Fläskfilé med bacon och ädelost

13 oktober, 2016

Hej på er!
Lite segt att vakna i morse men känner jag mig piggelin och har bänkat mig på mitt lilla kontor!
Hade ni en fin lillördag i går?
Jag dammade av en gammal goding till middag, jag brukar variera den lite – ibland kyckling, ibland lövbiff och som i går, fläskfilé! Enkel men god! Gillar man inte ädelost kan man ta vilken ost som helst! Gärna en lagrad ost så klart!
Barnen åt lite tidigare, ibland är det skönt att kunna sitta ner med vuxna och njuta i soffan.
Fläskfilén putsade jag och stekte i het panna i smör.
Saltade och pepprade och filén ska bara få lite färg, den går vidare i ugn sedan.
Strimlad paprika ovanpå och sedan knaperstekt bacon.


Den goda ostsåsen hälls över och skjuts in i ugnen i ca 20 minuter.

012a4418

KLART!
012a4419

Slurpens! Till det rotfrukter i ugn!

012a4422

012a4427

Skriv ut

Fläskfilé med bacon och ädelost

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer
  • 2 röda paprikor
  • 1 paket bacon
  • 150 g ädelost
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 1 msk kalvfond

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Putsa fläskfilén och skär i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek skivorna på båda sidor tills de fått fin färg. Salta och peppra. Lägg i ugnsform.
  3. Stek baconet knaprigt.
  4. Kärna ur paprikorna och strimla, lägg ovanpå köttet, likaså baconet.
  5. Koka upp grädde, creme fraiche och ädelost. Smaka av med soja och kalvfond.
  6. Häll över fläskfilén och sätt in mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

12 kommentarer
0

Du kanske också gillar

12 kommentarer

VECKOMATSEDEL – Niiinis Kitchenlife 27 augusti, 2018 - 11:24

[…] detta recept inne hos Åse på 56kilo och kände att jag bara måste testa. Gjorde om receptet lite efter smak. Blev verkligen […]

Svara
Emma 23 februari, 2018 - 16:09

Hej, hur många räcker det till ca? Mvh Emma

Svara
Åse 23 februari, 2018 - 16:37

Det står i receptet =)

Svara
Pernilla 13 november, 2016 - 17:17

Hej!
Ska precis till att göra detta nu, ser jätte gott ut.Dock står det inte hur många grader man ska ha ugnen på?

Svara
Åse 13 november, 2016 - 17:24

225 gr ca =)

Svara
Anders 22 oktober, 2016 - 12:13

Detta ska jag prova ikväll, ser supergott ut. Vill passa på och tacka för alla goda och bra recept, de har hjälpt mig att anpassa mig till LCHF som jag upplevde som ensidigt tidigare, nu tycker jag att jag äter jättegott samtidigt som jag rasar i vikt. Tack än en gång

Svara
Lisa 17 oktober, 2016 - 07:29

Ja detta får man ju prova! 2 fläskfiléer kan se rätt olika ut, på hur många gram styck var dina? 🙂

Svara
Åse 17 oktober, 2016 - 09:12

De brukar vara ganske så jämstora tycker jag 🙂 Runt 1-3 kilo blir lagom.

Svara
Maria 15 oktober, 2016 - 23:57

Tack för en trevlig blogg. Ska absolut pröva att koka upp mjölken. Vi brukar vispa den hårt och blanda med ädelost och sen bre över köttet.
Märker att du haft olika ingredienser. I punkt 5 så ska man bre över kycklingen….. ?
Kan inte låta bli när jag är lite arbetsskadad när det kommer till korrekturläsning. Men ska pröva med det också.
Kram

Svara
Jennica 13 oktober, 2016 - 09:39

Låter supergott – måste testa!
Får jag fråga vad du har köpt den fina gratängformen? Tyckte den var så söt =)

Svara
Åse 13 oktober, 2016 - 13:39

Oj, den har massor av år på nacken tyvärr, Laura Design Italy!

Svara
Jennica 13 oktober, 2016 - 13:56

OK, tack! Får hålla ögonen öppna och se om jag kan hitta något liknande =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.