Fröiga Frukostbullar (LCHF, Glutenfritt)

9 februari, 2015

Hej på er!
Jag är helt däckad i dag, fick boka av min PT timme med Therese. Har inte var och varannan ont i halsen just nu? Vi har haft förkylning och halsont i familjen i veckor och jag har klarat mig men i går kväll började jag känna det i halsen och det är ju inte konstigt – rest mycket och träffat många olika människor.
Nåja jag släpade mig upp ur soffan och bestämde mig för att baka lite bullar och lite nya chiaknäcken (receptet finns i Ät & Njut men kommer på bloggen också)
Jag använde mitt ”Fantastiska Frallor” som grundrecept och så tweakade jag lite eftersom jag ville ha i mer frön och nötter.
Resultatet blev grymt bra! MUMS!
Per bulle: 238 kcal, 8 g protein, 20 g fett, 3 g kolhydrater

09022015-012A6225

09022015-012A6229

09022015-012A6231

Skriv ut

Fröiga Frukostbullar Glutenfria

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl keso
  • 0,5 dl smält kokosfett (eller annat fett)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 dl pofiber
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl linfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl hett vatten
  • 1 tsk havssalt
  • sesamfrön + uppvispat ägg

Instruktioner

  1. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt, keso och det smälta fettet.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Häll på det heta vattnet. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och seamfrön.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. (Givetvis generellt så håll uppsikt över dem så de inte bränns)

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

47 kommentarer
0

Du kanske också gillar

47 kommentarer

Anna 17 juli, 2017 - 21:37

Tål tyvärr inte solrosfrön Kan jag byta ut dom mot nötter? Eller typ sesamfrön?

Svara
Maria Englund 14 april, 2017 - 08:28

Hur går dessa att frysa? Vore skönt att ladda frysen en gång i månaden och sen bara ta fram 😃

Svara
Åse 14 april, 2017 - 08:38

Hur bra som helst! :))

Svara
Evelina 21 november, 2016 - 11:47

Varför blir alla mina lchf bullar ofärdiga i mitten alltid? När jag bakar bröd blir det aldrig så. Fruktansvärt tråkigt att stå å baka efter ett recept och så blir det inte bra iaf.

Svara
Åse 21 november, 2016 - 11:48

Ingen aning! Aldrig hänt fö mig! Du får prova att ha dem inne längre!

Svara
Åse 21 november, 2016 - 11:48

Ingen aning! Aldrig hänt mig! Du får prova att ha dem inne längre!

Svara
Anders 24 oktober, 2016 - 14:59

Hej,
”Svensk” yoghurt eller fetare matlagningsyoghurt typ grekisk/turkisk … ?
Tack!
/Anders

Svara
Åse 24 oktober, 2016 - 15:13

Hej! Fet som 10%!:))

Svara
Anders 24 oktober, 2016 - 15:53

Stort tack, Åse,
Jag ger mig på’t imorrn – spännande!
Mvh,
Anders

Svara
Åse 24 oktober, 2016 - 17:42

Lycka till! =)) Berätta vad du tyckte sen.

Svara
Anders 25 oktober, 2016 - 16:06

Hej Åse,
Absolut – riktigt goda! Perfekt med kalkonsalami på, bl.a.
Måste jobba på formen bara – de blev lite platta den här första gången. (Hade en niompnaders på armen också …) Ska pröva att byta ut kokosfett till vanligt smör, då jag tycker att allt har en tendens att smaka kokos nu. Men det är ju jag … 🙂
Tack och mvh,
Anders

Elin 25 mars, 2015 - 20:31

Hej Åse!
Tack för fantastiskt inspiration!
Jag undrar om man måste ha mandelmjöl till detta recept eller kan jag byta ut det mot soja mjöl?
Tack på förhand!
Mvh: Elin johansson

Svara
Åse 25 mars, 2015 - 21:12

Nej det går inte att byta rakt av och sojamjöl är inget jag personligen rekommenderar..

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.