Fiskburgare med tartarsås

15 maj, 2019

Den här fräscha burgaren är ett gott alternativ till den vanliga köttburgaren.
Jag personligen gillar både fisk och kycklingburgare mer än en köttburgare. Mums!
Servera i salladsblad eller, som på bilden, i ett gott ostbröd – Recept HÄR

Skriv ut

Fiskburgare med tartarsås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

200 g vit fisk
200 g lax
1 ägg
1 hackad gul lök
4 hackade vårlökar
2 msk hackad dill
skal och saft av ½ citron
1 tsk salt
1 krm citronpeppar
olja och smör att steka i

Tartarsås
½ kruka dill
½ gul lök
1 dl cornichoner
3 msk kapris
1 dl majonnäs
½ dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 krm cayennepeppar
salt och peppar
Till servering
4 salladsblad
1 gul lök
2 tomater


Instruktioner

  • Börja med såsen:
  • Hacka dill och lök. Finhacka cornichoner och kapris.
  • Blanda samtliga ingredienser och ställ såsen kallt, gärna över natten.
  • Kör ingredienserna till fiskburgarna till en jämn smet i en matberedare
    med S-kniv.
  • Forma fyra burgare.
  • Stek burgarna i olja och smör tills de fått en gyllenbrun yta.
  • Servera burgarna i salladsblad eller ostbröd med lökringar,
    tomatskivor och tartarsås.

Du kanske också gillar

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.