Fröiga Frukostbullar (LCHF, Glutenfritt)

9 februari, 2015

Hej på er!
Jag är helt däckad i dag, fick boka av min PT timme med Therese. Har inte var och varannan ont i halsen just nu? Vi har haft förkylning och halsont i familjen i veckor och jag har klarat mig men i går kväll började jag känna det i halsen och det är ju inte konstigt – rest mycket och träffat många olika människor.
Nåja jag släpade mig upp ur soffan och bestämde mig för att baka lite bullar och lite nya chiaknäcken (receptet finns i Ät & Njut men kommer på bloggen också)
Jag använde mitt ”Fantastiska Frallor” som grundrecept och så tweakade jag lite eftersom jag ville ha i mer frön och nötter.
Resultatet blev grymt bra! MUMS!
Per bulle: 238 kcal, 8 g protein, 20 g fett, 3 g kolhydrater

09022015-012A6225

09022015-012A6229

09022015-012A6231

Skriv ut

Fröiga Frukostbullar Glutenfria

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl keso
  • 0,5 dl smält kokosfett (eller annat fett)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 dl pofiber
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl linfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl hett vatten
  • 1 tsk havssalt
  • sesamfrön + uppvispat ägg

Instruktioner

  1. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt, keso och det smälta fettet.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Häll på det heta vattnet. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och seamfrön.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. (Givetvis generellt så håll uppsikt över dem så de inte bränns)


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

47 kommentarer
0

Du kanske också gillar

47 kommentarer

Anna 14 februari, 2015 - 13:46

Tittar in här då och då och idag hittade jag det här receptet

Svara
Emma Hjalmarsson 14 februari, 2015 - 08:37

Hej! Har idag bakat frukostbullarna som är med i din bok och min dotter älskar dem!

Svara
erica 11 februari, 2015 - 17:58

Använder du varmluft när du bakar? Tycker alltid mina bröd sjunker ihop ?

Svara
Åse 11 februari, 2015 - 17:59

Då står det i recepten!

Svara
erica 11 februari, 2015 - 18:05

Okej! Kan du ha ngn aning om varför mina sjunker?

Svara
Åse 11 februari, 2015 - 18:07

Nej det kan bero på så många olika saker dessvärre. Alla bröd sjunker ju ihop ngt när de kommer ut.

Svara
Henny 10 februari, 2015 - 22:24

Går det bra att byta ut pofibret mot fiberhusk? Eller finns det något annat man kan byta pofibret mot, har inte det hemma.

Svara
Åse 11 februari, 2015 - 09:45

Nej tyvärr, pofiber är pofiber.

Svara
Anita Ekros 10 februari, 2015 - 12:34

Gjorde laddning av kesobröd o ostbröd i söndags, bara att plocka fram 🙂 Dessa ska jag oxå testa, ser goda ut!

Svara
Johan Karlsson 10 februari, 2015 - 12:20

Annia

Svara
Camilla p-a 10 februari, 2015 - 10:48

Tips på enkla bullar, utan krusseduller, som jag kan locka barnen att äta? Så likt vitt bröd som möjligt? 😉

Svara
Linda 9 februari, 2015 - 22:24

Frallorna måste testas de ser underbara ut! Men.. De innehåller hasselnötter som jag inte tål, vad tycker du att jag ska ersätta med för bästa resultat? Tack för en toppen blogg!

Svara
Åse 10 februari, 2015 - 08:41

Hej i inlägget skrev jag just om detta med allergier, tåler du inte hasselnötter byt till en annan nöt! Paranötter?

Svara
Cecilia Reinholdsson 9 februari, 2015 - 19:15

Mmmm…. Dem ska jag göra till helgen

Svara
Annika Rasmusson 9 februari, 2015 - 18:27

Ska prövas 🙂

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.