Frukosttipset (kesella)

24 april, 2009

Jag äter denna frukosten varje dag!!

1 dl frysta hallon som tinas i micron
125g (halv burk)  kesella (man kan även ha i 50 g keso utöver kesellan – gott!)
1 msk Nötmüsli
Lite hallon funlight
1 msk ovispad grädde visp eller 15% (inte smalare då förändras smaken garanterat)

Tina hallonen, blanda kesellan med grädden och fun lighten, det kan se strange ut i början men fortsätt röra tills det blir slätt.
Blanda i bär och nötmüslin och NJUT! Lågt GI, lite kolhydrater, fett som mättar och mycket protein!

001

002_

0121

48 kommentarer
0

Du kanske också gillar

48 kommentarer

Caroline 21 maj, 2009 - 16:50

Nja om jag är sådär jätteintresserad av just High Fat-delen vet jag inte ännu utan tycker nog att avsikten att hålla nere kolhydraterna och ändå äta som du skriver, lagom med fett, är nog det bästa. Jag började idag förresten… åt din variant till frukost faktiskt (eller frukost och frukost; klockan var ca 12:30 men jag vaknade ej förrän 11 *oops*) Blandade både grekisk yoghurt med vanlig 3% hällde i blåbär och jordgubbar (ringlade liiiite honung över, vet man inte ska men det var så surt) sen 1 tsk linfrön, en dansk rågmacka 3,5 kolh./skiva och bregott och kalkonskiva =) och jag är inte hungrig än men ska ta ett litet mellanmål snart innan jag börjar med maten.

Svara
kcalo 20 maj, 2009 - 23:46

Glömde en sak… blir du mätt på detta eller äter du nåt annat till? Förlåt om jag bombar dig med frågor nu såhär men jag känner mig så småtaggad på nåt vis… svårt att förklara…

Svara
Åse 21 maj, 2009 - 15:01

Jag blir mätt på detta. Att utesluta kolhydrater och ersätta med fett gör att man håller sig mätt längre.

Svara
kcalo 20 maj, 2009 - 23:45

Men är det så bra med fun lighten då? Med tanke på sockersug osv? Fast å andra sidan så känns inte 2 msk så där jättemkt heller så…

Får jag bara fråga om detta med low carb… jag har ju läst (här & på andra ställen) att man ska använda dom feta alternativen… (av det nyttiga fettet då. Eller?) Såsom vispgrädde 40%, eller creme fraiche 34% osv… hur ska man äta i övrigt då för att inte gå upp i vikt av att man äter dessa fetare varianterna då? Vägde mig innan och nu står vågen på +0,7 så nu märker jag att sakta men säkert smyger sig kilona på och även om jag har svårt att avstå från bröd och potäter… (ris och pasta har jag märkt att jag inte äter så mkt av ändå faktiskt, bara ibland.) så måste jag börja nånstans… Har du tips?? Och tror du att man kan kombinera en lättare variant av LCHF med några påsar cambridge emellanåt? Har några kvar nämligen och det är ju synd att slänga hehehe.

Tack!

Svara
Åse 21 maj, 2009 - 15:56

Jag äter inte enligt LCHF som Annika Dahlqvist och Skaldeman förespråkar utan jag äter mer moderat med fett, använder 15% grädde och 15% fraiche, ibland använder jag 28% fraiche och ibland 34%.
Så är du intresserad pch nyfiken på LCHF så är http://kolhydrater.ifokus.se ett bra ställe.

Svara
Karin 18 maj, 2009 - 18:06

Tittar in här sporadiskt och blir alltid inspirerad av dig. Tack för att du delar med dig av recept, tankar och snygg design!

Svara
Ny vecka, en vecka närmre målet! | 5 6 k i l o . s e 18 maj, 2009 - 09:00

[…] jag börjat med när det gäller min kesellafrukost är att lägga i en halv dl 4% keso! MUMS! Ikväll ska jag göra Västerbottensburgare i en creme […]

Svara
smultronet12 3 maj, 2009 - 15:58

Testade detta i morse till frukost!
Sååå gott! =)
Men funderar lite över pointsen.
Hur räknar du pointsen? Jag får en halv burk kesella 10% till 4,5p, eller är jag som ute och cyklar nu?

Svara
Åse 4 maj, 2009 - 05:48

nej du har rätt, den 10% blir det. jag använder dock den 1% för jag kan tycka att den 10% blir lite för krämig i konsistensen. så 1% kesella (125g) + pumpafrön blir 2,5 pts

Svara
ak74 2 maj, 2009 - 07:23

Är det någon särkild smak på på Fun light som du rekomenderar? ser för övrigt toppen gott ut…

Svara
Åse 2 maj, 2009 - 09:11

Gärna någon av de röda smakerna tex wild berries, jorgubb eller hallon.

Svara
Nina L 30 april, 2009 - 10:41

Jag har just besökt din viktblogg för första gången. Jag har just registrerat mig och väntar på svarsmailet.

Din frukost ser supergod ut!
Själv äter jag också samma frukost varje dag:

2-3 dl yoghurt av valfri sort (jag äter alltid Valio vanilj och rabarber)
1 dl AXA fiberberikade havregryn
Rör ihop lite slarvigt, så det inte blir jämt utrört. Jättegott!

Detta äter jag i stället för gröt, som jag inte gillar. Det mättar lika länge. Man klarar sig lätt fram till lunch.

Svara
Maija 30 april, 2009 - 07:38

Jag måste också tacka för receptet. Jätte gott var det!!! Lite krämig för min smak, men passar bra när man vill lyxa till det lite. Jag ska klart prova naturell yoghurt också. Pumpa- och linfröna var verkligen som pricken på I:et

Svara
Rebecka 27 april, 2009 - 14:34

mmm jag kör lika till mellis men kör allt i mixern istället 🙂

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.