Fröknäcke – örter & havssalt

av Åse

Göteborgs Utvalda Fröknäcke (innehåller även spannmål som havre och vetekli) är ett knäcke som jag tycker är jättegott och det funkar i min lågkolhydratlivsstil med sina 5,5 g kolhydrater.
Det är lite ”knäckigare” och kraftigare än mitt recept på Fröknäcke och jag gillar att prova nya saker =)
Varken havregryn eller vetekli (skalet från vetet) innehåller gluten MEN när de hanteras så kan de komma i kontakt med gluten så är du glutenallergiker så fungerar ju inte vetekli, havregryn går att köpa helt glutenfria.
På paketet står deras recept och eftersom jag undviker solrosolja så tänkte jag prova receptet och använda kokosolja (utan smak) istället!
Det blev jättebra!
Här kommer därför receptet!



På paketet står att man ska breda ut blandningen tunt på 2 plåtar. Mina plåtar är kanske större än genomsnitett för jag tyckte att det blev lite för tunt. Att breda ut till ca 30 x 35 blir nog bättre.

Enligt paketet ska det vara 1 tsk salt i, det tyckte jag blev för lite salt så jag personligen hade ökat. Alternativt ta 1 tsk salt i smeten och sedan strö över havssalt ovanpå.
Jag skar dem i samma storlek som de i paketet dvs ca 9 x 6 cm


Mitt bakade fröknäcke till vänster och de från paketet till höger!
Väljd vilka örter du vill ha i, tex timjan

Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fröknäcke – örter & havssalt


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 1 dl vetekli
  • 1 tsk havssalt (ev. mer)
  • 4 dl solrosfrön
  • 2 dl linfrön
  • 1 tsk torkade örter (tex timjan och/eller rosmarin)
  • 1 dl kokosolja, flytande (över 22 grader)
  • 7 dl vatten

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 gr varmluft.
  2. Blanda samman alla ingredienserna. Låt blandningen stå i ca 15 minuter.
  3. Bred blandningen så jämnt som möjligt på två stycken bakplåtar med bakplåtspapper.
  4. Baka i 10 minuter, ta sedan ut och skär till önskad storlek med en kniv.
  5. Baka dem sedan ytterligare i 60 minuter. Låt svalna på galler.
  6. Eftertorka vid behov i ugn på ca 100 gr med ugnsluckan på glänt.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

11 kommentarer

Sjukstuga och Black Monday! - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 20 november, 2017 - 13:49

[…] idag blev fröknäcken med örter och havssalt och så premiär för julskinka! Muuuuuums! Grov, stark senap och majonnäs på det och så […]

Svara
Ulrika 8 september, 2017 - 23:33

Hej, kollade på Göteborgs utvalda fröknäcke och de ligger runt 30 g kolhydrater / 100 gram. Men du skriver 5,5 gram. Eller tittar jag på fel kanske? Med vänlig hälsning, Ulrika

Svara
Ulrika 8 september, 2017 - 22:56

Hej Åse, när jag kollar på Göteborgs fröknäcke har de närmare 30 g kolhydrater per 100 gram. Men du skriver 5,5. Tittar jag möjligtvis på fel? Tack för en bra blogg!

Svara
Åse 8 september, 2017 - 23:07

Ja 29 per 100 g men ett knäcke väger ju bara 19 g så 5.5 på 1 knäcke och jag äter alltid bara ett och adderar till protein 🙂

Svara
Astrid - Bloggar om mat och att gå sin egen väg i livet 8 september, 2017 - 14:09

Åh så gott, det ska jag definitivt testa! Om du inte testat kan jag också varmt rekommendera liins-knäcket från senaste ICA Buffé:
https://www.ica.se/recept/knacke-pa-roda-linser-722640/
Magiskt gott! 🙂

Svara
Jeanette 8 september, 2017 - 13:29

Åh, har köpt detta fröknäcke och testat, men absolut bättre att baka själv:)
Tack för tips, och trevlig helg:)

Svara
Maria 7 september, 2017 - 20:37

Tack nu blir det fröknäcke även här. Håller med föregående inlägg – kommenterar inte alltid Men läser och inspireras.

Svara
Jonna 7 september, 2017 - 19:29

Åh tack för receptet, detta ska jag prova snarast! Originalet är ju som sagt galet goda men den där solrosoljan slipper jag helst. Hoppas det funkar att baka i vanlig ung för varmluft har jag inte. Kanske man ska höja tempen ett snäpp om man inte har varmluft, eller vad tror du? Tack för allt du delar med dig av!

Svara
Åse 8 september, 2017 - 09:31

Hej! Jadå det går utan men du kan behöva öppna ugnen emellanåt och släppa ut ånga. Sätt ugnen på 180 gr r!

Svara
Josefine Petersson 7 september, 2017 - 16:17

Hej fina Åse,
Tack för din superinspirerande blogg som jag tycker har en perfekt mix av matlagning, recept, träning, mode inredning och härligt vardagsliv. Och faktiskt är det befriande att läsa att framgångsrika, publika människor som du också kan ha svackor i inspiration och bloggskrivandet, som du skrev om för ett tag sen.
Jag är sjukt dålig på att lämna feedback och kommentarer men missar aldrig att läsa en uppdatering. Ska bli bättre på det från o med nu 😉
Jag har sett fram emot och hållit utkik efter er planerade må bra resa till Spanien i höst. Jag hade verkligen siktat in mig på den, men jag förstår att det verkar inte bli någon, eller?. Planerar ni någon resa till våren eller längre fram istället?
Kram Jos 🙂

Svara
Åse 8 september, 2017 - 07:52

Tack snälla – vilka rara rader! Glad jag blir!
Malaga blir av i vår! Kommer info snart =) KRAM

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!