Fläskytterfilé i himmelsk grönpepparsås

15 mars, 2018

Här kommer en smarrig helgrätt 🙂
Helgen ligger ju runt hörnet!
Jag har glömt att ge er receptet, detta åt vi en fredag för några veckor sedan – såååå gott! Kanske chokladpannacotta till dessert? =)
Jag har lite variationer på såsen på bloggen sedan tidigare. Ibland har jag kyckling, ibland fläskfilé, ibland kotletter och nu fick det bli fläskytterfilé.

Rätten sköter sig själv i ugnen! En sådan där perfekt bjudrätt när man ändå har så mycket annat att fixa med innan gästerna kommer.


SLURP!

Skriv ut

Fläskytterfilé i himmelsk grönpepparsås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Ingredienser

  • 2 fläskytterfiléer, putsade
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl grädde
  • 3 dl creme fraiche
  • 4 msk soja
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 msk grönpeppar, hel
  • 3 msk konc. kalvfond
  • smör att steka i
  • salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Mortla hälften av grönpepparn (resten ska vara hel)
  3. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör. Vispa ner grädde och övriga ingredienser till såsen.
  4. Lägg de putsade fläskytterfiléerna i en ugnsform och häll såsen över.
  5. Sätt in i ugnen i 1 timme.
  6. Ta upp filén på skärbräda och skär i skivor, lägg tillbaka i såsen.
  7. Servera med valfritt tillbehör.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


Hoppas det smakar 🙂 Berätta gärna om ni gjort rätten.

22 kommentarer
7

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Anna 5 maj, 2018 - 12:42

Lagade detta igår och det var verkligen en fullpoängare! Jättegott! Detta blir min nästa bjudrätt! Tack Åse för ett ännu ett superrecept!

Kram

Anna

Svara
Åse 5 maj, 2018 - 13:50

Så roligt att höra! Skön lördag!! <3

Svara
Anne-Cathrine 1 april, 2018 - 23:03

Tack! Jättegott! Det blir min nästa bjudrätt. 🙂 Vilket vin drack ni till?

Svara
Merit Axen 23 mars, 2018 - 11:38

Hej Vill bara kolla en sak. Tänkte göra ovanstående maträtt med fläskfilé. Blir inte köttet torrt när man steker det så länge.
Vad tycker du? Fläskfilé är ju ganska magert kött….

Svara
Åse 23 mars, 2018 - 11:40

Nej det blir det inte =) Vill du vara än mer försiktig kan du sänka till 150 gr men lite längre kanske då, kolla gärna med termometer!

Svara
madde 21 mars, 2018 - 15:32

Vi åt detta i söndags och den 17-åriga dotterns kommentar var:
Detta är det godare jag ätit på länge!
Kul när familjen uppskattar när man testar nya rätter……

Svara
Åse 21 mars, 2018 - 16:06

Vad roligt att höra! Alltid roligt när barnen uppskattar! tack för feedback =)

Svara
Richard 18 mars, 2018 - 21:39

Den ska inte stekas lite snabbt för att få färg?

Svara
Åse 18 mars, 2018 - 21:40

Nopps behövs inte 🙂

Svara
Linnéa Moberg 18 mars, 2018 - 18:45

Gjorde detta recept när mina föräldrar kom på söndagsmiddag idag. Både päronen, maken och barnen slickade tallrikarna😋😋

Svara
Sofie 17 mars, 2018 - 11:19

Låter gott. Vilken soya använder du? Hälsningar Sofie

Svara
Nilla 16 mars, 2018 - 21:25

Fantastiskt gott😊 Vi hade kålrorspytt till och det blev en ny favorit! Ser redan fram emot lunchlådan på jobb imorgon!
Ha en härlig helg🌸

Svara
Åse 17 mars, 2018 - 06:31

Kul att det smakade! Kålrotspytt, vilken bra idé! Skön helg!

Svara
AnnaS 16 mars, 2018 - 08:50

Låter jättegott som vanligt, men jag undrar varför hälften av grönpepparn ska vara hel…?

Svara
Åse 16 mars, 2018 - 09:17

För att det är gott =)

Svara
madde 16 mars, 2018 - 08:39

Tack för tipset!
Då vet jag vad jag ska göra för mat imorgon……

Svara
Anna 15 mars, 2018 - 19:09

Japp! Kommer att laga i helgen!

Svara
Ulrika 15 mars, 2018 - 18:59

Hej använder du grönpeppar i lag eller den torra?

Svara
Åse 15 mars, 2018 - 19:03

Torr! Men lag går bra!

Svara
Cecilia 15 mars, 2018 - 16:32

Tack för att du löst helgens matbekymmer åt mig😃👍! Är det minimozzarella i salladen🤔? Cecilia

Svara
Carola 15 mars, 2018 - 16:16

Jösses vad gott det såg ut. Har skrivit ut receptet.
Hur går det med eran salsa kurs?
Ha en fin helg. Kram

Svara
Sandra 15 mars, 2018 - 15:58

Upplagt på tallriken ser det helt himmelskt ut! Jag blir hungrig bara av att se det 🙂
/Sandra http://kojatillslott.se

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.