The fläskfilégryta / Godaste fläskfilégrytan

17 augusti, 2017

God eftermiddag!
Det här receptet har jag postat förut och det tål att highlightas igen!
Jag kallar den ofta The fläskfilégryta eller Godaste fläskfilégrytan för det är en sån där rätt som brukar uppskattas av de flesta!
Förra veckan så gjorde jag en annan fläskfilérätt till mig och Daniel och så gjorde jag denna till barnen med kompisar!





Skriv ut

The fläskfilégryta / Godaste fläskfilégrytan

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 700 gram fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 250 gram färska champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • salt, peppar, ev kinesisk soja
  • 2 dl riven lagrad, smakrik ost
  • salt, peppar, ev kinesisk soja

Instruktioner

  1. Putsa och skiva köttet. Stek upp i smör.
  2. Hacka lök, vitlök, champinjoner och paprika och stek upp i stekpanna.
  3. Lägg kött och grönsaker i en lite större gryta/panna och rör ner grädde, creme fraiche och smaksättningar. Låt allt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av och dra bort från pannan, rör ner osten.
  4. Servera med valfritt tillbehör!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

20 kommentarer
2

20 kommentarer

ÅsaS 12 september, 2018 - 20:59

Såå himla gott! Denna filégryta serverades idag och de två ungdomar som var hemma åt med riktigt god aptit. Dock uteslöt jag löken, då åtminstone den ena dottern vägrar äta lök.. Nån fixidé hon har. Lättare att utesluta än ta fighten med nån som vägrar äta..
Serverade pasta till ungdomarna och bönpasta till mig själv. Märker på en gång skillnad på magen – inte alls svullen och ”gravid i 5:e månaden” när jag äter bönpasta.

Svara
Åse 15 september, 2018 - 09:26

Vad härligt att det smakade Åsa! KRAM

Svara
Catherine 2 maj, 2018 - 23:47

En jättedum fråga, men tips på smakrik ost…? Tar gärna emot tips då jag tycker att det är svårt att hitta ost som varken ”drunknar i” eller ”dödar” övriga smaker. Vad använder du för ost, Åse?

Svara
Åse 3 maj, 2018 - 08:18

Jag är ju en sucker för västerbottensost men en lagom lagrad prästost är också en favorit!

Svara
1 2

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.