Frukosttipset (kesella)

24 april, 2009

Jag äter denna frukosten varje dag!!

1 dl frysta hallon som tinas i micron
125g (halv burk)  kesella (man kan även ha i 50 g keso utöver kesellan – gott!)
1 msk Nötmüsli
Lite hallon funlight
1 msk ovispad grädde visp eller 15% (inte smalare då förändras smaken garanterat)

Tina hallonen, blanda kesellan med grädden och fun lighten, det kan se strange ut i början men fortsätt röra tills det blir slätt.
Blanda i bär och nötmüslin och NJUT! Lågt GI, lite kolhydrater, fett som mättar och mycket protein!

001

002_

0121

48 kommentarer
0

Du kanske också gillar

48 kommentarer

Nötmüsli | 5 6 k i l o . s e 13 augusti, 2009 - 10:03

[…] ju glömt att lägga upp detta, supergott till kesellafrukosten etc! Vi brukar ta 2  […]

Svara
Caroline 21 maj, 2009 - 16:50

Nja om jag är sådär jätteintresserad av just High Fat-delen vet jag inte ännu utan tycker nog att avsikten att hålla nere kolhydraterna och ändå äta som du skriver, lagom med fett, är nog det bästa. Jag började idag förresten… åt din variant till frukost faktiskt (eller frukost och frukost; klockan var ca 12:30 men jag vaknade ej förrän 11 *oops*) Blandade både grekisk yoghurt med vanlig 3% hällde i blåbär och jordgubbar (ringlade liiiite honung över, vet man inte ska men det var så surt) sen 1 tsk linfrön, en dansk rågmacka 3,5 kolh./skiva och bregott och kalkonskiva =) och jag är inte hungrig än men ska ta ett litet mellanmål snart innan jag börjar med maten.

Svara
kcalo 20 maj, 2009 - 23:46

Glömde en sak… blir du mätt på detta eller äter du nåt annat till? Förlåt om jag bombar dig med frågor nu såhär men jag känner mig så småtaggad på nåt vis… svårt att förklara…

Svara
Åse 21 maj, 2009 - 15:01

Jag blir mätt på detta. Att utesluta kolhydrater och ersätta med fett gör att man håller sig mätt längre.

Svara
kcalo 20 maj, 2009 - 23:45

Men är det så bra med fun lighten då? Med tanke på sockersug osv? Fast å andra sidan så känns inte 2 msk så där jättemkt heller så…

Får jag bara fråga om detta med low carb… jag har ju läst (här & på andra ställen) att man ska använda dom feta alternativen… (av det nyttiga fettet då. Eller?) Såsom vispgrädde 40%, eller creme fraiche 34% osv… hur ska man äta i övrigt då för att inte gå upp i vikt av att man äter dessa fetare varianterna då? Vägde mig innan och nu står vågen på +0,7 så nu märker jag att sakta men säkert smyger sig kilona på och även om jag har svårt att avstå från bröd och potäter… (ris och pasta har jag märkt att jag inte äter så mkt av ändå faktiskt, bara ibland.) så måste jag börja nånstans… Har du tips?? Och tror du att man kan kombinera en lättare variant av LCHF med några påsar cambridge emellanåt? Har några kvar nämligen och det är ju synd att slänga hehehe.

Tack!

Svara
Åse 21 maj, 2009 - 15:56

Jag äter inte enligt LCHF som Annika Dahlqvist och Skaldeman förespråkar utan jag äter mer moderat med fett, använder 15% grädde och 15% fraiche, ibland använder jag 28% fraiche och ibland 34%.
Så är du intresserad pch nyfiken på LCHF så är http://kolhydrater.ifokus.se ett bra ställe.

Svara
Karin 18 maj, 2009 - 18:06

Tittar in här sporadiskt och blir alltid inspirerad av dig. Tack för att du delar med dig av recept, tankar och snygg design!

Svara
Ny vecka, en vecka närmre målet! | 5 6 k i l o . s e 18 maj, 2009 - 09:00

[…] jag börjat med när det gäller min kesellafrukost är att lägga i en halv dl 4% keso! MUMS! Ikväll ska jag göra Västerbottensburgare i en creme […]

Svara
smultronet12 3 maj, 2009 - 15:58

Testade detta i morse till frukost!
Sååå gott! =)
Men funderar lite över pointsen.
Hur räknar du pointsen? Jag får en halv burk kesella 10% till 4,5p, eller är jag som ute och cyklar nu?

Svara
Åse 4 maj, 2009 - 05:48

nej du har rätt, den 10% blir det. jag använder dock den 1% för jag kan tycka att den 10% blir lite för krämig i konsistensen. så 1% kesella (125g) + pumpafrön blir 2,5 pts

Svara
ak74 2 maj, 2009 - 07:23

Är det någon särkild smak på på Fun light som du rekomenderar? ser för övrigt toppen gott ut…

Svara
Åse 2 maj, 2009 - 09:11

Gärna någon av de röda smakerna tex wild berries, jorgubb eller hallon.

Svara
Nina L 30 april, 2009 - 10:41

Jag har just besökt din viktblogg för första gången. Jag har just registrerat mig och väntar på svarsmailet.

Din frukost ser supergod ut!
Själv äter jag också samma frukost varje dag:

2-3 dl yoghurt av valfri sort (jag äter alltid Valio vanilj och rabarber)
1 dl AXA fiberberikade havregryn
Rör ihop lite slarvigt, så det inte blir jämt utrört. Jättegott!

Detta äter jag i stället för gröt, som jag inte gillar. Det mättar lika länge. Man klarar sig lätt fram till lunch.

Svara
Maija 30 april, 2009 - 07:38

Jag måste också tacka för receptet. Jätte gott var det!!! Lite krämig för min smak, men passar bra när man vill lyxa till det lite. Jag ska klart prova naturell yoghurt också. Pumpa- och linfröna var verkligen som pricken på I:et

Svara
Rebecka 27 april, 2009 - 14:34

mmm jag kör lika till mellis men kör allt i mixern istället 🙂

Svara
arezelius 25 april, 2009 - 08:56

Men herre guuuud vilken njutning! Det här var nog et godaste jag ätit på länge=)
Har varit ute på prommis ( ca 8000 steg ), och efter gick jag o inhandlade det som skulle vara i, fast jag tog hasselnötter, linfrön och pumpamix;) Såååå gott!

Vill oxå säga att jag är en av dem som följer dig hela tiden och tycker du är otroligt inspirerande och peppande! Tycker du har en sund inställning och har nu ( som du ) börjat minska ner på kolhydrater och tänker lite annorlunda, vilket känns toppen=)
Har oxå ett sockerberoende vilket är jobbet då man hamnar i ”fällorna”.

Tack för en super blogg!

Svara
Åse 25 april, 2009 - 10:41

Hej!

Kul att du gillade det! Visst är det gott!?
Låter gott med hasselnötter i! MUMS!

Tack för dina rara ord för övrigt!
Lycka nu till med sockeravgiftningen 😉

Svara
Aika 25 april, 2009 - 06:33

Mumsigt! Jag kör allt i mixern och sen fröna ovanpå 😉 Godaste som finns!!

Svara
Åse 25 april, 2009 - 07:37

Jaja, du ska alltid göra tvärtemot vad jag gör 😉

Puss kusselina

Svara
isabeli 25 april, 2009 - 05:45

Jag brukar också äta detta! Det är supergott. Ibland har jag inte i fun light, det blir också bra. Jag brukar även variera och strö över ”salladsmix” från go green. Det är cashewnötter, solrosfrön och pumpafrön i en blandning.

Svara
Åse 25 april, 2009 - 07:29

Åh vilket bra tips!!

Svara
Lisa H 24 april, 2009 - 20:43

MMM vad gott det ser ut!!

Svara
Åse 25 april, 2009 - 07:30

Mmmmm och det bästa är, det är godare än det ser ut 😉

Krama familjen!

Svara
Millis 24 april, 2009 - 20:03

Ser jättegott ut, måste provas snarast! Kanske funkar med solroskärnor också? Det är ju himla gott….

Svara
Åse 24 april, 2009 - 20:05

Absolut! Jag brukar varva mellan solros och pumpakärnor.

Svara
Malin J 24 april, 2009 - 18:53

Måste testa, ser ju hur gott ut som helst!!

Svara
Cybertjejen 24 april, 2009 - 18:51

Detta ska jag testa, dock hoppar jag över Fun light. Gillar inte smaken 🙁

Pumpafrön & linfrön måste jag köpa hem och blanda ut mina flingor jag har i dag.
Jag äter fil eller vaniljyoghurt i dag så det är alltid trevlig med variation.

Svara
jolla99 24 april, 2009 - 18:49

Tack för tipset. Kör också GI men äter ändå lite frukt och bär. Brukar äta kesella med bär och ett ägg på morgonen men att blanda i solros- och linfrön samt fun light hade jag inte tänkt på. Det ska provas! Kram och trevlig helg!

Svara
Annica 24 april, 2009 - 17:15

Ser mycket gott ut!
Hur länge håller du dig mätt på denna frukosten?

Svara
Åse 24 april, 2009 - 17:38

Länge skulle jag vilja säga! Jag är ingen yoghurt>/fil person eg mest för att jag inte tycker det mättar men genom att du använder pumpafrön och linfrön så håller du dig mätt längre!

Svara
Annica 24 april, 2009 - 17:14

Tycker du är mycket duktig som kämpar på!! Har själv 2-3kg som jag vill gå ner. Blir inspirerad av dig men har dålig disciplin på mig själv :/ Försökte registera mig för jag vill verkligen fortsätta att följa din blogg, men det fungerade inte.
Ha en trevlig helg!

Svara
Malin 24 april, 2009 - 16:58

Måste bara säga att du är otroligt duktig fotograf! Man blir sugen att testa recepten bara av att titta på alla smarriga och aptitliga bilder. Tack återigen för en inspirerande sida! 🙂

Svara
Åse 24 april, 2009 - 17:53

Tack Malin!!

Svara
Elisabeth 24 april, 2009 - 14:45

Det ska jag prova till frukost i morgon:-)

Svara
Åse 24 april, 2009 - 17:54

Gör det! Jag äääälskar det! Saknar inte alls bröd när jag får äta detta 😉

Svara
hallonpajen 24 april, 2009 - 13:04

Hihi herre gud jag kan visst inte stava idag *S*
Ramlar ska det ju stå 😉

Sen glömde jag oxå att jag får allt vänta lite med detta med frukten är ju bara i fas 2 ännu:(
Sen tänkte jag ta en veckatill för denna veckan gick jag inte ner så mycket.
Nu så är jag klar ;)så nu önskar jag dig en trevlig helg
Kram

Svara
Åse 24 april, 2009 - 17:54

Bär är inte frukt ;)) Bär har mindre kolhydrater än frukt.

Svara
hallonpajen 24 april, 2009 - 13:02

Nä men gud så gott 🙂 Härlig färg det blev på den*L*
Och vad glad jag blir att det ”rammlar” in inlägg idag 😉
Kram på dig

Svara
Jenjo 24 april, 2009 - 12:04

½ kesella… Vilken % använder du på kesellan? Menar du ½ burk eller ½ dl?
Ursäkta att jag frågar, men jag tycker det verkar otroligt gott, och vill hemskt gärna prova.
Kan man ta jordgubbar istället tror du?
KRAMIS

Svara
Åse 24 april, 2009 - 17:55

Jag använder den lätta, men man kan lika gärna ha den fetare!
Jag menar en ½ burk! 🙂
Klart du kan ta jordubbar! Smaska på!

Svara
Linruz 24 april, 2009 - 11:37

Mums måste testas som nästan allt du lägger in.
Din smak faller verkligen mig i samken.
kram kram

Svara
Åse 24 april, 2009 - 17:56

Vad roligt att höra vännen!

Svara
katharina 24 april, 2009 - 11:02

glömde skriva att jag är oxå 1,63 lång =)
kul att du gick ner ett ordentligt minus!
Trevlig helg!!

Svara
Susanne 24 april, 2009 - 10:25

Ysch då…inte FUN light…

Tydligen kan man använda det som myrgift hörde jag häromdagen, de dör direkt. Det vill man ju helst inte dricka själv känner jag…

Svara
Åse 24 april, 2009 - 12:20

man ska inte tro på allt man hör 🙂
nej ärligt så är det inget jag oroar mig för. men vi gör ju alla våra egna val. du kommer kanske leva 30 år längre än jag 🙂

Svara
annchen 24 april, 2009 - 09:28

Satt precis och åt kesella, hackade sötmandlar, hallon och vispgrädde när jag såg ditt recept. Det ska jag absolut prova!

Svara
Åse 24 april, 2009 - 17:56

Mums!! Låter inte heller fel! ;)e

Svara
sommarfin 24 april, 2009 - 08:41

Det ser verkligen jättegott ut!!
Ska absolut prova det här 🙂

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.