Fylld filé med spenat och kronärtskocka

20 augusti, 2017

Här kommer ännu ett gott fläskfilérecept och det går utmärkt att byta ut mot kycklingfile!
Tinad fryste spenat blandas med mozzarella, riven parmesan, färskost, riven vitlök och lite rivet citronskal – såååååå gott!


Filén fylls med röran och jag passade även på att göra ugnsrostade grönsaker samtidigt!


Det blir en del röra kvar så det kan man koka upp med lite mjölk eller buljong så får man en god sås!


Skriv ut

Fylld fläskfilé med spenat och kronärtskocka

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 700 g fläskfilé
  • 4 msk kinesisk soja
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • smör
  • Spenat- och Kronärtskocksröra:
  • 125 g frusen upptinad spenat
  • 300 g färskost typ Philadelphia
  • 240 g kronärtskockshjärtan på burk, skurna i bitar
  • 125 g mozzarellaost i bitar
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • rivet skal av 1 citron

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 g.
  2. Rör ihop ingredienserna till röran.
  3. Pensla fläskfilén med soja blandat med kryddor och stek i smör på hög värme tills filén fått fin färg.
  4. Skär ett långt snitt i filén och fyll med röran.
  5. Sätt in i ugn i ca 20-30 minuter (innertemperatur 72 grader)
  6. Skär filén i skivor och servera med valfritt tillbehör.

Vill ni göra rätten med kycklingfilé?
Gör då enligt receptet men skär fickor längs kycklingfiléerna och fyll med röran.
Koka upp resterande röra med mjölk eller buljong i en traktörpanna och lägg kycklingarna efter ugnstillagningen i såsen och servera!
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara

Du kanske också gillar

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.