Frusen cheesecake

13 juni, 2009

10 portioner

3 äggulor
3 äggvitor
1 paket philadelphiaost
ersättning för 11/2 dl socker
3 dl vispgrädde
vaniljpulver eller vaniljstång efter smak.

Vispa vitorna för sig, hårt.


I en annan bunke vispa äggulor, sockerersättning och till sist vispa ner philadelphiaosten.
I en tredje bunke vispa grädden pösig tillsammans med vaniljen.
Rör sedan ihop allt, försiktigt.

I en form fördela lite hallon och ev björnbär och häll smeten över – frys i 4 timmar. Tag fram glassen ca 30 minuter innan den ska ätas!

3 kolhydrater per portion 🙂

Jag smälte även lite 70% choklad och hällde i lite vispgrädde och hade som chokladsås *smarrigt*

019

I morgon ska vi ner till Malmö och bla äta på T.G.I Fridays vid Lilla Torg – Spännanade att se vad det blir på menyn! Bild kommer – öff korssss!

23 kommentarer
0

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Sara 19 januari, 2013 - 19:26

Hej!
Sitter nu i soffan efter att avnjutit en trerätters middag med maffiafamiljen 🙂 där vi avslutade med denna supergoda cheesecake!
All eloge till dig och dina underbara recept,du gör ett toppenjobb 🙂

Svara
Anna 19 januari, 2013 - 17:39

Jättegod, men konsistensen blir inget vidare. Ena gången skar den sig totalt och blev hård och andra gången skar den sig lite mindre men blev stenhård och isig. Vad gör jag för fel?? Jag har använt sockerersättning av strötyp och vaniljpulver.
Jag har gjort denna cheesecake en miljon gånger med vanligt socker och vaniljsocker och då blir den slät och god. Hjälp! 🙂

Svara
Åse 19 januari, 2013 - 17:42

Hej! Socker fyller ju ibland sitt syfte tyvärr. Nu är det flera år sedan jag gjorde detta receptet så jag kommer inte ihåg vad jag använde men jag misstänker att jag då använde flytande hermesetas som ju inte är en speciellt bra sockerersättare då den är kemisk men oftast fungerar den riktigt bra.

Svara
mimmi 27 februari, 2010 - 13:10

Tänkte försöka mig på denna, men blev lite osäker på hur mycket philadelphiost jag skall använda. Det finns ju både mindre och större förpackningar (300 gr och 150 tror jag).

Svara
steve 25 augusti, 2009 - 10:10

Har gått och sneglat på ditt cheesecake-recept ett tag.. så var det gjort, den ligger i frysen 😉 Återkommer med betyg senare!

Svara
steve 27 augusti, 2009 - 12:49

5 getingar, för att tala kvällstidningsspråk! Förrädiskt gott.. åt så många bitar att jag fick frostskador i gommen 😉

Svara
Anna 31 augusti, 2009 - 12:11

Visst är den säkert god, men vad är det egentligen som skiljer från vanlig cheesecake, förutom sockerersättningen?

Svara
Åse 31 augusti, 2009 - 12:14

Digestivekexen i botten!

Svara
Åse 31 augusti, 2009 - 12:15

Nä förlåt, nu tänker jag på den andra cheesecaken!
Nej i detta receptet är det bara sockerersättningen som gör att det blir en LC variant.

Frusen cheesecake « Frun på ön 10 augusti, 2009 - 20:46

[…] Frusen cheesecake 10 augusti 2009 Sparat under: Uncategorized — frunpaon @ 20:46 Om ni vill ha receptet på den frusna cheescaken jag tjatar om så hittar ni det här. […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.