Fiskgratäng med pepparrot och räkor

11 september, 2015

God middag! Det var God morgon när jag började med inlägget men det kom lite emellan! haha
FREDA’ i dag! 
Nystädat hem och det blir lite nya fredagsblommor så klart sen ska jag fundera på mat till ikväll!
Jag är fortfarande inte helt kry så energin är inte på topp. Blir mys i soffan i kväll som tur är!
11092015-012A5463
Älskar morgnarna när ljuset faller så mjukt..
Nybakade Zucchinbaguetter (frallor) väntar till frukost i morgon 🙂
11092015-012A5469
Jag älskar Röhnisch hipsters! Använder i princip enbart dem! Men mina är totalt urtvättade nu så jag beställde ett nytt gäng som kom i går!
11092015-012A5444
11092015-012A5458
Och så var jag nere på Stureplanskliniken och köpte lite nytt från Dermaceutic. Är så nöjd med dem!
11092015-012A5456
I går hade vi mamma på middag, hon får fortfarande inte köra bil efter sin höftluxering så hon har det ju lite småtrist.
10092015-012A5433
10092015-012A5428
10092015-DSC01563
10092015-DSC01564
Jag bjöd på Ugnspbakad kolja i en ostsås med pepparrot, räkor och caviar – till det blomkålsmos! Sååååååå gott! Mamma slickade gratängformen sedan, typ 😉
Receptet kommer här så klart!
Skriv ut

Fiskgratäng med pepparrot och räkor

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 800 gram vit fisk (kolja är gott!)
  • 2 burka pepparrot färskost (Cantadou)
  • 3 dl grädde
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 buljongtärning
  • 1 knippe dill
  • salt och peppar
  • 2 dl handskalade räkor
  • 1 burk röd stenbitsrom

Instruktioner

  1. Sätt unen på 200 gr.
  2. Lägg fisken i form, salta och peppra lite.
  3. Blanda grädde, creme fraiche, färskost och buljongtärning. Koka upp och rör sedan ner dill och smaka av med salt och peppar. Häll över fisken. Sätt in i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 52 grader, ca 15 minuter.
  4. Ta ut formen och toppa med räkor och caviar vid servering

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 8

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

21 kommentarer
0

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Veckomatsedel Nr 5. | Mokkasin 12 februari, 2018 - 12:18

[…] Fiskgratäng med pepparrot […]

Svara
Hanna 22 februari, 2017 - 20:23

Din fiskgratäng såg super god ut. Vet du på ett ungefär hur många kolhydrater det är?
Mvh Hanna

Svara
Tina 14 september, 2015 - 11:52

Gratängen ser supersmarrig ut. Ett tips från mig är att byta cantadou-osten mot neutral färskost och pepparrot på tub. Billigare och godare.

Svara
Åse 14 september, 2015 - 11:57

Jag går alltid pepparrot bananas, har extra pepparrot i 😉

Svara
Jane 11 september, 2015 - 19:26

Bara undrar men jag blir inte mätt på 100 gram fisk och ca 30 gram räkor trots all ost och grädde 🙁
Receptet är ju till 8 personer men här räcker det bara till 4 ?! Kan man äta mer eller är det att vara hungrig ? Vi äter blomkål med ?!

Svara
Åse 11 september, 2015 - 19:31

Klart du kan äta mer fisk! Öka fisken och behåll mängden mejeri.

Svara
Viktoria 11 september, 2015 - 17:25

Söta Åse,
Jag har uppfattat att du försöker få i dig 50 gram kokosfett per dag. Då det är nästan 500 kcal undrar jag om det verkligen stämmer att du lägger 20-25% av ditt dagsintag av energi på detta enda livsmedel?
Stora helgkramar fr mig till dig❤️

Svara
Åse 11 september, 2015 - 17:38

Jag räknar inte hur mycket kokosfett jag får i mig =) Det är inte utöver andra fettkällor utan jag steker nästan alltid enbart i kokosfett och sedan tar jag 1 msk MCT olja i kaffet varje morgon (utvinns från kokosfett men är 100% medellånga fettsyror) Jag använder även MCT som salladsdressing etc så ja jag får nog lätt i mig 3 msk (ca 45-50 g) MCT/kokosfett om dagen. Men kokosfett räknas ju inte som vanligt fett eftersom det metaboliseras i levern men för att räkna så är 45 g MCT/kokosfett 405 kcal men som sagt jag räknar inte kalorier och speciellt inte MCT/Kokosfett. Kram!

Svara
Viktoria 11 september, 2015 - 17:53

Tusen tack för snabbt och tydligt svar!

Svara
Louise 11 september, 2015 - 16:49

Jag undrar hur du gjort dina nybakade zucchinifrallor? De ser så goda ut.
Trevlig helg

Svara
Åse 11 september, 2015 - 17:54

Receptet är länkat i inlägget nu 🙂

Svara
Louise 13 september, 2015 - 20:30

Hej , länken funkar inte för mig. Kan felet ligga hos mig?
Kram

Svara
Åse 13 september, 2015 - 20:34

Nu funkar det 🙂 hade smugit sig in ett extra http:// i länken 🙂

Svara
Anneli 11 september, 2015 - 15:53

Tack så mycket för snabbt svar! Glömde fråga hur de är i storlek?

Svara
Åse 11 september, 2015 - 15:55

Normala 🙂

Svara
Anneli 11 september, 2015 - 13:57

Var köper du dessa trosor?

Svara
Åse 11 september, 2015 - 13:58

Röhnisch: rohnisch.se

Svara
Barbro 11 september, 2015 - 13:07

Åh, vad hungrig jag blir. Får nog testas i helgen kanske.
Det är fiskbuljongtärning som du har i förstår .
Kram och ha en bra helg / samt krya på dej !!

Svara
Åse 11 september, 2015 - 13:14

Jag hade en Kung Markatta UMAMI tärning i =) Men vilken som går bra! Men gärna en ekologisk och fri från jästextrakt.

Svara
Ann 11 september, 2015 - 12:42

Åh din mamma är helt fantastisk! Så vacker! Hoppas hon rehab:ar sig snabbt och fint nu!
Trevlig helg finaste Åse! <3

Svara
Åse 11 september, 2015 - 13:14

Gulledu! Detsamma finaste Ann! <3

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.