Fyllda kycklingrullader med parmesanost och soltorkade tomater

10 februari, 2012

I morgon ska jag vara med i Aftonbladet!! Spring och köp!! 😉

I går kväll åt vi något ofantligt gott! Receptet kommer ursprungligen från Anna Skipper!
Så gott!!

 

 

Skriv ut

Fyllda kycklingrullader med parmesanost och soltorkade tomater

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 paket Kronfågel kycklinglårfiéer
1 ask soltorkade tomater i olja, grovt hackade
1 kruka basilika, bladen
1 bit Parmigiano Reggiano (eller annan liknande parmesan)
Torkad dragon / torkad timjan
salt, peppar
1 citron, saften
olivolja
1 schalottenlök
Vitt vin
Citron, saften av
Fransk senap
Grädde


Instruktioner

Finputsa kycklingarna och banka ut dem lite. Lägg några strimlade soltorkade tomater i kycklingen, några blad basilika och en bit parmesanost. Rulla ihop och fäst med tandpetare, lägg skarven uppåt i en form.
Salta, peppra och krydda rikligt med timjan och dragon. Pressa en citron ovanpå, ringla olivolja ovanpå (var inte blygsam) och strö 1-2 finhackad schalottenlökar ovanpå.
Sätt in i ugn på 200 grader. Låt stå i ca 20 minuter. Blir det vätska av kycklingen så ös några gånger under tiden. Häll ev på lite vitt vin.
Ta ut formen och lyft ur kycklingen. Vispa ner juicen från kycklingen i en panna med lite mer vitt vin, en klick dijonsenap och en skvätt grädde. Låt koka upp. Häll över kycklingen i formen och sätt in i ugnen igen i ytterligare 10 minuter.


Notering

Serveras med en sallad gjord på mörkgröna bladgrönsaker, pinjenötter, olivolja, vit balsamvinäger och hyvlad parmesan.
Jag serverade även ett gott vitt vin med mycket syra som passade till de fetare såsen, Mad House.

30 kommentarer
1

Du kanske också gillar

30 kommentarer

Caroline 2 mars, 2012 - 00:53

Såg mkt gott ut!!

Detta går väl att göra med fisk istället för kyckling?

Jag har tänkt på detta med att anamma lite av detta sätt att äta… men hur kan det gå när jag är vegetarian? Enda jag kan äta är fisk och skaldjur… kan ju bli lite enformig kanske men… är det bara byta ut kylling, kött mot fisk då tro?

Tack! 🙂

Svara
Åse 2 mars, 2012 - 08:59

Såg att du fått svar på dina frågor =))

Svara
Caroline 2 mars, 2012 - 19:01

Hej 🙂 Menar du mig? Frågar lite försynt var de svaren än? Eller är jag blind? 🙂
Kram! 🙂

Svara
Åse 2 mars, 2012 - 19:04

🙂 du hade länkat till Annas artikel om vegetarian och LCHF, där fick du ju svaren.

Svara
Caroline 2 mars, 2012 - 22:10

Haha jaa ag såg det sen.. snacka om yr i nattmössan 🙂

Joachim 13 februari, 2012 - 09:32

Hej.
Jag bara måste få berömma valet av brödrost. Har själv nästa allt i samma modell.

Svara
Emma 11 februari, 2012 - 09:22

Hej! Är Tapiokamjöl LCHF vänligt? Tacksam för svar 🙂

Svara
Åse 11 februari, 2012 - 11:20

Känner inte till tapiokamjöl tvärr men misstänker att det är 100% stärkelse.

Svara
Anna-Lena 11 februari, 2012 - 08:53

Härlig lördags läsning tillsammans med en go frukost. Sen tjejmys hela helgen, kanon helg om du frågar mig, kram

Svara
Malin B 11 februari, 2012 - 08:20

Låter ju hur gott som helst. Detta recept ska jag prova. Håller som bäst på att förbereda mat inför en skidvecka och jag läste ditt recept huskplättar, där ingår det kokosfett. Det är väl inte det kokosfettet som man gör ischoklad av va? Det som är silvrigt som man köper i vilken butik som helst? Äggmuffins låter gott, det är ju ett alternativ till pizzabullar! Tack för att du delar med dig av alla goda recept.

Svara
Åse 11 februari, 2012 - 08:41

Nej! Det är härdat fett, det ska vara ekologiskt kokosfett/olja.
Kung markatta har en som ofta finns i vanliga mataffärer 🙂

Svara
Jenny 11 februari, 2012 - 08:06

Ska köpa tidningen innan jobbet och läsa med en kopp kaffe. Gjorde ris ala maltan härifrån igår. Alltid en hitt! Syrran sa (äter lchf och gått ner 13kg) får jag verkligen äta det här??? 😉
Grattis till att du är med i tidningen
Kram Jenny

Svara
Åse 11 februari, 2012 - 08:41

Hihi visst är den god!! :))

Svara
Jenny 11 februari, 2012 - 10:40

Men herregud, letar som en tok!
Är det vanliga Aftonbladet? Hittar inte…..

Svara
Åse 11 februari, 2012 - 10:42

Hej! Jag har ibte hunnit köpa AB än men journalisten trodde det skulle vara med i dag. Men det kanske det inte är? Ett uppslag i någon del som heter Köket eller dylikt.

Svara
JENNYS MATBLOGG 10 februari, 2012 - 19:36

Vilken god middag!! 🙂

Trevlig helg.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.