God förmiddag!

I dag är det minsann ingen sol och det känns småruggigt både inne och ute!
Passar på att tända mina nya fina Louise Roe lyktor! Älsk på dem!

Full utblomning på både tulpaner och liljor, älsk på det också!

Nåja, ni ska få receptet på Fredagsdrinken!
Champagnecocktails är favorit här! Den här drinken är riktigt trevlig och vet ni vad det bästa är?
Den här drinken kan man behålla lääääääänge för det är bara att fylla på med Champagne / Cava / Prosecco när drinken är halvfull, det blir supergott med enbart lite kvar av cocktailen i glaset, så slipper man göra ny cocktail eller byta glas.

Det här är en klassiker, skapad 1915 av Harry MacElhone.

Jag hade husbubblet PRIVAT till den här, jag är inte så glad i Prosecco men i den här cocktailen kan det absolut fungera – väljer man en sötare prosecco kan man nog skippa sockerlagen.
Jag valde dock sockerfri sockerlag och torr Cava (mindre än 3 g socker per liter) för att komma ifrån sockret så mycket som möjligt. Men vad man väljer är upp till er!

Syster kom och drack upp rekvistian, så behändigt! =) 
Hennes Martin kom över sedan också och jag bjöd på min goda Tonfiskpasta! MUMS! Den måste ni göra! Syrran och Martin lovordade den.

Fredagsdrinken: French75

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 1

Ingredienser

  • 3 cl gin
  • 2 cl färskpressad citronjuice
  • 2 cl sockerlag
  • 5 cl champagne/cava/prosecco

Instruktioner

  1. Gör sockerlagen.
  2. Blanda med citronjuice, gin och skaka med is. Häll upp i glas och toppa med champagne.
  3. Garnera med en sträng citronzest

Nu ska jag lägga beställning hos Mathem och sedan ta med mig datorn till soffan och krypa ner där, det får bli dagens jobbplats!

Trevlig fredag vänner! ❤️

  1. Go´fredag! Här i Linköping är det sol (men kyligt i vinden) 🙂
    Undrar lite vart receptet tog vägen…..eller är det jag som är blind?

    Önskar er en härlig helg!

  2. Mums, kanske får bjuda tjejerna på drinkkväll någon helg och göra denna 🙂 Tonfiskpasta blir det här i helgen också, dottern älskar det så har lovat att göra på söndag innan hon åker till pappa 🙂

  3. Gjorde utan sockerlag och det blev också gott. Till och med mannen tyckte om den och det vill inte säga lite.
    Tack för en riktigt fräsch drink.
    -iga hälsningar från Petra i Norrköping

  4. Hej Åse!
    Fin du är i nya frisyren! Nu blir jag också inspirerad! 😉
    Jag ska ha bjudning imorgon och vi blir en 13 pers. Tänkte bjuda på din LCHF kladdkaka. Vet inte hur stor den är, så hur många gånger mer bör jag ”dubbla” receptet?

  5. Åse, jag undrar, jag tog min fettkaffe kl 08.00 i morse. 50 gram smör och en msk kokosolja. Det är inte förrän nu kl. 16.00 som jag har blivit hungrig. Är detta sunt om det är varje dag? Om jag äter min LCHF middag nu, så är det inte säkert att jag orkar äta mer i dag. Tänkte så att man får i sig alla makronuttrienter ( heter det så, haha) per dag och vitaminer!
    Kram

    1. Jag tycker att fettkaffe med 65 g fett är på tok för mkt- som du säger, du behöver näringsämnen och det innehåller inte fett. Minst 2 måltider rekommenderar jag för att få i dig tillräckligt med framför allt protein och vitaminer/mineraler.

      1. Tack, Åse! Det var från en annan LCHF bloggare som det rekommenderades! Om jag vill köra fettkaffe på morgonen istället för 16:8, hur mycket av varje fett bör jag ta?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..