider. Lycka till!

Svara
Anna 12 mars, 2014 - 17:28

Hej Åse! Jag vill bara säga tack för alla supergoda recept och fina matbilder du delar med dig av. Idag har jag gått ner 36 kg och har bara fyra kg kvar till min målvikt. Jag har läst din blogg under hela resan och fått mängder med idéer och inspiration till att hålla mig till bra mat. Att leva utan ostbågar och djungelvrål trodde jag var en omöjlighet, men idag är en självklarhet 🙂 Jättetack för att du delar med dig 🙂 / Anna

Svara
Robert 12 mars, 2014 - 10:12

Tack Åse för en inspirerande blogg! ”Hittade” bloggen i samband med att jag vann en bok av dig, och nu används både boken och bloggen flitigt som idé- och receptbank. Ha en fin vår!

Svara
Åse 12 mars, 2014 - 10:14

Härligt Robert! Kul att du trivs här hos mig!!

Svara
Anna V 11 mars, 2014 - 10:13

Hej Åse!
Jag vill bara lämna lite kärlek då du inspirerar mig dagligen, både genom dina recept och din blogg.
Ha en fin dag och tack för all inspiration du gett mig!
/Anna V

Svara
Åse 11 mars, 2014 - 10:24

Tack snälla! Det behövde jag höra mer idag än annars! <3 KRAMAR!

Svara
Susanne 9 mars, 2014 - 11:30

Hej Åse
Vilken fin ”vårlook” dina recept har fått.
Snygga, enkla och inspirerande.

Susanne

Svara
Åse 9 mars, 2014 - 12:00

Tack snälla! 🙂

Svara
Annika 5 mars, 2014 - 16:09

Hej Åse!
Vi mår sååå bra, min man och jag! Makens oförklariga värk i kroppen sen många år, är som bortblåst sen vi la om vår kost. Som en bonus gick han ner 12 kg :-). Jag har också gått ner i vikt men viktigast är att jag mår toppen och har äntligen blivit av med mitt sockerberoende samt fått en mer sund inställning/förhållande till mat. Jag äter när jag är hungrig. Punk slut! Förr åt jag mest hela tiden egentligen.
Tack för alla fina recept och så glad att det går bra med dina projekt.
Kram och klappa på hundarna
Annika

Svara
Magdalena 27 februari, 2014 - 19:15

Hej! Har hittat till blogg och fantastiska sida, som är full av inspiration! Ny på det här med LCHF men har nu ätit det i drygt 4 veckor. Går bra! Har kanske inte tagit bort så många kilon ännu, (vilket är mitt mål) men några centimetrar i midjan är borta. Svårt ändå att få in i huvudet att inte vara rädd för fett…är ju inkörd i kcal tänket. Men ger inte upp. Ser att du har en app för iPhone. Ingen planerad för Android?
Varma hälsningar!

Svara
Amanda 27 februari, 2014 - 12:00

Så bra inspiration och idérik hemsida för en ung nittonåring som nyligen flyttat hemifrån! Ibland är huvudet tomt på idéer på bra och näringsrik mat, jag äter inte gärna skräp då jag också har plugg, och då är det bara att skumma igenom här för att få en liten boost. En riktigt feel-good blogg med fina, ljusa bilder. Tack!

Svara
Åsa Bergquist 24 februari, 2014 - 21:33

Hej Åse, jag läste din blogg – och har även läst Kostdoktorn – båda otroligt inspirerande och informativa. Jag har alltid lidit av blodsockerfall som kommer abrupt med illamående, yrsel, kallsvettningar och darrningar. Under alla år har jag även haft otroligt sockerbegär men ändå lyckats stilla det till lösgodis på helgerna. Inte alls mkt fikabröd, saft, dricka eller annat med artificiellt socker eller smak. Dessvärre har jag alltid dragits med övervikt och kände till slut att jag måste prova LCHF – mest för att få bort sockersuget och blodsockerfallet. Det lyckades över förväntan och var helt borta redan efter första veckan. Men jag räknade fel när det gäller proteinintaget och åt för lite under den veckan vilket jag åtgärdade vecka 2. Tyvärr går jag bara upp ännu mer i vikt och har aldrig vägt så här mycket förut. Det är otroligt knäckande!… vet inte vad jag ska ta mig till. Följer alla regler som hör till – dricker t o m kokosfett i kaffet. Använder smör och olivolja. Väldigt lite grädde. Inga mejeriprodukter alls förutom turkisk youghurt ett par gånger i veckan. Vad gör jag för fel? Försöker få tag i din bok men inte lyckats ännu för inspiration till mer recept. Vad jag saknar är en app där jag kan exakt skriva in vad jag ätit under dagen och se om jag ätit för lite eller för mycket nu i början innan man kommer in i det.

vägrar ge upp!

Svara
Åse 25 februari, 2014 - 13:41

Hej Åsa! Har du kollat din sköldkörtel??

Svara
Claudia 16 februari, 2014 - 12:39

Hej Åse! Jag måste först och främst tacka för att du skrivit en sådan fin bok (viktminskning med LCHF) som jag klickade hem för några veckor sedan. Jag har varit en typisk slav under massor med ”dieter”, men aldrig kunnat fullfölja länge nog att se resultat eller de få gånger jag gått ner i vikt, kunnat bibehålla den nya vikten. Jag har sedan 4 dagar tillbaka uteslutit alla kolhydrater ur kosten och tackat bestämt nej till praliner och semlor (svårt!). Än så länge går det strålande för mig, särskilt med dina goda recept och dina varma och uppmuntrande ord i både bok och blogg. Jag tar dem till mig och vårdar dem ömt och har dig lite i bakhuvudet när jag går och handlar och lagar mat. Det är bara en sak som oroar mig – och det är trots att jag har läst och fått koll på hur lchf fungerar och tycker maten är jättegod, så har jag så svårt att släppa det här med kaloritänket och räknandet. Jag steker äggröra och tänker ”hur många kalorier är inte detta?!!!” och får svårt att slappna av i att äta tills jag är ”nästan mätt” utan tänker redan innan att jag ska begränsa som tusan för att jag antagligen får i mig för mycket(för att ligga på underskott).. Har du något råd till kaloriberäknande orolig själ? Men främst vill jag tacka för mycket fin inspiration och att jag genom dig fått upp ögonen och motivationen till en ny livsstil! Varma kramar!

Svara
Julia 15 februari, 2014 - 17:14

Hej Åse! jag älskar din blogg och jag har din första bok, tycker mycket om den! 🙂 mvh Julia

Svara
Åse 15 februari, 2014 - 18:41

Roligt att höra!! =)

Svara
Anette 14 februari, 2014 - 22:10

Hej Åse!
Kommer din första bok ”Viktminskning med LCHF” att tryckas igen?

Svara
Åse 15 februari, 2014 - 10:55

Hej! Jag hoppas verkligen det! Förlaget funderar på en lösning, eventuellt att den trycks igen med lite ändringar.

Svara
Anette 15 februari, 2014 - 11:19

Så bra!! Då håller vi tummarna för att det blir av rätt så snart!!:-) Får låna den på biblan så länge. Jag har din senaste bok och har provat 16:8 fastan och det funkar jättebra ”trots” att jag jobbar natt, 21.15-07.15. Äter frukost på fm, lagad mat vid 17-tiden, och det sista målet precis innan midnatt. Sover 8-16 ungefär och äter vid 17-tiden, och är inte ”vrålhungrig” som jag kunde vara innan jag började med LCHF-kosten. Underbart att man klarar sig på så ”lite” mat, som dessutom är så god!! Både din bok och hemsida är jättebra och fina!! Man blir så inspirerad av att laga all ”din” mat när man ser alla fina bilder!!

Svara
Katarina Brunberg 6 februari, 2014 - 00:01

Hej Fina du!
Vill tacka så himla mycket för din Rivstart meny, som har ändrat mitt liv!! Sedan 1 januari -14 har jag gått ner 7,5 kg, jag blev diagnostiserad efter 2 år av utmatningsdepression att jag hade hypothyreos samt Hashimoto som innebär att man har antikroppar mot sköldkörteln som gav 20 kg + samt att jag förlorade mitt chefs jobb -12. Har ätit LCHF i ca 1 år, under 2013 och det hände ingenting med min vikt. Kom över din sida och läste om din rivstart utan mejerier som har förändrat mitt liv!!!! Jag går bara hundpromenader ca 5 km om dagen.
Tack du är min Ängel!! 😀

Svara
Åse 6 februari, 2014 - 12:40

Åh vad roligt att höra Katarina!!! HURRA!!! Så glad jag blir!! <3 Kram på dig!

Svara
Emma 3 februari, 2014 - 17:20

Hej Åse!
Ge lite kärlek” så fint istället för tråkig gästbok;).
Jag följer dig både här och på instagram och du är ju både kunnig inom LCHF och 5:2, tycker det saknas en liten flik här på sidan om just 5:2.

Svara
Åse 3 februari, 2014 - 17:23

Hej! Nej jag är mer kunnig om 16:8 🙂 om periodisk fasta står det i kategorin som heter ”periodisk fasta” kategorierna hittar du i högermenyn. Må gott!

Svara
Pernilla 30 januari, 2014 - 14:19

Mailade dig för någon vecka sedan och frågade om mejeriprodukter och viktminskning. Fick snabbt klara besked och jag körde igång efter din bok ”Viktminskning med LCHF”. Nu är jag inne på 6:e dagen och det går LYSANDE. ”Lugn” i maten och mår jättebra. Å jättegoda recept!!

Svara
DrAnnika 23 januari, 2014 - 22:01

Åse….
Jag har följt din blogg i många år, sett transformationen från mer ”bantningsinriktat” till din nya livsstil och hur det verkligen ser ut som om att du har hittat rätt, hittat vad som gäller för dig! det är enormt skönt och helt underbart att läsa att det GÅR att hitta den balansen i livet!

Själv har jag, efter många år av tvivel, anammat LCHF-tänket. Som doktor är det svårt att rubba på ingrodda och beprövade metoder. Jag har läst och funderat, ältat och varit nyfiken. Har provat några gånger förut men inte provat i rätt tid. Nu känns det bättre, jag känner som om jag valt rätt väg nu. Jag har läst många av de senaste rönen och studierna som gjorts på LCHF och det lutar åt att stora delar av professionen kommer att anamma LCHF i vissa patientgrupper iallafall. Främst för att detta är enklare att ”hålla sig till” än till lågkaloridieter och sockersug. Det är som att säga till en alkis att han får dricka tre mellanöl per dag, men inte mer.

Oj så svamligt det blev. Vad jag ville säga var att om du någon gång funderar på att anlita en doktor eller behöver råd och tips gällande medicinska frågor är jag mer än villig att hjälpa till! Jag bloggar inte själv, då jag inte har tiden till det (fulltidsjobb och jourer!) men önskar att jag kunde hjälpa iallafall en eller två personer på vägen!

Tack för alla fina recept och inspiration. Du har VERKLIGEN inspirerat mig.

Stor kram hela vägen från ÄÄÄÄÄÄÄngland
Annika

Svara
Åse 24 januari, 2014 - 09:48

Åh fina du! Vad glad jag blir!
Dina ord, som läkare betyder mycket – inte bara för mig men kanske även för de som läser dina rader!
Jag kommer absolut att ha dig i åtanke när det kommer frågor som jag inte kan svara på! Stor varm kram till dig! <3

Svara
DrAnnika 24 januari, 2014 - 22:21

Åse.
Allvarligt – skicka mig ett email så skulle jag kunna berätta vad jag funderade på vad gäller att hjälpa till! 😀

Annika

Svara
Tuula Nilsson 23 januari, 2014 - 18:12

Hej..läser o läser dina recept som jag gillar o har provat en del. Har ätit lchf i ett år o mår så himla bra av det o så skönt o slippa all godis jag stoppat i mig. vill bara berätta om min frukost som jag intar varje morgon…kaffe smör cocosfett o grädde som jag mixar, klarar mig på det till em.. hur låter det?..

Svara
Åse 23 januari, 2014 - 18:31

Ja så länge du får i dig tillräckligt med vitaminer och mineraler, jag menar om du går mätt ända till eftermiddagen så ger det dig kanske bara utrymme till 1 mål mat? Det ger ju inte kroppen all näring. Fett ger mättnad men inte mer än så (dvs inte vitaminer och mineraler). Kroppen kan svälta trots att den får tillräckligt med energi (kalorier)

Svara
Karolin 22 januari, 2014 - 23:00

Hej Åse!
Jätte härlig blogg,tittar in varje dag nu när jag bestämt mig för att dra ner på kolhydrater.Och vi har testat flera av dina recept nu och det härliga är att tom alla 5 barnen gillar det(om det inte är en trotsig dag)Lika mycket energi som du sprider irl(träffade dig på mammablogg galan och när jag var med Ann i Enköping) gör du här.Tack och Kram!

Svara
Åse 23 januari, 2014 - 12:27

Tack snälla! Vad roligt att barnen också gillar det är viktigt! :))

Svara
Therese Olausson 21 januari, 2014 - 13:12

Hej Åse!

<3 <3 Kärlek i massor till dig!
Här sitter jag nu på jobbet mätt och go å gla 🙂 tack för din inspiration att vilja laga mat, vilket jag får av att se dina bilder och recept. Idag blev det rester av "pulled chicken" ditt recept självklart!
Min man blev tydligen över öst av frågor vad är det? hur gör man? vi har nu vidare befordrat din blogg till dom intresserade och de blev helt förundrade över att LCHF inte bara är fett och protein.

Må gott och ät väl <3

Svara
Annette Brandelid 19 januari, 2014 - 19:15

Säga, vad ska jag säga…Mer än att av alla lchf-relaterade bloggar och hemsidor jag läst (och det är många), så är 56kilo.se klart bäst vad gäller inspiration och bra recept 🙂
Tack Åse! 😀

Svara
Ida 17 januari, 2014 - 12:11

Fick hem din nya bok igår och jag kan bara säga att jag älskar den, från början till slut. Bra jobbat och tack för inspiration!

Svara
Therese 16 januari, 2014 - 16:26

Tack för dina supergoda recept! De inspirerade mig att börja med LCHF vid nyår. Jag har alltid varit intresserad av kost och näring. Studerade det på gymnasiet.
Känns fortfarande lite konstigt att frossa i så mycket smör, grädde, ost nötter och olja. Men förstår att det funkar. Den största positiva effekten förutom viktnedgång är att jag är varmare och inte fryser så lätt, samt att jag inte blir lika hungrig längre. Mättnaden känns längre.

Svara
Chamoun 15 januari, 2014 - 21:37

Tja!
fann denna blogg väldigt intressant o tänkte kika in här då o då pga att du bloggar om LCHF mat så jag la till dig i mina favoriter.
jag började med LCHF för ca 4månader sedan fast inte så speciellt strikt men ändå tillräckligt för att kunna gå ner 17kg och jag mår prima.
jag vägde hela 80kg och idag väger jag 63kg men har 3kg till kvar att gå ner för att nå min idealvikt men den här gången kommer jag fortsätta käka LCHF eftersom jag vill aldrig aldrig mer vara överviktig o må dåligt både fysiskt o psykiskt.

Keep Up The Good Work

Svara
Elin 11 januari, 2014 - 22:00

Hejsan Åse!!!!
Tack vare din blogg och bok har du inspirerat mig nu har jag lyckats få ner 3.7 kg Tack vare lchf 🙂 det enda som oroar mig är om det finns risk för hjärt och kärlsjukdomar ibland får jag en snabbare hjärtklappning är det något att oroa sig för tror du eller kan jag fortsätta? Tacksam för svar 🙂 från en stor beundrare 🙂 trevlig helg

Svara
Åse 12 januari, 2014 - 15:08

Hej! nej det finns det inte =) Det finns numera en statlig utredning som en gång för alla visat att det inte finns risker med naturligt fett =) Tvärtom så ökar risken med för mkt stärkelserik och sockerrrik mat! =))

Svara
Elin 5 januari, 2014 - 00:08

Hejsan Åse ville bara säga stort tack till din blogg har precis börjat läsa den och köpt en bok som du har skrivit du är en kanonbra inspiration jag ska nu starta mitt nya liv och gå ner i vikt och mycket tack vare denna bloggen tack för en välgjord bloggoch böcker kram Elin

Svara
Åse 5 januari, 2014 - 14:05

Tack snälla Elin! Varmt lycka till! Det kommer gå kanon!

Svara
Kristina Udenius 30 december, 2013 - 18:26

Hej Åse!
Ville bara tacka för din underbara blogg. Har skrivit till dig förr och även fått ett privat mail svarat från dig….som betydde jätte mycket och som sporrade mig otroligt. TACK än en gång. Jag är inte någon som följer en massa bloggar utan har två jag läser slaviskt och det är din och Matplatsen :-).
Åter igen..tack för en fantastiskt inspirerande blogg som GÖR SKILLNAD för många av oss som läser. Tack för det gångna bloggåret och jag ser fram emot 2014. Gott nytt år!!!!
Kramar Kristina

Svara
Åse 30 december, 2013 - 19:17

Tack snälla kristina för att DU tar dig tid att skriva, det betyder jättemycket! <3 STOR KRAM!!!

Svara
Lillemor 30 december, 2013 - 11:34

Har tidigare varit helt oförstående till mina döttrars bloggläsande men det är nog för att jag inte tillhört målgruppen för de bloggarna, snubblade över din och den är ju superbra! Inspirerande på alla sätt och vis:) Gott nytt år!

Svara
Åse 30 december, 2013 - 13:16

Tack snälla, du är sååå välkommen som läsare här! =) Gott Nytt År!

Svara
Susanne 25 december, 2013 - 15:53

Vilken härlig julklapp till mig själv – din fantastiska livsstils bok, som damp ner i brevlådan strax innan jul.
Så fina bilder och underbara recept. Tack för all inspiration och GOTT NYTT 2014. KRAM!

Svara
Åse 25 december, 2013 - 16:11

Vad kul att höra Susanne! Hoppas du får stor glädje av den!! KRAM och GOTT NYTT 2014!

Svara
Elin 21 december, 2013 - 14:07

Hej!
Fick hem din bok härom dagen, och jag riktigt längtar efter att komma igång med att prova recepten. Blev så imponerad av din första bok, maten smakar så himla bra! Och så får man så många bra tips på alternativ till ”vanliga” ingredienser man inte kan använda när man äter LCHF. Önskejulklapp till nästa jul: att du ger ut en riktigt tjock receptsamling med dina recept. De är till stor hjälp för mig när jag skall planera, då hela familjen tycker om maten, och inte tar det speciellt lång tid att laga till den heller. Tack, tack, tack för en fräsch och inspirerande blogg! Önskar dig och dina en riktig mysig jul =)

Svara
Åse 21 december, 2013 - 16:49

Vad roligt att höra Elin! Tack för att du tar dig tid att ge feedback! Kram och God Jul!!

Svara
Kicki 20 december, 2013 - 05:26

Hej! Vill bara berätta att jag fick hem din nya bok igår. Underbar! Och billig – jag betalade endast 150;- typ! Riktigt längtar till lugnet har lagt sig efter helgerna, och jag ska få ro att läsa boken och planera för start av periodisk fasta. Är typen som klarar mig utmärkt utan frukost, så jag tror inte det blir några problem. GOD JUL!

Svara
Åse 20 december, 2013 - 08:00

Härigt Kicki!! Det kommer gå bra!! GOD JUL!!

Svara
Sofia 10 december, 2013 - 18:40

Hej Åse! Jag har ätit kolhydratsnålt ser ca 7 år tillbaka och gått över till LCHF sedan ett halvår . Vill bara säga att du är så inspirerande och sund! Tack för alla fina recept i din förra bok. Med hjälp av den har jag lyckats laga mat som kan locka även mina barn att äta lite mer varierat (med lite envishet åtminstone:-)) Tidigare har jag fått laga flera olika frukostar, 2 olika luncher, 2 olika middagar… Inte lätt att kombinera med heltidsarbete som småbarnsförälder!! Tack för att du underlättar för oss utarbetade småbarnsföräldrar som vill komma i form men inte gå miste om att njuta! Tyvärr hinner jag inte träna så mycket. Har du några tips för att lyckas med att klämma in sånt?

Svara
Emma Gustafsson 10 december, 2013 - 08:23

Hej Åse!

Vilken underbar blogg du har! Och den första blogg jag faktiskt följer! 🙂 Massa bra hälsosamma tips, inspiration och goda recept!

Något jag skulle vilja baka såhär inför jul är ett bröd med mycket saffran. ( Ett vanlig matbröd/frukostfrallor som är goda att ha till helgfrukosten. ) Har du kanske något tips på ett sådant bröd?

Återigen tack för en superbra blogg.

/ Emma

Svara
Malin 22 november, 2013 - 10:53

Hej Åse!

Har snart kört 4 veckor på en väldigt tuff diet och träningsschema och strax har jag nått det jag vill nå! Ville bara säga att din blogg är verkligen en inspiration för mig, ska försöka och undvika kolhydrater även efter denna diet och vill bara bibehålla vad jag åstadkommit så har funderat på att gå över mer på lchf. Du har fått så bra recensioner på din blogg i nästan varje recept jag kollat, så kommer använda din blogg flitigt! Googlar pannkakor – kommer in här! Googlar kakor – kommer in här. Fantastiska förrätter med!

Tack 🙂

Svara
Åse 22 november, 2013 - 11:06

Haha grattis till din kickstart!! Jag kommer själv köra en kickstart from måndag med tuff träning och strikt kost, lite skräckblandad förtjusning 😉
Lycka till med din fortsatta kost!!

Svara
Malin 22 november, 2013 - 12:12

… Det är möjligtvis inte Nico? Min PT och han bor i helsingborg! 🙂 men tack, har verkligen fått en sundare syn på mat (trots en nätt figur sen innan) och mitt sockerberoende är inte välkommen tillbaka! 😉

Svara
Åse 22 november, 2013 - 12:15

Nej det är inte Nico =) Jag har dock bekanta som fått hjälp av honom. Jag får hjälp av en duktig kille på MMSports som heter Tim.

Svara
Malin 22 november, 2013 - 12:23

Okej 🙂 Ja, du får lycka till och jag hoppas innerligt att det blir ”lindrigare” för dig än mig 😉 1 vecka och 3 dagar kvar tills målet – sen ska jag göra dina pannkakor med mandelmjöl! Längtar !!

Jenny 18 november, 2013 - 18:37

Hejsan

Vill bara säga att jag är så glad att jag hittat din blogg, blir nästan förvånad när jag lagar mat från dina recept för att det blir så gott & bra 🙂 .
Tack för att du delar med dig.

Ha det gott.
// Jenny

Svara
Therese 17 november, 2013 - 13:47

Hej Åse,

Jag bugar och bockar för alldeles underbar inspiration och ett efterlängtat igenkännande när det gäller kost och välmående. Jag har som många andra varit viktväktare i många år och alltid lyckats gå ner men aldrig stanna kvar 🙂 Jag har nu förstått med hjälp av din blogg och dina tips att mitt sockerråttabeteende triggas av kolhydrater och genom omlagd kost så mår jag så mycket bättre medans jag njuter av underbart god och välbalanserad mat.

Det var en av mina bästa vänner, Mia som tipsade om din kokbok – vi har båda två jojo bantat när det gäller vikten och alltid stöttat varandra – men jag var dock väldigt skeptisk när hon berättade om LCHF och raserade 10 års viktväktartänk men fick ganska snabbt denna aha känsla och fattade vad som gått snett alla dessa år 🙂

Så massor med kramar till både dig och min kompis <3

Therese

Svara
Åse 17 november, 2013 - 16:21

Vad härligt!! Tack för att du berättar, det gör mig glad!! =)) KRAM till er båda!

Svara
Helén Läbom 13 november, 2013 - 14:28

Hej!

Håller med alla föregående ”talare”… följer din blogg och lagt den som favorit…;)

Har varit en riktig velpotta vad det gäller olika dieter…testat viktväktarna, räknat points…pulverdieter som är så trist…följt viktklubb på nätet…Personligen blir jag nästan hjärntvättad och kan till slut inte njuta av mat som som är så viktigt!

Nu äter jag 5:2 med gott resultat och mår toppen! Lagar mat efter dina recept, hade föräldrarna på Fars Dagmiddag och fick med beröm godkänt för din Dragonkyckling med blomkål!
Magen som är mindre, är nu lugn o fin.
Mina ”2” dagar tränar ofta på och det känns jättebra!

Hälsningar Helén

Svara
Rosa 31 oktober, 2013 - 21:59

Hej kära Åse!

Följt din blogg ett tag nu, hinner inte läsa varje dag men det har nästan blivit som en grej hos mig. Då har jag ju mååånga inlägg att läsa sen, lite som att spara en god ost länge :).
Jag blir alltid på gott humör av alla dina inlägg, både maken och jag använder din blogg som första alternativ när vi ska kolla fram lite nya goda recept. Tack för den inspirationen <3
Beundrar dig, ditt mod och din ork att fortsätta – för precis som du skriver i ett inlägg finns det alltid en baksida med att lämna ut så mycket av sig själv och sin familj.
Jag önskar dig styrka och energi till att orka länge till!
Varma kramar i höstrusket!

Svara
Sara 30 oktober, 2013 - 18:05

Hej Åse

Jag tycker du är så inspirerande. Jag är helt fast i din blogg sedan flera år tillbaka 🙂 Det jag gillar med din blogg är att det finns verkligen något för alla, jag kikar in på din blogg för jag gillar träning och mode, inredning. Jag har aldrig haft problem med kost eller vikt, och jag är heller inte intresserad av mat. Det jag vill säga är att jag tycker det är så inspirerande att se hur en fembarns mamma kan få ihopa sitt liv och göra så mycket roliga saker ( det krävs ju planering). Just nu pluggar jag och är sista året på sjukskötereskeprogrammet, jag har själv tre barn, man, hus. När jag känner det som mest jobbigt och less med skolan, kikar jag alltid in på din blogg för att få energi och det funkar varje gång.

Stor kram till dig Åse!!

Svara
Lotta Starlander 29 oktober, 2013 - 16:43

Hejsan Åse!
Jag har alldeles nyligen påbörjat mitt andra försök med LCHF.
För ett par år sedan körde jag på stenhårt och vad jag trodde var rätt iaf, men gick inte ner någonting. Vinsten var att jag mådde väldigt bra men ändå trillade jag tillbaks i mina gamla spår. Usch, för jag vill ju inte det…. Under den där tiden slog min kära kompis ett slag för din hemsida och jag har inte glömt det.
Så nu har jag bestämt mig att vad sjutton, det måste ju funka på mig också, fast min kropp är så trög. Det funkade ju för Anna 😉
Din bok är inköpt och den inspirerar bra!
Nu kör jag och fortsätter läsa din blogg med härliga inlägg och goda recept.

Svara
Åse 30 oktober, 2013 - 07:12

Lycka till!! och kom ihåg, tålamod! och kanske inte ”att köra hårt” man kan inte tvinga ner kroppen i vikt, bara lura ner den.

Svara
Anna 28 oktober, 2013 - 13:01

Här får du en dos kärlek Åse!
Tack för härlig inspiration på alla livets plan, jag har följt din blogg i ca 1,5 år nu. Genom din blogg, i sökandet efter LCHF-inspiration/information och mat hittade jag dig, har jag hittat till blogg-världen överhuvudtaget.
Jag inspireras och fascineras över hur fint du byggt din verksamhet och hur du är rädd om och vårdar ditt varumärke. Heja, fortsätt med det som du tror på och mår bra av – för det blir så bra för oss som läser.
Måndags-kram // Anna

Svara
Åse 28 oktober, 2013 - 13:42

Tack snälla! Så glad jag blir av dina ord! Tack! <3

Svara
Emelie 22 oktober, 2013 - 09:35

Har för fjärde dagen i rad ätit dem underbara kesoplättarna med skinka, ost, tomat och senap. Och det är ju nästan dagens höjdpunkt, dem är så otroligt goda och mättande! Jag äter inte efter LCHF men äter mindre kolhydrater och alla dina recept är väldigt inspirerande och goda! Gillar plättarna med mandelmjöl med förresten!
Hälsningar Emelie

Svara
Kristin 21 oktober, 2013 - 16:58

Hej Åse!
Jag ville bara tacka för en helt beroendeframkallande blogg, är lite såld på dina recept 😉
Men har en liten fråga. Du skrev för en tid sedan att du skulle utföra någon slags massage-grej som skulle fungera som fettsugning utan något kirurgiskt ingrepp. Gjorde du det? Vill minnas att du skrev att du skulle återkomma med ett utlåtande kring metoden. Om det nu fungerar låter det ju helt klart intressant, men det var mycket pengar det handlade om så därför undrar jag nu hur det gick, kan du skriva något om resultatet? Tack på förhand och för all inspiration!
KRAM!

Svara
Åse 21 oktober, 2013 - 19:12

Hej! Kul du gillar bloggen! Jo jag har skrivit om det här! http://56kilo.se/formtoppning/

Svara
Linda 20 oktober, 2013 - 08:36

Hej Åsa!

Vill TACKA DIG för din otroligt bra och inspirerande receptbok Viktminskning med LCHF. Min väninna kom i form och fick betydligt smalare midjemått på bara 20 veckor! Hon har hittat sin nya livsstil med maten tack vare LCHF och din bok så nu slipper hon gaser i magen som hon lidit av i många år! Hennes märkbara viktminskning inspirerade mig till att låna boken några dagar och sedan köpa mig en egen : ) Jag har aldrig haft lust att banta eftersom jag älskar god mat och när jag såg allt gott man kunde fortsätta att äta så bestämde jag mig för att prova. Min man ville också testa så i början av maj 2013 började vi så smått. Ju mer vi läste på om vad man kunde äta, desto mer ändrade vi kosten. Sist av allt ville jag släppa knäckebrödet som jag älskar men så snart jag gjort det så blev det resultat på vågen. Under hela juni månad var vi ganska strikta och undvek allt som kunde öka sötsuget Ut med många saker i skafferiet/kylskåpet och in med en hel LCHF-hylla! Sen blev det semester i Kroatien och i Skåne och vi blev tvungna att göra lite kompromisser ; ) Med samma mängd motion i jobbet och promenader 1-2 ggr i veckan har jag gått ner 8,5 kilo och min man har gått ner 16 kilo. Din receptbok står på synlig plats i köket och inspirerar oss. Vi mår väldigt bra av att äta lågkolhydratkost och unnar oss då och då lite annat som t.ex. jordnötter eller tårtbit på kalas. Tänker fortsätta så här : ) Tack, snälla, för att du delar med dig av dina erfarenheter till oss. Önskar dig och din familj allt gott i livet! Glada hälsningar från oss

PS. Har skaffat din app nu : )

Svara
Åse 20 oktober, 2013 - 09:00

Hej Linda!

Tack snälla! Och vilken glädjande historia! Stort grattis till era fina resultat! Helt fantastiskt! Tack för att du berättar, jag blir jätteglad! =)
Skön söndag!

Svara
Miralda 15 oktober, 2013 - 21:30

Vill bara skicka ett tack. Tack till dina recept och inspiration. Nu har det gått nästan tre år sedan jag fick min bihåleinflammation, detta har gjort att jag förlorat smak och lukt mesta tiden. Jag har ett problem med att jag äter ALLT när jag får tillbaka smak/lukt. Det håller några veckor sedan försvinner allt igen. Jag äter mesta dels LCHF, mest dina recept. Men den korta tid jag har smak, äter jag allt! Du är en så stor stöttepelare fast vi inte känner varandra 🙂 Jag har tack och lov ingen större övervikt, det ligger på ungefär fem kilo så det funkar som jag äter, men oavsett så är varje timme med smak en sååå stor njutning, speciellt med din mat. TACK. Kram

Svara
Louise Falkman 14 oktober, 2013 - 20:30

Kan inte tacka dig nog, för att du alltid svarar på mina mail!

Svara
Louise Falkman 14 oktober, 2013 - 20:41

Vad konstigt, bara delar av mitt meddelade kom med! Sa även att jag älskar din blogg och din receptbok!

Svara
Pia Blomquist 7 oktober, 2013 - 11:36

Tack för din bok om LCHF!
Jag har inte bantat med LCHF utan börjat äta det för att bli av med det ständiga suget. Är kostrådgivare och har testat ALLT, med blandat resultat. Din bok gav mig inspiration och har så mkt god mat som ser god ut också! I början var jag fettskrämd men fast besluten att testa upptäckte jag bara fördelar.
Jag har aldrig mått bättre i ”mathjärnan”. Har rekommenderat din bok till alla klienter!
Bästa hälsningar,
Pia

Svara
Åse 8 oktober, 2013 - 10:36

Vad glad jag blir av dina rader!! Tack!

Svara
Emilie 29 september, 2013 - 22:52

Hej Åse!
Tänkte bara säga att det är en underbar blogg och boken är helt fantastiskt. En stor inspirationskälla! men jag undrar, som en person som inte äter så mycke av fläsk eller nöt kött och även kycklig går det bra att byta ut dom produkterna i recepten till soja och quorn produkter? Och hur är det med olika bönor och dylikt?

Svara
Åse 8 oktober, 2013 - 10:38

Hej!

Quorn och sojaprodukter är tyvärr varken miljö eller hälsoprodukter som passar i en LCHF kost.
Om möjligt försök att äta av ägg och fisk i stället för att få i dig bra protein. Givetvis kan du ersätta med quorn men försök begränsa.

Svara
Julia 17 september, 2013 - 13:42

Hej Åse,
I stumbled over your blog via bloglovin’ and I really love it! My language skills aren’t good enough to write this note in Swedish, but your blog is definitely a wonderful and interesting reading practise for me 🙂
Looking forward to reading many more inspirational and beautiful posts on your blog!
Kram!

Svara
Åse 8 oktober, 2013 - 10:43

Thank you so much! Glöad to hear that you like it here! Kram! =)

Svara
Erika 13 september, 2013 - 11:13

Hej Åse,
nybörjare och men gillar och trivs verkligen med LCHF. Har nyss hittat din fantastiska blogg.
Tusen tack för all inspiration 🙂
Trevlig helg!
Kram, Erika

Svara
Åse 8 oktober, 2013 - 10:43

Tack snälla, roligt att du trivs med LCHF! Det är en fantastisk kost! KRAM

Svara
marie-Louise 12 september, 2013 - 23:22

Hej Åse!
Först och främst vill jag tacka dig för din fina kokbok. Den används flitigt här hemma ska du veta.
Allas våran favorit är Tacopajen … mums 🙂

En sak jag har tänkt på, du kanske har nämt det men jag har missat det i så fall. Vad arbetade du med innan du blev proffsbloggare och kostrådgivare?

Tack för all inspiration!

Svara
Åse 13 september, 2013 - 06:02

Hej! Jag arbetade som grafiker / webbredaktör =)
Härligt att du gillar recepten!=)

Svara
Karina Ramthun 8 september, 2013 - 10:28

Hej Åsa!!

Vill först och främst tacka för ditt ”info möte” i Hbg häromdagen (jag med det lilla barnbarnet i knät som kom lite sent)… det peppade mig ytterligare, även om vikten stått stilla länge nu…

Vill även berätta att jag längtar tills din bok kommer med posten (lånade den först på bibblan) och sen beställde jag den, den kom bort så fick beställa om på annat bokförlag, så NU skall den väl äntligen snart komma 😉

Bakade ditt formfranska igår…mycket gott <3 och åt skaldjur o lite brieost till mums!

tack!!

mvh

karina

Svara
Åse 9 september, 2013 - 12:40

Hej! Vad roligt att du kom!
Hoppas boken kommer och att du kommer tycka om den! =)

Lev gott och njut! KRAM

Svara
Anita Prager 1 september, 2013 - 17:08

Har i helgen bakat din fantastiska äppelkaka .jag bytteut halva mängden mandelmjöl mot hasselnötsmjöl , blev supergott. Svärmor o svärfar som äter blandkost blev mycket imponerande att mölfria bakverk kan vara sååå goda. Tack för alla bra o goda recept och råd .Kram

Svara
Amanda 28 augusti, 2013 - 15:10

Hej Åsa!
Tack så mycket för en underbar blogg! Räddaren i nöden när man står där och undrar vad man nu ska hitta på för mat, och istället då för att köpa färdigmat eller liknande så går jag in på din blogg och hittar ALLTID något att laga. -20kg nu! Känns fantastiskt! Och så lätt!, har ju bara ändrat om mina matvanor och kommit underfund med att jag är sockermissbrukare.
Som sagt TACK!

Svara
Åse 28 augusti, 2013 - 15:17

STORT Grattis!!! vad härligt!! =))

Svara
Lotta 27 augusti, 2013 - 13:17

Hej har testat dina kesoplättar och alla som får receptet tycker dom är supergoda och mättande. Kul att följa dig och dina recept. Har börjat 5.2a som manga andra och det känns kul och utmanande eftersom jag tränar en hel del. Kör tuffa pass även under fastan och det funkar bra för mig. 🙂

Svara
Helena 25 augusti, 2013 - 13:19

Idag testade jag dina underbara kesoplättar med riven par
mesanost i smeten och till det stekt squash till.. Urgott

Svara
Pia Ebeklint 24 augusti, 2013 - 23:33

Hej Åse, måste bara dela med mig av mina tankar till dig. Jag tycker verkligen att du har en riktigt bra blogg. Gillar både recepten och hur du presenterar det med vackra bilder. Blir verkligen inspirerad. Tack för din energi och din inspiration.

Svara
Åse 25 augusti, 2013 - 12:14

Tack snälla vad glad jag blir! =) Tack för att du ger feedback! Kram!

Svara
Johanna 18 augusti, 2013 - 19:54

Har en riktigt dålig period med platå i min viktminskning, och har tidigare när det hänt gått in och tittat på dina vikt och mått-tabeller, för att se att alla (även du) haft platåer, och på så sätt hitta lite styrka att fortsätta. Men sen du omdanade sidan kan jag inte hitta de tabellerna. Finns de någonstans?
Johanna

Svara
Åse 19 augusti, 2013 - 13:33

De fungerar inte för tillfället tyvärr.

Svara
JH 15 augusti, 2013 - 11:27

Hittade din blogg för över 1 år sedan och följer den sedan dess. Gjorde en viktnedgång med lchf o periodisk fasta och tränade för att må bättre och ”rusta” inför en ev graviditet med flera tips från dig. Kom dock inte i mål men en god bit på väg. Är nu i 7:e månaden och denna graviditeten har inte alls varit så som jag föreställde mig utan allt har varit så mycket enklare och jag mår väldigt bra. Har hittills gått upp ungefär hälften av vad min totala viktnedgång var. Ska dock erkänna att jag har fallit för en del frestelser men den stora skillnaden är att jag kan hejda mig och försöker känna skillnad på sug och hunger samt har inte fått några ”cravings”. Känner ju att man mår så mycket bättre när man ”sköter sig” med kost och promenader. Det var jobbigt i början när man helt plötsligt började gå upp i vikt istället för ner men har fått så fina komplimanger från omgivningen och de tar man till sig. Tittar tillbaka och funderar om jag inte kommer vara i bättre form som höggravid än vad jag var för ett par år sedan. Så jag hoppas att det kommer flyta på de sista veckorna och att man har fått en bättre grund att efteråt kunna komma tillbaka och ta tag i den sista viktnedgången och börja träna mer. Följer din blogg och laddar med inspiration så länge.

Tack för inspiration och tips!

Svara
Åse 15 augusti, 2013 - 11:56

Så härligt att höra!! Stor kram och stort grattis till graviditeten! Så skönt att höra att du har bättre balans i dag! Det är vad lågkolhydratkosten gjort för mig med också och det där är ju hormonstyrt, fantastiskt!!

Svara
Ninni 12 augusti, 2013 - 11:52

Tack för all inspiration du ger mig! Jag är 60 år men tänker inte bli en åldrad kvinna som ser ”könlös” ut i kläder som bara är praktiska! Älskar din klädstil och hittar så många tips hos dig! Vill vara romantisk/tuff utan att det blir to much! Pleasejeans blev ju tvärt en favvo tex!
Lchf äter jag sen 4 år och hos dig hittar jag alltid recept i kokboken eller bloggen som är sååå goda! Tex formbrödet som jag berömde igår! Gillas av maken och tre vuxna söner som äter här ibland! Pulled pork, kesoplättar, tacopaj, lax med sjögräsnudlar osv har blivit en del av vår kost till allas glädje!!
Så bamsekramar till dig!!!

Svara
Åse 12 augusti, 2013 - 13:35

Vad glad jag blir!! tack för den kärleken tillbaka!! =) Stor kram på dig!!!

Svara
Jennie 8 augusti, 2013 - 12:47

Ville bara tacka för en underbar blogg, grym mat och vilken underbar livsglädje du verkar ha=)
Då både sonen och jag inte tål gluten så är din blogg och bok rena drömmen. Tack för att du förgyllt våra måltider och de bästa av allt min son har äntligen fått tillbaka aptiten igen=)
Tusen tack!

Svara
Åse 8 augusti, 2013 - 14:44

Åh vad glad jag blir! tack snälla du!!

Svara
Jill 8 augusti, 2013 - 11:14

Hej fina du!

”Min” Juni är nu tre och jag har äntligen lite tid att tänka på mig själv igen. Vill så gärna komma i form och nu har jag satt en målvikt, börjat träna och tänker på vad jag äter. Surfade in här för peppning eftersom jag vet att det finns en hel del av den varan här inne. Jag ääälskar mat och blir sååå uttråkad av allt ”light”, poängräkning osv – så detta ser ut att passa mig utmärkt! 🙂

Tack för fina tips och inspiration – och keep up the good work!

Kram! <3
Jill

PS – Underbart att se hur bra det går för dig, fd co-PA-pingla! 🙂

Svara
Åse 8 augusti, 2013 - 11:37

Hej vännen!! vad kul att du kikar in!! Ja visst blir man trött av all smaklös mat och att tvingas räkna sin mat! Då är det bättre att äta av mat som inte gör en tjock 😉
Hoppas allt är bra med dig och lillhjärtat!! Massor av kramar till dig! <3<3

Svara
Johanna 20 juli, 2013 - 17:09

Ville bara skicka en hälsning att jag är glad att jag hittat din blogg och nya bok! De är så handfasta och bra skrivna att till och med jag fattat galoppen med att det är skillnad på att äta lchf som livsstil (vilket jag gjort i perioder utan nämnvårt resultat) än att äta lchf som viktminskning. Jag har tagit till mig dina råd, och de fyra första strikta veckorna gav -6kilo. Är så lycklig att jag är på väg, så jag är inte så intresserad av att släppa på det strikta än på länge. Men minst fyra veckor behövs för att komma in i tänket och vanorna!
Tack!
Johanna

Svara
Åse 21 juli, 2013 - 15:31

Härligt att höra! Jag blir jätteglad av att läsa dina rader! Heja dig!! KRAM!

Svara
Annette 19 juli, 2013 - 15:29

Tack snälla för svar! Jag ”går dit” o läser/begrundar. Ha en fortsatt bra dag :))

Svara
Annette 18 juli, 2013 - 14:22

Hej, min dotter (21 år) äter efter LCHF och försöker att motivera mig till att göra det samma. Kan du som opartisk, berätta lite också om det här med denna kost. Jag har 15 kg jag vill bli av med, har ett hysteriskt behov att sötsaker, IBS (tarmproblem) och känner mig ibland lite väl hängig. Min dotter säger att mycket skulle bli bättre om jag gav LCHF en chans. Vad har du att berätta om detta? Har läst din fina blogg men känner att jag skulle vilja ha lite mer ”motivation” som nybörjare….eller vad jag ska kalla mig själv. Tack på förhand 🙂

Svara
Åse 19 juli, 2013 - 10:08

Hej!
Under kategorin ”värt att veta” finns många artiklar om fördelarna med LCHF! 🙂
Låter som du är en mönsterperson där du skulle uppleva många fördelar med lchf!

Svara
Sussie 11 juli, 2013 - 13:49

Hej Åsa!

Vilken FANTASTISK webbsida du har! Jag har läst o läst o skrivit ut recept på recept, det ena låter godare än det andra – och vilka vackra bilder!! Hela sidan (ja, Du) känns varm o trevlig och utan pekpinnar men med en massa inspiration och fakta.
Nu ska här hem och lagas mat 🙂 Ska gå igenom varenda alternativ till pasta, ris o potatis, ja alla andra recepten också förstås…det här kommer bli så kul (och intressant att se vad övriga familjen tycker också).

TACK!!

Sussie

Svara
Theres 10 juli, 2013 - 21:57

Jag har följt din blogg sen i våras och är sååå glad att jag hittat den! Har själv ätit LCHF sedan våren -09, med några återfall till kolhydratkost. Jag började min medvetanderesa under min tid som FL då jag bestämde mig för att ta reda på skillnaden mellan margarin och smör, och dess tillverkningsmetod. Aldrig mer margarin efter det, inte heller köpekakor med palmolja! Nästa steg var att få kunskap om aspartam, och vips valde jag bort all light-dryck. Jag läste Äkta vara och lusläste alla innehållsförteckningar och rensade bort allt i köket med E621. Vägen till stenålderskost blev naturlig och jag läste allt jag kom över 🙂 Åt strikt LCHF i ett år och kom i bättre form och hälsa än någonsin!
Tidsbrist har varit det största hotet i kombination för frestelsen för framför allt glass för att jag håller mig till min övertygelse. Din blogg är en stor inspiration, den tilltalar mig på alla sätt! Snygga bilder, snygg lay out, snygga färger, goda och bra recept, bra, roliga och inspirerande texter, ja jag kan fortsätta länge! På min 36-åriga födelsedag fick jag din bok i present av min man. Det var en fullträff! Såå bra och inbjudande, full av energi!

Tack till dig för det du berikar världen med!

Svara
annette 30 juni, 2013 - 10:49

Hej Åse!
Tack för en fantastisk och inspirerande blogg. Har köpt din kokbok och använder den flitigt. Jag har under två års tid minskat 25 kilo i vikt med hjälp av fett och kalorisnål kost och massor av motion. Har envisa 8 kg kvar som verkar bita sig fast. Kände att jag måste ändra min kost på något sätt. Under min viktnedgång försvann tyvärr all lust att laga mat. Levde på en ganska ensidig kost med kesella, kycklingfilé, lax och berg av grönsaker. Till slut kändes matlagningen bara som en ett tråkigt måste och jag var ändå alltid hungrig. Jag sov dåligt på nätterna eftersom jag var småhungrig. Av en händelse fick jag tag på boken ”matrevolutionen” och bestämde mig för att prova. Jag har nu ätit LCHF tre veckor och mår fantastiskt bra. Tack vare din bok har jag börjat laborera i köket igen (till familjens glädje). Har ännu inte gått ner något i vikt men jag tror att jag äter lite för mycket, får justera det! Jag kommer att bli en trogen läsare av din blogg som är så inspirerande med härliga bilder, god mat och vintips.

Svara
Åse 30 juni, 2013 - 11:51

Vad härligt att höra!! Bra val att satsa på mat som håller dig mätt och nöjd och inte hungrig och trött!! Ge viktminskningen tid, när kroppen svultit så – så kan det vara så att i början är den så lycklig över att den får bra energi att den inte är intresserad av att göra av med lagrad energi. Men det ger sig!

Svara
Lily 23 juni, 2013 - 19:29

Hej Åse!
Jag hittade lyckligtvis din bok i affären här om dagen, och jag måste säga att det är den bästa livsstils/kokbok jag läst! Hade sedan innan två andra lchf-böcker, men din bok har verkligen gjort underverk för mig minst sagt. Jag har aldrig känt mig hemma i köket, har aldrig haft självförtroende att prova nya rätter för jag ser inte mig själv som kunnig när det gäller smaksättning. Grillkrydda har varit min smaksättning i allt. Du kan ju tänka dig vilken tråkig smak min mat haft 😉 .

Idag sjöng jag till och med i köket när jag stod och lagade din köttfärslimpa,( som för övrigt smakade som gjord av gudar och gudinnor!) jag fick till och med improvisera lite för jag ogillar salami, så jag bytte ut den till basilika som jag fick för mig skulle passa till mozzarellan (det gjorde den). Jag som nästan avskytt köket sitter och bläddrar i boken och riktigt myser över alla goda middagar jag kommer laga framöver. Grillkryddan har jag kastat ;). Jag har fått ett nytt självförtroende i köket, och det tack vare dig, din blogg med kloka råd och din bok med alla underbara recept. Så tack i stora lass!

Svara
Åse 23 juni, 2013 - 19:33

Åh jag blir glad! Vad UNDERBART att höra!!! Stor varm kram från mig!!! <3

Svara
Cecilia 16 juni, 2013 - 22:32

Hej Åse,
Är glad att ha hittat din hemsida med alla goda recept. Själv har jag problem med min Sköldkörtel och nu vet jag att jag mår mycket bättre genom att utesluta gluten. Insåg när jag surfade runt på din sida att det finns massor av bra LCHF recept som jag kan nyttja! Testade dina frukostfrallor i morse! Supergoda! Äntligen kan jag äta lite gott bröd emellanåt!

Tack!

Svara
Åse 17 juni, 2013 - 10:11

Vad roligt!! Hoppas du hittar fler recept som du mår bra av!

Svara
Anita Prager 16 juni, 2013 - 22:30

Hej Åse!
Vilka goda recept . moussakan o så god den blev…hittade recept på rabarberpaj i bloggen den vart ockå smarrig. Tack än en gång för inspiration . :))

Svara
Lily 16 juni, 2013 - 17:54

Hej!
Jag ville bara skriva och berätta att din blogg gav mig verkligen en välbehövlig aha-slap in my face ;). Har ätit lchf i snart 6 veckor, inte minskat mer än 1-2 kg i vikt, men tappat ca 4 cm i midjan,tjohoo!. Jag har ju nu efter att jag läst härinne insett att jag ätit för mycket av det mesta. Mumsat i mig lchf-bröd, chokladmousse och en sjö med sås för jag varit livrädd för att gå hungrig…
Idag läste jag härinne innan jag hade hunnit göra frukost, så jag gjorde dina pannkakor. Jag blev bra mätt på två! Och har inget oroligt sug i magen som jag kan få när jag gjort en smoothie. Jag är uppenbarligen väldigt kolhydratkänslig och att jag har svårt att känna hunger/mättnad. Men nu vill jag hellre låta kroppen må bra och läkas, än att tappa massor i vikt på kort tid,som min intention var från början. Så tack för din fantastiska blogg! Jag ska definitivt inhandla din bok! Ha en fin dag =)

Svara
Åse 17 juni, 2013 - 10:13

Vad härligt att höra! vad glad jag blir!! Go go go!! Stor kram!

Svara
Hanna 12 juni, 2013 - 21:48

Hej,
Jag bestämde mig för fyra veckor sen för att göra något åt min nu (för mig) otrivsamma vikt. Jag bestämde mig för att köra ett lättare variant av LCHF, skippa gluten, socker ock kolhydrater i form av bröd, pasta, ris osv..
Din blogg är en enorm inspiration och du har fantastiska recept. Jag opererades i december för en förstörd hand pga 14 år med reumatism(är idag 25 år). Inför operationen var jag tvungen att väga mig och vågen visade mer än den någonsin gjort. Sedan dess var det en skräck att ställa mig på vågen igen och jag har låtit bli. Men redan efter de här fyra veckorna med ny kost känner jag mig friskare och tog tag i våg-ångesten.. den visade -7kg.
Jag fokuserar inte jätte mycket på vikten, men jag använder kläder igen som jag inte haft på länge.
Du ger mig motivation varje dag. Tack!
En jätte stor kram till dig!

Svara
Åse 12 juni, 2013 - 21:55

Stort grattis!! Du är på väg!! Heja dig!!! <3

Svara
Johanna 6 juni, 2013 - 15:21

Idag var jag in på din blogg, och läste din viktkurva/måttkurva. Tänk att du som ser så otroligt sund och vacker ut på alla bilder hade mått större än mig! Det ger hopp för min fortsatta viktresa.
Tack för inspirationen!

Svara
Åse 6 juni, 2013 - 15:26

Hej! Klart du också kan! Heja dig!

Svara
Sara 30 maj, 2013 - 06:36

Hejsan svejsan. Vill bara aterigen saga hur mycket jag uppskattar din blogg. Inte bara for alla goda recept, fina bilder och inspiration till traning och for motivation, utan for att det ar en av mina ”lankar” till Sverige 🙂 Hoppas tillfriskningen gar fort 🙂

Sara i Wales

Svara
Gabriella 23 maj, 2013 - 12:39

Gjorde dina rullar som du gjorde 15 Maj, i lördags som förrätt när
vi hade gäster till Eurovision, måste ju bara säga att det var supergoda och mycket uppskattade av oss alla, kommer att göras fler ggr och rekomenderas
starkt. Tack för din trevliga och mysiga blogg!

Svara
Åse 23 maj, 2013 - 13:08

Vad kul att höra!! Kram!

Svara
Marie Olsson 16 maj, 2013 - 17:34

Hej ! Idag ”firar” jag 1-års jubileum med LCHF 🙂 har följt bloggen sedan dess. Vill bara tacka för all Inspiration och härliga recept på goda maträtter med variation och inte minst godsaker som alternativ till allt skräpgodis. Har tappat 12 kilo 🙂 och blivit av med magkatarr och sötsug. Men NU BÖRJAR KAMPEN, nyhetens behag har lagt sig – hålla fokus. Märker att när jag gör undantag kommer suget, man blir inte riktigt mätt utan vill ha mer….skåpäter…lätt att glida iväg. Då tittar jag in på 56:an och får lite inspiration 🙂 // Mison

Svara
Martina 14 maj, 2013 - 09:35

Hej Åse!

Ville bara tacka igen för allt du gör… Jag har två barn, en kille på snart 7 och en tjej på snart 5. Min dotter är ”normal” i sin relation till mat men har väldiga problem med sin mage, kroniskt förstoppad enligt lång utredning) min son är precis som jag en riktig sockerråtta 🙁 Han kan äta stooora portioner och ändå vara sugen efteråt på tex, honung mm. Jag vill att mina växande barn ska få äta kolhydrater (socker har vi tagit bort nästan helt sen länge) hittar lördagsgodis här på din blog istället. men vi har nu provat att ta bort bröd (bakar dina frallor istället) pasta, och flingor mm. Vi har dock inte hittat rätt i frukostdjungeln förrän igår 🙂 dom är inte jättehungriga på morgonen och kalla smoothies eller annat kallt får dom helt enkelt inte ner. När dom ätit flingor eller annat skräp så är dom ju hungriga igen efter en timme. Igår provade vi dock att servera kesoplättarna (vi kallar dom pankaksmackor 🙂 (jag lever på dom 🙂 med ost och skinka och jisses vilken succe. Dom precis som jag, älskade det och sa inte ett pip om mellis eller annat att äta innan klockan var 14.00. Stekte dom i massa kokosolja så mättnaden kom säkert där ifrån också 🙂

Har du några generella råd om ”sockerråttor till barn” eller vet du någon duktig ”kollega” till dig som är bra på det. Vill så gärna att han ska få en bra, normal relation till mat så han slipper ev. ätstörningar och ev. följder till det som övervikt mm.

Tusen tack igen, du är bäst!

Svara
Åse 14 maj, 2013 - 11:54

Hej Martina!

Vad kul att höra att kesoplättarna gick ner!! HURRA!!
När det gäller sockerråttorna så tror jag tyvärr att du måste vara väldigt strikt, vi är alla olika glada i mat och socker och det kan helt enkelt vara så att han behöver lite mer strikt kost för att du åtminstone ska se vad han triggas av.
Att barnen ska få äta kolhydrater är inget snack om saken, kolhydrater finns ju i grönsaker, bär etc men just mjölmat kan trigga mkt.
Om du ser till att han får mat utan mjöl och vitt socker/stärkelse (pasta, flingor etc) hemma till vardags och sedan bättre sötsaker till helgen så lär du honom hur en kost ska vara – det kommer underlätta för honom och något han kommer bära med sig genom livet!
Se till att ge honom mat som mättar och inte triggar så har du gjort en stor del. KRAM

Svara
Catherine Andersson 8 maj, 2013 - 21:27

Hej Åse!
Säger som alla andra…. Tack för en fantastisk blogg,underbara recept och massor av inspiration!!!
Har hållit på med LCHF sedan januari och har efter mitt fjärde bar snart nått vikten jag vill ha :))
MEN sedan ett par veckor tillbaka har jag blivit hungrig mellan målen och hemskt sugen på kvällarna???? Varför??
Äter en del rotsaker någon enstaka frukt men jag springer och gymtränar 3-5 dagar i veckan så därför har jag ”okejat” det…
Har du några tips;råd hur jag ska få bukt på detta?!
Vore så tacksam för ett svar/råd…
Mvh Catherine

Svara
Harald 5 maj, 2013 - 15:43

Hej Åse
Testar nu LCHF med din bok ”Viktminskning med LCHF – så lyckas du” som inspiration. Mycket fin bok med underbart god mat. Har blivit inspirerad att använda ingredienser som ersättning till den vanliga potatisen eller pastan. Det skapar en ny dimension till matlagningen.
Dock har jag en fråga som jag skulle vilja få svar på och det gäller mättade fetter. Enligt LCHF referenser är dessa fetter bra och man rekommenderar tex kokosfett som består av 94% mättat fett. Men om man kollar på Livsmedelsverkets rekommendationer säger dom att dessa fetter skall undvikas. Skulle du kunna ge din bild av hur man skall tänka kring fetter och varför rekommendationerna skiljer sig så mycket.
Tack en en gång för all god mat du delar med dig av.

Svara
Åse 5 maj, 2013 - 15:47

Hej! Roligt att du gillar boken! Det finns inga studier som bekräftar att mättat fett är farligt, inte naturligt mättat fett. Mättat fett har människan alltid ätit då vi alltid ätit allt på djuren. Detta är en bra artikel som jag stöder: http://www.dagensmedicin.se/debatt/livsmedelsverket-bor-omedelbart-sluta-med-kostrad-till-allmanheten/

Svara
Katarina 1 maj, 2013 - 18:03

Hej Åse! 🙂 Efter år med en krånglande, sur, gasig o rent ut sagt skitjobbig mage har jag slutligen fått diagnosen ibs, men det slutade inte där utan det visade sig att jag även är laktosintolerans. Det finns ju ingen som helst medicin som botar ibs men det kändes ju oerhört skönt att äntligen få någon typ av ”svar” vad mina problem berott på. Däremot har jag inte fått någon vidare hjälp för att kunna lindra besvären. Så jag tog hjälp av min goda vän google och hittade hit. Läste mig till att många som har ibs har blivit helt symptomfria efter de lagt om kosten till lchf. Du och din blogg blev min räddning! Inhandlade din bok som jag följer slaviskt och som bjuder på fantastiskt goda recept. Så tack Åse för den grymma inspirationen du delar med dig av! 🙂

Svara
Josefine 24 april, 2013 - 01:46

Hej Åse!

Jag har nyligen fått upp ögonen för LCHF efter att nu under en längre tid velat göra något åt min vikt och åt mina dåliga matvanor. Jag har börjat motionera mer men behöver också förbättra min kost för att göra lite på vikten. LCHF har inspirerat mig, då jag söker just en metod som minskar vikten, men samtidigt är hälsosam och där jag får äta mig mätt på naturliga råvaror.

Efter att ha läst på en hel del så har jag stött lite delade meningar kring LCHF, så därför ville jag höra lite vad du har att säga om vad ex. livsmedelsverket tar upp angående LCHF (länk: http://www.slv.se/sv/Fragor–svar/Fragor-och-svar/Mat-och-naring/Fragor-och-svar-om-LCHF/). Hur får du i dig fiber och fullkorn som är så viktigt? Efter viktminskning, förespråkar du fortfarande en strikt LCHF metod då, trots att en del forskning pekar mot att det skulle kunna vara farligt? Eftersom jag är ny i ämnet och fastnade för din blogg, är jag väldigt intresserad av att höra dina argument!

Väntar otåligt på att få hem din bok ”Viktminskning med LCHF” som jag beställde här om dagen också!

Tack på förhand! Kram Josefine

Svara
Åse 24 april, 2013 - 07:47

Hej!

Livsmedelverkets rekommendationer ger jag inte mycket för 😉 De är ouppdaterade och stämmer inte med ny forskning. http://www.dagensmedicin.se/debatt/livsmedelsverket-bor-omedelbart-sluta-med-kostrad-till-allmanheten/
Fibrer får man lätt i sig via grönsaker, nötter och bär. Snälla, vattenlösliga fibrer, inte hårda som i fibrer. Många är de som haft magproblem pga det som numera mår bra på LCHF.

Strikt LCHFfinns det många folkslag som äter men generellt mår deflesta av oss bäst på normal LCHF vilket innefattar mängder av grönsaker, lite nötter, lite bär, mejeri.
Finns inget som tyder på att en varierad LCHf skulle vara farligt, tvärtom! Med LCHf får vi lättare i oss nödvändiga fettsyror och bättre balans mellan omega 3 och omega 6, vi får i oss mindre skadligt socker, tillsatser och lektiner (i spannmål) som hämmar vitaminupptaget. Det finns ju en anledning till varför LCHF är så utbrett, för att de flesta mår bättre, när vi äter det som vi är skapade till att äta och som vi har bäst anpassning för.

Hoppas du gillar boken!

Svara
Alexandra 17 april, 2013 - 21:31

Hej Åse!

Har en liten fråga om omställningen när man kör PF 16/8. Jag har ätit LCHF till och från i 3 år. I och med att jag inte har varit strikt så har jag både gått upp och ner. Senare tiden har jag fallit för sötsaker och har nu bestämt mig för att köra PF 16/8, för att ändra mina rutiner vad gäller tidpunkter på dygnet när jag äter. Jag är inne på mitt andra dygn nu. Igår var helt ok, idag har det varit lite tuffare, lite tröttare och lite hungrigare. Men det går bra i alla fall. Nu till min fråga. Ikväll efter min sista måltid som också var den största idag så blev jag jättedålig i magen, inga kramper, eller illamående eller något sånt, men det bubblade och kändes vattnigt, och magen svällde upp som fasiken. Jag har nog tillbringat 1 timme på toaletten ikväll, och det bara fortsätter att komma, ungefär som om man skulle hälla vatten i toaletten. Kan detta bero på någon sorts utrensning av slaggprodukter? Sen är jag också väldigt törstig, men det har jag erfaret tidigare när jag har omställt till LCHF. För jag känner mig som sagt inte dålig på något annat sätt. Tacksam för svar.
Mvh
Alexandra

Svara
Åse 19 april, 2013 - 20:16

Hej! Jag tror inte ditt magproblem har med att du senarelagt frukosten. Kanske hade du fått i dig något?? Hur mår du nu?

Svara
Matilda 11 april, 2013 - 10:39

Hej Åse!
Du som är så klok och kunnig, vad tror du om det här med 5:2 dieten, dvs att man fastar på 500 kcal två dagar i veckan och äter som vanligt (i mitt fall liberal lchf) resterande dagar? Påminner det inte lite om din periodiska fasta?Vore superintressant att höra din åsikt!
Mvh Matilda
Här är länken till programmet som fick mig sugen:
http://www.svtplay.se/video/1120851/del-11

Svara
Åse 11 april, 2013 - 10:41

Jag tror absolut att det kan fungera! Men frågan är om man kan äta så och samtidigt ha ett avslappnat förhållande till mat? Klarar man att äta så? Mycket möjligt!

Svara
Matilda 11 april, 2013 - 10:45

Jag vet inte, men det är värt att testa! I bästa fall blir det så att man är supernogrann två dagar i veckan, och så kan man slappna av resterande. Jag blir lite matt av att behöva tänka och planera så jäkla mycket varenda dag. Så det blir kanske som lite planerings-semester…

Svara
i min lilla lilla värld 10 april, 2013 - 20:36

En fråga.. Hur ser du på det här med mejeriprodukter?

Svara
Åse 10 april, 2013 - 20:48

Har skrivit mkt om mejeri på sistone! 🙂 titta i kategorin ”Åse och kosten” kram

Svara
Jennie 5 april, 2013 - 12:57

Hej Åse,

Hoppas allt är bra med dig?

Jag gillar verkligen din blogg, väldigt inspirerande och kul att du hjälper så många läsare. Jag har förstått att du också är lite av en tekniknörd så jag har ett erbjudande som jag tror du skulle vara intresserad av.
Om du är intresserad frå du gärna maila mig så kan vi diskutera vidare.

Ha en fin helg!
Med vänliga hälsningar
Jennie

Svara
Johanna 2 april, 2013 - 14:14

Hej igen,
Är trogen bloggläsare och lagare av dina recept sedan flera år, och gick från pointsräknande till någon slags LCHF ungefär samtidigt som du. Har upplevt samma positiva effekter av LCHF som du, men har inte lyckats gå ner till målvikt och har tyvärr åkt i sockerfällan igen och är tillbaka farligt nära maxvikt. Nu känner jag att jag behöver en liten nystart och bestämde mig efter dokumentären om fasta (såg du den, Vetenskapens Värld i SVT 25 mars?) att testa PF 16h/dygn. Samtidigt beställde jag din bok för lite extra pepp och samlade recept. Idag kom den och jag vill bara säga att jag verkligen gillar vad jag läst! Du är den enda diet-förespråkare jag känner till som har samma typ av sockerkänslighet som jag, och som hittat en nivå som inte kräver att man är besatt av sitt matintag för att det ska fungera. Jag vet att det funkar för mig också, jag har haft några lyckliga månader då jag inte tänkte på mat hela tiden och samtidigt höll vikten. Nu ska jag försöka ta mig tillbaka dit, men känner en oro för hur jag ska göra för att mot bättre vetande successivt komma tillbaka till sockermissbruket, då jag väl lärt kroppen att äta rätt igen. Så, med den långa utläggningen vill jag säga att jag skulle bli jätteglad om du ville prata lite mer hur fastan funkar för dig, och framför allt hur du gör mentalt för att inte dina små avsteg från LCHF (vid semestrar, restaurangbesök, bortamiddagar, eller bara en chokladbit då och då) resulterar i successivt sämre kosthållning. Mitt mål är att slippa tänka på mat hela tiden, men samtidigt inte bli så självsäker att jag tror att jag kan göra små undantag hursomhelst. Balansgången är så svår, jag är så nyfiken på hur du gör för att lyckas =)

Svara
Åse 3 april, 2013 - 09:35

Hej! Jag kan bara säga att jag tror det är jätteviktigt att vara strikt ganka länge när man lägger om kosten. Kroppen men framför allt knoppen måste sockeravgiftas. Under tiden kommer hormoner och signalsubstanser, mättnads och hungerssystem att balanseras och efter det är det lättare att ibland ta in saker i kosten som ligger utanför, förstår du? Du måste först ha en kropp i balans, annars är risken stor att det blir så som det var förut för mig att när man väl trillar dit så är det svårt att ta sig ur det. Numera när jag äter lite väl mycket av saker jag egenligen inte mår bra av så SKRIKER min kropp och knopp efter bra mat så det är inte svårt att slut. LYCKA till!!
Ge kroppen rätt bränsle så kommer du få en kropp som fungerar optimalt och är bättre rustad för ”lite skräp”

Svara
petra 30 mars, 2013 - 00:56

Tack för en helt underbar blogg,så fina bilder på ert fina kök,maträtter,jätte goda recept kram Petra

Svara
Marie Olsson 22 mars, 2013 - 16:35

Hej 🙂 Grattis till 10 -årig kanonbloggen. Har följt den sedan i maj, då jag började hålla mig till lchf. Jag har aldrig gillat att laga mat men har fått fantastisk inspiration av dina recept. Är lite hopplös med att ofta sätta egen ”twist” på rätterna men, med det är du ju en fantastisk inspiratör på hur man kan göra. Har upptäckt att det är riktigt kul att laga mat. Sedan håller man ju sig så fantastiskt mätt på ordentlig mat (med tillräcklig mycket fett, inte minimalt) och min eländiga magkatarr har försvunnit.Har även varit en notorisk godisätare, mår toppen nu då sötsuget helt upphört. Som bonus har jag gått ned 12 kilo. så nu är det ett rent nöje att laga och äta mat. Tycker också att du har en sån sund inställning till att man emellanåt kan äta vad som helst utan att ” krisa”. Vad är det du säger: hellre 80% rätt och 20% fel. Tack för en riktigt bra inspirerade blogg. // Mison

Svara
Åse 28 mars, 2013 - 10:37

Vad härligt att höra att du mår så bra på LCHF! Grattis till det och dina minskade kilon och roligt att du tycker om att läsa här! =) Glad Påsk!

Svara
Frida 22 mars, 2013 - 10:23

Grattis på 10 års dagen 🙂
Tack för all härlig energi du ger o alla goda recept!!! De har blivit sååå mkt roligare med matlagning sen jag började följa din blogg, så TACK!!

Kram frida

Svara
Åse 28 mars, 2013 - 10:38

Tack och vad roligt att du känner så! Kram och Glad Påsk!

Svara
Gitte 22 mars, 2013 - 09:35

Hej Åse! Stort grattis på 10-årsdagen! Jag är inte så flitig på att kommentera, men jag är inne och läser hos dig dagligen. Du inspirerar med alla dina recept och kloka tankar. Jag har verkligen tagit mig i kragen sen februari med maten, och känner mig såå mycket ”lättare” i kroppen på nåt vis. Den svullna magen är ett minne blott och handtagen har krympt. Vågen däremot, står rätt stilla. Jag har sedan början av februari gått ner 3 kilo. När jag läste ditt inlägg om grädde och creme fraiche, kändes det som poletten trillade ner här. Jag tror att det kan vara min bov. En rejäl skvätt grädde i kaffet är ju såå gott och dricker man några koppar om dagen, så blir det en del grädde. Så denna veckan har jag lagt av med det, inga såser med creme fraiche/grädde och kaffet dricker jag svart eller med en sked kokosfett. Får se om det ger resultat nu också!
Många kramar till dig, och stort tack för all inspiration!!!/Gitte

Svara
Åse 22 mars, 2013 - 09:47

Stort lycka till!! man får utvärdera och prova sig fram =)) Stor kram!

Svara
Elie 20 mars, 2013 - 17:36

Hej Åse!
Tack för en mycket inspirerande blogg. Jag har aldrig varit någon bloggläsare. Jag letade efter lite lchf-recept och eftersom du står ganska högt upp på sökalternativet så ramlade jag över din blogg. Din layout och den intressanta läsningen genom att få följa din/dina viktresor gjorde att jag fastnade. Har en förmåga att bli lite ”insnöad” 😉 så jag har läst nästan alla dina inlägg (nästan pinsamt). Jag har aldrig haft några viktproblem förutom 3-5 kilo hit eller dit. Men jag har varit ute efter att hitta en bättre balans i kroppen, samt att sluta få dippar på eftermiddagarna. Det är en fantastisk skillnad på välmåendet sedan jag dragit ned på kolhydrater och ökat fetterna. Har även en 4-årig son som jag misstänker har hög ämnesomsättning. Han utvecklar ketoner (vid vanlig infektion) som framkallar kräkningar som inte slutar förrän han får dropp. Han har varit inlagd 13 ggr på 3 år. Vi är inlagd just nu (4:de dygnet) för 3:dje gången på 2,5 vecka. Han har alltid haft en orolig sömn och vaknat var 3.e timme. Men efter vi ökat på fetterna (smoothie med grädde) innan kvällsgående sover han numera lugnare. Han känns som ett bevis för att kroppen hanterar fetter bättre. Tack för att du inspirerar…

Svara
Åse 20 mars, 2013 - 17:59

Hej! Tack snälla för din kommentar!
Vad trist att din son blir så sjuk men vad härligt att höra att en fettrikare kost verkar hjälpa!! Håller alla tummar!! Kram från mig till er! 🙂

Svara
Elisabeth af Geijerstam 19 mars, 2013 - 12:29

Tack för den första ”vettiga” bloggen om LCHF! Nu väntar jag bara på din bok i pocket så jag kan ha den med mig överallt! Har varit LCHF:are sen länge, faktiskt sen allra första början när konceptet lanserades, men har lite svårt att anpassa recept och mängd eftersom jag är magopererad (gastric sleeve) 2008. Operationen gjordes av hälsoskäl, och jag är fortfarande ca 30 kilo lättare. Funderar på att åka med till Barcelona, min favoritstad, i höst för att få ny inspiration. Tack för all din glädje och din förmåga att förmedla kunskap!
mvh/ Elisabeth

Svara
Åse 28 mars, 2013 - 10:38

Tack snälla! Hoppas vi ses i Barcelona!! KRAM!

Svara
L 19 mars, 2013 - 12:05

Vilken FANTASTISK blogg! Jag har inte lagat något utav dina recept ännu men det är bara en tidsfråga, då jag har sparat flera recept redan och ska veckohandla senare under dagen 🙂 Fortsätt som du gör. Du inspirerar verkligen!!!

Svara
Åse 28 mars, 2013 - 10:39

Tack! Och välkommen hit och hoppas recepten smakar! =)

Svara
Annette 18 mars, 2013 - 17:15

Hej!

Du brukar använda kokosmjölk och kokosgrädde. Vad köper du för märke? Jag har bara sett kokosmjölk på burk ( ica asia). Tack för en jättefin inspirerande blogg med goda recept.

//Nettan

Svara
Åse 28 mars, 2013 - 10:41

Det finns som sagt många olika och jag köper oftast Asia eller Kung Markatta! =)

Svara
Jovanka 18 mars, 2013 - 11:38

Tycker du har en underbar o vacker blogg med fina bilder. Du är inspirerande!
Härliga recept som jag vill prova… tex kesobrödet 🙂
tack <3

Svara
Åse 28 mars, 2013 - 10:41

Roligt att du gillar! GLAD PÅSK!

Svara
Malin Larsson 17 mars, 2013 - 17:03

Nu har jag beställt din bok:-) Ser framemot leverans:-)//Malin

Svara
Malin Larsson 17 mars, 2013 - 16:55

Hej!Tack för en fantastisk blogg som hjälpt mig mycket!Har hållet på med lchf nu i 6v och ingenting har hänt på vågen,till min besvikelse,men har däremot knappt haft PMS besvär så det är guld värt för mig:-) Efter några veckor med lchf fick jag fruktansvärd eksem och funderade över äggen.Mina barn får liknande eksem av ägg nämligen.Nu när jag utesluter ägg har eksemen gått tillbaka tack o lov!Börjar få lite problem nu då lchf bygger mycket på ägg o mandel o andra nötter tål jag inte heller:-( Har du några tips till mig är jag jättetacksam:-)Ha en skön söndag!Malin i Stångby

Svara
Åse 28 mars, 2013 - 10:40

Ja det blir lite problematiskt när man är allergisk :/ Hoppas du hittar en bra grund som gör att du ändå kan laga bra mat! Att vara äggallergisk är inte kul. Har du provat att googla ”äggallergiker och lchf” finns nog en del att hitta! Lycka till!

Svara
Kriss 17 mars, 2013 - 10:00

Tack för all inspiration! Har läst här länge nu och konstigt nog börjar det kännas som att besöka en kompis 🙂 tack!

En fråga som jag funderat över länge: var har du köpt din underbara rosa kaffemugg, den med en fågel på. Den finns på massor av bilder här och även i din bok… Vill så gärna hitta en likadan! Hälsar KRiss

Svara
Åse 17 mars, 2013 - 11:59

Hihi =)
Det är en PIP mugg! Finns bla på borett.se =) http://www.borett.se/product.html/mug-early-bird-pink-350-ml?category_id=28

Svara
Caroline 16 mars, 2013 - 16:31

Hej Åse!

Tack för din inspirerad blogg!
Den söndags bilagan som du var med i har jag försökt att få tag på men slut!!! Skulle gärna vilja läsa den, få recept i med jag är nybörjare!
Har du nåt bra tips hur jag kan få tag på den?

Tack på förhand Caroline

Svara
Åse 17 mars, 2013 - 09:17

Hej! Den finns på Aftonbladet plus idag! På nätet 🙂

Svara
Mia 15 mars, 2013 - 17:59

Älskar din blogg & dina recept. Härligt med LCHF som inte dryper av fett, grädde och bacon! Äter själv inte strikt LCHF, men mår så mycket bättre utan gluten och socker!

Svara
Åse 16 mars, 2013 - 12:36

Kul att du gillar!! Kram!

Svara
Annette 12 mars, 2013 - 10:33

HEJ!
Jättefin hemsida, läser varje dag. Jag undrar om det är mateus tallrik du har? Kör du dem i diskmaskin?? Nöjd??

Kram Nettan

Svara
Åse 12 mars, 2013 - 10:33

Ja det är Mateus 🙂 Vi kör dem i maskin utan problem!

Svara
Susanne 10 mars, 2013 - 18:15

Hej Åse
Hittade till din Blogg genom ” kostrådgivarna” och så dök du upp i min provprenumeration av Mat o hälsa. Blev så nyfiken på dina recept så jag köpte nya boken och vad vi har lagat mat o njutit av fina bilder. Vi föder upp egna köttdjur och odlar mycket grönsaker i växthus o på friland. Vi äter glutenfritt sen 2 av familjens medlemmar inte tål det. (Finns det någon som mår bra av gluten?) Äter alltid smör, grädde, ost mm och aldrig lättprodukter. Äter bär men inte mycket frukt. Har börjat förstå att vi är ”lchf are ” med några små justeringar.
Tusen tack för den inspirerande Bloggen 56 kilo (namnet som är så lätt att komma ihåg)
Kram från oss på landet 🙂

Svara
Åse 11 mars, 2013 - 13:32

Vad härligt det låter! Kul att höra att ni hittat en kost som fungerar och som ni mår bra på! :))
Kul att du hittade till mig! Kram!

Svara
Varvara 10 mars, 2013 - 17:38

Men va fint tänkt, Åse!
Jag har blivit inspirerad av dina recept, tex. pizza, paj, kycklinggratäng m.m. under förra året sen jag hittade till bloggen, Tack!
Ha det fint!
Kram

Svara
Åse 11 mars, 2013 - 13:32

Kram på dig!!

Svara
Misan 9 mars, 2013 - 19:33

Hej Åse!
Instämmer med de andra som kommenterat och måste säga att du är en underbar inspirationskälla. En helt underbar kokbok med många vackra bilder som gör det så inspirerande och kul att laga mat efter dina recept. Din blogg där du delar med dig av din vardag har också blivit ett kul inslag i min vardag att följa.
Nu är jag inne på min fjärde vecka och mår jättebra. Jag började mest med Lchf för att testa om min oroliga mage kunde bli bättre och det lät inte vänta på sig! Nu är min mage lugn och mår bra! Finns så mycket positivt med Lchf! Fortsätt med ditt härliga inspirerande till alla oss som följer dig! Tänk att du förändrar liv och det är stort! Mycket bra jobbat! Kram på dig!

Svara
Åse 10 mars, 2013 - 16:53

Tack snälla! och stort grattis till ditt välbefinnande!! Stor kram tillbaka! <3

Svara
Mats 8 mars, 2013 - 14:30

Hej Åse
Tänkte förgylla din dag med att berätta hur bra jag mår, o det är din bok med alla recept som gjorde att jag bestämde mig för att köra fullt ut!
Efter som jag älskar att laga o äta god mat o vin så har det varit svårt att hitta någon bok som har tll godo sett mitt behov, förr en nu.
Har nu kommit till 4 veckan o jag rasat i vikt o mår kanon. Kom i katos nästan med en gång o följt dina recept slaviskt (nästan iaf) . Folk säger att det syns att jag har gått ner i vikt. Tränar Powerwalk med min tjejkompis varje dag i veckan 5 km x 5 = 2,5 mil / vecka samt lite styrka på Friskis & Svettis.
Har nu 2 veckor kvar, innan min resa med min yngsta dotter till Egypten under påsklovet ska bli så skönt. Har bestämt mig att i mitt nya liv ska jag må bra o äta gott. Fortsätt med ta fram goda recept 🙂 Ha en bra dag!
Kramar Mats (52)

Svara
Åse 8 mars, 2013 - 15:04

Hej Mats! Vad glad jag blir!! Tack snälla för återkoppling! Stort GRATTIS!!!
Ha nu en helt fantastisk resa med din dotter och håll kvar denna känslan du har och ta fram då det ibland blir motigt (för så är livet)
Kramar och trevlig helg!!

Svara
Tina 8 mars, 2013 - 13:37

Hej Åse!

Idag borde du få pris på Int. Kvinnodagen för att du hjälper så många kvinnor ur bantnings träsket:-))
Det är ju faktiskt något som berör kvinnor världen över det ständiga bantandet med skeva kroppsideal. Jag tror faktiskt du har bidragit stort till att lchf har blivit så stort .
Så för mig är du årets kvinna med bok ,blogg och som en duktig kostrådgivare.
Du inspirerar och strösslar lite glam och glamour :-))
Hoppas du har en bra dag!
Tina

Svara
Åse 8 mars, 2013 - 15:06

Åh men tack snälla – blir så glad! TACK!! *blir omedelbart pigg!!!* =) Stor kram på dig!!!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.