Frukosttipset: Äggmuffins!

10 juni, 2016

Äggmuffins har jag här på bloggen i olika skepnader sedan flera år tillbaka men jag tänkte bjuda på dessa favoriter som även finns i mina böcker ”Ät & Njut” och LCHF 2.0 =)
Äggmuffins är perfekta att ha i frysen och bara ta fram när man har lite bråttom eller är på språng.

012A9508

Skriv ut

Spenat- och kalkonmuffins


Ingredienser

  • 1 msk kokosolja eller smör
  • 200 g skivor kalkon
  • ½ röd paprika
  • 2 dl skivade champinjoner
  • 2 dl hackad babyspenat
  • 8 ägg
  • salt, peppar
  • torkad oregano

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en muffinsplåt eller använd muffinsformar.
  3. Strimla kalkonen. Tärna paprikan.
  4. Hetta upp kokosoljan i en stekpanna och låt allt utom spenaten fräsa ihop tills det fått fin färg.
  5. Rör ner spenaten och låt det bli varmt ihop i någon minut.
  6. Vispa äggen tillsammans med salt, peppar och lite oregano. Rör ner kalkon och grönsaksfräset och rör ordentligt.
  7. Häll ner smeten i formen och grädda i ca 20-25 minuter.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

ase_bok2_©lisawikstrand019

Foto Lisa Wikstrand
Skriv ut

Bacon- och Äggmuffins

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • baconskivor
  • 8 ägg
  • kokosfett eller smör
  • Färska kryddor t.ex.: dill, timjan, eller persilja

Hollandaise

  • 300 g smör
  • 4 äggulor
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt, vitpeppar
  • Börja med Hollandisesåsen. Smält smöret.
  • Lägg citronjuice, vinäger, äggulor i hög skål och sätt igång stavmixern.
  • Häll sakta ner gheet medan stavmixern är i gång i botten.
  • Smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt mer citronjuice.

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Smörj en muffinsplåt eller använd muffinsformar.
  3. Pressa en baconskiva runt varje sida på muffinshålen.
  4. Sätt in plåten i ugnen i ca 5 minuter om du vill ha krispiga bacon och ta sedan ut och knäck 1 ägg i varje hål.
  5. Servera bacon- och äggmuffinsarna med lite hollandaise och lite bladpersilja

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

 

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Robert 31 juli, 2016 - 09:44

Dessa har jag testat, supergoda! En fråga, kanske lite ot, men den handlar i alla fall om frukost =) Efter sommaren börjar jag nytt jobb, och behöver få i mig frukost innan jag åker hemifrån. Är ingen frukostmänniska egentligen, så jag tänker att en smoothie kanske skulle funka. Har testat lite olika varianter, men tycker ibland de smakar lite väl mycket av mandel eller kokos. Har du något bra recept på lager, där bär/fruktsmaken framhävs? Tack på förhand, ha en fortsatt härlig sommar!

Svara
Åse 31 juli, 2016 - 14:51

Hej Robert! Då hade jag ökat upp bären i förhållande till vätskan. Kvarg och bär med lite kolsyrat vatten tycker jag blir bra! Smoothies funkar dock inte för mig, jag blir hungrigare av det så var vaksam på om det kanske inte är bäättre att förbereda några kokta ägg eller några kesoplättar kvällen före. Lycka till med jobbet!

Svara
Åsa 11 juni, 2016 - 08:08

Sett dessa bacon- och äggmuffins på ett antal matbloggar, och självklart även i den förträffliga boken ”LCHF 2.0”. 😉 Blev nyfiken och testade – blev toppen! Hade aioli med finhackad chili istället för hollandaise, gick bra det med. 🙂

Svara
Kicki 10 juni, 2016 - 19:38

Hej Åse. Jag har nyligen börjat äta enligt Lchf. Undrar över vad som händer om man fuskar och äter kolhydrater en dag? Hur lång tid tar det innan man hamnar i ketos?? Mvh Kicki

Svara
Jeanette 10 juni, 2016 - 10:41

Åh vad gott 🙂 Rolig idé istället för tex omelett.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.