Skriv ut

Fiskburgare med tartarsås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

200 g vit fisk
200 g lax
1 ägg
1 hackad gul lök
4 hackade vårlökar
2 msk hackad dill
skal och saft av ½ citron
1 tsk salt
1 krm citronpeppar
olja och smör att steka i

Tartarsås
½ kruka dill
½ gul lök
1 dl cornichoner
3 msk kapris
1 dl majonnäs
½ dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 krm cayennepeppar
salt och peppar
Till servering
4 salladsblad
1 gul lök
2 tomater


Instruktioner

  • Börja med såsen:
  • Hacka dill och lök. Finhacka cornichoner och kapris.
  • Blanda samtliga ingredienser och ställ såsen kallt, gärna över natten.
  • Kör ingredienserna till fiskburgarna till en jämn smet i en matberedare
    med S-kniv.
  • Forma fyra burgare.
  • Stek burgarna i olja och smör tills de fått en gyllenbrun yta.
  • Servera burgarna i salladsblad eller ostbröd med lökringar,
    tomatskivor och tartarsås.