fredagsmys

13 juni, 2009
Uppladdat via mobilen

Mums! Gorgonzolabakad lax med vitvinssås och franska ugnsgrönsaker och ett riktigt gott vin! Frusen cheesecake till efterrätt 🙂 tänk att man går ner i vikt av detta!

Recept här

26 kommentarer
0

Du kanske också gillar

26 kommentarer

Dr Dahlqvist och Airams LC/LCHF-kokbok till fest och helg 24 januari, 2012 - 13:18

[…] kokboken var ju kanon!! Nu kommer uppföljaren! Release vecka 44 Tex Gorgonzolabakad lax med vitvinssås som är en stoooooor […]

Svara
Dr Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok till fest och helg | 5 6 k i l o . s e 7 september, 2009 - 10:29

[…] kokboken var ju kanon!! Nu kommer uppföljaren! Release vecka 44 Tex Gorgonzolabakad lax med vitvinssås som är en stoooooor […]

Svara
Malin B 15 juni, 2009 - 15:18

Ja, det är helt otroligt! Man äter gott och snålar inte och kan vara med på partaj utan att sitta med ett knippe morötter och ett glas vatten till. Det här är en metod som passar mej utmärkt!

kram

Svara
Alexandra 15 juni, 2009 - 12:30

Men såå gott det ser ut. Får nog blir vår ”måndagsmys” idag!

Alexandra (bebbin)

Svara
Maria 14 juni, 2009 - 20:25

Åh, vad inspirerad jag blir av alla dina recept och bilder 🙂

Försöker själv komma på bra komplement till pasta, ris och potatis, men ibland så blir det bara stopp och då slinker det ner pasta iaf. Tycker du inte att det är svårt att hitta bra alternativ?

Kram M

Svara
camilla 14 juni, 2009 - 14:28

Åh så gott du gör 😉
Lägger du bara gorgonzola emellan då?
Hur gör du såsen?
Måste ta och göra dina goda efterrätter snart 😉 Har ju inte blivit av ännu,men snart så.
Kram

Svara
Åse 14 juni, 2009 - 14:51

receptet finns länkat i inlägget 🙂

Svara
Åse 14 juni, 2009 - 14:58

nej nu ljög jag ju. receptet finns här på sajten dock 🙂

Svara
camilla 17 juni, 2009 - 11:41

Men vet ej om det är jag som är knäpp,men jag kan inte hitta det:S
Tänkte jag skulle lyxa till det idag på min lunch,är helt själv och kan njuta av fullo;)
Kram

Svara
susanne 14 juni, 2009 - 13:29

vilken jätte-lax -filé! ívår affär är dom stora som kort-lekar typ. ser verkligen smaskigt ut!

Svara
Åse 14 juni, 2009 - 13:36

Vet du, det var en vanlig fryst laxfilé från ICA!
Vår fiskbil hade stängt och jag rev hååååååret! Men det fungerade ändå 🙂 Så länge filén är tillräckligt hög så blir det bra! (för att få plats med gorgonzolan)

Svara
jenny 14 juni, 2009 - 11:42

Vilken mat!! Ser verkligen gott ut!

Svara
Caroline 14 juni, 2009 - 01:26

Ah nu förstod jag ju… sorry… man måste ju vara ”vänner” även på Flickr för att kunna se bilder *blind*

Svara
Åse 14 juni, 2009 - 06:38

Nej inte det heller 😉 Min photostream på Flickt är helt privat dvs bara jag som kan se dem inifrån Fölickr, det är ju bara dessa molbilderna ändå så då känns det inte lönt att andra Flickrare kan se dem.

Svara
Caroline 14 juni, 2009 - 11:43

Aha men då förstår jag =) Är det så att man måste ladda upp via typ flickr om man vill/ska ladda upp en bild till sin wordpress-sida? Jag har ju en privat blogspot-sida (som jag f.ö. lagt till dig i om du vill läsa, man loggar in med sin mailadress och sitt lösen till den så inget lösen ska kunna cirkulera runt. Ganska bra grej.) Och det har jag ju redan inlagt i mobilen så att säga. Man väljer ”skicka till blogg” så kommer blogger upp automatiskt. Hur är det för dig här?

Svara
Åse 15 juni, 2009 - 08:03

Nej det är samma sak här, att man får en unik mailadress av Flickr som man använder för att maila upp bilderna via sin mobil=)

Tack för inbjudan! Ska kika in sedan!

Svara
Susanne 14 juni, 2009 - 01:19

Mmm riktigt fredagsmys! Klart det går att göra nyttigt till lyxigt, om man planerar och får det rätt!

Svara
Ida 13 juni, 2009 - 23:46

Åh va jag älskar din blogg. Man får en massa goda recept och om man känner sig omotiverad så får man tillbaka sin motivation så fort man är inne och läser bloggen 🙂

Svara
LinaEmilia 13 juni, 2009 - 23:39

Det är nästan läskigt att man går ner i vikt av något så gott 🙂 Ska absolut prova det här receptet! Tusen tack!

Svara
Caroline 13 juni, 2009 - 23:21

Ja visst är det helt fantstiskt!! =D Fast denna helgen har jag fuskat igen =( Men inte mkt. Jag går ändå ner så det är ju bra men helst så vill jag ju inte fuska alls men har inte riktigt lärt mig ännu hur jag ska göra när jag hamnar i oväntade situationer… men det kommer väl =) Förresten… bara undrar… när jag klickar på bilden så kommer det upp en ruta som säger ”you don’t have permission to access this” nånting… vad beror det på tro? Jag är oxå medlem på Flickr så det kan inte vara det… eller?

Kram

Svara
Viktoria 13 juni, 2009 - 22:21

Hej och grattis!
Vilken underbar känsla det måste vara att komma under 60-strecket på vågen (vet att man inte ska va vågfixerad men ändå…) Och oj vad mumsigt det såg ut med er fredagsmysmat. Det är så att man går och grämer sig över att man själv inte är LCHF-are eller vad det heter. Men som sagt, inte lätt när man är vegis. Jag har nu räknat points i 3 veckor och gått ner 3,5 kilo, det får ju ändå räknas som godkänt. I morse när jag vägde mig kunde jag konstatera att jag bara gått ner 3 hg denna vecka, men tappat hela 2 cm runt midjan. Så jag är ändå nöjd. Tack så mycket för att du svarade på min lite knepiga fråga, och så snabbt dessutom. Hoppas ni får det underbart skönt på Mallis!
Kram från Viktoria

Svara
Teres 13 juni, 2009 - 21:30

Å vad det ser lavly ut 😉 du är så duktig på att laga mat och du är en riktig hejare på att fota så det ser så där hysteriskt gott ut 🙂
Kram Teres

Svara
Åse 13 juni, 2009 - 22:05

KRAM på dig Teres!

Svara
Gorgonzolabakad färsk lax | 5 6 k i l o . s e 13 juni, 2009 - 20:21

[…] Även här. […]

Svara
Cornelia 13 juni, 2009 - 20:14

Hej Åse, har du lagt ur receptet på denna måltiden sedan tidigare eller kan du tänka dig att göra det, blev grymt sugen. Ha en trevlig kväll!

Svara
Åse 13 juni, 2009 - 20:23

Japp! Här: http://56kilo.se/2009/04/20/gorgonzolabakad-farsk-lax/

Denna gången köpte jag ICAs färdigskurna ugnsgrönsaker, gott gott!
Denna rätten är så enkel att göra men lika gott som restaurangmat! Smakerna harmoniserar såååå bra!!!
Servera med ett gott, smakrikt torrt vitt vin!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.