Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fröbullar utan mejeri, gluten eller nötmjöl


Ingredienser

  • 3 msk chiafrön (hela frön)
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor/pumpafrön
  • 5 dl kallt vatten
  • 1,5 dl kokosmjöl (Aman Prana)
  • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt

Instruktioner

  1. Blanda fröer med kallt vatten och låt stå 1 timme minst.
  2. Sätt ugnen på 210 gr varmluft eller 230 gr vanlig ugn.
  3. Blanda kokosmjöl med Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium), bakpulver och salt. Rör ner lite i taget i frösmeten. Blanda väl och låt sedan stå i minst 15 minuter.
  4. Forma 8 bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i ugnen ca 30-35 minuter tills bullarna ser fina ut.
  5. Viktigt: Låt svalna helt innan de skärs upp.