Fiskgratäng

17 februari, 2010

Ni vet att jag ofta smaksätter såser med KNORR kryddor och fonder. Sås till fisk brukar jag smaksätta med antingen Knorr fiskkrydda eller Bongs skaldjur/hummerfonder. Här kommer en god fiskgratäng jag svängde ihop till middagen! Muuuuums!

6 portioner á 11 PP

800 g Torsk
5 dl Matlagningsgrädde 15%
1 kg Potatis
3 st Äggulor
1-5-2 msk maizena redning
1 dl Mellanmjölk 1,5%
Knippe dill
Citron
Salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 225-250g.
Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten.
Tina fiskblocken och lägg sedan i ugnsform, krydda lite med Knorrkrydda.  Gör under tiden potatismoset: Vispa sönder den med en elvisp och tillsätt mjölk, äggula, salt och perppar. Fördela potatismoset runt fisken.
Koka upp grädde och red med maizena ljus redning + smaksätt med Knorr fiskkrydda. Vispa upp två äggulor med gaffel och häll i såsen, ta bort från plattan direkt efteråt. Häll över fisken och gratinera i ugnen ca 25 minuter. (strö ev över riven ost, räkna extra för det)
Klipp lite dill över vid serveringen och servera med citronklyftor och en blandad sallad.

Till detta drack vi Laroche Bourgogne Chardonnay Barrique Réserve (nr 5621)

36 kommentarer
0

Du kanske också gillar

36 kommentarer

MegaMe 21 februari, 2010 - 20:32

Hej! Maten ser verkligen SuperGod ut! Och du har varit Jätteduktig som har gått ner så mkt =) Du ser superbra ut =)

Kram MegaMe

Svara
Helena 21 februari, 2010 - 19:11

Tack för ett supergott recept!!

Svara
viktinfo 21 februari, 2010 - 10:49

Hej!
Jag tänkte att jag skulle testa detta idag men jag blev lite konfunderad över att du i receptet har skrivit 3 äggulor men man ska ha 2 i såsen och mer än 1 i potatismoset(du har skrivit äggulor). Hur många är det på vardera ställe?
Vore glad om jag fick svar på detta så snart som möjligt… Det ser så himla gott ut!
Lotta

Svara
Åse 21 februari, 2010 - 12:03

Det är två i såsen och en i moset. Får rätta i receptet så det blir lättare att förstå.

Svara
viktinfo 21 februari, 2010 - 17:17

Tack snälla du!
Lotta

Svara
viktinfo 21 februari, 2010 - 20:31

Har nu både gjort och ätit den – så himla gott… det kommer bli en favorit i repris senare… Tack!
Lotta

Svara
Åse 22 februari, 2010 - 09:44

Vad roligt att höra!!

Svara
Teres 20 februari, 2010 - 09:29

Men vad fint och mumsigt det ser ut 🙂 ska pröva detta recept i vecka .

Kram Teres

Svara
Eva 19 februari, 2010 - 10:21

Åh vad den där gratängen ser smaskig ut, den ska jag absolut prova!
Har så få bra fiskrecept, så det tackar jag för 🙂

Ha det gott!!

Svara
Jenjo 19 februari, 2010 - 07:38

Det ser onekligen gott ut. jag är lite rädd för fiskgratäng dock, för jag misslyckas alltid. Moset blir liksom bara en blöt sörja och det är inte gott. 🙁 Men jag får kanske göra ett nytt försök…
Ha en bra helg, vännen!
KRAMIS

Svara
Åse 19 februari, 2010 - 08:06

Du kan inte misslyckas om du följer receptet ;)) Kraaaam

Svara
Jenjo 19 februari, 2010 - 08:08

Ja, jag har ju aldrig följt något av dina recept när jag gjort fiskgratäng, så det är väl värt att testa! 😛

Svara
Sara81 18 februari, 2010 - 16:43

Knorrkryddorna är verkligen guld!
Det där såg ju hur gott ut som helst. Ska nog testa i helgen tror jag!

Svara
webba 18 februari, 2010 - 15:41

Mums! Tror du såserna finns att köpa i hela landet?

Svara
Åse 19 februari, 2010 - 08:07

Vilka såser menar du? Jag har inte använt en färdig sås till detta receptet.

Svara
webba 19 februari, 2010 - 09:18

Nej förlåt, jag tittade på dina andra fina bilder där du nämner Jensens såser. Trevlig Helg!

Svara
Åse 19 februari, 2010 - 09:27

Haha ingen fara, blev bara lite förvirrad ;))

Svara
ceciliat 18 februari, 2010 - 14:01

Bra med nytt recept på fisk…Ser jättegott ut.
Och jag tycker också att du ska söka till halv 8 🙂

Svara
Rosenknopp 18 februari, 2010 - 12:12

Jag gjorde en fiskgratäng för ett par veckor sen och jag sabba den med för mycket citron. Jag hällde i saften av hela citronen i såsen och det vart inte gott. Den här som du har gjort måste jag bara prova.

Anneli

Svara
Novalii 18 februari, 2010 - 12:07

Ojojoj! Det där ser riktigt gott ut! När jag har slutat med Low carb ska jag genast prova detta recept! Mums!

Ha en trevlig helg!

Svara
CamillaP 18 februari, 2010 - 11:50

Oj vad gott det verkade! Ska jag prova. Har faktiskt aldrig gjort fiskgratäng själv, det är ju egentligen ganska enkelt, och GOTT. Jag diggar oxå verkligen Knorr kryddor…GOTT! =)

Svara
~ Maria ~ 18 februari, 2010 - 11:24

MUMS!

Svara
Nina 18 februari, 2010 - 10:19

Ser supergott ut! Detta måste vi testa när vi kommit hem efter sportlovet. Roligt med nya recept från dig, dom brukar vara så goda.
Kramens

Svara
Maria i Gbg 18 februari, 2010 - 09:21

Mmmmm,det ser verkligen underbart gott ut!!
Måste provas.

Kram från Gbg
ps: En cosmo får nog också blandas till. 😉

Svara
anna-lena 18 februari, 2010 - 08:26

Mums vad gott med fiskgratäng, det var inte igår man gjorde det. Får nog bli snart……… Börjar känna mig lite sugen på mat igen efter en vecka med feber och värk i kroppen.

Kram A-L

Svara
Åse 18 februari, 2010 - 09:23

Hoppas du får krya på dig nu då!!

Svara
L-ann 18 februari, 2010 - 08:25

Ser ju väldigt gott ut! Ska testa detta till middag idag:)

Svara
L-ann 18 februari, 2010 - 17:37

Tusen tack för ett toppenrecept! Hela familjen älskade det:), trots att de i vanliga fall inte är förtjust i fisk.
Nästa gång blir det dubbelsats för tallrikarna och formen var renslickad:)

Svara
annacamilla 18 februari, 2010 - 08:05

Ser supergott ut! Och alla i familjen gillar fisk, även 4-åringarna!!! Måste testa i helgen!

Svara
Skogsgumman 18 februari, 2010 - 06:24

Ser så gott ut – ”njammi”
Jag kör åxå alltid med Bongs skaldjursfond, tycker den är kanon. Själv gör jag en variant på din,,, kokar fisk i kryddor och vitt vin, och lägger fisken i en form, med spritsad potatismos runt om,, kör det i ungen och bränner av moset, och häller sen beasås (hemma gjord) över fisken i mitten,, mums,,

Måste absolut prova dina drinkar,, återkommer med recension *s*

Svara
Chrissan 18 februari, 2010 - 00:10

Oboj så gott det ser ut. Helt klart ngt för mig att laga till i helgen. Mums jag älskar verkligen fisk och har alltid tillgång på fersk fisk. Tack Åse för inspirationen.

Svara
Maria 17 februari, 2010 - 22:56

Låter väldigt gott. Det här blir en av de första sakerna jag ska testa i nya köket. 🙂

Svara
Linsfia 17 februari, 2010 - 21:36

Det var mig en tjusig fiskgratäng! 🙂

Svara
Carola 17 februari, 2010 - 21:33

Oj oj oj, detta kommer jag testa, ser jättegott ut!

Svara
Kristina 17 februari, 2010 - 21:00

Du är väl helt underbar!! Återigen ett stort tack för att du är så givmild o delar med dig av allt du kan!! Detta blir morgondagens middag! Kraam

Svara
Elliekaramelli 17 februari, 2010 - 20:48

Ser såååå gott ut!! Du är proffs på att se mat och dryck så lyxig ut, precis som restaurang men ännu bättre 🙂 Tycker absolut du ska söka till ”halv åtta hos mig”

Massor med kramizar till dig

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.