Fölsegris, Rosébubbel och somrig Passionsdröm

10 maj, 2016

Hej vänner!
Ännu en dag med vackert väder! Jag tror bestämt ni njuter minst lika mycket som jag, eller hur!?
I går njöt vi lite extra, inte illa att förlänga helgens lite extra godsaker – Vi hade nämligen en fölsegris hos oss, Daniel fyllde 42 år.

012A4400

Haha, han ser inte så glad ut men det var han, koncentrerad bara på vad Juni skrivit i kortet ?
012A4406

Winnerbäck biljetter i sommar och en Hilfiger skjorta fick han. Och sist men inte minst fina teckningar och kort från barnen!
Och fyller man år, dricker man bubbel i den här familjen! Ja om man är vuxen alltså 😉
Jag älskar bubbel, det är det jag dricker helst när jag dricker alkohol. Jag tar sällan en fördrink när jag äter ute, utan tar hellre ett glas torrt bubbel.
Jag dricker helst Champagne men det finns många goda Cremants och Cava! Prosecco är jag inte så glad i. Jag vill ha ett torrt, krispigt bubbel!
Alexandre Bonnet är mitt absoluta favoritbubbel sommartid, passar perfekt till jordgubbar vid festliga tillfällen!
012A4373

012A4381

Till huvudrätt, höll jag det simpelt! Marinerade, grillade kycklingfiléer och min goda fetaostsås!

Skriv ut

Fetaostsås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 4 soltorkade tomater
  • 100 gr fetaost
  • 2 dl grädde
  • 1 msk tomatpuré
  • ekologisk kycklingbuljong
  • smaka av med tamarisoja, salt och peppar

Instruktioner

  1. Finhacka lökarna och fräs i smör tills de mjuknat. Strimla de soltorkade tomaterna och låt fräsa med en stund på slutet, rör ner fetaosten och häll på grädden. Smaka av med lite tamarisoja, salt och peppar och låt allt puttra ihop i några minuter.

012A4395

012A4399

Mitt favoritrödvin just nu! Älskar RIOJA och detta är grymt gott! Bra pris också!
012A4409

Till dessert blev det min goda Passionsdröm – slurp så GOD!
Prova denna nästa gång du unnar dig något gott, kanske till pingst?
012A4387

Skriv ut

Passionsdröm

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 8 passionsfrukter
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk sukrinmelis (sockerfritt florsocker
  • några droppar vaniljsteviadroppar
  • hackade pistagenötter

Instruktioner

  1. Gröp ur passionsfrukterna och lägg i bottnen på små glas.
  2. Vispa grädden och vispa sedan ner grekisk yoghurt med sötningen.
  3. Fördela ovanpå och toppa med grovhackade pistagenötter.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

Nä nu ska jag få i mig lite mat tänkte jag! Tänkte mig en tidig frukost men klockan är redan 11.30 så klockan lär väl bli lunch som vanligt! Haha!
Ha en fin dag kompisar! Titta in om några timmar, har ytterligen ett smarrigt recept att dela med mig av!

10 kommentarer
0

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Nina 22 maj, 2018 - 18:42

Letar egentligen efter nån god dessert till lördagens gäster….och hamnade på detta inlägg, där jag föll för fetaostsåsen (inte till dessert dock 😉).
Ett gammalt inlägg, hoppas du ändå svarar….
Bland ingredienserna står ”ekologisk kycklingbuljong”, men hur mycket??
Ser så somrigt ut med rosa bubbel, hög tid nu 😎

Svara
Åse 22 maj, 2018 - 22:12

Hej! Trevligt! =) 1 tärning =)

ja men visst! Rosa bubbel & sommar = sant!

Svara
Nina 23 maj, 2018 - 06:03

Tack för snabbt svar 😊

Svara
Anette 14 maj, 2016 - 10:22

Sitter och läser ikapp massor med blogginlägg och ja det blir som vanligt när jag läser dina inlägg. Matvalet är för mig perfekt! ALLT ser hur gott ut som helst! Mums ? Och fina bilder förstås!

Svara
Jeanette 10 maj, 2016 - 21:11

Åh så gott:) det får bli passionsdesserten på lördag när vi får gäster, så får de nåt gott utan socker.
Hoppas ni haft en mysig dag med kalas och fint väder!
Kram Jeanette

Svara
Anna 10 maj, 2016 - 19:04

Åh vad mumsigt! Har du tips på marinad-recept till grillad kyckling? Tack för underbara recept!

Svara
Karin 10 maj, 2016 - 14:20

Snygga bilder!

Svara
Malin E 10 maj, 2016 - 14:02

Sååå härligt. Alltid roligt med kalas.
Bjuder nog på ”passions drömmen” på fredag, då är det min tur att fylla år.
Har nu gått tillbaka till Lchf kosten igen,känner direkt hur väl kroppen svarar på det, ( har bara några kämipga dagar nu i början=avgiftning)
Stort Tack för all din inspiration.
//Malin E

Svara
Åse 10 maj, 2016 - 14:24

Grattis i förskott! Min syster fyller på lördag =)
Håll ut, ät extra god mat under tiden och drick mycket vatten och aktivera dig med roliga saker! Alltid bryta en dålig vana med en god =) Lycka till!

Svara
Marianne Wiktorsson 10 maj, 2016 - 12:37

Åh,så läskande det ser ut med rosé och jordgubbar. Vill också bara tala om att jag tittar ofta in på din blogg och blir så inspirerad av dina recept och dom fina bilderna du lägger ut. Ha en fortsatt fin dag.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.