Frusen cheesecake

13 juni, 2009

10 portioner

3 äggulor
3 äggvitor
1 paket philadelphiaost
ersättning för 11/2 dl socker
3 dl vispgrädde
vaniljpulver eller vaniljstång efter smak.

Vispa vitorna för sig, hårt.
I en annan bunke vispa äggulor, sockerersättning och till sist vispa ner philadelphiaosten.
I en tredje bunke vispa grädden pösig tillsammans med vaniljen.
Rör sedan ihop allt, försiktigt.

I en form fördela lite hallon och ev björnbär och häll smeten över – frys i 4 timmar. Tag fram glassen ca 30 minuter innan den ska ätas!

3 kolhydrater per portion 🙂

Jag smälte även lite 70% choklad och hällde i lite vispgrädde och hade som chokladsås *smarrigt*

019

I morgon ska vi ner till Malmö och bla äta på T.G.I Fridays vid Lilla Torg – Spännanade att se vad det blir på menyn! Bild kommer – öff korssss!

23 kommentarer
0

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Sara 19 januari, 2013 - 19:26

Hej!
Sitter nu i soffan efter att avnjutit en trerätters middag med maffiafamiljen 🙂 där vi avslutade med denna supergoda cheesecake!
All eloge till dig och dina underbara recept,du gör ett toppenjobb 🙂

Svara
Anna 19 januari, 2013 - 17:39

Jättegod, men konsistensen blir inget vidare. Ena gången skar den sig totalt och blev hård och andra gången skar den sig lite mindre men blev stenhård och isig. Vad gör jag för fel?? Jag har använt sockerersättning av strötyp och vaniljpulver.
Jag har gjort denna cheesecake en miljon gånger med vanligt socker och vaniljsocker och då blir den slät och god. Hjälp! 🙂

Svara
Åse 19 januari, 2013 - 17:42

Hej! Socker fyller ju ibland sitt syfte tyvärr. Nu är det flera år sedan jag gjorde detta receptet så jag kommer inte ihåg vad jag använde men jag misstänker att jag då använde flytande hermesetas som ju inte är en speciellt bra sockerersättare då den är kemisk men oftast fungerar den riktigt bra.

Svara
mimmi 27 februari, 2010 - 13:10

Tänkte försöka mig på denna, men blev lite osäker på hur mycket philadelphiost jag skall använda. Det finns ju både mindre och större förpackningar (300 gr och 150 tror jag).

Svara
steve 25 augusti, 2009 - 10:10

Har gått och sneglat på ditt cheesecake-recept ett tag.. så var det gjort, den ligger i frysen 😉 Återkommer med betyg senare!

Svara
steve 27 augusti, 2009 - 12:49

5 getingar, för att tala kvällstidningsspråk! Förrädiskt gott.. åt så många bitar att jag fick frostskador i gommen 😉

Svara
Anna 31 augusti, 2009 - 12:11

Visst är den säkert god, men vad är det egentligen som skiljer från vanlig cheesecake, förutom sockerersättningen?

Svara
Åse 31 augusti, 2009 - 12:14

Digestivekexen i botten!

Svara
Åse 31 augusti, 2009 - 12:15

Nä förlåt, nu tänker jag på den andra cheesecaken!
Nej i detta receptet är det bara sockerersättningen som gör att det blir en LC variant.

Frusen cheesecake « Frun på ön 10 augusti, 2009 - 20:46

[…] Frusen cheesecake 10 augusti 2009 Sparat under: Uncategorized — frunpaon @ 20:46 Om ni vill ha receptet på den frusna cheescaken jag tjatar om så hittar ni det här. […]

Svara
Pillan 15 juli, 2009 - 20:56

Denna cheesecake är verkligen jättegod! Gjorde den för andra gången idag, fast denna gång hade jag krossade mandlar i botten. Sen kommer jag servera den med jordgubbar=)

Svara
Åse 16 juli, 2009 - 07:45

MUMS!! Låter gott med krossade mandlar =)

Svara
Pillan 17 juli, 2009 - 12:06

Det blev jättegott! Vill passa på att tacka så mycket för all inspiration jag fått från din sida. Har provat GI (LCHF…) förut, men inte förrän nu klickar allt rätt hur jag ska göra och det känns kanonbra=) Tack så mkt!

Svara
Caroline 15 juni, 2009 - 20:38

Får jag förresten tipsa om att ha lite malda salta jordnötter på cheececaken =D Kanske ökar kolhydratsvärdet något men det är det nog värt för GUD så gott det var!! Perfekt brytning mellan det salta och söta!

Svara
Otilia 15 juni, 2009 - 12:14

Vilken var bäst – denna cheescaken eller -ohh-so-smarrig-cheesecake 😉

Svara
Hanna 14 juni, 2009 - 22:15

Det såg gott ut! Sambon fyller år till veckan så jag ska planera för tårtkalas =) Tänke göra något som även passar för mig 🙂 Perfa med sånt som man kan ha i frysen! Han ska förresten få en spikmatta 🙂

Svara
Thea 14 juni, 2009 - 19:20

Gud så gott! Har du ändrat något på bloggen, kan inte kopiera av receptet och spara bland mina recept? Så skönt att slippa skriva för hand och det gick så mkt fortare.

Snälla kan du inte ändra tillbaks i så fall.
Kram

Svara
Ida 13 juni, 2009 - 23:42

Mumsfilibaba säger jag bara 🙂

Svara
Teres 13 juni, 2009 - 22:57

Mums det här ska jag göra imorgon ser ju så gott ut. Och lika fint upplagt som vanligt 🙂
Kram Teres

Svara
Petra 13 juni, 2009 - 19:38

oj oj oj, vad smaskigt det ser ut! och grattis till den nya vikten, du är så otroligt duktig och en otrolig inspiration!

Svara
Caroline 13 juni, 2009 - 19:11

Åh tackar så himla mkt för det!! =)

Svara
Louice 13 juni, 2009 - 19:02

MUMS som vanligt! 🙂 Vad anv du för sockerersättning?

Sen funderade jag på en annan grej ang din LC. Du har ju gått på det förut men är det nånting du gör annorlunda denna gång el gör du på samma sätt?
Hur som helst så verkar det ju verkligen vara helt rätt för dej! Kul! 🙂

Svara
Åse 13 juni, 2009 - 19:15

Jag gör mkt annorlunda.
Först och främst så är det inställningen och insikten som jag hade innan jag började.
När jag körde LC första gången så var det endast för att det skulle göra en snabbare viktminskning inför bröllopet, såledses saknade jag mitt vanliga kolhydratrika liv och såg det som en diet där jag var tvungen att göra avkall på mkt. Jag åt dessutom betydligt mindre fett, lika mkt kolhydrater men fortf fettsnålt.
Jag lagar mer varierad kost nu och har ökat på fettet mkt och är MÄTT.

KRAM vännen!

PS: använder flytande suketter.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.