Fyllda kycklingrullader med parmesanost och soltorkade tomater

10 februari, 2012

I morgon ska jag vara med i Aftonbladet!! Spring och k√∂p!! ūüėČ

I går kväll åt vi något ofantligt gott! Receptet kommer ursprungligen från Anna Skipper!
Så gott!!

1 paket Kronfågel kycklinglårfiéer
1 ask soltorkade tomater i olja, grovt hackade
1 bit Parmigiano Reggiano (eller annan liknande parmesan)
1 kruka basilika
Schalottenlök
Torkad dragon /torkad timjan
Salt och peppar
Vitt vin
Citron, saften av
Fransk senap
Grädde

Att jag inte skrivit mått är för att detta kan man ju anpassa efter hur många som helst!
Jag åt två bitar kyckling och maken tog tre.

Finputsa kycklingarna och banka ut dem lite. Lägg några strimlade soltorkade tomater i kycklingen, några blad basilika och en bit parmesanost. Rulla ihop och fäst med tandpetare, lägg skarven uppåt i en form.
Salta, peppra och krydda rikligt med timjan och dragon! Pressa en citron ovanpå, ringla olivolja ovanpå (var inte blygsam!!) och strö 1-2 finhackad schalottenlökar ovanpå.
Sätt in i ugn på 200 grader. Låt stå i ca 20 minuter. Blir det vätska av kycklingen så ös några gånger under tiden. Häll ev på lite vitt vin.
Ta ut och häll på lite mer vitt vin (ca 1dl sammanlagt), en klick dijonsenap och en skvätt grädde. Låt gå 10 minuter till.
Jag redde med REDIX efteråt så såsen blev lite krämigare.

Serveras med en sallad gjord på mörkgröna bladgrönsaker, pinjenötter, olivolja, vit balsamvinäger och hyvlad parmesan.
Jag serverade även ett gott vitt vin med mycket syra som passade till de fetare såsen, Mad House.


Print Friendly, PDF & Email

30 kommentarer
0

Du kanske också gillar

30 kommentarer

Caroline 2 mars, 2012 - 00:53

Såg mkt gott ut!!

Detta går väl att göra med fisk istället för kyckling?

Jag har t√§nkt p√• detta med att anamma lite av detta s√§tt att √§ta… men hur kan det g√• n√§r jag √§r vegetarian? Enda jag kan √§ta √§r fisk och skaldjur… kan ju bli lite enformig kanske men… √§r det bara byta ut kylling, k√∂tt mot fisk d√• tro?

Tack! ūüôā

Svara
√Öse 2 mars, 2012 - 08:59

Såg att du fått svar på dina frågor =))

Svara
Caroline 2 mars, 2012 - 19:01

Hej ūüôā Menar du mig? Fr√•gar lite f√∂rsynt var de svaren √§n? Eller √§r jag blind? ūüôā
Kram! ūüôā

Svara
√Öse 2 mars, 2012 - 19:04

ūüôā du hade l√§nkat till Annas artikel om vegetarian och LCHF, d√§r fick du ju svaren.

Svara
Caroline 2 mars, 2012 - 22:10

Haha jaa ag s√•g det sen.. snacka om yr i nattm√∂ssan ūüôā

Joachim 13 februari, 2012 - 09:32

Hej.
Jag bara måste få berömma valet av brödrost. Har själv nästa allt i samma modell.

Svara
Emma 11 februari, 2012 - 09:22

Hej! √Ąr Tapiokamj√∂l LCHF v√§nligt? Tacksam f√∂r svar ūüôā

Svara
√Öse 11 februari, 2012 - 11:20

Känner inte till tapiokamjöl tvärr men misstänker att det är 100% stärkelse.

Svara
Anna-Lena 11 februari, 2012 - 08:53

Härlig lördags läsning tillsammans med en go frukost. Sen tjejmys hela helgen, kanon helg om du frågar mig, kram

Svara
Malin B 11 februari, 2012 - 08:20

L√•ter ju hur gott som helst. Detta recept ska jag prova. H√•ller som b√§st p√• att f√∂rbereda mat inf√∂r en skidvecka och jag l√§ste ditt recept huskpl√§ttar, d√§r ing√•r det kokosfett. Det √§r v√§l inte det kokosfettet som man g√∂r ischoklad av va? Det som √§r silvrigt som man k√∂per i vilken butik som helst? √Ąggmuffins l√•ter gott, det √§r ju ett alternativ till pizzabullar! Tack f√∂r att du delar med dig av alla goda recept.

Svara
√Öse 11 februari, 2012 - 08:41

Nej! Det är härdat fett, det ska vara ekologiskt kokosfett/olja.
Kung markatta har en som ofta finns i vanliga mataff√§rer ūüôā

Svara
Jenny 11 februari, 2012 - 08:06

Ska k√∂pa tidningen innan jobbet och l√§sa med en kopp kaffe. Gjorde ris ala maltan h√§rifr√•n ig√•r. Alltid en hitt! Syrran sa (√§ter lchf och g√•tt ner 13kg) f√•r jag verkligen √§ta det h√§r??? ūüėČ
Grattis till att du är med i tidningen
Kram Jenny

Svara
√Öse 11 februari, 2012 - 08:41

Hihi visst är den god!! :))

Svara
Jenny 11 februari, 2012 - 10:40

Men herregud, letar som en tok!
√Ąr det vanliga Aftonbladet? Hittar inte…..

Svara
√Öse 11 februari, 2012 - 10:42

Hej! Jag har ibte hunnit köpa AB än men journalisten trodde det skulle vara med i dag. Men det kanske det inte är? Ett uppslag i någon del som heter Köket eller dylikt.

Svara
JENNYS MATBLOGG 10 februari, 2012 - 19:36

Vilken god middag!! ūüôā

Trevlig helg.

Svara
√ÖsaS 10 februari, 2012 - 19:25

H√§r blev det ”lat-mat” efter jobbet – grillad kyckling och en stooor sallad! inte helt fel det heller, och det g√•r definitivt hem hos kidsen. Men rulladerna ska jag definitivt testa n√•n dag – √§lskar soltorkade tomater tillsammans med kyckling, passar perfekt ihop. N√§, nu blir det till att mysa in helgen – soffan, teet och en tjock filt, och s√• n√•n blaska att bl√§ddra i.

Kram på dig, fina du!
√ÖsaS

Svara
Anita 10 februari, 2012 - 17:22

Tack f√∂r fiskrecept, det kan beh√∂vas nya varianter. ūüôā Ha en trevlig fredagkv√§ll.

Svara
fiffi 10 februari, 2012 - 16:46

Hallå, fining.
Det låter fantastiskt gott, blir att pröva till mello i morg.

Svara
Karin 10 februari, 2012 - 15:41

Vart har du k√∂pt dina gerberaformar? ūüôā

Svara
vickan 10 februari, 2012 - 14:13

Gottis!! och vilka mysiga jeans!! var hittar man s√•na?? kanske vore n√•t f√∂r mig att b√∂rja med f√∂r att v√§nja mig vid jeans igen ūüėČ

puss

Svara
√Öse 10 februari, 2012 - 14:35

H&M! Supersköna med mudd nere. Pussis

Svara
Danielas Lchf-Liv 10 februari, 2012 - 13:55

MUMS!
Jag brukar göra receptet som erik lallerstedt har på guldfågels paket, mumma!
Ha en fin helg fina du!

Svara
√Öse 10 februari, 2012 - 14:36

Åh det receptet har jag också funderat på!!

Svara
Susanne, Umeå 10 februari, 2012 - 12:55

Men vad är oddsen! Jag har tinat kycklinglårfileer och ska ha gäster ikväll och funderade just på vad jag skulle ha för recept, Bingo!
Trevlig helg!

Svara
√Öse 10 februari, 2012 - 13:05

Wohooo! Smaklig spis!! :))

Svara
maja 10 februari, 2012 - 11:53

Snygg Blus förstås;)

Svara
√Öse 10 februari, 2012 - 11:55

Haha! Ja jag t√§nkte ”√§r det jag som √§r lusen?” ūüėČ ūüėČ

Svara
maja 10 februari, 2012 - 11:53

Ja den måste jag ju köpa=) Snygg lus och mumsig mat! Trevli helg på dig, kraaam!

Svara
Patricia 10 februari, 2012 - 11:51

Det blir perfekt nu till helgen!!! √Ąlskar din blus…!!!

Svara

Lämna en kommentar