2 fiskbuljongtärningar eller 3 msk fiskfond/hummerfond
2 dl vatten
1 pkt saffran
1 kapsyl ljus rom
1 msk tomatpuré
1 tsk timjan
salt
smör att steka i
400 g torskfilé
300 g laxfilé
250 g skalade räkor
Instruktioner
Lös upp saffran i lite rom (alkohol utvecklar saffranssmaken och färgen)
Skölj och strimla purjolöken, finhacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i slantar, skala och skiva gulbetorna eller potatisen, strimla fänkålen.
Fräs grönsakerna mjuka i smör. Häll sedan i grädde, vitt vin, creme fraiche, vatten, saffran, fiskbuljong, tomatpuré, timjan och smaka av med salt. Låt allt sjuda i 10-15 minuter.
Skär fisken i kuber och lägg ner i soppan och låt på ett uppkok, inte mer än 5-6 minuter. Servera med aioli och toppa med räkor och gärna en timjankvist.