Fläskytterfilé med kall örtsås och gulbetssallad

av Åse

Morning!

Ny vecka, måndag och solen skiner! En bra start, eller hur!?
Min nya flextower är på plats, tyvärr var taket för lågt så vi kunde inte ha den där uppe så den får vara i vårt sovrum – haha! Men men vi är ju lite i förändringens fas i hemmet med barn som är på utflyttningsstadie så den kommer inte stå där för evigt, den syns inte så mycket konstigt nog ändå! Får se om jag hinner få till en genomgång av överkroppen idag – hade varit skönt! I morgon drra jag till London med parhästen Victoria för två roliga jobbdagar så vi får se om det hinns med.

Här kommer en enkel rätt som är fräsch och lite vårig känner jag!

 

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fläskytterfilé med kall örtsås och gulbetssallad


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kg fläskytterfilé

Marinad

  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk tamarisoja
  • 1 msk flytande honung eller mörk fibersirap
  • 2 finhackade vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gulbetssallad

  • 1 kg gulbetor
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk rosmarin och timjan
  • salt, svartpeppar
  • 100 g chevre
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 1 liten påse mangold (100 g ca)
  • 1 paket knaperstekt bacon, i mindre bitar

Kall örtsås

  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl blandade hackade örter som dill, persilja, gräslök och basilika
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • salt & peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 gr.
  2. Putsa köttet från senor och hinnor. Marinera i kylskåpet några timmar. Bryn filén i smör i het panna, den ska bara få färg.
  3. Skala gulbetorna och klyfta. Blanda med olivolja och rydda med rosmarin, timjan, salt och peppar och rör runt.
  4. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en ugnstermometer och ställ in i ugnen. Tillaga köttet till en innertemperatur på 68-70 gr, ca 50-60 min. Ta ut köttet och låt vila i bakplåtspapper.
  5. Höj värmen på ugnen till 225 gr. och sätt in gulbetorna. Har du varmluftsugn kan de gå tillsammans med köttet annars och bara få lite grillyta en stund på högre värme. Stek dem tills de är mjuka och klara.

Under tiden förbered såsen

  1. Blanda samman alla ingredienser till örtsåsen och smaka av.
  2. Skär upp köttet i skivor.
  3. När gulbetorna är klara blanda med mangold, chevre, oliver, knaperstekt bacon. Salta och peppra något.
  4. Lägg upp och servera

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

10 kommentarer

Linda 11 april, 2018 - 00:08

Hej!
Har under en längre tid följt dig, men mycket tack vare att jag automatiskt får dina inlägg via min mail så fort du lägger ut något! Men med flytten av bloggen så har det slutat komma!! 😭😭 Hittar inte hur jag kan göra så att jag får dem automatiskt igen… sen en sak till, jag pinnar väldigt ofta in dina recept på pinterest, för jag älskar verkligen dina recept! Men det verkar inte heller gå?! Har provat både med min MacBook Air, men snabbknappen till Pinterest vägrar att fungera…. Provade med mobilen, men då hittar jag inte ens symbolen för Pinterest?! Katastrof för mig känner jag! Kommer dessa mina problem att lösas?
kram från en receptälskande följare…

Svara
Åse - 56kilo 11 april, 2018 - 07:27

Hej Linda! De funktionerna ligger inrapporterade som önskan till Tech, jag kan tyvärr inget göra mer än det. KRAM!

Svara
ÅsaS 9 april, 2018 - 14:15

”Potatissalladen” blev god, såpass god att J tog om. Och det är riktigt gott betyg. Så nu sitter vi här, mätta och belåtna! Tack!

Svara
56kilo 9 april, 2018 - 15:39

Heja heja!!

Svara
MarianneK 9 april, 2018 - 14:14

Ha det så bra I London, men packa regnkläder. Vi har uruselt väder, bläh.

Svara
56kilo 9 april, 2018 - 15:39

I know!! Och vi som har vår nu! Nåja det blir bra ändå :))

Svara
ÅsaS 9 april, 2018 - 11:52

Den här rätten får följa med oss in i våren och sommaren. Och nu är t o m maken med på en förändring av kosten. Han vill ner sisådär 5 kilo. Ingen omöjlighet, men han fortsätter envisas med stora mängder kolhydrater. Kan jag då hitta alternativ som passar oss båda smakmässigt kanske jag kan ”lura i” honom lite bättre mat. 😉
Har precis svängt ihop den falska potatissalladen som får ingå i vår lunch idag. Ska bli spännande att se vad vi tycker.
Kram, och ha så trevligt i London!
(Får vi också följa med via insta?) 😉

Svara
56kilo 9 april, 2018 - 11:56

Hoppas ni gillar Åsa!!

Jag kommer uppdatera här flera ggr om dagen 🙂 Det är ett av det nya jag satsar på, fler inlägg och hellre kortare 🙂 men insta (främst insta story) uppdateras också! Kram!!

Svara
Marianne 9 april, 2018 - 11:17

Här inne här det hänt lite saker ser jag. Blev ju jättebra. Alltid kul att gå in och få lite idéer på mat och att följa dig i ditt vardagsliv med mode,inredning och får lite rabattkoder m.m
Ha det så gott i London.

Svara
Eva 9 april, 2018 - 09:40

Vilken trevlig rätt.
Den passar hela familjen så den ska jag absolut prova.
Håller på att gå ner i vikt med lågkolhydratkost, vilket gör att familjen inte alltid vill äta samma mat som jag gör. Dina recept är verkligen en bra inspirationskälla som underlättar.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.