Fröknäcken med laxröra, löjrom och rödlök

av Åse

Hej på er gott folk!
Jag vaknade vid 6 av en styck fyrfoting som stod och gnällde och ville ut. Han fick dock somna om och vänta till 7:45 innan jag gick upp.
Det är märkligt det där, när voffsarna sover hos tonårssonen kan de sova till 11! Men hos oss ska de upp 6! Bah!
I går hade vi en liten mysig fredagskväll hemma. Älskar att fixa till det och låta barnen vara med i myset.
Jag gjorde först lite plock med fröknäcken, snittar och babybel och så bubbel i glaset till oss alla.

22052015-012A1017-2
Cider och Äpplemust från Årets Skörd (Kiviks Musteri)  till kidsen och Pierre Peters till oss vuxna.
Gillar Pierre Peters! 6 g socker per liter får ju räknas som lågt och fylligt och fruktigt. En klar favorit.

22052015-012A0999-3
Jag gjorde en god laxröra som jag lade på fröknäckena till det löjrom (till oss vuxna), rödlök och lite gräslök. Såååååå gott! Perekta tilltugget!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Laxröra


  • Författare: åse falkan fredrikson

Ingredienser

  • 200 gr. kallrökt lax
  • 1 dl creme fraiche
  • 100 g färskost (eventuellt med valfri passande smak!)
  • 1/2 dl finklippt gräslök
  • Saft av 1/2 liten citron
  • salt

Instruktioner

  1. Strimla laxen och blanda med övriga ingredienser, smaka av med salt.
  2. Förvara kallt en stund innan servering så sätter smaker och konsistens sig!

Nutrition

  • Serving Size: 4
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

10 kommentarer

Annica 22 juni, 2019 - 17:20

Denna rätt med laxröra är så god. Har även provat till bakad potatis. Du delar med dig så goda o fina recept. Tack!

Svara
Tine 23 maj, 2015 - 20:08

Tack för en mycket inspirerande blogg och fina bilder. Jag är dårlig på att kommentera men förstår att det betyder något för dig, skall bättra mig;)
Receptet på varmrätten, finns den i nye kokboken?
Mvh Tine

Svara
Kattis 23 maj, 2015 - 12:11

Hej Åse,
Tack för inspiration! Detta ska överraskas med ikväll????

Svara
Anna 23 maj, 2015 - 11:42

Tack för receptet, låter supergott och ska provas!
Jag tänkte först att Cantadou färskost med pepparrot skulle kunna vara gott, men frågan är om inte pepparroten ”slår ihjäl” löjrommen?

Svara
Åse 23 maj, 2015 - 12:23

Prwcis varför jag inte hade det i =)) Jag älskar annars pepparrot med lax.

Svara
Ewa 23 maj, 2015 - 11:39

Hej Åse! Först vill jag passa på att tacka dej för ditt trevliga insta, dina fina kok – och livsstilsböcker (har alla tre) och inte minst din blogg som är toppen med alla recept och tips!
Bubblet som du tipsar om ovan – vilket av Pierre Peters är det? Det fanns fler att välja på såg jag på bolaget. Nu ska jag göra dina brownies.

Svara
Åse 23 maj, 2015 - 12:24

Tack! Vad roligt att höra! Det är detta: http://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/pierre-peters-735001
Må gott!

Svara
Kicki Persson 23 maj, 2015 - 10:40

Hej Åse! Vi ska ha en bjudning hör hemma ikväll. Jag tyckte din mat igår såg juvlig ut. Såg att du lagt ut på förplocket men skulle gärna vilja ha på varmrätten också. Är det ngt som också kommer snart i bloggen. Tack förresten för en otroligt bra blogg och insta. Har alla dina 3 böcker längtar till nästa nu ?

Svara
Åse 23 maj, 2015 - 10:41

Hej! Det kommer i mitten på nästa vecka! ?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!