Här kommer en smarrig helgrätt :)
Helgen ligger ju runt hörnet!

Jag har glömt att ge er receptet, detta åt vi en fredag för några veckor sedan – såååå gott! Kanske chokladpannacotta till dessert? =)
Jag har lite variationer på såsen på bloggen sedan tidigare. Ibland har jag kyckling, ibland fläskfilé, ibland kotletter och nu fick det bli fläskytterfilé.

Rätten sköter sig själv i ugnen! En sådan där perfekt bjudrätt när man ändå har så mycket annat att fixa med innan gästerna kommer.

SLURP!

Fläskytterfilé i himmelsk grönpepparsås

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 8

Ingredienser

  • 2 fläskytterfiléer, putsade
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl grädde
  • 3 dl creme fraiche
  • 4 msk soja
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 msk grönpeppar, hel
  • 3 msk konc. kalvfond
  • smör att steka i
  • salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Mortla hälften av grönpepparn (resten ska vara hel)
  3. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör. Vispa ner grädde och övriga ingredienser till såsen.
  4. Lägg de putsade fläskytterfiléerna i en ugnsform och häll såsen över.
  5. Sätt in i ugnen i 1 timme.
  6. Ta upp filén på skärbräda och skär i skivor, lägg tillbaka i såsen.
  7. Servera med valfritt tillbehör.

Hoppas det smakar 🙂 Berätta gärna om ni gjort rätten.

LOADING..