Fjärilskotlett med senap- och dragonsås

6 maj, 2015

Jag tänkte jag skulle dela med mig av detta receptet, såååååå gott var det!
Bra till många – enkelt men med massor av smak!
Vi äter sällan fläskkött här hemma men just kotletter och fläskfilé tillhör favoriterna.
Först stekte jag upp fjärilskotletter och svamp och lade i gratängform.
012A9871-1
Sedan ska den goooooda såsen på! Yum, yum, yum!
Vi har laktosfri grädde/cf när vi lagar mat med mejeri efetrsom vår 17-åring är gluten och laktoskänslig.
012A9877-2
012A9882-3
Efter ca 25 minuter i ugnen, doftar det himmelskt!
Tillbehören fixar man under tiden, så dte är en snabb middag detta!
012A9895-5
En god sparris- och fetasallad.
012A9901-4
Jag serverade lite grön bönpasta från Explore Asian till (8 g kolhydrater per portion).
Satt perfekt efter dagens styrkepass!
012A9884-2-1
012A9902-6
012A9912-7
Skriv ut

Fjärilskotlett med senap- och dragonsås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 6 fjärilskotletter
  • 150 g champinjoner
  • 4 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 5 msk dijonsenap (börja med mindre och smaka av först)
  • 3 tsk torkad dragon
  • lite tamarisoja, salt, svartpeppar
  • kokosolja och smör att steka i.

Tillbehör

  • 1 knippe sparris
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk kokosolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 50 g feta
  • salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Salta och peppra kotletterna på båda sidorna och bryn i kokosolja (utan smak) och smör.
  3. Lägg över i ugnsform. Stek champinjonerna i samma panna, lägg ovanpå köttet.
  4. Vispa ihop ingredienserna till såsen, häll såsen över.
  5. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
  6. Finhacka rödlöken och bryt av den hårdaste delen av sparrisen och fräs i kokosolja på låg värme tills sparrisen blivit lagom mjuk. Lägg upp och blanda med lite rödvinsvinäger, salt och peppar. Smula fetaosten ovanpå.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 6

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

20 kommentarer
0

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Jenny 3 februari, 2017 - 17:46

Svingott!! Precis ställt fram formen på köksbordet… Tack Åse 🙂

Svara
Åse 3 februari, 2017 - 18:38

Hääärligt! Kram på dig jenny!

Svara
Snabb pressgurka - sockerfri - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 6 juli, 2016 - 10:47

[…] som tillbehör till stekt kycklingfilé (Kronfågel Minutfilé), blomkålsis och min supergoda senap- och dragonsås! […]

Svara
Veckomeny 1 för Viktminskning LCHF / Lågkolhydratkost - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 11 januari, 2016 - 14:33

[…] 1 msk kokosfett eller MCT Lunch: Köttfärssoppa med curry (skippa vitlöksbrödet) Middag: Fjärilskotletter med senap och dragonsås, servera med 1 handflata mörkgröna grönsaker eller blomkål. Lagom mängd sås att ta är ca […]

Svara
sandra 11 maj, 2015 - 02:31

Hej!
Köpte nå japanska nudlar med 5 kh /100g på Willys. Vet du om de är ok? Imponerade röd förpackning. Var lite vete i dem. Valde dem före bönpastan iom den innehöll mindre kh. F.Ö hittade jag ”ditt” kokosnötsmjöl aman vad det nu heter billigt på apotea, fanns mkt där å fraktfritt, ett tips =)
Mvh sandra

Svara
Åse 11 maj, 2015 - 07:25

Hej! Ingen aning men kh är inte allt, jag hade inte valt nudlar med vete i 🙂

Svara
Stina 9 maj, 2015 - 18:50

Hej,
Ska göra sparrissalladen den ser underbart god ut men hur mycket rödvinsvinäger ska det vara 1/2 vad?
MVH
Stina

Svara
Åse 10 maj, 2015 - 18:58

Det är 1/2 msk i, kram

Svara
AnnaZtyle 7 maj, 2015 - 11:11

Kill me så gott det ser ut då!

Svara
Birgitta 6 maj, 2015 - 20:48

Ser jättegott ut, men var har du hittat mungbönspastan?

Svara
Malin 6 maj, 2015 - 16:02

Hej Åse
Sitter på bussen o försöker komma på middag till mig själv.
Bönpasta m pesto
Du tar alltid så fina bilder så man blir inspirerad

Svara
Jill 6 maj, 2015 - 14:49

Hej,
vilken kokosolja använder du?
Jag har provat flera sorter (ekologisk, kallpressad kokosolja) men tycker alltid att det smakar för mycket kokos. Därför steker jag oftast i smör istället.

Svara
tine 6 maj, 2015 - 13:26

Hej Åsa,
Mums ser jätte got ut. Tack for goda recept.
Kollade på Risenta bönpasta och jämtförda med färsk pasta, Risenta hade mindra kolhydrater men mer sucker, vet inte rigtigt vad som är bäst ? blev lite förvånad faktisk.
Mvh. Tine

Svara
Åse 6 maj, 2015 - 16:43

Socker = kolhydrater, stärkelse blir till socker i kroppen så Färsk pasta blir till mer socker i kroppen 😉

Svara
Cissi 6 maj, 2015 - 09:05

Ser fantastiskt gott ut. Måste fråga….om du reder av dina såser -vad använder du då?

Svara
Åse 6 maj, 2015 - 09:07

Jag reder sällan såser men om jag gör så är det med conjacrot eller philadelphiaost

Svara
Therése 6 maj, 2015 - 09:00

Ser verkligen jättegott ut!
Var köper man bönpasta? I en vanlig mataffär eller?? Har inte sett det, men jag kan mycket väl ha missat det 🙂

Svara
Åse 6 maj, 2015 - 09:08

Yes finns i olika märken, Risenta är väl det som finns i dagligvaruhandeln. Jag använder olika märken.

Svara
Therése 6 maj, 2015 - 09:11

Tack, ska kolla nästa gång jag är i affären!

Svara
Camilla p-a 6 maj, 2015 - 08:34

mmm, ser gott ut! Det blir också enkelt att bara lägga kottletter och svamp åt sidan, för de som inte gillar såser….som min man tex! 😉

Svara

Lämna en kommentar