Fröiga Frukostbullar (LCHF, Glutenfritt)

9 februari, 2015

Hej på er!
Jag är helt däckad i dag, fick boka av min PT timme med Therese. Har inte var och varannan ont i halsen just nu? Vi har haft förkylning och halsont i familjen i veckor och jag har klarat mig men i går kväll började jag känna det i halsen och det är ju inte konstigt – rest mycket och träffat många olika människor.
Nåja jag släpade mig upp ur soffan och bestämde mig för att baka lite bullar och lite nya chiaknäcken (receptet finns i Ät & Njut men kommer på bloggen också)
Jag använde mitt ”Fantastiska Frallor” som grundrecept och så tweakade jag lite eftersom jag ville ha i mer frön och nötter.
Resultatet blev grymt bra! MUMS!
Per bulle: 238 kcal, 8 g protein, 20 g fett, 3 g kolhydrater

09022015-012A6225

09022015-012A6229

09022015-012A6231

Skriv ut

Fröiga Frukostbullar Glutenfria

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl keso
  • 0,5 dl smält kokosfett (eller annat fett)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 dl pofiber
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl linfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl hett vatten
  • 1 tsk havssalt
  • sesamfrön + uppvispat ägg

Instruktioner

  1. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt, keso och det smälta fettet.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Häll på det heta vattnet. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och seamfrön.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. (Givetvis generellt så håll uppsikt över dem så de inte bränns)


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

47 kommentarer
0

Du kanske också gillar

47 kommentarer

Susanne Larsson 9 februari, 2015 - 17:37

Min gubbe ska (efter att jag pratat om det i 1 års tid) börja m lchf m mig. Hans största argument mot har varit pasta o potatis. Men det senaste frågetecknet/oron är hårdbröd

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 9 februari, 2015 - 19:58

Fröknäcken är ju enkla att göra

Svara
LindaD 9 februari, 2015 - 17:37

Hej bästa Åse!
Hoppas att du kryar på dig snabbt 🙂
En liten fråga, 🙂
När man ska ha i hett vatten i endel recept, vad fyller det för funktion i jämförelse med de recept där man inte har hett vatten? Gör det så att degen snabbare blir ”jäst” ?
Stor kram från Linda

Svara
Åse 10 februari, 2015 - 08:47

Hette vatten ktiverar jäst och hjälper till att mjuka upp glutentrådarna (har jag hört) men i detta fallet så tycker jag bara att hett vatten binder ihop bra och gör degen enklare att arbeta med =)

Svara
LindaD 10 februari, 2015 - 09:05

Aha oki. Tack för svar =)
Ska prova dessa. ÄLSKAR dina recept !

Svara
Therees Velin 9 februari, 2015 - 15:49

Moa Velin

Svara
Moa Velin 9 februari, 2015 - 16:19

Dem såg goda ut

Svara
Helena Nilsson 9 februari, 2015 - 14:55

Jennie Nilsson – dessa kanske du skulle testa? 🙂

Svara
Anchi 9 februari, 2015 - 15:49

Detta receptet är det bästa! Dom går att smaksätta med det mesta. Köpte mig en kitchenaid och det är nog hemligheten…att vispa äggen lääänge…fluffiga och goda frallor.
Krya på dig nu, tråkigt att inte känna sig 100 och att skippa träning….Kram

Svara
Yvonne Stjärnkvist Ed 9 februari, 2015 - 14:02

Jag ska prova dessa bullar idag. Är verkligen sugen på att baka gott bröd!

Svara
Sani-Seija Lekander 9 februari, 2015 - 13:53

Dom ska jag testa och baka.

Svara
Caroline 9 februari, 2015 - 14:48

Hej!
Bröden ser Supergoda ut! En fråga, tycker du man kan äta dessa även när man vill gå ner i vikt?
Kram C

Svara
Åse 9 februari, 2015 - 16:05

Ja det är ju den sammanlagda energin som avgör om du går upp eller ner i vikt och eftersom dessa är låga i kolhydrater så passar de in i en lågkolhydratlivsstil.

Svara
Anna 9 februari, 2015 - 21:52

Men när du talar om den ”sammanlagda energin” som krävs för viktminskning, menar du då kaloriräkning à la Viktväktarna? Många LC-förespråkare säger ju att mättnaden kommer automatiskt när du drar ned på kh och ökar fettmängden, och då behövs ingen kaloriräkning…du håller med andra ord inte med, utan det är kcal-räkning som gäller även vid lc-kost?

Svara
Åse 9 februari, 2015 - 21:58

Fett mättar bra och eftersom man tar bort stor mängd aptitstimulerande kolhydrater så är det vanligt att man äter mindre utan att behöva räkna. Men energiregeln gäller för ALLA kosthållningar (det är inte samma som kaloriräkning). Har man bantat mycket är risken stor att de aptitreglerande hormonerna leptin och ghrelin inte fungerar som de ska och även belöningscentrat brukar vara i obalans därför är det en hel del på LCHF som inte får de resultat de vill ha, de äter helt enkelt för mycket energi, därför finns det inget som man kan äta ”fritt” av bara för att det är lågkolhydrat, det ÄR den sammanlagda energin + effekten på hormonerna som styr fettlagringen alt fettoxidationen.

Svara
Camilla p-a 10 februari, 2015 - 10:44

Ah, ljuset går upp! 😉 tack för den infon. 😀

Peter 9 februari, 2015 - 13:56

Vad använder du för program för att beräkna näringsvärdet i dina recept?

Svara
Åse 9 februari, 2015 - 13:58

Lifesum eller Kostbevakningen.se

Svara
Leif Fröjd 9 februari, 2015 - 12:55

Hur hinner oxh orkat du få ihop livspusslet?

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.