Fylld lövbiff med senapskokt kålrot

30 december, 2012

I går hade jag verkligen noll motivation och inspiration! men världens bästa FB läsare tipsade om massor med gott och gav mig den inspiration jag behövde! ♥
Så! Det blev fylld lövbiff med kålrot, såååååå gott!!! Receptet är inspirerat från ett Allt Om Mat recept.
4 portioner:
1 kålrot
2 msk dijonsenap
2,5 dl vispgrädde
salt, svartpeppar
4 lövbiffar


4 msk dijonsenap
4 msk philadelphia
salt, svartpeppar
1/2 dl hackad cocktailkapris
1/2 dl vatten
smör att steka i
Skala och skär kålroten i centimeter stora bitar.
Rör ut senap i grädden, salta och peppra och blanda ner i kålroten.  Koka på svag värme i ca 15 minuter (rör emellanåt)
Bred philadelphiaost och senap på lövbiffskivorna och strö sedan på kapris. Vik ihop på mitten. Strö på salt och peppar.

Stek lövbiffen i smör i het stekpanna ca 1 minut på varje
sida. Häll på vattnet och låt koka ihop ca 1 minut.
Servera kålroten med en gång tillsammans med lövbiffen och lite grönsaker.

Varför är kålrot bättre än potatis?
Jo den innehåller 4,6 gram kolhydrater mot 15,5 i potatisen och har 0,7 gram stärkelse mot potatisens nästan 15.
Ca 1 dl i portionsstorlek är lagom.

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Lotta 23 maj, 2013 - 09:53

Hej!
Jag undrar om du har nåt vintips till detta recept?
Tack för all inspiration:)
//Lotta

Svara
Åse 23 maj, 2013 - 10:06

Nej inte direkt men berätta på systembolaget vad du ska servera så hjälper de dig med ett vin som spelar med senapen.

Svara
johannajenny 13 januari, 2013 - 15:38

Gjorde en egen variant på denna igår. Kombinerade detta och ditt andra recept med lövbiffsknyten (jalapenos och ruccola).
Gjorde även en miss i kylskåpet. Tog rotcelleri(så bra koll har jag, haha) istället för kålrot och hoppade över senapen och det blev helt fantastiskt gott! Dina recept är fantastiska, hoppas att min viktminskning snart kommer igång oxå!

Svara
Petra Johansson 30 december, 2012 - 16:30

Har äntligen hunnit läsa lite i min julklapp till mig själv – ”Viktminskning med LCHF, så lyckas du”. Vilken härlig läsning!! Finns inte ett enda recept i 6 v menyn som jag inte vill laga nuuu! En av de bästa lchf kokböckerna jag sett (o jag har måånga kokböcker)
Grattis Åse!!
//Petra, Orust

Svara
Louise 30 december, 2012 - 14:46

Yes! Nu har jag beställt din bok på Bokus.com.
Hälsningar,
Louise

Svara
Madeleine 30 december, 2012 - 14:27

Hej Åse!
Jag beställde din bok i går och ser fram emot recepten, du är ju så duktig. 🙂
Jag berättade för min dotter på elva år att jag beställt boken och att vi skall laga mat efter den i i alla fall sex veckor. Hon blev då orolig och sa att ”det är säkert sådan mat som jag inte tycker om” (du vet hur barn är). Jag svarade då att det säkert är ganska ”vanliga” recept och att dina barn äter och tycker om den maten du lagar…
Men hur skulle du säga, Åse, tror du att det är mat som jag kan laga till hela familjen, eller kommer jag att behöva laga på sidan om till dottern? Skulle du säga att det är ”barnvänlig” mat i din bok?
Tack för den bästa matinspirationsbloggen och gott nytt år på dig, Åse!
Många hälsningar
Madeleine

Svara
Louise 30 december, 2012 - 13:23

Man lär sig mycket, när man följer din blogg! Tack Åse 🙂
Jag lovar att köpa din bok.
Kram

Svara
Hannah 30 december, 2012 - 13:23

Hej!
Jag bara måste fråga var du hittat dom vattenglasen, exakt sådana satte jag och letade efter i flera timmar igår på nätet men kunde bara hitta utomlands.
Ha det fint!
Hannah

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.