Skriv ut

Fröiga Frukostbullar Glutenfria

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl keso
  • 0,5 dl smält kokosfett (eller annat fett)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 dl pofiber
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl linfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl hett vatten
  • 1 tsk havssalt
  • sesamfrön + uppvispat ägg

Instruktioner

  1. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt, keso och det smälta fettet.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Häll på det heta vattnet. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och seamfrön.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. (Givetvis generellt så håll uppsikt över dem så de inte bränns)


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8