Fyllda kycklingrullader med parmesanost och soltorkade tomater

10 februari, 2012

I morgon ska jag vara med i Aftonbladet!! Spring och köp!! 😉

I gÄr kvÀll Ät vi nÄgot ofantligt gott! Receptet kommer ursprungligen frÄn Anna Skipper!
SĂ„ gott!!

 

 

Skriv ut

Fyllda kycklingrullader med parmesanost och soltorkade tomater

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

1 paket KronfÄgel kycklinglÄrfiéer
1 ask soltorkade tomater i olja, grovt hackade
1 kruka basilika, bladen
1 bit Parmigiano Reggiano (eller annan liknande parmesan)
Torkad dragon / torkad timjan
salt, peppar
1 citron, saften
olivolja
1 schalottenlök
Vitt vin
Citron, saften av
Fransk senap
GrÀdde


Instruktioner

Finputsa kycklingarna och banka ut dem lite. LÀgg nÄgra strimlade soltorkade tomater i kycklingen, nÄgra blad basilika och en bit parmesanost. Rulla ihop och fÀst med tandpetare, lÀgg skarven uppÄt i en form.
Salta, peppra och krydda rikligt med timjan och dragon. Pressa en citron ovanpÄ, ringla olivolja ovanpÄ (var inte blygsam) och strö 1-2 finhackad schalottenlökar ovanpÄ.
SÀtt in i ugn pÄ 200 grader. LÄt stÄ i ca 20 minuter. Blir det vÀtska av kycklingen sÄ ös nÄgra gÄnger under tiden. HÀll ev pÄ lite vitt vin.
Ta ut formen och lyft ur kycklingen. Vispa ner juicen frÄn kycklingen i en panna med lite mer vitt vin, en klick dijonsenap och en skvÀtt grÀdde. LÄt koka upp. HÀll över kycklingen i formen och sÀtt in i ugnen igen i ytterligare 10 minuter.



Notering

Serveras med en sallad gjord pÄ mörkgröna bladgrönsaker, pinjenötter, olivolja, vit balsamvinÀger och hyvlad parmesan.
Jag serverade Àven ett gott vitt vin med mycket syra som passade till de fetare sÄsen, Mad House.

30 kommentarer
2

Du kanske ocksÄ gillar

30 kommentarer

Caroline 2 mars, 2012 - 00:53

SĂ„g mkt gott ut!!

Detta gÄr vÀl att göra med fisk istÀllet för kyckling?

Jag har tĂ€nkt pĂ„ detta med att anamma lite av detta sĂ€tt att Ă€ta… men hur kan det gĂ„ nĂ€r jag Ă€r vegetarian? Enda jag kan Ă€ta Ă€r fisk och skaldjur… kan ju bli lite enformig kanske men… Ă€r det bara byta ut kylling, kött mot fisk dĂ„ tro?

Tack! 🙂

Svara
Åse 2 mars, 2012 - 08:59

SÄg att du fÄtt svar pÄ dina frÄgor =))

Svara
Caroline 2 mars, 2012 - 19:01

Hej 🙂 Menar du mig? FrĂ„gar lite försynt var de svaren Ă€n? Eller Ă€r jag blind? 🙂
Kram! 🙂

Svara
Åse 2 mars, 2012 - 19:04

🙂 du hade lĂ€nkat till Annas artikel om vegetarian och LCHF, dĂ€r fick du ju svaren.

Svara
Caroline 2 mars, 2012 - 22:10

Haha jaa ag sĂ„g det sen.. snacka om yr i nattmössan 🙂

Joachim 13 februari, 2012 - 09:32

Hej.
Jag bara mÄste fÄ berömma valet av brödrost. Har sjÀlv nÀsta allt i samma modell.

Svara
Emma 11 februari, 2012 - 09:22

Hej! Är Tapiokamjöl LCHF vĂ€nligt? Tacksam för svar 🙂

Svara
Åse 11 februari, 2012 - 11:20

KÀnner inte till tapiokamjöl tvÀrr men misstÀnker att det Àr 100% stÀrkelse.

Svara
Anna-Lena 11 februari, 2012 - 08:53

HÀrlig lördags lÀsning tillsammans med en go frukost. Sen tjejmys hela helgen, kanon helg om du frÄgar mig, kram

Svara
Malin B 11 februari, 2012 - 08:20

LĂ„ter ju hur gott som helst. Detta recept ska jag prova. HĂ„ller som bĂ€st pĂ„ att förbereda mat inför en skidvecka och jag lĂ€ste ditt recept huskplĂ€ttar, dĂ€r ingĂ„r det kokosfett. Det Ă€r vĂ€l inte det kokosfettet som man gör ischoklad av va? Det som Ă€r silvrigt som man köper i vilken butik som helst? Äggmuffins lĂ„ter gott, det Ă€r ju ett alternativ till pizzabullar! Tack för att du delar med dig av alla goda recept.

Svara
Åse 11 februari, 2012 - 08:41

Nej! Det Àr hÀrdat fett, det ska vara ekologiskt kokosfett/olja.
Kung markatta har en som ofta finns i vanliga mataffĂ€rer 🙂

Svara
Jenny 11 februari, 2012 - 08:06

Ska köpa tidningen innan jobbet och lĂ€sa med en kopp kaffe. Gjorde ris ala maltan hĂ€rifrĂ„n igĂ„r. Alltid en hitt! Syrran sa (Ă€ter lchf och gĂ„tt ner 13kg) fĂ„r jag verkligen Ă€ta det hĂ€r??? 😉
Grattis till att du Àr med i tidningen
Kram Jenny

Svara
Åse 11 februari, 2012 - 08:41

Hihi visst Àr den god!! :))

Svara
Jenny 11 februari, 2012 - 10:40

Men herregud, letar som en tok!
Är det vanliga Aftonbladet? Hittar inte…..

Svara
Åse 11 februari, 2012 - 10:42

Hej! Jag har ibte hunnit köpa AB Àn men journalisten trodde det skulle vara med i dag. Men det kanske det inte Àr? Ett uppslag i nÄgon del som heter Köket eller dylikt.

Svara
JENNYS MATBLOGG 10 februari, 2012 - 19:36

Vilken god middag!! 🙂

Trevlig helg.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♄

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.