Nötfritt fröbröd (glutenfritt, laktosfritt)

25 mars, 2014

Jag får ofta frågor om jag kan rekommendera något bröd som är nötfritt och det är ju tyvärr så att många spannmålsfria bröd är bakade på mandelmjöl. 
Jag uppdaterade därför mitt goda fröbröd  och om något så blev det såååååå mycket godare! Prova gärna detta! Det kan vara ett av de godaste brödrecepten som jag publicerat här! Syrran tyckte i alla fall det!
Riktigt G O T T !
IMG_8574
IMG_85801
IMG_8598
Skriv ut

Nötfritt, laktosfritt, glutenfritt fröbröd

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 15
  • Totaltid: 25

Ingredienser

  • 150 gr riven västerbottensost
  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 0,5 dl skalade sesamfrön
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 0,75 dl solroskärnor
  • 2 msk pofiber
  • 1 msk Finax Fibrex

Instruktioner

  1. Vispa äggen. Riv osten. Blanda ihop de torra ingredienserna och bred ut i liten form (ca 30 x 20)
  2. Strö sesamfrön ovanpå och grädda i ugn ca 15 minuter i 225 grader.
  3. Låt svalna och skär sedan upp till rektangulära rutor.

Notering

  • 239 kcal⎪2,3 gr kolh⎪13,5 gr protein⎪19 gr fett per portion

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 6

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

24 kommentarer
0

Du kanske också gillar

24 kommentarer

Veronica Persson 16 oktober, 2016 - 09:49

Hej! Ska sesamfröna både vara i smeten och strös över innan gräddning? Det framgår inte av receptet.

Svara
Åse 16 oktober, 2016 - 14:25

Allt som står i receptet ska vara i brödet.

Svara
VECKOTIPSET MAT - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 5 september, 2016 - 09:55

[…] Nötfritt fröbröd (glutenfritt, laktosfritt) […]

Svara
Nyttig pizza | Niiinis 1 mars, 2015 - 17:08

[…] mig. Idag brassade jag i ordning en pizza till oss på lunchen, en nyttopizza med inspiration från 56kilo:s fröbröd som pizzagrund. Jag gjorde om lite i receptet som jag kände […]

Svara
Ratta in Nyhetsmorgon, TV4 på söndag 1 mars! - 56kilo - Inspiration, Hälsa och LCHF/Paleo 27 februari, 2015 - 12:33

[…] än viktigare nu att tanka kroppen med bra energi. I dag blev det mitt nötfria och laktosfria fröbröd med makrill och majonnäs. ALLT är slut här hemma, Alice fick mitt sista ägg haha! Måste handla […]

Svara
Matdagbok dag 5 - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 15 november, 2014 - 13:46

[…] 1: kl 10:45 1 fröbröd 1/2 burk Abbas mästarmakrill 1/2 avokado 1 msk Bregott eko 1 eko ägg 1 msk […]

Svara
fredrika elamsson 3 april, 2014 - 21:03

239 kcal per portion?
Jag fick ut 12 rutor. Kan det motsvara en portion?
Försöker ha lite kalorikoll.
Underbart gott!

Svara
Åse 3 april, 2014 - 21:23

En portion är få 1/12

Svara
Emelie 2 april, 2014 - 11:01

Hej Åse!
Jag gillar inte smaken av solroskärnor, kan jag ersätta dem med tex pumpakärnor eller behöver det vara just solroskärnor? Tänkte eftersom tex. Linfrö reagerar med vatten ich blir gelé, och har ingen aning om just solroskärnor fyller nån liknande funktion.
Kram ! 🙂

Svara
Åse 2 april, 2014 - 11:05

Det ska nog gå jättebra! =)

Svara
Veronica 31 mars, 2014 - 20:11

Åh, vilket kanonrecept. Fantastiskt gott. Bara orolig att mannen kommer hinna äta upp hela plåten så att jag inte får någon bit till frukost imorgon. JÄTTEGOTT!!!

Svara
Veronica 31 mars, 2014 - 18:12

Hej Åse!
Fantastiskt att hitta till din sida då jag nyligen börjat med LCHF. -4,5 kg på 3 veckor och då har jag ändå inte varit superstrikt 🙂 Fröbrödet står i ugnen. Spännande.
Blev dock fundersam över receptet. Ska det vara sesamfrön både i smeten och ovanpå? Jag gjorde så i alla fall. Vi får se hur det blir 🙂

Svara
Åse 31 mars, 2014 - 19:12

Yes! Toppa med sesamfrön om du vill :))

Svara
Sandras Matkrypin 27 mars, 2014 - 19:33

Vilket spännande bröd! Det ska jag testa 🙂

Svara
Anna 27 mars, 2014 - 15:59

Måste testa, bakade precis ditt ”vanliga” fröbröd och det var ju supergott! Hur förvarar man ditt fröbröd och detta brödet på bästa sätt och hur länge håller det sig?

Svara
Åse 27 mars, 2014 - 16:00

I frysen! 🙂 kul det smakade!

Svara
Camilla 26 mars, 2014 - 19:51

Precis testat och brödet har åkt in i ugnen. Men hur hårt skulle äggen vispas. Skulle alla ingredienserna blandas innan de åkte ner i formen, eller missförstod jag?
Tack för all inspiration!!

Svara
Åse 26 mars, 2014 - 19:52

Ja allt ska blandas ner efter äggen vispats luftiga!

Svara
Esther 26 mars, 2014 - 16:56

Vad är det för skillnad på Fibrex, Fiberhusk (psylliumfröskal) och Pofiber? Går det att använda enbart Fiberhusk (psylliumfröskal) istället?

Svara
Stina 25 mars, 2014 - 18:40

Tusen tack…. Nu har du gjort min dag!!! :0)))) nu ska här testas!!

Svara
Åse 25 mars, 2014 - 18:49

Berätta gärna vad du tyckte sen!!

Svara
Camilla 25 mars, 2014 - 16:17

Men, är inte västerbottenost laktos? Lät jättegott hur som helst! 🙂

Svara
Åse 25 mars, 2014 - 16:18

Nopps! Räknas som laktosfri, mindre än 0.1 gram laktos

Svara
Camilla 25 mars, 2014 - 16:35

Oj, det hade jag ingen aning om. Ska testas!

Svara

Lämna en kommentar