Fläskytterfilé i himmelsk grönpepparsås

15 mars, 2018

Här kommer en smarrig helgrätt 🙂
Helgen ligger ju runt hörnet!
Jag har glömt att ge er receptet, detta åt vi en fredag för några veckor sedan – såååå gott! Kanske chokladpannacotta till dessert? =)
Jag har lite variationer på såsen på bloggen sedan tidigare. Ibland har jag kyckling, ibland fläskfilé, ibland kotletter och nu fick det bli fläskytterfilé.


Rätten sköter sig själv i ugnen! En sådan där perfekt bjudrätt när man ändå har så mycket annat att fixa med innan gästerna kommer.


SLURP!

Skriv ut

Fläskytterfilé i himmelsk grönpepparsås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Ingredienser

  • 2 fläskytterfiléer, putsade
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl grädde
  • 3 dl creme fraiche
  • 4 msk soja
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 msk grönpeppar, hel
  • 3 msk konc. kalvfond
  • smör att steka i
  • salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Mortla hälften av grönpepparn (resten ska vara hel)
  3. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör. Vispa ner grädde och övriga ingredienser till såsen.
  4. Lägg de putsade fläskytterfiléerna i en ugnsform och häll såsen över.
  5. Sätt in i ugnen i 1 timme.
  6. Ta upp filén på skärbräda och skär i skivor, lägg tillbaka i såsen.
  7. Servera med valfritt tillbehör.

Hoppas det smakar 🙂 Berätta gärna om ni gjort rätten.

22 kommentarer
9

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Anna 5 maj, 2018 - 12:42

Lagade detta igår och det var verkligen en fullpoängare! Jättegott! Detta blir min nästa bjudrätt! Tack Åse för ett ännu ett superrecept!

Kram

Anna

Svara
Åse 5 maj, 2018 - 13:50

Så roligt att höra! Skön lördag!! <3

Svara
Anne-Cathrine 1 april, 2018 - 23:03

Tack! Jättegott! Det blir min nästa bjudrätt. 🙂 Vilket vin drack ni till?

Svara
Merit Axen 23 mars, 2018 - 11:38

Hej Vill bara kolla en sak. Tänkte göra ovanstående maträtt med fläskfilé. Blir inte köttet torrt när man steker det så länge.
Vad tycker du? Fläskfilé är ju ganska magert kött….

Svara
Åse 23 mars, 2018 - 11:40

Nej det blir det inte =) Vill du vara än mer försiktig kan du sänka till 150 gr men lite längre kanske då, kolla gärna med termometer!

Svara
madde 21 mars, 2018 - 15:32

Vi åt detta i söndags och den 17-åriga dotterns kommentar var:
Detta är det godare jag ätit på länge!
Kul när familjen uppskattar när man testar nya rätter……

Svara
Åse 21 mars, 2018 - 16:06

Vad roligt att höra! Alltid roligt när barnen uppskattar! tack för feedback =)

Svara
Richard 18 mars, 2018 - 21:39

Den ska inte stekas lite snabbt för att få färg?

Svara
Åse 18 mars, 2018 - 21:40

Nopps behövs inte 🙂

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.