Fisk- och Skaldjurssoppa

17 januari, 2016

I går var det lördag!
Och inget känns väl så lyxigt en lördag som en god fisksoppa och ett gott glas champagne?!
Jag slängde ihop lite av det jag hade hemma och det blev sååååå gott!
Ta och prova denna hörrni!
Vi drack Palmer & Co till detta!

012A9583

012A9595

Skriv ut

Fisk- och Skaldjurssoppa

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 knippe salladslök
  • 2 morötter
  • sparrisknoppar (ca 4 cm)
  • smör till stekning
  • 3 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 2 tärningar fiskbuljong, gärna eko
  • 1,5 msk koncentrerad hummerfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl grädde (kokosgrädde går också bra!)
  • cayennepeppar efter smak
  • 400 g lax
  • 400 g torskfilé
  • salt, vitpeppar
  • 1 dl stark mjukost (kan uteslutas men reder lite och skapar god smak)
  • 1/2 pressad citron
  • 10-12 romanticatomater i små klasar

Topping

  • 1 knippe dill
  • 500 g oskalade räkor
  • Vitlökssås: creme fraiche blandat med riven vitlök, salt och peppar.

Instruktioner

  1. Skär salladslöken i mindre bitar, skala morötterna och skär dem i slantar. Skär bort det mesta av sparrisens stam (spara och ha i sallad!) och behåll ca 4 cm av knoppen.
  2. Fräs allt i smör/kokosolja några minuter. Häll sedan ner vitt vin, vatten, grädde, buljong och fond. Smaka av med cayennepeppar och ev. salt och vitpeppar.
  3. Låt puttra i några minuter medans torsk och lax skärs i bitar om 3 cm.
  4. Rör ner mjukosten, fisk och tomater och låt puttra i ca 5 minuter.
  5. Servera med klippt dill, vitlökssås och skalade räkor

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

I kväll blev det inte lika lyxigt dock 🙂 Efter bion med kidsen köpte vi med oss kebabsallad, jag tog kycklingkebab! Slurp!
Femte träningspasset är för övrigt gjort idag! Heja mej! Målet med denna intenesiva träning som jag påbörjat är helt enkelt att utmana mig själv, att köra på fast det är jobbigt och sedan se resultatet efter hårt jobb! Ska bli spännande att se hur kroppen förändras. Jag har haft bra med energi i veckan trots lågkolhydratkost, jag har ökat upp proteinet och allt bara flyter på.
IMG_5104

Långkofta från Elly Pistol
En kopp te väntar nu och ikväll börjar ju Spårlöst på Sjuan med bästa Jenny Alversjö!!

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Hanna 3 december, 2016 - 14:05

Hej! Vet du kur mycket kalorier det blir per portion?

Svara
Åse 3 december, 2016 - 14:15

Nej men du kan lägga in ingredienserna själv i tex kostbevakningen.se

Svara
Cecilia 19 januari, 2016 - 10:26

Ser jättegott ut. Snygg kofta också 🙂

Svara
Laila 18 januari, 2016 - 22:08

Intressant med din träning, ska följa hur det går. Jag tränar själv ganska hård konditionsidrott (landsvägscykling) och har nyligen gått över till lchf av hälsoskäl. Har tidigare vägt ca 30 kg mer, gått ner mha itrim men det har gått åt fel håll trots 4-8 h hård intervall- och distansträning per vecka så nu har jag tröttnat på att vara hungrig och späka mig. Man blir dessutom orkeslös. Har läst Jonas Bergqvists bok ”LCHF & träning” och är beredd på att omställningen tar tid, särskilt vid konditionsträning men min hälsa får gå först. Ser fram emot att läsa framöver. ?
Läste din blogg för några år sen. Sen kom barnen emellan men nu när jag började läsa igen så måste jag säga att det är härligt att se utvecklingen på bloggen!

Svara
Åse 19 januari, 2016 - 10:50

Välkommen tillbaka! =) Varmt lycka till på din resa! Och ja det kan ta ett tag men ett tips är att du införskaffar MCT, MCT beter sig som en kolhydrat och ger snabb energi utan att höja blodsockret eller lagras i kroppe, perfekt vid träning!

Svara
KikkiSandström 18 januari, 2016 - 21:32

Wow! Den fisksoppan gör att jag blir hungrig fastän det är bara två timmar efter middagen. Måste definitivt testas 🙂
PS! Fyll på med lite glädjefnatt och tokigheter http://kikkisandstrom.se/gladjefnatt-i-snoparadiset

Svara
Pia 17 januari, 2016 - 21:31

Låter mumsigt. Men vad är det för skillnad på riven och pressad vitlök?

Svara
Åse 17 januari, 2016 - 21:32

Riven tenderar att inte bli så bitter i smaken

Svara
Anna Haeggman 17 januari, 2016 - 20:11

”Jag tog lite av vad jag hade hemma??!!” Haha Åse, du är underbar!! 😀 . Tittar i min egen kyl, frys och skafferi.Kommer fram till att typ det enda som finns hemma hos mig av allt det där som står på din lista är typ morötter, vatten och grädde. Lite salt och pepppar kan jag nog leta fram oxå.
Så just fisksoppa får bli en annan dag. 😀 Men tack för ett till synes gott recept! Men får idag nöja mig med dina fina bilder!

Svara
Åse 17 januari, 2016 - 20:14

Haha ja men hörru, jag jobbar ju med detta så jag har lite av varje i mina gömmor ?

Svara
Anna 17 januari, 2016 - 19:46

Låter fantastiskt gott! Vilken mjukost använde du? Funderade på Kavli’s kräftost som står i skafferiet…

Svara
Åse 17 januari, 2016 - 19:48

Det går bra!

Svara
Brittmarie Holmström 17 januari, 2016 - 19:29

Hej! Har äntligen fått tag i din bok och blivit så inspirerad!
Men, en sak, jag kan inte få ner något till frukost!!!!
Har försökt i många år(är 64 år)!!!
Hur gör jag då för att gå ner i vikt , men inte kan äta frukost!
Mvh Brittmarie

Svara
Åse 17 januari, 2016 - 19:48

Då tycker inte jag att du behöver äta frukost! Det finns andra anledningar till övervikt, fundera på de istället och gör förändringar där.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.