Fiskgratäng i krämig dijonsås

5 juli, 2011

Här kommer går kvällens middag! Gott och enkelt! Att det blev torsk berodde helt enkelt på att sonen hade glömt stänga frysen i förrgår kväll så i går morse visade kylskåpet på +5 grader, dvs kylskåpskallt!! Så ut med fisken, den gick ju ändå inte att frysa om!

4 portioner

600 gram vit fisk
1 st purjolök
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 st fiskbuljongtärning
100 gram dijonsenap


6 skivor Edamerost

Lägg fisken i en ugnsform, bred på dijonsenapen. Smula fiskbuljongen över.
Strimla purjolöken och täck fisken med den. Vispa samman creme fraichen och grädden. Häll den över fisken.
Täck med den skivade osten. Gratinera i 225-250 grader, tills purjolöken är mjuk och såsen kokat ihop. Ca 40 min.

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Anne 13 september, 2013 - 09:11

Gjorde fiskgratängen igår och den var jättegod, uppskattad av hela familjen.

Svara
Madde 25 augusti, 2011 - 18:18

Ska pröva detta ikväll, låter så smarrigt.

Svara
ÅsaS 5 juli, 2011 - 17:57

De är duktiga de små liven… Du får se det som så att det var meningen att det skulle lagas fisk igår kväll. Ser iaf väldigt gott ut, och enligt receptlistan kan det väl inte bli annat än gott. 🙂
Hoppas resten av frysvarorna klarade sig.

Kram ÅsaS

Svara
milla 5 juli, 2011 - 17:38

Ser så gott ut.
Ska prova någon dag

Svara
Samone 5 juli, 2011 - 14:03

Åhhhhhh MUMS!! Måste jag testa!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.