Fölselunch och god kyckling i sambalsås

20 februari, 2013

Nu är jag sååååå trött på förkylningar!! Jag är absolut mycket bättre men den här energilösheten är såååå deprimerande! I dag ska jag dock trotsa det och ta mig ut på en långpromenad med hundar och barn.
I går fyllde min Sara år och vi bestämde lunch på härliga Mollbergs och deras Café le fil du Rasoir. Så mysigt! Träffade dessutom på en läsare, hej Sara!
Vi fick en god grönsakssoppa först sedan Caesarsallad med rökt sidfläsk, riktigt gott!

PicFrame-Photo

På kvällen svängde jag ihop kycklingfilé i god het sambalsås som blev jättegott!!
Ungefär något sådant här:
4 portioner

4 kycklingfiléer
1 ask Philadelphia sweet chili
2 msk sambal oelek
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 vitlöksklyftor
1 msk tamarisoja
salt, peppar
Stek kycklingen på ganska hög värme några minuter på varje sida, salta och peppra. Häll i resterande ingredienser, smaka av och låt puttra under lock i ca 10 minuter.

Servera med valfria grönsaker. MUMS!!
PicFrame-Photo (1)

Stor kram till världens bästa läsare! ♥

11 kommentarer
0

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Maria 24 februari, 2013 - 17:44

Hej! Hittade in på din sida av en slump och tycker den är fantastisk. Har gjort kesobrödet, kesoplättarna, kesofruttin och denna kycklingen (som min äldsta son tyckte var fantastisk). Jag har kört LCHF innan men känner att med alla dina tips här så kommer man knappt sakna nåt. Tack för all inspiration och bra jobbat själv!
Mvh
Maria
Halmstad

Svara
Sofia 21 februari, 2013 - 00:39

Va fin du var i kjolen! 😀

Svara
Åse 21 februari, 2013 - 08:08

Tack Sofia! Hoppas allt är bra med dig! ❤

Svara
Anneli Forsberg 20 februari, 2013 - 14:20

Hej Åse har aldrig kommenterat förr,men läser dig varje dag -jäklars en sån liten fin zebrakjol var är den ifrån??? Anneli

Svara
Åse 20 februari, 2013 - 14:22

Hej! Den är från Zara! 🙂

Svara
al68 20 februari, 2013 - 13:40

Gjorde som sagt va din goa Gorgonzola kyckling igår, har precis ätit den till lunch nu, såååå himla god. Ikväll blir det din Blomkålsgratäng, skall bli spännande att smaka. Det där med förkylningar är ju inte kul. Men kommer du bara igång med din träning så klara man alltid av dom så mycket bättre. I förrgår så kände jag att jag höll på att bli SKIT förkyld, men dagen efter helt borta. Detta hade aldrig hänt innan när jag inte tränade så mycket, jag tror mycket på det och känner att jag är mycket friskare nu. Ha en skön dag och hoppas att du snart blir bättre, kram kram

Svara
Åse 20 februari, 2013 - 14:04

Du har helt rätt!!!! Längtar så till att komma igång!! ❤

Svara
Mimmi 20 februari, 2013 - 12:16

Hej Åse!
Tack för en inspirerande blogg! Funderar kring biffar på torskfilé, har du nån erfarenhet? Hittade inget recept på din blogg ialla fall. Undrar hur jag får dem att hålla ihop; ägg, men pofiber? Mängder?

Svara
Mia - träning och småbarnsliv 20 februari, 2013 - 11:33

Så gott det ser ut, mums! 🙂

Svara
Louise 20 februari, 2013 - 11:23

Receptet på Lax med broccoligratäng, som du la ut igår var superduper gott. ”Leftovers” ska jag äta till lunch idag.
Sambal är jätte bra när man är förkyld. Mycket vitamin C.
Tack för en trevlig blogg:)

Svara
Sara och Busungarna 20 februari, 2013 - 11:18

Jag som precis satt och tänkte ”nåt med kyckling” inför middagen. Kanske får bli det här! 🙂
Puss och ha en underbar dag goding!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.