Fjärilskotlett med senap- och dragonsås

6 maj, 2015

Jag tänkte jag skulle dela med mig av detta receptet, såååååå gott var det!
Bra till många – enkelt men med massor av smak!
Vi äter sällan fläskkött här hemma men just kotletter och fläskfilé tillhör favoriterna.
Först stekte jag upp fjärilskotletter och svamp och lade i gratängform.

012A9871-1

Sedan ska den goooooda såsen på! Yum, yum, yum!
Vi har laktosfri grädde/cf när vi lagar mat med mejeri efetrsom vår 17-åring är gluten och laktoskänslig.

012A9877-2

012A9882-3

Efter ca 25 minuter i ugnen, doftar det himmelskt!
Tillbehören fixar man under tiden, så dte är en snabb middag detta!
012A9895-5

En god sparris- och fetasallad.

012A9901-4

Jag serverade lite grön bönpasta från Explore Asian till (8 g kolhydrater per portion).
Satt perfekt efter dagens styrkepass!
012A9884-2-1

012A9902-6

012A9912-7

Skriv ut

Fjärilskotlett med senap- och dragonsås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 6 fjärilskotletter
  • 150 g champinjoner
  • 4 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 5 msk dijonsenap (börja med mindre och smaka av först)
  • 3 tsk torkad dragon
  • lite tamarisoja, salt, svartpeppar
  • kokosolja och smör att steka i.

Tillbehör

  • 1 knippe sparris
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk kokosolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 50 g feta
  • salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Salta och peppra kotletterna på båda sidorna och bryn i kokosolja (utan smak) och smör.
  3. Lägg över i ugnsform. Stek champinjonerna i samma panna, lägg ovanpå köttet.
  4. Vispa ihop ingredienserna till såsen, häll såsen över.
  5. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
  6. Finhacka rödlöken och bryt av den hårdaste delen av sparrisen och fräs i kokosolja på låg värme tills sparrisen blivit lagom mjuk. Lägg upp och blanda med lite rödvinsvinäger, salt och peppar. Smula fetaosten ovanpå.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

20 kommentarer
0

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Jenny 3 februari, 2017 - 17:46

Svingott!! Precis ställt fram formen på köksbordet… Tack Åse 🙂

Svara
Åse 3 februari, 2017 - 18:38

Hääärligt! Kram på dig jenny!

Svara
Snabb pressgurka - sockerfri - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 6 juli, 2016 - 10:47

[…] som tillbehör till stekt kycklingfilé (Kronfågel Minutfilé), blomkålsis och min supergoda senap- och dragonsås! […]

Svara
Veckomeny 1 för Viktminskning LCHF / Lågkolhydratkost - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 11 januari, 2016 - 14:33

[…] 1 msk kokosfett eller MCT Lunch: Köttfärssoppa med curry (skippa vitlöksbrödet) Middag: Fjärilskotletter med senap och dragonsås, servera med 1 handflata mörkgröna grönsaker eller blomkål. Lagom mängd sås att ta är ca […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.