Fläskfilé i Srirachasås

4 mars, 2017

Gooooood för middag vänner!
Har ni sovot gott? Jag har sovit som en klubbad säl, höll jag på att skriva – men så insåg jag vad det egentligen betydde! USCH! Tänk så många saker man säger/skriver som man egentligen inte tänker på vad det betyder.
Nä jag ska sudda ut den liknelsen från mitt vokabulär – Jag har sovit som en stock!
Jag vaknade med en skön begynnande träningsvärk – sååååå skönt att träna igår och ta ut sig rejält i musklerna! Jag är några steg bak men jag är snart i fatt igen!
Ikväll blir det raj-raj med goa vänner! 
Vi ska först ut och äta på Nellys Food här i Helsingborg sedan spelar ju Magnus på Harrys på Schlagerklubben – det missar vi inte! 💕
I går hade jag som jag skrev tagit fram fläskfilé, Dalsjöfors finns hos Mathem som jag handlar hos och den var sååååå fin! Jag behövde knappt putsa något alls på filéerna!


Fläskfilégryta är så tacksamt och enkelt att svänga ihop!
Här är fläskfiléen brynt och svamp och lök stekt.

Jag har oftast den här kuliganen springandes runt mig när jag lagar mat – emellanåt smått frustrerande och han har fått x antal fötter på sina tassar genom åren.

Min nya kärlek i köket är Sriracha hot sauce! Sååååååå god!

För några dagar sedan när mamma sov ver gjorde jag min kycklingwok men istället för röd curry så hade jag sriracha – slurp!

På plåten ligger potatis, palsternacka och morot. Olivolja, salt och timjan – min standard!



Detta blev såååå gott! Sockerfri lingonsylt och saltgurka – också min standard till kött =)
Prova detta – tror inte ni blir besvikna!
Skriv ut

Fläskfilé i Srirachasås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Ingredienser

  • 2 fläskfilé á 500 g
  • 2 gula lökar
  • 250 g champinjoner
  • Smör att steka i
  • 5 dl crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kinesisk soja
  • 3 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 2-3 msk sriracha sauce

Instruktioner

  1. Putsa fläskfiléerna och skär ii tunna skivor. Bryn dem i smör i het panna.
  2. Finhacka lök och skär champinjonerna i kvartar. Stek i rikligt med smör, salt lite.
  3. Lägg kött och svamp- och lökfräset i et större gryta och rör ner övriga ingredienser. Låt småputtra ca 10 minuter.
  4. Servera med valfritt tillbehör

 
Ha en fin fortsättning på lördagen 💕

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Marie 9 april, 2017 - 22:09

Detta var supergott!! O hade tur o fick över lite till matlådan o då var såsen nästan ännu bättre😋Tack Åse för ännu ett fantastiskt recept👍

Svara
Johanna 4 mars, 2017 - 20:28

Tack Åse! Vilken god middag vi fick!

Svara
Åse 5 mars, 2017 - 11:52

Vad roligt astt höra! <3

Svara
Tina 4 mars, 2017 - 19:37

Alltså Åse, detta var alldeles alldeles underbart!!! 👏🏻🙏🏻 Jäklar vad gott!!!! Nästan dör så gott det är!!!! 😋😋😋 Enda problemet är att man vill inte sluta äta 😉 Tack för lördagsmiddagen 🙏🏻💖

Svara
Irene Törnbom 4 mars, 2017 - 19:30

Tack för ett fantastiskt gott recept, såsen så god!

Svara
Åse 5 mars, 2017 - 11:55

Vad härligt, tack för feedback Irene!

Svara
Hillevi 4 mars, 2017 - 19:16

Tack för ett riktigt bra recept 🙂 vi hade ris och en tomat/lök sallad till. Detta kommer vi att göra fler gånger!

Svara
Åse 5 mars, 2017 - 12:22

Mums! Låter gott! Roligt att det smakade!

Svara
Britta Person 4 mars, 2017 - 16:20

Vad kan man ersätta mejerierna med om man inte tål detta?

Svara
Åse 5 mars, 2017 - 13:07

Kokosmjölk/Kokosgrädde tycker jag!

Svara
Carolina 4 mars, 2017 - 13:35

Vi bor utanför Dalsjöfors och handlar mycket i sharken på Konsum i Dalsjöfors. Den är väl känd i hela Borås för en av de finaste sharkerna.

Svara
Åse 5 mars, 2017 - 13:08

Aha! Där ser man! Ja det var otroligt fint kött, kommer absolut att köpa igen!

Svara
Anna Bonsér 4 mars, 2017 - 13:33

Var kan man köpa den där såsen någonstans?

Svara
Åse 4 mars, 2017 - 13:52

Ica maxi 🙂 utländska hyllan 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.