Formfranska / Formbröd / Franskbröd LCHF

7 augusti, 2013

Frukostfrallorna går utmärkt att göra som formfranska!
Bullarna blir lite luftigare än brödet men det blir ett perfekt bröd för rosten!
012A2059
012A2060
012A2064
012A2063
012A2065
012A2067
012A2072
012A2073
012A2074
012A2075

Skriv ut

Formfranska / Formbröd / Franskbröd LCHF

  • Författare: åse falkman fredriksn

Ingredienser

  • 5 eko ägg
  • 75 g smör
  • 3 dl fet yoghurt
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 dl pofiber
  • 3 msk fiberhusk
  • 4 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör, yoghurt och mjölk i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 15 minuter.
  3. Smörj en form (ca 1-1,5 l) och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med ägg eller mjölk och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.
  4. Låt svalna ordentligt innanbrödet skärs upp!

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 20

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

OBS:
Receptet är uppdaterat, gamla receptet finns HÄR:
24 skivor (á 132 kcal, 4 gram protein, 2 gram kolhydrater, 12 gram fett)
4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smör
5 dl fet yoghurt
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 15 minuter.
Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.

SparaSpara
SparaSpara

119 kommentarer
1

Du kanske också gillar

119 kommentarer

Inga-Lis Dahlberg 23 januari, 2018 - 11:40

Ursäkta en dum fråga, men vad använder ni för bakplåtspapper är det engångs elr återanvändbart? Och om det är återanvändbart var köper man det?
Tack för alla goda recept
Vh
Inga-Lis

Emelie 7 januari, 2018 - 22:24

Hej!
Vilken yoghurt använde du? Testade idag med naturell yoghurt och blev inte alls gott!

Åse 7 januari, 2018 - 22:26

Jag använder 10-17% grekisk/turkisk/rysk yoghurt.

elaine 13 juli, 2017 - 21:19

Hej!
Bakade ditt bröd idag och det smakade hur bra som helst. Men det blev inte alls lika högt som ditt, är det något jag ska ändra på?
Mvh elaine

Karin 20 juni, 2017 - 20:16

Tänkte prova att göra en smörgåstårta med ditt recept på formfranska. Funderar lite på mängden. Räcker receptet till en långpanna? Tänkte mig en smörgåstårta i storlek som halv långpanna. Bör jag göra dubbel sats då, två långpannor? Eller blir det rätt fluffigt så jag kan dela på tvären också? Tänkte ha fyra lager.

Monica 2 juni, 2017 - 15:05

Vi har som tradition att göra och äta smörgåstårta på nationaldagen, svenskare mat kan det knappast bli. Sedan jag gått över till LCHF ser jag framemot att pröva denna. Allt jag provat hittills härifrån har varit super! Tack för recepten och inspirationen! Trevlig nationaldag

Anki 5 mars, 2017 - 17:10

Hej, har aldrig lyckas att baka en limpa i hela mitt liv, men denna formfranska var lätt att göra och blev jättefin, ska avsmaka den ikväll, göra varma mackor:) Tack för en superbra blogg!!!:
//Anki

Caroline 4 november, 2016 - 13:46

Gjorde detta igår och det var sååå gott!! Tänkte prova att använda det till Fattiga riddare… doppa i ägg och sen lite sukrin och massa god kanel 🙂 Nu snokar jag runt här för lite helgmatsinspiration 🙂 Alltså, vad hade vi gjort utan dig och din sida??? Jaaa, jag vill inte ens tänka på det 🙂
Önskar er en härlig helg!
Stor kram!

Åse 4 november, 2016 - 14:56

Haha låter supergott Caroline!!
STOR kram!

Maria Ritzman 24 september, 2016 - 20:01

Hej Åse!
Jag skulle vilja göra detta brödet mjölkfritt eftersom min dotter är mjölkprotein överkänslig. Vad rekommenderar du att jag kan ersätta yoghurten med. Antar att kokosmjölk hade funkat men tyvärr gillar hon inte kokos. Vill också passa på att tacka för all inspiration du ger!
Maria

Sandra 13 september, 2016 - 15:56

Hei! ?
Fin blogg du har ? Jeg lurer på hva pofiber er? Takk for mye inspirasjon ?

Åse 14 september, 2016 - 16:28

Hej! Fibrer från potatis! (ingen stärkelse i)

Tatiana 23 maj, 2016 - 18:52

Hej.
Vad anser di om Profiber ? Hört både ris och ros om detta, men är det lchf ”godkänt” alltså eller vad man ska kalla det?

Åse 23 maj, 2016 - 19:05

Jag har inget problem med det, använder det i en del brödrecept. Innehåller bara bakteriemat – dvs fibrer och knappt några kolhydrater. Reagerar man på det så är det ju så klart bara att undvika.

Lillemor Skott 12 juli, 2016 - 13:31

Jag måste få fråga, vad kan jag använda i stället för porfiber? det finns inte att uppbringa på det lilla stället jag bor på. Jag tänkte försöka göra din formfranska.
Hälsningar Lillemor

Åse 13 juli, 2016 - 10:09

Jag kan inte garantera resultate med något annat än pofiber men du kan prova t.ex. kruskakli dock blir inte brödet lika ljust då.

emmi 4 september, 2016 - 12:56

Pofiber finns på glutenfria hyllan! 🙂

Eva-Maria 15 maj, 2016 - 19:44

Provade att göra smörgåstårta till Eurovision i helgen. Jag hade inte yoghurt hemma så jag ersatte med fjällfil och det funkade kanon. Jag tog dessutom 50/50 mandel- och hasselnötsmjöl. Brödet blev lite kompakt men jag gjorde lagren på fredagen så det hade tid på sig att safta till sig. Resultatet blev jättebra och jag och gubben är nöjda med resultatet. Tack för fina recept.

Åse 15 maj, 2016 - 21:29

Vad bra att det smakade och blev bra! Tac för feedback! =)

Josefina 23 februari, 2016 - 10:49

Hej Åse! Tack för superfina recept! Jag provar idag formfranskan för första gången och har tidigare gjort fiberfranskan (mums!). Mitt enda problem är att mina bröd inte ”reser sig” lika snyggt som dina. Har du en mindre form så brödet blir mer likt vanlig toast eller är det jag som gör något tokigt? Tacksam för tips ?

Erik 7 januari, 2016 - 18:17

Tror du man kan ta 1 dl bakprotein i stället för 1 dl mandelmjöl?
Så att det blir 3 dl mandelmjöl och 1 dl bakprotein.
Eller vad händer då?
Tack för en bra blogg! ?

Åse 7 januari, 2016 - 18:19

Det kan funka men vet inte! Prova och berätta här sen! ???

Elsa 7 januari, 2016 - 10:10

Hej, jag undrar bara ungefär vilken storlek du använder på din brödform när du gör detta bröd?
Mvh Elsa

Åse 7 januari, 2016 - 10:12

En vanlig sockerkaksform typ 1,5 l

Erica 1 december, 2015 - 15:11

Tusen Tack för ett gott recept. Gjorde detta igår kväll satte min i mitten av ugnen i 55 minuter. Och blev kanon. Blötte handen med vatten och gnodde in på ytan på degen och la sen vallmo över.. Blev mycket gott och kompakt.. Blir göra detta fler gånger..

Åse 1 december, 2015 - 17:41

Tack vad kul att höra! <3

Jennifer Bjurman 14 november, 2015 - 17:50

Hej! Går det bra och ta smetana istället för yoghurt? 🙂

Åse 15 november, 2015 - 07:22

Det går bra 🙂

Tomas 1 november, 2015 - 17:59

Det här var jättegott sist jag gjorde det. Ikväll slängde jag i lite brödkryddor, chiafrön och en näve solrosfrön. *håller tummarna*

JOsefin 7 september, 2015 - 16:00

Hejsan!
Jag undrar om det går lika bra med kokosmjöl eller hasselnötsmjöl istället för mandelmjöl?
Hälsningar Josefin

Åse 7 september, 2015 - 16:10

Nej dessvärre!

Victoria 24 maj, 2015 - 10:59

Hej! Hur många kalorier innehåller HELA brödet? Jätte tacksam för svar!! 🙂

Astrid 28 mars, 2015 - 22:33

Hej Åse! Jag har en liten fråga till dig angående lchf-bröd. Jag och min man har hållit på med lchf i tre veckor. Jag tänkte gå ner ett par trivselkilon, men han siktar mot -20 kilo. Jag upptäckte nyligen detta recept och tyckte att det var det godaste brödet någonsin. Vi har därför börjat äta två skivor till frukost varje dag. Men jag förstår inte varför jag plötsligt läser om att lchf-bröd kan vara en dålig idé vid viktminskning? Det borde väl inte vara något problem då man räknar att antalet kolhydrater och kalorier inte överstiger gränserna? Mvh

Åse 28 mars, 2015 - 22:50

Sant 🙂 problemet ligger hos dem som triggas av brödet och därmed äter mer än de tänkt sig.

Sabina 24 mars, 2015 - 10:35

Min lilla mamma blev överlycklig av detta bröd, hon har verkligen längtat efter ett ”rostebröd”. Tack för alla recept du delar med dig av Åse!
Kramar <3

Helene 11 mars, 2015 - 14:41

Hej Åse!
Jag undrar vilken storlek det är på den brödform som du använder? 1 liter?
Tack på förhand!

Åse 15 mars, 2015 - 12:55

Hej! Oj, jag vet inte! Står inte under men det spelar ju inte så stor roll, ta den du har hemma! =)

Linda 24 februari, 2015 - 07:06

Nybörjare på lchf och testade ditt bröd då jag vill ha nån skiva bröd till morgonkaffet 🙂
Var väldigt god smak på men de blir ändå mjuka inuti hur mycket jag än försöker rosta…eller är det så att de inte blir helt genom krispiga?! Skär de rätt tunt ca 1 cm
Tack för en bra blogg med mycket inspiration!!

Lindali 15 oktober, 2014 - 18:30

Hejsan! Tror du det går att använda creme fraiche istället för yoghurten?

Åse 15 oktober, 2014 - 20:16

Absolut!

Lindali 15 oktober, 2014 - 20:36

Då ska jag pröva det ikväll! Tack för svar! 🙂

carina jonsson 24 september, 2014 - 18:30

Hej bakade brödet och det stod inne länge och väl. Dagen efter var det väldigt kompakt och blött, min sambo tyckte det smakade sockerkaka 🙁 Jag gjorde säkert något fel. Har du något tips? Jättefin Blogg och superbra recept! Tack

Jacqueline 16 september, 2014 - 15:27

Hejsan!
Måste bara fråga ifall man om man vill ha bovetemjöl och ha det kolhydratrikt, funkar det då att bara byta ut mandelmjöl mot bovetemjöl? 🙂

Åse 16 september, 2014 - 20:50

Nej tyvärr. Bovetemjöl är dessutom lite trixigt att baka med, här finns ett bovetebrödsrecept som jag i såfall rekommenderar.

Åse 5 september, 2014 - 13:42

Hej! Att ersätta mandelmjöl rakt av är svårt, hasselnötsmjöl fungerar men då blir det annan smak.
Man kan ersätta till stor del med kokosmjöl och pofiber men det blir inte samma sak.

Emmelie 5 september, 2014 - 11:36

Ser fantastiskt god ut! Men har länge försökt hitta alternativ till mandelmjöl då jag är allergisk mot det. Vilket glutenfritt/lchfmjöl kan man ersätta mandelmjölet med rakt av?
Tack för inspirerande blogg!

Nina 6 juni, 2014 - 07:34

Bakade ‘brödet’ för första gången igår. Helt super ljuvligt 😀 Jag har inte märkt att du haft innetempen förut, helt jätte bra, för jag skulle ha tagit ut brödet efter 50 min och då var det bara 60 gr C, så det tog ganska mycket längre än 50 min för mig. Du har härliga bilder och otroligt vacker mat. Ha det bra!

Åse 6 juni, 2014 - 14:19

Ja visst är det så att det skiljer sig åt från ugn till ugn! Kul att du uppskattar bloggen!

Jenny 1 juni, 2014 - 08:16

Hej Åse och tack för en fantastisk blogg.
Jag har gjort många av dina recept och kan klart säga att utan dessa hade det varit svårt att äta på LCHF-vis.
Nu till mitt problem. Tycker det är svårt att mäta dl-mått. Skall det hällas i luftigt eller skall man trycka ner mjölet lätt i dl-måttet? Det lättaste vore att väga mjölet. Motsvarar 1 dl mandelmjöl 100g? Det här har faktiskt blivit ett problem för mig. Tacksam för hjälp med detta.

Åse 1 juni, 2014 - 14:40

Det ska hällas luftigt i! Aldrig tryckas eller packas ner!

Pien 20 april, 2014 - 18:29

Hej Ase, it seems that translating is mixing up the quantities enormously. You talk about 1 dl, and in English that is translated as 1 cup which is 2,3 dl. So I made it in English, but that does not work.
I assume you use 1 dl. as in liters? Than I will try again. And you really use 5 dl yoghurt?
I would really love this recipe to work, it looks delicious…

Åse 20 april, 2014 - 18:34

1 dl is 100 ml, I know google translate is messing up the measurements unfortunately :/
The recipe includes 5 dl fat yoghurt, like greek och turkish or russian yoghurt.

Magnus 28 mars, 2014 - 08:40

Hej Åse,
Har en fråga om ugnen. Jag har precis kört brödet på 175 grader och när jag mäter innertemperaturen är den bara 58 grader. Är det så att man skall köra luftvärme i ugnen och inte vanligt läge, som jag gjort?

Åse 28 mars, 2014 - 08:48

Ugnar skiljer sig åt, en del ugnar kräver längre tid, det är bara att ha den inne lite längre =)

Agneta 13 mars, 2014 - 23:09

Jag äter inte potatis så kan man ersätta potatisfibrerna med något eller utesluta det helt?

Åse 13 mars, 2014 - 23:13

Pofiber innehåller ingen stärkelse så är inte jämförbart med potatis eller vad är anledningen till att du inte äter potatis?

Álvaro 14 januari, 2014 - 14:17

Hello. No ”pofiber” (potatisfiber), mandelmjöl or fiberhusk where I live. Can you think of substitutes? linnseed meal or linnseed flour is an option I have. I have also thought about using pumpkin puree with very little water in it…
Tack in advance!

Alexandra 13 december, 2013 - 23:03

Jag testade receptet och smaken var bra, tack så mycket! Dock blev mitt bröd mer kompakt och fuktigt i jämförelse med din. Skall det vara så eller bör den vara aningen torrare? Om ja, vad bör jag göra för att få den torrare?

Åse 14 december, 2013 - 11:34

Prova att dra ner på ngt ägg och lite yoghurt! =)

Tony 25 november, 2013 - 12:16

Hej
Tack! Det här brödet fungerar kanon trots att alla former av nötter/mandlar tidigare gett mig ”cravings”.
Är själv som du fd. matmissbrukare och har med den här kosten fått energin tbx , vikten håller sig stabil och jag äter mig mätt och utan att behöva försaka något och detta trots att jag inte ens tränar! Ska börja nu :). Ville bli trygg med kosten först då jag personligen blir enormt hungrig av träning!
Är själv utbildad kock o. dipl.kostrådgivare och jag har gjort om ”ditt” bröd lite som enl. mig blev ännu bättre!
Byt ut 5dl fet yoghurt mot 1,5 dl fet yoghurt, 1dl creme fraiche och 2,5 dl 3% Naturell yoghurt och ta 4 tsk bakpulver istället för 3, det här blev mkt saftigare och ännu mer som ett ”riktigt bröd”.
Tack för en kanonsida! 🙂

Lisa 16 november, 2013 - 16:17

Hej går det bra att frysa brödet och sen undrar jag om ugnen ska vara på 175 grader under hela gräddningen ? Vad menar du med innertemp 90 grader ? Tacksam för svar

Åse 16 november, 2013 - 17:01

Hej ja det går att frysa, ja temperaturen är 175 och innertemperatur är brödets temperatur i kärnan som mäts med ugnstemp.

Cecilia 13 november, 2013 - 15:03

Hej!
Vill bara säga att detta var det godaste LCHF-brödet hittills jag ätit! T om min kräsna 7-åring gillar brödet och vill nu bara ha det till frukost, rostat, med smör och en skiva kalkonkött på. Så nu bakar vi en limpa varje söndag som räcker hela veckan! 🙂

Åse 13 november, 2013 - 18:43

Åh vad roligt att höra!! :))

norskan 8 november, 2013 - 15:53

Vad är poängen med att smörja formen innan man stoppar dit bakplåtspappret? Eller är det jag som missuppfattatat receptet??

Åse 8 november, 2013 - 16:18

Pappret fäster bättre och brödet blir jämnare i formen.

norskan 9 november, 2013 - 17:27

Tack!^^

Ingela 13 oktober, 2013 - 16:49

Åh guuuud så gott!!! Med det här brödet är det ju inga problem att skippa vanligt bröd! Tack för ett toppenbra recept på ett riktigt gott och enkelt bröd! 10/10 poäng av mig 🙂

Lina 27 september, 2013 - 11:49

Hej! tack för en fin blogg! Funkar det med 34 % creme fraiche istället för yoghurt?

Emelie 18 september, 2013 - 14:37

Hej! Köpte din app och tänkte baka formfranskan. Receptet i appen är bara halva mot receptet här vilket är det rätta??
Med vänlig hälsning, Emelie

Åse 18 september, 2013 - 14:39

Det är ändrat i uppdateringen som kommer om någon vecka. Gör receptet för 8 pers så får du en Formfranska 🙂

Ulrica 18 september, 2013 - 00:41

Står att brödet ska stå på eftervärm? I en avstängd ung då eller?
Tack på förhand!!

Åse 18 september, 2013 - 02:37

Yes! :))

Maria Mårtensson 9 september, 2013 - 07:33

Hej! Tack för din fina blogg! Ja bara undrar; nästan allt bröd man bakar enl LCHF innehåller antingen yougurt eller ost, hur förvarar man bröden bäst? Hur länge håller dom sej?
Maria

Åse 9 september, 2013 - 08:11

I frysen är det ju bäst (som med allt annat bröd!) så tar man bara fram det man behöver.

Alexandra 28 augusti, 2013 - 10:56

Hej Åsa,
Jag har nyligen börjat med LCHF och jag jag har en fråga kring det.
Jag är nötallergiker och i nästan alla recept jag läser om LCHF är det mandelmjöl med.
Kan man ersätta det med något annat? Så tråkigt när man vill testa massa roliga recept, men det inte går.
Vore supertacksam för svar!
Mvh
Alexandra

Åse 28 augusti, 2013 - 11:33

Det bästa rådet jag kan ge dig är att välja andra alternativ. Finns tex många brödrecept gjort på fröer etc. Jag har själv aldrig provat men denna formeln har jag fått som ersättning: 1 dl mandelmjöl = 1dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl, 0,5 dl Pofiber, 1 msk fiberhusk

Ulrika 21 augusti, 2013 - 09:52

Hej! Använder ofta dina recept!! En undran jag har så svårt att använda fiberhusk, blir någon bismak som jag har så svårt för, brukar försöka att byta ut det mot profiler, har du något annat tips? Mvh Ulrika

Åse 21 augusti, 2013 - 10:31

Nej fiberhusk är ett väldigt bra bindemedel och det är inte alltid så lätt att byta ut. Pofiber kan fungera och ibland andra bindningsmedel som ägg o ost, beroende på vad man ska göra. Inget universaltips tyvärr!

stinas 12 augusti, 2013 - 06:55

Kan man ta något annat än youghurt i franskbrödet? Funkar grädde eller kesella tror du?

Åse 12 augusti, 2013 - 09:00

Kesella och vanlig fil ska också fungera.

Ninni 10 augusti, 2013 - 17:45

Men äntligen!!! Ett bröd att rosta som inte smakar ägg/ugnspannaka! Du är ju bäst helt enkelt! Tusen tack!! Efter sååååå många försök hittade jag ett gott formbröd!

Åse 10 augusti, 2013 - 18:24

Åh vad glad jag blir!!! Roligt det smakar!! ❤

Becka 9 augusti, 2013 - 22:12

Super**
Hade en till fråga!
Jag har testat dina ‘Pones’, hur är formfranskan i förhållande till dom? finns det nån likhet/skillnad? I så fall, vadå?

Åse 10 augusti, 2013 - 13:07

Det är olika recept och smakar därför olika =)

Becka 9 augusti, 2013 - 22:02

Vad använde du för yoghurt och vad var fetthalten? (Ser suoer mumsigt ut 🙂

anna 9 augusti, 2013 - 21:01

Toppen jag behöver ett bröd att rosta till kräftorna imorgon 🙂

Martina 9 augusti, 2013 - 18:17

Har aldrig bakat LCHF bröd innan men nu gjort detta superlätta recept för att kunna bjuda på. Så stort tack Åse för en kanonblogg, här ska prövas fler av dina recept!

matilda 9 augusti, 2013 - 14:25

åh vad gott brödet ser ut, är det sådär ”äggig” konsistens i brödet el smakar det typ som vanligt bröd fast ännu bättre?;) jag undrar också om lowcarb formbrödet man hittar i matäffarerna är bra att äta, jag är gymnasieelev och pendlar mkt fram och tbx varje dag så jag tänkter är några lowcarb brödskivor och en hårdkokt ägg en bra frukost?=)

Åse 9 augusti, 2013 - 14:31

Hej!
Smaken r så olika! Jag upplever det inte äggigt.
Lowcarbbrödet i affär (carbzone) innehåller vetemjöl och gluten och mättar dåligt tyvärr. Min personliga åsikt, men finns de som tycker det är ett bra alternativ till vanligt bröd.

Suss 9 augusti, 2013 - 11:54

Hej Åse
Har bakat ditt bröd idag och har även bakat annat formbröd från dig, men mina bröd blir inte lika höga och luftiga som ditt 🙁
Det är fortfarande gott men lite för kompakt. Det hör till saken att jag alltid köper stora frukostägg så jag tog 1 ägg mindre än i receptet, kanske det var det som gjorde det stabbiga. Hur länge vispar du äggen till fluff? Jag vispade i 5-10 min, kanske var för lite. Eller så är vår ugn kass!
Tack för gott recept iaf, har skivat upp brödet och fryst in.
Kram
Suss

Eva 8 augusti, 2013 - 15:41

Stämmer det med 4 dl pofiber? Det blir nu säkert nästan hela paketet, om inte mer? Skall def. prova detta, vattnas i munnen!

Åse 8 augusti, 2013 - 15:46

Ja det stämmer med 4 dl 🙂

kerstin pettersson 8 augusti, 2013 - 15:25

Tror du att det går att använda kokosmjölk eller mandelmjölk istället eftersom jag uteslutit alla mjölkprodukter i min lchfkost?

Åse 8 augusti, 2013 - 15:26

Till skagenröran? Då rekommenderar jag dig att bara använda majonnäs och späda med lite vatten.

Ulrika 8 augusti, 2013 - 14:24

Så gott! Jag har bakat idag! Tack för alla goda recept.

Åse 8 augusti, 2013 - 14:42

Vad kul att det smakade!!

Patricia 8 augusti, 2013 - 14:12

Fet yoghurt i brödet? Kan ja ta typ rysk yoghurt? Med vänlig hälsning,

Åse 8 augusti, 2013 - 14:14

Ja eller turkisk/grekisk. Minst 10%

Petra Nilsson 8 augusti, 2013 - 12:59

Funkar dessa i en smörgåsgrill? För det saknar jag att kunna använda. 🙂

kajsa 8 augusti, 2013 - 09:56

Hej Åse!
En fråga om LCHF och mängder: jag försöker köra viktminskning och tänker därmed på att ju mer man äter, desto mer ska förbrännas för ett ”negativt” resultat. Därför kör jag små portioner, t.ex. ett ägg till frukost men när man läser vissa LCHF-bloggar tycker jag vissa äter så himla mycket?! Då en frukost kan vara ägg, yoghurt samt fröknäcke.. för mej är detta tre dagars frukost?! Eller tänker jag fel, borde jag äta mer för att hålla mej mätt längre? Tycker dock jag blir okej mätt på min lilla ägg-frukost. Tack för en bra blogg!

Åse 8 augusti, 2013 - 12:16

För att viktminska behöver du en negativ energibalans. Att prata i kalorier är väldigt förenklat för det är mer som spelar in och tex kolhydrater, fett och protein ”kostar” olika mkt.
Men vi behöver äta tillräckligt mycket för att inte fettförbränningen ska gå ner men ändå ha ett energiunderskott för att viktminska. Detta innebär att du kan äta 5 små portioner varje dag eller 2 större, det spelar ingen roll! Men efetrsom LCHF mat är ganska energirik + att vi håller oss mätta länge så ska vi givetvis inte äta för stora portioner. Att äta 2-3 ggr per dag är lagom. En bra, normalstor frukost är då tex 1 kokt ägg + 1 burk makrill.
Att äta små portioner som gör att du sedan blir hungrig igen så att du måste äta igen efter 2-3 timmar är ju onödigt. Då är det ju bättre att du äter en rejäl frukost som gör att du sedan står dig 5-6 timmar och att du är mätt och nöjd under hela den tiden!

Petra 8 augusti, 2013 - 07:54

Vad har du för något i ”röran” när du gör Toast Skagen?

Lotta Palmgren 7 augusti, 2013 - 22:40

Ser fantastiskt gott ut!! Funkar även vid viktminskning??

Åse 8 augusti, 2013 - 12:11

Yes! I begränsad mängd så klart =)

Ulrika 7 augusti, 2013 - 22:03

Ser jättegott ut. Men jag bara undrar, jag brukar inte baka bröd så ofta, ska man pensla med mjölk? En ny variant för mig i så fall, brukar pensla med uppvispat ägg och sedan strö på t.ex. vallmofrön. Man lär sig något varje dag!

Åse 7 augusti, 2013 - 22:22

Ägg elr mjölk! Vilket som! 🙂

Maja 7 augusti, 2013 - 21:51

Är det mycket äggsmak/svampigt?

Åse 7 augusti, 2013 - 22:24

Nej det tycker inte jag

under opplæring 7 augusti, 2013 - 19:45

Vet du om man kan bestille profiber fra i herb?? Alt er jo så mye billigere derfra 🙂 skjønner at jeg må få dette i hus snart!! 😉

Susanne 7 augusti, 2013 - 19:31

Ser supergott ut! Måste testas. Hur stor form har du använt?

Silvia 7 augusti, 2013 - 18:16

Hej!
En snabb fråga. Vad är pofiber? Kollar på Bodystore och det finns inget som heter så. Det verkar vara en väldigt stor ingrediens i det här brödet så det vore bra att veta vad det är och var jag kan få tag på det.

CF 7 augusti, 2013 - 19:29

Pofiber är potatisfiber. Finns att köpa på Ica eller liknande, brukar stå bland mjöler eller bland glutenfritt.

DeMarkey - LiveYourDreams! 7 augusti, 2013 - 16:01

Men jösses så gott! Nått jag absolut måste testa göra i helgen. Kommer att köra igång LCHF style snart och kommer definitivt att sakna bröd!! Så det här måste testas. För jag antar att allt du lägger upp är okej att äta som LCHF diet? =)
//Diana

Åse 7 augusti, 2013 - 16:03

Allt är OK att äta om man vill dra ner på kolhydraterna men allt passar inte i en LCHF för viktminskning!
LCHF är ju ingen viktminskningsmetod men viktminskning sker oftast om man äter LCHF för viktminskning 🙂
Detta brödet fungerar i viktminskning 2 skivor per dag är lagom då.

DeMarkey - LiveYourDreams! 7 augusti, 2013 - 16:12

Åh nu såg jag att jag får ju mailavisering! Grymt.
Jahaaa jag trodde det va som en slags diet. Oh no, hoppas den funkar för mig då, för jag är ute efter just viktminskning. Måste få ett normalt BMI och må bra psykiskt.
Tusen tusen tack för dina svar fina du.

Åse 7 augusti, 2013 - 16:43

De flesta äter LCHF för att de vill viktminska =) Men på samma sätt som att du kan äta för mycket onödig energi på alla kostuppläggningar så kan du göra det även på LCHF =)

DeMarkey - LiveYourDreams! 7 augusti, 2013 - 18:08

Tack så mycket Åse för alla svar du gett mig. Kanon snällt och fint av dig.
Jag ger mig in i LCHF livet och ser vad det har att ge mig. =)
Kram på dig.

Maria 7 augusti, 2013 - 15:27

Åh tack för tipset detta ska jag göra till helgen:-) kram Maria

Kommentarer är stängda