Nötfritt fröbröd (glutenfritt, laktosfritt)

25 mars, 2014

Jag får ofta frågor om jag kan rekommendera något bröd som är nötfritt och det är ju tyvärr så att många spannmålsfria bröd är bakade på mandelmjöl. 
Jag uppdaterade därför mitt goda fröbröd  och om något så blev det såååååå mycket godare! Prova gärna detta! Det kan vara ett av de godaste brödrecepten som jag publicerat här! Syrran tyckte i alla fall det!
Riktigt G O T T !

IMG_8574

IMG_85801

IMG_8598

Skriv ut

Nötfritt, laktosfritt, glutenfritt fröbröd

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 15
  • Totaltid: 25

Ingredienser

  • 150 gr riven västerbottensost
  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 0,5 dl skalade sesamfrön
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 0,75 dl solroskärnor
  • 2 msk pofiber
  • 1 msk Finax Fibrex

Instruktioner

  1. Vispa äggen. Riv osten. Blanda ihop de torra ingredienserna och bred ut i liten form (ca 30 x 20)
  2. Strö sesamfrön ovanpå och grädda i ugn ca 15 minuter i 225 grader.
  3. Låt svalna och skär sedan upp till rektangulära rutor.

Notering

  • 239 kcal⎪2,3 gr kolh⎪13,5 gr protein⎪19 gr fett per portion

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

24 kommentarer
0

Du kanske också gillar

24 kommentarer

Veronica Persson 16 oktober, 2016 - 09:49

Hej! Ska sesamfröna både vara i smeten och strös över innan gräddning? Det framgår inte av receptet.

Svara
Åse 16 oktober, 2016 - 14:25

Allt som står i receptet ska vara i brödet.

Svara
VECKOTIPSET MAT - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 5 september, 2016 - 09:55

[…] Nötfritt fröbröd (glutenfritt, laktosfritt) […]

Svara
Nyttig pizza | Niiinis 1 mars, 2015 - 17:08

[…] mig. Idag brassade jag i ordning en pizza till oss på lunchen, en nyttopizza med inspiration från 56kilo:s fröbröd som pizzagrund. Jag gjorde om lite i receptet som jag kände […]

Svara
Ratta in Nyhetsmorgon, TV4 på söndag 1 mars! - 56kilo - Inspiration, Hälsa och LCHF/Paleo 27 februari, 2015 - 12:33

[…] än viktigare nu att tanka kroppen med bra energi. I dag blev det mitt nötfria och laktosfria fröbröd med makrill och majonnäs. ALLT är slut här hemma, Alice fick mitt sista ägg haha! Måste handla […]

Svara
Matdagbok dag 5 - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 15 november, 2014 - 13:46

[…] 1: kl 10:45 1 fröbröd 1/2 burk Abbas mästarmakrill 1/2 avokado 1 msk Bregott eko 1 eko ägg 1 msk […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.