Fiskgratäng

17 februari, 2010

Ni vet att jag ofta smaksätter såser med KNORR kryddor och fonder. Sås till fisk brukar jag smaksätta med antingen Knorr fiskkrydda eller Bongs skaldjur/hummerfonder. Här kommer en god fiskgratäng jag svängde ihop till middagen! Muuuuums!

6 portioner á 11 PP

800 g Torsk
5 dl Matlagningsgrädde 15%
1 kg Potatis
3 st Äggulor
1-5-2 msk maizena redning
1 dl Mellanmjölk 1,5%


Knippe dill
Citron
Salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 225-250g.
Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten.
Tina fiskblocken och lägg sedan i ugnsform, krydda lite med Knorrkrydda.  Gör under tiden potatismoset: Vispa sönder den med en elvisp och tillsätt mjölk, äggula, salt och perppar. Fördela potatismoset runt fisken.
Koka upp grädde och red med maizena ljus redning + smaksätt med Knorr fiskkrydda. Vispa upp två äggulor med gaffel och häll i såsen, ta bort från plattan direkt efteråt. Häll över fisken och gratinera i ugnen ca 25 minuter. (strö ev över riven ost, räkna extra för det)
Klipp lite dill över vid serveringen och servera med citronklyftor och en blandad sallad.

Till detta drack vi Laroche Bourgogne Chardonnay Barrique Réserve (nr 5621)

36 kommentarer
0

Du kanske också gillar

36 kommentarer

MegaMe 21 februari, 2010 - 20:32

Hej! Maten ser verkligen SuperGod ut! Och du har varit Jätteduktig som har gått ner så mkt =) Du ser superbra ut =)

Kram MegaMe

Svara
Helena 21 februari, 2010 - 19:11

Tack för ett supergott recept!!

Svara
viktinfo 21 februari, 2010 - 10:49

Hej!
Jag tänkte att jag skulle testa detta idag men jag blev lite konfunderad över att du i receptet har skrivit 3 äggulor men man ska ha 2 i såsen och mer än 1 i potatismoset(du har skrivit äggulor). Hur många är det på vardera ställe?
Vore glad om jag fick svar på detta så snart som möjligt… Det ser så himla gott ut!
Lotta

Svara
Åse 21 februari, 2010 - 12:03

Det är två i såsen och en i moset. Får rätta i receptet så det blir lättare att förstå.

Svara
viktinfo 21 februari, 2010 - 17:17

Tack snälla du!
Lotta

Svara
viktinfo 21 februari, 2010 - 20:31

Har nu både gjort och ätit den – så himla gott… det kommer bli en favorit i repris senare… Tack!
Lotta

Svara
Åse 22 februari, 2010 - 09:44

Vad roligt att höra!!

Svara
Teres 20 februari, 2010 - 09:29

Men vad fint och mumsigt det ser ut 🙂 ska pröva detta recept i vecka .

Kram Teres

Svara
Eva 19 februari, 2010 - 10:21

Åh vad den där gratängen ser smaskig ut, den ska jag absolut prova!
Har så få bra fiskrecept, så det tackar jag för 🙂

Ha det gott!!

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.