The fläskfilégryta / Godaste fläskfilégrytan

17 augusti, 2017

God eftermiddag!
Det här receptet har jag postat förut och det tål att highlightas igen!
Jag kallar den ofta The fläskfilégryta eller Godaste fläskfilégrytan för det är en sån där rätt som brukar uppskattas av de flesta!
Förra veckan så gjorde jag en annan fläskfilérätt till mig och Daniel och så gjorde jag denna till barnen med kompisar!




Skriv ut

The fläskfilégryta / Godaste fläskfilégrytan

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 700 gram fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 250 gram färska champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • salt, peppar, ev kinesisk soja
  • 2 dl riven lagrad, smakrik ost
  • salt, peppar, ev kinesisk soja

Instruktioner

  1. Putsa och skiva köttet. Stek upp i smör.
  2. Hacka lök, vitlök, champinjoner och paprika och stek upp i stekpanna.
  3. Lägg kött och grönsaker i en lite större gryta/panna och rör ner grädde, creme fraiche och smaksättningar. Låt allt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av och dra bort från pannan, rör ner osten.
  4. Servera med valfritt tillbehör!

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

18 kommentarer
0

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Catherine 2 maj, 2018 - 23:47

En jättedum fråga, men tips på smakrik ost…? Tar gärna emot tips då jag tycker att det är svårt att hitta ost som varken ”drunknar i” eller ”dödar” övriga smaker. Vad använder du för ost, Åse?

Svara
Åse 3 maj, 2018 - 08:18

Jag är ju en sucker för västerbottensost men en lagom lagrad prästost är också en favorit!

Svara
Lennart Möller 30 april, 2018 - 13:50

Det här var utan tvekan den godaste fläskfilegryta jag har ätit.Tack för ett fantastiskt bra recept.

Svara
Åse 30 april, 2018 - 13:51

Vad roligt att höra Lennart! Glad Valborg!

Svara
Godaste fläskfilégrytan | Brittas matblogg 5 februari, 2018 - 10:35

[…] Recept här med en del ändringar. […]

Svara
Petea 30 oktober, 2017 - 20:26

Wow vad gott! Testade i helgen 👌👌

Svara
Åse 31 oktober, 2017 - 09:17

Härligt att det smakade!

Svara
Henrietta 2 september, 2017 - 10:59

Hej! Har precis skaffat min första slow cooker och undrar om detta recept går att göra i en sådan?

Svara
Åse 2 september, 2017 - 12:52

Hej, ja det går bra! fast grädde har man ju alltid i till slutet i en slowcooker.

Svara
Heidi 25 oktober, 2017 - 13:56

HEJ!
Hur länge och vilken värme tror du man ska ha till rätten i en slow coocker? Vill gärna testa göra denna i den 🙂
Mvh Heidi

Svara
Agneta Perbo 18 augusti, 2017 - 18:47

Tack för receptet! Det blev supergott!

Svara
Jenjo 18 augusti, 2017 - 07:53

Älskar sista bilden. Där sitter ett gäng barn och ungdomar och äter i lugn och ro. Man tänker inte på att de faktiskt fotas i just detta ögonblick. Inte förrän man tittar i spegeln och upptäcker fotografen. 😉 Man vet ju själv hur det är att bli fotad och lite mindre avslappnat blir det (i alla fall för mig), men det märks inte på dina barn. Å andra sidan är de kanske vana… 😉
Ha det bäst!
Kramar

Svara
Åse 18 augusti, 2017 - 08:01

Haha handlar nog mer om att de inte såg mig! Haha! De får alltid dock se bilder innan jag lägger ut dem =) KRAMAR!!

Svara
LINDA 17 augusti, 2017 - 18:04

Vi äter inte griskött. Har du provat kyckling?

Svara
Åse 18 augusti, 2017 - 07:08

Min erfarenhet är att fläskfilé alltid går att ersättas med kycklingfilé de är väldigt lika i konsistens och fungerar ofta med samma smaker.

Svara
Sara 17 augusti, 2017 - 16:34

Hej! Lät gott! Men det står att man ska röra i osten sist men det står inget om någon ost i receptet!

Svara
Anna 17 augusti, 2017 - 16:31

det står rör i osten ?? vilken ost

Svara
Britta 17 augusti, 2017 - 16:21

Låter jättesmarrigt!! Men vilken ost menar du..Hittar ingen i receptlistan..

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.