Formfranska / Formbröd / Franskbröd LCHF

7 augusti, 2013

Frukostfrallorna går utmärkt att göra som formfranska!
Bullarna blir lite luftigare än brödet men det blir ett perfekt bröd för rosten!

012A2059

012A2060

012A2064

012A2063

012A2065

012A2067

012A2072

012A2073

012A2074

012A2075

Skriv ut

Formfranska / Formbröd / Franskbröd LCHF

  • Författare: åse falkman fredriksn

Ingredienser

  • 5 eko ägg
  • 75 g smör
  • 3 dl fet yoghurt
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 dl pofiber
  • 3 msk fiberhusk
  • 4 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör, yoghurt och mjölk i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 15 minuter.
  3. Smörj en form (ca 1-1,5 l) och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med ägg eller mjölk och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.
  4. Låt svalna ordentligt innanbrödet skärs upp!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 20

OBS:
Receptet är uppdaterat, gamla receptet finns HÄR:
24 skivor (á 132 kcal, 4 gram protein, 2 gram kolhydrater, 12 gram fett)
4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smör
5 dl fet yoghurt
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 15 minuter.
Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.

SparaSpara
SparaSpara

119 kommentarer
2

Du kanske också gillar

119 kommentarer

Inga-Lis Dahlberg 23 januari, 2018 - 11:40

Ursäkta en dum fråga, men vad använder ni för bakplåtspapper är det engångs elr återanvändbart? Och om det är återanvändbart var köper man det?
Tack för alla goda recept
Vh
Inga-Lis

Emelie 7 januari, 2018 - 22:24

Hej!
Vilken yoghurt använde du? Testade idag med naturell yoghurt och blev inte alls gott!

Åse 7 januari, 2018 - 22:26

Jag använder 10-17% grekisk/turkisk/rysk yoghurt.

elaine 13 juli, 2017 - 21:19

Hej!
Bakade ditt bröd idag och det smakade hur bra som helst. Men det blev inte alls lika högt som ditt, är det något jag ska ändra på?
Mvh elaine

Karin 20 juni, 2017 - 20:16

Tänkte prova att göra en smörgåstårta med ditt recept på formfranska. Funderar lite på mängden. Räcker receptet till en långpanna? Tänkte mig en smörgåstårta i storlek som halv långpanna. Bör jag göra dubbel sats då, två långpannor? Eller blir det rätt fluffigt så jag kan dela på tvären också? Tänkte ha fyra lager.

Monica 2 juni, 2017 - 15:05

Vi har som tradition att göra och äta smörgåstårta på nationaldagen, svenskare mat kan det knappast bli. Sedan jag gått över till LCHF ser jag framemot att pröva denna. Allt jag provat hittills härifrån har varit super! Tack för recepten och inspirationen! Trevlig nationaldag

Anki 5 mars, 2017 - 17:10

Hej, har aldrig lyckas att baka en limpa i hela mitt liv, men denna formfranska var lätt att göra och blev jättefin, ska avsmaka den ikväll, göra varma mackor:) Tack för en superbra blogg!!!:
//Anki

Caroline 4 november, 2016 - 13:46

Gjorde detta igår och det var sååå gott!! Tänkte prova att använda det till Fattiga riddare… doppa i ägg och sen lite sukrin och massa god kanel 🙂 Nu snokar jag runt här för lite helgmatsinspiration 🙂 Alltså, vad hade vi gjort utan dig och din sida??? Jaaa, jag vill inte ens tänka på det 🙂
Önskar er en härlig helg!
Stor kram!

Åse 4 november, 2016 - 14:56

Haha låter supergott Caroline!!
STOR kram!

Maria Ritzman 24 september, 2016 - 20:01

Hej Åse!
Jag skulle vilja göra detta brödet mjölkfritt eftersom min dotter är mjölkprotein överkänslig. Vad rekommenderar du att jag kan ersätta yoghurten med. Antar att kokosmjölk hade funkat men tyvärr gillar hon inte kokos. Vill också passa på att tacka för all inspiration du ger!
Maria

Sandra 13 september, 2016 - 15:56

Hei! ?
Fin blogg du har ? Jeg lurer på hva pofiber er? Takk for mye inspirasjon ?

Åse 14 september, 2016 - 16:28

Hej! Fibrer från potatis! (ingen stärkelse i)

1 5 6 7

Kommentarer är stängda